Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Fcbyrm Ben bu süreci birebir yaşadım. Green card'a single başvurmuştum. Kazandıktan sonra nikah yaptım ve konsolosluğa bu süreçte evlendiğimi bildirdim. Case'i açtılar ve evli olarak değiştirdiler. Vize mülakatına çift olarak gittik. Case numaram 2binlerdeydi benim. Kasım ayında mülakata çagırıldık. Biz ekim ayında nikah yaptık. Yani vize sürecine 1 ay kala hallederseniz yetişir diye düşünüyorum. daha erken daha iyi tabi. bol şans


  • @kundekari Teşekkür ederim bu yorum içimi bir nebze rahatlattı. Siz bir ay önce halletmişsiniz, bizde bir sıkıntı olmazsa en geç temmuz ortası bu işi bitirip mülakata hazır olmak istiyoruz. Teşekkürler iyi günler


  • @Fcbyrm bu benim tecrübem sürekli bir şeyler değişiyor yine de konsolosluğa bir mail atıp durumu sorabilirsiniz. sıkıntı yaşamayın. ama olacağını sanmıyorum.


  • Merhabalar @kundekari , tüm gruba sormadan önce sana sormak istedim. Biz kız arkadaşım ile nikah tarihini 1 Temmuz olarak belirledik gibi ve bir aksilik olmazsa bu tarihte resmi nikahı yapacağız. Bana henüz mülakat maili gelmedi ve case number 46k. Örnek veriyorum bana 25 haziranda mülakat tarihi verdiler (çok çok iyimser bir tarih ama yine de riske etmek istemiyorum), bu durumda henüz hem evlenmemiş oluyorum hem de kız arkadaşım içinde ds 260 formunu doldurmamış oluyorum. Böyle bir durumda konsolosluğa mail atıp mülakatımın iptal edilmesini ve evlendikten sonra tekrar mülakata girmek istediğimi isteyebiliyor muyum?

    1. sorumda şu olacaktı. Kız arkadaşım ile evlendik diyelim ve konsolosluğa mail atıp DS260 formumu açtırdım. Bu noktadan sonra sadece kendim ds 260 doldurup "evli" kısmını işaretleyip kız arkadaşımın bilgilerini mi giriyorum yoksa kız arkadaşım içinde farklı bir DS 260 formu açıyorlar. Biraz araştırma yaptım ama bu sorulara tam cevap bulamadım eğer bilgi veren başlıklar var ise yorum kısmına bırakın lütfen ben oradan okuyup gerekli bilgileri alırım. Siz de yardımcı olursanız çok sevinirim @Muhtaradana @crazycells

  • @Fcbyrm 2. Kısım için cevap vereyim dostum. Öncelikle eşin için tekrar ds açmaları için mail atıyorsun ve ona da ds açıyorlar, aynı mailde senin için olan DS'i de tekrar açmalarını isteyebilirsin, böylelikle kendi bilgilerini de güncellersin.
    Benzer bir süreci biz yaşadık, yaklaşık 3 hafta cevap vermedikleri için vize görüşmesine kadar eşime DS açılmadı. Vize günü görüşmeye tek başıma girdim ve vize görevlisine durumu açıkladım, 2 dakika da eşime de DS açıp öğleden sonraya yeni bir randevu verdi. Hızlıca onun DS260'ını doldurup randevuya geri geldik ve vizemizi aldık. Böyle bir durum da yaşayabilirsiniz o yüzden gerilmeyin hiç.


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz Çok teşekkür ederim Muhammed. Sanırım attığınız mail yoğunluktan dolayı gözlerinden kaçtı ama vize günü eşine ds formu açıp vize almanız çok güzel olmuş. Sanırım sen de önceden böyle yapabileceğini biliyordun ve aşı, mülakatta verilen ücretler gibi durumları eşiniz içinde önceden halletmiştiniz. Bu hakka sahip olmamız beni rahatlattı en kötü senaryo olarak bizde sizin gibi yaparız(Maili görmezlerse). Özel olmayacaksa 2 kişi için kaç para göstermiştiniz hesapta ? ve mülakata giderken ikimiz tek hesapta para göstermek zorunda mıyız? Yani iki farklı hesapta para göstermek gibi bir durum var mı bilior musunuz ? Teşekkürler


  • @Fcbyrm Açıkçası hocam bizim o dönemimiz Cristhmas dönemine denk gelmişti, muhtemelen o yüzden dönüş olmadı. Oraya gittiğimizde olabileceğinden emin değildik, @crazycells ve @Muhtaradana böyle bir ihtimalin olduğundan bahsettiler ve biz de şansımızı denedik ve neyse ki alabildik. Fakat ne olur ne olmaz diye sağlık raporunu almamıştık, 2 hafta sonra onu da alıp gönderdik ve vizemizi basıp gönderdiler.
    Biz hesapta baya az para gösterdik, yaklaşık 10000 dolar kadar ve tüm para tek hesaptaydı. Fakat buna hiç takılmadılar, ek olarak maaş dökümlerimizi de ekledik. Önemli olan orada güven vermeniz ve yalan beyanda bulunmamanız. Açık bir şekilde evlilik tarihini green card için erkene çektiğimizi de söyledik. Yanımızda nikah fotoğrafları ve 3 senelik ilişkimizi destekleyen İnstagram paylaşımları gibi şeyler de vardı. Onlara da pek bakmadı. Sadece ne zaman karar verdiniz? Diye sordu, güzelce açıklayınca da bir sorun çıkarmadı.


  • @Fcbyrm
    1.kısım için sakın ama sakın bu dönemde ve vize verilme son tarihi 30 Eylül 2020 tarihine bu kadar yaklaşmışken mülakat iptali filan istemeyin, düşünmeyin

    2.kısım için sayın @Muhammed-Eyüp-Yavuz bey cevabı vermiş
    kendisi o aşamada çok stresli bir süreç atlatsada,mülakat günü bile bu işin çözümü olduğunu kendi deneyimini aktarmasıyla bir kez daha öğrenmiş olduk, yani siz endişelenmeyin yeterki konsolosluklar açılsın ve tekrar mülakat tarihi verilmeye başlansın, mülakat tarihi aldığınızda tekrar bu başlıkta takıldığınız konularda arkadaşlar yardımcı olacaktır


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz ve @Muhtaradana cevapladığınız için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldu 🙂 İnşallah en kısa zamanda mülakatlar tekrardan başlar.. İyi günler


  • @Fcbyrm merhaba. yeni bir mulakat tarihi talep etme hakkiniz oluyor ama sira numaraniz gerilerde oldugu icin buyuk risk olur. Bence aciklanacak olan mulakat tarihinden bir ay oncesine kadar nikahinizi yapip konsolosluga mail atin. Ondan sonrasinda siz bir sey yapmiyorsunuz, Evlilik belgesi ve esinizin pasaportunu gonderiyorsunuz, konsolosluk case'i acip sizi evli olarak update ediyor. Ve esinize de mulakat tarihi geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fcbyrm, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar @kundekari , tüm gruba sormadan önce sana sormak istedim. Biz kız arkadaşım ile nikah tarihini 1 Temmuz olarak belirledik gibi ve bir aksilik olmazsa bu tarihte resmi nikahı yapacağız. Bana henüz mülakat maili gelmedi ve case number 46k. Örnek veriyorum bana 25 haziranda mülakat tarihi verdiler (çok çok iyimser bir tarih ama yine de riske etmek istemiyorum), bu durumda henüz hem evlenmemiş oluyorum hem de kız arkadaşım içinde ds 260 formunu doldurmamış oluyorum. Böyle bir durumda konsolosluğa mail atıp mülakatımın iptal edilmesini ve evlendikten sonra tekrar mülakata girmek istediğimi isteyebiliyor muyum?

    1. sorumda şu olacaktı. Kız arkadaşım ile evlendik diyelim ve konsolosluğa mail atıp DS260 formumu açtırdım. Bu noktadan sonra sadece kendim ds 260 doldurup "evli" kısmını işaretleyip kız arkadaşımın bilgilerini mi giriyorum yoksa kız arkadaşım içinde farklı bir DS 260 formu açıyorlar. Biraz araştırma yaptım ama bu sorulara tam cevap bulamadım eğer bilgi veren başlıklar var ise yorum kısmına bırakın lütfen ben oradan okuyup gerekli bilgileri alırım. Siz de yardımcı olursanız çok sevinirim @Muhtaradana @crazycells

    Hayirli olsun simdiden.

    Kesinlikle mulakat tarihinizi ertelemeyin veya iptalini istemeyin. Zaten konsolosluk acilinca ortalik karisacak ve herkese sira gelmeme ihtimali cok yuksek... Boyle bir durumda size verilen tarihte gitmezseniz konsolosluk daha sonra size yeni bir mulakat tarihi vermeyebilir.

    Green Card alacak herkes ayri bir DS-260 formu dolduracak...


  • @kundekari Merhabalar, o zaman ben anladığım şekliyle listeleyeyim bir hatam varsa düzeltin lütfen.
    ***Nikahı yaptıktan hemen sonra konsolosluğa mail atıyorum (Eşimin soyadı değişikliği ve o arada pasaport talebi ile en az 1 hafta geçer sanırım) ve kız arkadaşım içinde Ds 260 formu açacaklar.
    ***Şunu tam anlamadım evlilik belgesini ve eşimin pasaportunu Ds 260 formunu açtırmak istediğim maille birlikte mi atacağım yoksa daha sonrasında mı?

    ***Son sorumda anladığı kadarı ile kendi Ds formumda benim herhangi bir değişiklik yapmama gerek onlar kendileri benim durumumu evli olarak değiştiriyorlar mı?

    Teşekkürler


  • @crazycells bey herkese sıra gelmeme ihtimali yüksek demişsiniz. O zaman yıllardır söylenilen current olunca herkes mülakat tarihi alır gerçeği bu sene olmaya bilir mi ? Yani case numberı yüksek olanlar mail alamayabilir mi ?


  • @Fcbyrm İlk olarak biz nikahı yaptıktan sonra mail atamadık hemen, Ekim ayında evlendik ama mülakat tarihimiz Aralık ayında belirlendiği için o zaman mail gönderdik. Yanlış bilmiyorsam mülakat tarihi belirlenmeden açmıyorlar. Eğer yanlışım varsa düzeltiniz lütfen @crazycells @Muhtaradana .

    Mail attıktan sonra eşinizin bilgilerini isteyecekler sizden, evlilik cüzdanını biz sadece vize görüşmesine götürdük ama mailde eşimin isim-soyisim, doğum tarihi ve doğum yeri istendi. Ek olarak evlilik cüzdanını da ekleyebilirsiniz.

    Eğer sizin de belgenizi işleme açarlarsa kendiniz değiştirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fcbyrm, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells bey herkese sıra gelmeme ihtimali yüksek demişsiniz. O zaman yıllardır söylenilen current olunca herkes mülakat tarihi alır gerçeği bu sene olmaya bilir mi ? Yani case numberı yüksek olanlar mail alamayabilir mi ?

    Case no yuksek olanlar bir anlamda "yedekler" diye dusunmek lazim. Case no dusuk olanlar vize alamazsa/almazsa diye verilecek vize sayisindan fazla kisi seciliyor. Ama genelde cekilis kazananlarin onemli bir kismi vize surecine devam etmedigi icin vize kalmamasi gibi bir sorun her zaman yasanmiyor. Bu yil pandemi nedeniyle bir suredir gorusmeler yapilamiyor; konsolosluk islemlere yeniden basladiktan sonra da kisa bir zaman icinde pek cok kisinin gorusme yapmasi gerekecek. 30 Eylul'e kadar sureci tamamlanmamis olanlar (current olmus olsalar bile) maalesef vize alamayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fcbyrm, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @kundekari Merhabalar, o zaman ben anladığım şekliyle listeleyeyim bir hatam varsa düzeltin lütfen.
    ***Nikahı yaptıktan hemen sonra konsolosluğa mail atıyorum (Eşimin soyadı değişikliği ve o arada pasaport talebi ile en az 1 hafta geçer sanırım) ve kız arkadaşım içinde Ds 260 formu açacaklar.
    ***Şunu tam anlamadım evlilik belgesini ve eşimin pasaportunu Ds 260 formunu açtırmak istediğim maille birlikte mi atacağım yoksa daha sonrasında mı?

    ***Son sorumda anladığı kadarı ile kendi Ds formumda benim herhangi bir değişiklik yapmama gerek onlar kendileri benim durumumu evli olarak değiştiriyorlar mı?

    Teşekkürler

    Mulakat tarihi verildiyse konsoloslukla, verilmediyse KCC ile konusuyorsunuz. E-mail'de dediginiz belgeleri gonderin, cunku bunlari gormek isteyebilirler, vakit kaybetmemis olursunuz.

    Kendi DS-260 formunuzu da guncellemelisiniz, esinizin bilgilerini ekleyeceksiniz, konsolosluk bu kadar fazla guncelleme yapmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fcbyrm, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells bey herkese sıra gelmeme ihtimali yüksek demişsiniz. O zaman yıllardır söylenilen current olunca herkes mülakat tarihi alır gerçeği bu sene olmaya bilir mi ? Yani case numberı yüksek olanlar mail alamayabilir mi ?

    evet, alamayabilir maalesef. Sorunun kaynagi vize bulteni degil, konsolosluklarin kapali olmasi ve executive order ile DV vizelerinin basilmasinin engellenmesi.


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz mülakat tarihi almadan öncede ds260 formunu açtırıp, hem kendi formunuzda değişiklik yapabilir hemde eşiniz için ds260 formu doldurabilirsiniz
    Burada önemli olan case numaranız nedir, numaranız cut-off sınırları içinde mi, 30 Eylül vize verilme son gününe ne kadar yaklaşıldı
    Bu kriterlere göre planlar değişebilir


  • Verdiğiniz değerli cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, iyi ki bu grup var ve detay sorulara güzel cevaplar alabiliyoruz 🙂 tekrar teşekkürler


  • Herkese Merhaba, İyi Bayramlar
    Ekım Sonu , Ocak bası arasında Amerıka ıdım ve aralık sonunda USA vatandası esım ıle evlenıp Turkıye'ye geldık. Martta USA e gıdecektık lakın corona gunlerı basladı.
    Ucuslar acılında Amerıka'ya donmeyı planlıyorduk ancak bende hala turıst vızesı var ve green card a USA e donunce basvurmayı planlıyorduk. USA kapıdan turıst vızesı ıle gırısıme ızın verırler mı ozelıklı corona gunlerınde ( bu bıraz da mulakat yapacagım gorevlı ıle dıaloguma baglı elbet ) bılemedığımden sızlere sormak ıstedım.
    Green card ve calısma ıznıne Tr dan mı basvurmak mantıklı yoksa rısk alıp USA e gıdıp ( tabı kapıdan alırlarsa ) oradan baslamak mı doğru olur
    Degerlı dusuncelerınızı paylasırsanız cok sevınırım

    Herkesın bayramı saglıklı , mutlu,kutlu olsun
    Saygılarımla, AKAN


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum