Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kişisel fikrim,Sabırla bekleyip sürecin devam etmesi için dua etmekten başka elimizden birşey gelmez. Konsolosluklar kapalı.Açılana kadar beklemeliyiz.


  • @Semihmete catlayacagiz artik


  • @heroinchains şimdilik gerek yok gibi, ama belki mayıs sonu gelişmelere göre aksiyon alabiliriz


  • dv2020 başlıklarının hareketli ve heyecanlı zamanlarını, her aksam 2-3 sayfa biriken gönderilerini okumayi ozledim.


  • @Muhtaradana tekrar göndereceğimiz zaman evrakları güncel tarihli yeniden hazırlayıp mi gondermeliyiz. Geçen gün evrak onayı sıkıntısından dolayı 5 ay önceki maili tekrar göndermiştim. Bugün evraklarla ilgili aramayı planlıyorum ama her biri farklı cevap veriyor yazmışlar güvenemiyorum evrakları direkt bizim yukleyebilecegimiz bir sistem olsa daha iyi olurmuş


  • @yigitroun aslında bu sistem hali hazırda var ama dv işlemleri için henüz kullanımda değil, ben her yeniden evrakları attığımda güncel olanlarını göndermiştim(hatta en son taralı evraklarda bir dıkıntı olna ihtimaline karşu taranması gereken evrakları yeniden taradım)

    Kcc yi aradığınızda sanırım bir görevli dışında, telefona cevap verenler evrakların onlara ulaşıp ulaşmadığını söylüyor


  • Work and travel (j1) vizesine başvuran kişilere, bugün bağlı olduğu şirketler tarafından aşağıdaki e-mail gönderilmiş

    Eğer doğruysa konsolosluklar 3 Temmuza kadar wat mülakatlarını yapmayacaklar, bizim için bu bilgi ne kadar önemli henüz bilmiyoruz

    Wat vizeleri göçmen olmayan bir vize türü, Dv vizeleri ise göçmen bir vize, konsolosluklarda iki farklı vize türü ayrı birimler tarafından yürütülüyor,executive order kararlarının geleceğine bağlı belki Dv vize görüşmeleri daha erken başlayabilir

    20200513_144259.jpg


  • @Muhtaradana WAT öğrencileri için bu haber oldukça sıkıntılı. 3 Temmuz'dan sonra yapılacak vize görüşmesinde öğrenciler Temmuz ayında ABD'ye adım atsa, 2 ayları kalıyor. Zaten sezon bitiyor. Bir diğer yandan da acaba Ocak Şubat aylarında ayarladıkları işler mevcut mu halen daha orası da mechul.
    Kolay gelsin, iyi paralar ödeniyor bu şirketlere, bu şirketlerde ABD'deki sponsorlara ödüyor o paraların bir bölümünü ve o parayı geri alabilmek oldukça zor oluyor.


  • @Archie evet zaten bir çok öğrencinin işverenleri iptal etmişti, halen iptal ediyor
    bu arada aracı kurumların 1000 dolara kadar kesinti yapacağı haberleri geliyor, gerçekten bu sene wat yapacaklar için büyük bir hayal kırıklığı yaşandı


  • @Muhtaradana İlk Wat ile gittiğimde, DS formunda yazan iş yeri adresine taksi ile varıp Otel olması gereken yerde boş araziyi görünce bu wat şirketleri ile iş yapılmaması gerektiğini anlamıştım. 🙂
    Sonrasında 28 saatlik Greyhound turu.
    Şaka bir yana, bu şirketler de öğrenciden 1500 dolar alıyorsa, 1000 dolarını zaten oradaki sponsor firmalara veriyor. Bu firmalar ile aralarını iyi tutmazlarsa bir sonraki sene kontenjan alamazlar. Dolayısıyla iptal durumunda öğrenci ile TR'deki wat şirketindeki anlaşma tam iadeyi gerektirse bile, TR'deki wat şirketi ile ABD'deki sponsor arasındaki anlaşma tam iadeyi gözetmiyorsa, aradaki fark öğrenciye (en suçsuza) yüklenmiş oluyor. Ama tüketici hakem heyetlerince bir karara varılacaktır. Arada batan wat şirketleri olur sanıyorum ki.


  • @yigitroun @Muhtaradana

    Merhaba

    KCC ye gönderdiğim maile cevap geldi.
    Mailde şöyle yazıyor.
    "The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. This email address, [email protected] is for case-specific Diversity Visa inquires only. If you would like to check the status of your entry, please do so at www.dvlottery.state.gov/ESC. This website is the definitive means of determining whether or not you were selected for possible further processing. You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV program.

    For inquiries about specific cases, please ensure that you have included your case number, first and last name, and date of birth with your inquiry. If this information is not provided or is inaccurate, KCC will be unable to process your inquiry.

    For other information and to view frequently asked questions, please visit the Department of State Website at www.travel.state.gov. Under the Visas section, select Diversity Visa (DV) Lottery Program and then select Instructions for the Diversity Visa lottery year you entered. The frequently asked questions can be found at the bottom of the instructions.

    Thank you for contacting KCC."

    Ben evrak gönderdikten sonra bana geri dönen mail cevabı kısaca şu şekildeydi.
    "The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents."

    Açıkcası evraklarımı tekrar göndermeli miyim bir fikrim yok. Arada kalmış durumdayım.


  • @coachella size otamatik bir e-mail gelmiş, aramanız daha faydalı olacak


  • Dostlar dua larım sizinle , bir an önce bitsin şu kara günler,

    Gelin buraya paragraf paragraf mülakat anılarınızı yazın.

    Sabırsızlıkla bekliyoruz efenim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Archie, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    WAT öğrencileri için bu haber oldukça sıkıntılı. 3 Temmuz'dan sonra yapılacak vize görüşmesinde öğrenciler Temmuz ayında ABD'ye adım atsa, 2 ayları kalıyor. Zaten sezon bitiyor

    Sayin @Archie , zaten o isyerlerinin cogu yeni isci alamiyor olacak kanimca. Konsolosluklar acilinca her sey kaldigi yerden devam edecek gibi dusunmeyin, ABD'deki issiz vatandaslarin sayisi tarihi seviyede 30 milyonu asmis durumda... Zaten WAT yapmak icin cok kotu bir zaman, bu istege sahip kisiler ciddi bir sekilde bu kararlarini tekrar gozden gecirmeli bence.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @coachella size otamatik bir e-mail gelmiş, aramanız daha faydalı olacak

    evet, bu tavsiye yeteri kadar acik degilse vurgulamak lazim. KCC'ye email ile ulasmayin arkadaslar, bilgi almak istiyorsaniz telefon ile ulasin. Mulakat belgelerini email ile gonderdikten sonra, telefon ile durumunuzu sorun.


  • Arkadaslar Trump bir kararnameyle bu yil yasanan olaganustu durumdan kaynakli green kartlari iptal etme yetkisi var mi sizde.Veya 30 eylule kadar kararnameyi uzatiyorum diyebilir mi.Cunku 30 eylul hepimiz son tarihtir.


  • @serdestheval21, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaslar Trump bir kararnameyle bu yil yasanan olaganustu durumdan kaynakli green kartlari iptal etme yetkisi var mi sizde.Veya 30 eylule kadar kararnameyi uzatiyorum diyebilir mi.Cunku 30 eylul hepimiz son tarihtir.

    Forumun bilgili ve tecrübeli üyelerinin yorumlarından hatırladığım kadarıyla cevaplayayım,
    Tek başına böyle bir karar alıp iptal edemez.
    Uzatılıp uzatılmayacağını şuanda bilemeyiz. 60 gün daha uzarsa sıkıntı yaratabilir çünkü 30 Eylül son gün. Bu sürenin uzatılabileceği pek düşünülmüyor.

    Tabi en önemlisi şu virüs meselesinin dünyada çözüme kavuşması.


  • @serdestheval21 İptal etmesi çok zor yasa değiştirmek zor ama EO kararı uzatmak elinde heleki Amerikada bu kadar ölüm ve işsizlik varken.


  • ABD olaganustu durumlarda baskanin yetkiler genisliyor.Ayrica kararnamenin iptali icin karsi mahkeme acilmis zaten.eger kararname iptal edilebilse sorun cikmaz ama iptal olmazsa sikinti olabilir.diye dusunuyorum


  • Arkadaşlar KCC'ye böyle "2020EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Passport.pdf" birşey gönderiyormuşuz, bu nasıl oluyor acaba? Anlamadım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum