Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba, NY için unemployment başvuruda bulundum 2 nisanda herhafta anketi dolduruyorum keybank kartıda geldi bakiyeyi kontrol ettiğimde 0 gözüküyor payment history de aynı şekilde acaba onaylanmadı o zmn neden ödeme miktarı çıkıyor ve kart geldi acaba
    yoksa pandemic unemployment olarak başvurmadığım için mi ama öyle olsa başvuruda işsiz kalma sebebi olarak virüs belirttim
    yoksa 10 ay part time olarak çalıştım şartları sağlamıyormuyum
    veya halen beklemede gözüküyorum hata yok beklemem mi gerekiyor 1 ay oldu nerdeyse başvuralı
    kafamda deliiii sorular bilenler başına gelenler ltf yardımcı olursanız sevinirim

    Start/Effective Date: 03/16/2020
    Benefit Year Ending Date: 03/21/2021
    Weekly Benefit Amount: $234.00
    Maximum Amount Payable: $6,084.00
    Effective Days Remaining: 104
    Latest Transaction(s) as of 05/08/2020
    You last certified for benefits for the week ending 03/22/2020.
    Your unpaid waiting period was processed on 04/02/2020.
    Weekly payments for $600 showing "0" under the "Effective Days" column, and Debit Card or Direct Deposit under the "Type" column, are the Federal Pandemic Unemployment Compensation (FPUC) payments.
    Effective Days

    Payment History
    Week Ending Total Amount Net Amount Effective Days Release Date Type
    03/22/2020 $0.00 $0.00 4 04/02/2020 Waiting week


  • Merhaba ben 8,5 aydır çalışıyordum geçici çıkardılar benim NY eyaletinde işsizlik başvurum onaylandı 162$ alıyorum fakat çalışırken ben haftalık 494$ alıyordum şimdi işssizlikte 162$ yatırıyorlar buda %32,5 u eder bu normal mi sizce neden böyle acaba ?


  • @jake-elwood ben duzenli olarak aliyorum 600 dolari. Bir sorun vardi. Muhakkak takip edin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iremci sanirim dediginiz problemi New York'ta pek cok kisi yasiyor, sistem bu kadar insanin islemini yapmak icin kurulmadigi icin uzun bir kuyruk olusmus durumda...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mansfield1 eger hak ettiginizden az aldiginizi dusunuyorsaniz itiraz edebiliyorsunuz, su kitapcigi inceleyin isterseniz, surece dair her seyin burada yaziyor olmasi gerekiyor:


  • @crazycells inceleyeceğim teşekkürler


  • @masterabi issiz maasina diil ama pandemi issizlik maasi diye birsey var. Pandemic unemplyoment diye bir basvuru hakkiniz yani ben geldim greencardim var ama pandemideb dolayi calisamiyorum paraya ihtiyacim var gibi sizin durumu da kapsiyor. Adresinizin bulundugu eyalete gore de 600 ila 876 dolar arasi haftalik bir odeme yapiyorlar.. geldiginiz tarihide soruyorlar ve geriye yonelik haftalarin odemesi de hesabiniza yatiyor..


  • @crazycells merhaba bizde greencardla yeni geldik ve pandemi bizi de olumsuz etkiledi. Esim PUA'ya basvurdu ve ona cikti acaba bende ayrica basvuruda bulunabilir miyim? Yoksa esime cikan zaten aileye yardim gibiyse benim basvurmam da bi sakinca olur mu bunu bilemiyoruz.. bu konuda bilginiz var mi acaba? Tesekkurler


  • @crazycells ben bu sitede https://labor.ny.gov/benefit-rate-calculator/ tahmini hesaplama yaptım da basic period ve anternate basic period şeklinde 2 tutar çıktı benim basic perioda göre çıktı ama anternate basic perioda göre olsa daha yuksek alacaktım.Neden basic periodu yani düşük aldığımı seçmişler bulamadımda biliyor musunuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zepuco, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells merhaba bizde greencardla yeni geldik ve pandemi bizi de olumsuz etkiledi. Esim PUA'ya basvurdu ve ona cikti acaba bende ayrica basvuruda bulunabilir miyim? Yoksa esime cikan zaten aileye yardim gibiyse benim basvurmam da bi sakinca olur mu bunu bilemiyoruz.. bu konuda bilginiz var mi acaba? Tesekkurler

    Eger gereken sartlari sagliyorsaniz sizin de basvuru hakkiniz vardir diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mansfield1, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells ben bu sitede https://labor.ny.gov/benefit-rate-calculator/ tahmini hesaplama yaptım da basic period ve anternate basic period şeklinde 2 tutar çıktı benim basic perioda göre çıktı ama anternate basic perioda göre olsa daha yuksek alacaktım.Neden basic periodu yani düşük aldığımı seçmişler bulamadımda biliyor musunuz ?

    Maalesef ben de bilemiyorum...


  • @kundekari cok tesekkurler yonlendirmeniz icin. Tam hic yoktan ugrasip kime dert anlatacagim derken, hesaba yatirmalarini bekledigim iki adet $600`dan birini cek olarak postalamislar. Geriye bir adet kaldi, o da postalanacaktir muhakkak. Gec geldi ama bir sekilde geliyor demek ki. Bu durumda esimin is aramasina gerek kalmamis oluyor. Aslinda dusununce kulaga garip gelmiyor da degil, soyle ki bu sartlar altinda unemployment benefit alma hakkini kazanmis haftalik yaklasik $850 geliri olan bir kisinin, haftalik 40-50 saat calisma suresi ile saatlik ucreti yaklasik 10-14 dolardan is arama durumu ortadan kalkmis oluyor. Sartlari saglayamayan unemployment benefite hakkazanamamis ancak yasal calisma izinleri olan kisilerin ise sirketlere saglanan ppp loan vb gibi isyeri kira ve giderlerini ve calisan maaslarini odemeleri sartiyla karsiliksiz para kullandirilarak istihdam edilmeleri saglanmis oluyor. Geriye sadece yasal calisma izni olmayanlar kaliyor gibi gorunuyor.


  • @crazycells evet belkide beklemekten baska caremiz yok anlasilan tsk ederim


  • @crazycells

    Merb Virginia da haftalık 158$ pua aliyorum ayni zamanda da part time (20 saat civarı) calisiyorum.Yani 200$ civarı ek gelirim var.600$ ekstra alamadim sebebi bu mudur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Basak, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells

    Merb Virginia da haftalık 158$ pua aliyorum ayni zamanda da part time (20 saat civarı) calisiyorum.Yani 200$ civarı ek gelirim var.600$ ekstra alamadim sebebi bu mudur

    bildigim kadariyla PUA aliyorsaniz, bu 600 dolari otomatik olarak almaniz gerekiyor. Virginia'daki DOL yetkililerine ulasmanizi tavsiye ederim.


  • @Basak merhaba. Ben de pua dan ödemelerimi almaya başladım. Virginia da şöyle bir durum oldu, nisan 1 den itibaren başlaması gereken 600$ ödrmeleri mart ortasından itibaren yatırmaya başladılar. Bu hatayı farkettikten sonra fazla yatırdıkları iki adet 600$ ı iki hafta ödemelerden düşüyorlar. Sizinki de bu durumdan kaynaklı olabilir. Bir kontrol edin derim


  • arkadaşlar merhaba ben 9 martta önceden planlamış olduğum tatil için türkiyeye geldim ve uçuşlar iptal olduğu için geri dönemedim bu süre zarfı içinde covide bağlı olarak işyerim kapandı ben de NY unemployment maaşına başvurdum fakat bana yurtdışında olduğum için bu parayı alamayacağımı para aldıysam da bunu geri iade etmem gerektiğini aksi halde yasal problemler yaşabileceğimi söylediler daha sonra bana bir overseas questionnerie gönderdiler bunu doldurdum bugünse bana bir email geldi ve claimimin hazır olduğunu eğer tasdik edersem bunu alabileceiğimi söylüyorlar şimdi merak ediyorum türkiyedeyken bu parayı alırsam bu benim için ilerde bir sıkıntı yaratır mı acaba?


  • Mantiksal olarak yurtdisina tatile gidebilen birisinin issizlik parasina veya herhangi bir eyalet yardimina ihtiyaci yoktur gibi bir izlenim cikiyor. Ama ozellikle Avrupa'da bunun ornekleri cok fazla. ABD de eyalete bagli sanirim.


  • Florida'da donus alabilen oldu mu? Ben 16 nisan'dan beri bekliyorum. Durumum pending gorunuyor. Bu bahsedilen 2 haftada bir durum guncellemesi pending surecinde de gecerli mi yoksa kabul aldiktan sonra mi?


  • Florida'da donus alabilen oldu mu? Ben 16 nisan'dan beri bekliyorum. Durumum pending gorunuyor. Bu bahsedilen 2 haftada bir durum guncellemesi pending surecinde de gecerli mi yoksa kabul aldiktan sonra mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum