Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Aristoi, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@Aristoi, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Sevgili mulakat bekleyen DV2020 talihlisi arkadaslar,

hepimizin gorebildigi gibi DV2020 mulakatlari kisa bir sure icine sikisacak; bu onumuzdeki donemde birilerinin vize alip birilerinin vize alamamasini su anda belgelerin KCC tarafindan onaylanmis olmasi veya olmamasi belirleyebilir. KCC, mulakatlari belgeleri tam olup onaylanmis kisilere verecektir oncelikle... O nedenle belgeleri gonderip onay emaili (Records indicate diye baslayan email) almamis arkadaslara tavsiyem, KCC'yi arayip belgelerinin alinip alinmadigini kontrol etmelerini saglamalari.

KCC elindeki listeye gore bunlari kontrol edip onay gonderiyor, bunu biliyoruz. Lakin su an hicbir sey yapmamis olmaktansa, en azindan belgelerin alinip alinmadigini onaylayabilirsiniz diye dusunuyorum. Belgelerin dogrulugunu onaylamaktan bahsetmiyorum, cunku bunu KCC siraya gore yapmak isteyecektir (tabii bunu da sormakta bir sakinca yok), lakin en azindan alindigini ve bu konuda bir sorun olmadigini bilmek bile su an onemli diye dusunuyorum. Eger telefonda kibar bir sekilde "Can you at least confirm the receipt of the documents, please?" diye sorarsaniz yardimci olacaklarini umuyorum.

Herkese bol sanslar ve sabirli beklemeler.

sizin bu mailinizden sonra ben de dahil bir çok arkadaşımız KCC' yi aradık ama aşağıda yazdığım gibi farklı cevaplar alıyoruz.

*evraklarınız gelmiş
    *evraklarınız gelmemiş
    *evrakları göremiyoruz
    *evraklarınız ulaştı, artık onay maili gelmeyecek, sadece mülakat maili alacaksınız.

siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

hmm, ilginc... ayni kisiye mi bir gorevli evrakiniz gelmis, digeri gelmemis diyor? Yoksa bunlar farkli kisilerin aldigi farkli cevaplar mi?

Aynı kişiye bir görevli evraklarınız gelmemiş derken ertesi gün arandığında başka bir görevli yetkimiz yok evrakları göremiyoruz cevabı veriyor.

Ha, bu dediginiz olabilir. Sisteme bakip kontrol eden bir gorevli bulana kadar aramanizi ve kibarca sormanizi tavsiye ederim. Sozum meclisten disari... Turkiye'deki devlet ofislerindeki gorevli sizin islemlerinizi ne kadar onemsiyorsa, KCC'de calisan gorevliler de o kadar onemsiyorlar... Dolayisiyla bu insanlarin hayat amaclarinin size yardimci olmak ve tum vakitlerini size ayirmak oldugunu dusunmeyin :) Sadece bir devlet ofisinde calisan kisiler kendileri... O nedenle ulasmis veya gelmis gibi bir cevap alana kadar aramanizi tavsiye ederim. Eger kibarca rica ederseniz birilerinin yardimci olacagina eminim, o sekilde cevap alanlar da var cunku...

Eger gelmemisse sanki ilk sefer gonderiyormus gibi tum evraklari eksiksiz gonderin...

• @senayw, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese merhaba,

Rusya dv 2020 forum sitesinde 'dredd' adlı kullanıcının şöyle bir yazısı var ;

''Amerikalıları tanıyarak, vize verme şartlarının uygulamaları seçilenlerin lehine değişeceğinden% 99 emin olabilirsiniz. Seçim tarihinin değiştirilmesi sadece bu tezi doğrulamaktadır.''

Bununla ilgili olarak bir duyum alan veya bir yorumu olan varmı acaba?

Ben cumleyi net anlayamadim maalesef.

• @Aziz-Guliyev Bu tur durumlarda evraklari yine gonderin... Sonra telefon acip, "ben dun aramistim, evraklarin ulasmadigini ve tekrar gondermemi istemistiniz; acaba yeniden kontrol etmeniz mumkun mu?" deyin... Surecin durdugu su aralar, boyle kucuk beyaz yalanlar kimseye zarar vermez :)

• @berkpnt şu anda IR1 vizeleri Executive Order kısıtlamaları içinde olmadığı için bir sıkıntı çıkmaması lazım, isterseniz bu soruyu ilgili başlıktada sorun ⬇️

IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) https://yesilkartforum.com/forum/post/3820

Şimdi farkettim sorunuza cevap verilmiş sanırım⬇️

Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz https://yesilkartforum.com/forum/post/135089

• @air_technic hocam imzanizda evrak onayini 1 gunde aldiginiz görünüyor.. Yanlislik mi var, sizin dosyanizda bilmedigim bir durum mu var acaba?

• Herkese iyi günler, birkaç gün önce KCC'ye attığım maili ve aldığım cevabı paylaşmak istiyorum. Belki yorumlamak isteyen birileri olabilir ya da benzer soruları olanların işine yarayabilir.

Bu gönderdiğim mail: (Maile dosya numarası, ad soyad ve doğum tarihi bilgilerini de ekledim.)
    "Hello there,
    I sended my files to KCC on 17th October 2019. I got the automatic reply e-mail on same day and "If you don't get any mail about your files situation from KCC in 6 weeks, you can send an e-mail to KCC" was written at that e-mail. I know my case number is current just now and I'm guessing there's more time for my process. I also know the complex situation of the World and things are slowing down. I just wanted to make sure my files had reached you. If it is my turn, I wanted to ask in advance not to experience any delay. I just want to learn the situation.
    Thank you in advance and have a good day."

Bu da aldığım cevap:
    "Thank you for your inquiry.

After sending documents to [email protected], you will receive an automatic reply to your email. If there are no attachments, the auto reply explains there are no documents attached to the email. If there are attachments, the auto reply explains we received your email and are currently processing your documents. Please allow time for processing of your documents. Documents are processed in numerical order, based on lottery rank number. Once KCC has processed your documents, we will let you know if anything is missing or if we have received everything needed.

Due to the novel COVID-19 outbreak all interviews for the DV program have been suspended, it is undetermined when scheduling will resume.

Please monitor www.travel.state.gov for any updates and contact your DV embassy/consulate if you have additional questions."

Ben evrakları gönderdikten sonra aldığım mailde "we received your email and are currently processing your documents" cümlesini gördüğüm için evraklarımın ulaştığını anladım bu mailden. Özetle, beklemeye devam diyorlar anladığım kadarıyla.

• @erdayasin bu e-mail otomatik bir cevap metni, evraklarınızın ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için kcc yi aramak en iyi ve hızlı yöntem olarak gözüküyor

• @nfs741 hocam telefonda ki gorevli hangi bilgilerimiz ile sorgulama yapiyor acaba?

• Vaka numaranız doğum tarihi ay gün ve yıl ve müracat onay numarasi

• Bugün arkadaşa bir daha ara dedim aradığında daha geniş bilgi veririm

• @Muhtaradana @crazycells merhaba bugün Türkiye saati ile 21:00 Jim hacking 23 nisanda çıkan green card durdurma kararı ile ilgili bir dava vardı bilginiz varmı? Başka bir platformda okudum dava bitmiş sonuç çıkmamış DV lottery ile ilgili de konuşulmuş fakat bir karara çıkmamış. Hakim kanıt istemiş. 60 günlük banda nasıl etkilenirler diye açıklama yapılmış genel olarak tüm etkilenenlerle ilgili ama bir sonuca bağlanamamış. İzleme şansım olmadı konuşulanları aktarıyorum.

• https://forums.immigration.com/threads/dv-2020-all-selectees.340760/ Bu formda konuşuldu. 182. Sayfadan itibaren.

• ...................

• @usanyc hocam ben demin denedim hic kimseye baglanmadan uzun bir konuşma ardindan atıyor. hangi noyu aradınız

• Merhabalar,
    Konular cok karisik oldugu icin tam anlayamadim.
    Konsoloslarin acilacagi tarih belli mi? , Mulakatlar tahminen ne zaman baslayacak? ve current olan numaralar 2020 sonuna kadar mi yoksa eylul ayi sonuna kadar mi cagirilacak? case no: 43 binlerde.
    Tesekkurler

• @İrem-Güzel evet yazışmaları şimdi bende okudum

Executive order kararlarına karşı açılan davaların ana merkezine Dv talihlileri konmalı, anladığım kadarıyla davayı görüşen hakimler 60 günün nasıl etkileyeceğinin ispatını istiyor, eğer bu kararlar sonucunda zamana bağlı mağduriyetler olduğunu ve bunun telafisinin mümkün olmadığı ispat edilirse bizim lehimize karar çıkacağını düşünüyorum

Aila nın Oregonda açmaya çalıştığı davada dava konusunu sadece 21 yaş altı kişilerin yaş alması yüzünden başka bir statüden değerlendirilmesini sebep göstermesi hem bencillik hemde yetersizdi, aslında bence davayı nasıl kazanacaklarını biliyorlar ama "parayı veren düdüğü çalar" atasözündeki gibi biz para veren müvekkileri olmadığımız için bizi umursamıyorlar sanırım, buda davanın seyrini bence değiştiriyor

Jim Hacking iyi niyetli bir avukata benziyor ama sanırım dava konusunda iyi çalışmadığını herkes görmüştür

Yazışmalarda
    The funny thing is that the Judge just asked this question: "Can you please explain me how does the DV visa work"

Sorması hakimin durumu anlama çabası olarak gördüm, kestirip atmamış ve kanıt istemiş

Şu anda dava ertelendi sanırım, ilerleyen günler Jim Hacking ne yapabilir göreceğiz, aila nın davasından önce bile Eo kararlarına karşı hareket etmek için dv talihlilerinde case numarası ve diğer bazı bilgileri istediğini biliyorduk, ama neden hakime Eo kararlarından Dv vizelerinin nasıl etkilendiğini ispat edememiş bunu anlamadım, ama anladığımız kadarıyla görüşmenin çoğunluğu dv vizeleri üzerinden gitmiş, umarım daha kurumsal avukatlık büroları bu mağduriyete ilgi gösteririr ve davayı dv vizeleri üzerinden yürütmeyi dener

Ne yazık ki karşımızda yıllarca hesap, plan yapmış hatta daha önce göçmenliği salgın hastalık riski sebebiyle durdurmaya denemiş bir siyasetçi Stephen Miller var bizde ise maalesef sanırım sadece para kazanmak isteyen Avukat ve ekipleri var, birde Jim Hacking

• @usanyc tamam sizde evraklarınızı yenileyerek tekrar gönderin lütfen

• ...................

• @usanyc özel mesaj gönderdim

• ⭐⭐

@Muhtaradana Bizim işimiz Allah’a kalmış.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k