Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

• ⭐⭐

@Muhtaradana Hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐

@Muhtaradana hocam tebrikler inşallah herşey daha güzel olur

• @Muhtaradana evrak onayıda ortalama sırayla geliyor. O zaman yine sıranın önemi var.

• @İrem-Güzel bundan sonra tam öyle olmayabilir misal şöyle söyleyeyim
    7 Ekim 2019 dan sonra biliyorsunuz evrak talep e-mailleri case numarasından bağımsız rastgele geldi

Örnek vermek gerekirse
    20 ekimde 51 bin ile 40 bin aynı gün evrak talep emailini aldı
    51 bin 22 ekimde evraklarını gönderdi 40 bin ise 20 aralıkta gönderdi
    İşte burda kcc evraklarını ilk gönderen kişinin evrakların onay verebilir, yani burada önemli olan evraklarını erken göndermiş olmak sıralama bu şekilde oluyor
    Aynı şekilde ne kadar erken evrak onayı alırsanız(evraklar işlenirse) o kadar erken mülakat tarihi alırsınız
    51 bin 40 binden daha önce mülakata girebilir buna şaşırmayalım şu anda caseleri arasında bir sıralama yok, dv 2019 dada aynı şekilde oldu bilginize

• @Muhtaradana teşekkür ederiz her zaman ki detaylı ve düzgün anlatımınız için.

• @İrem-Güzel, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

@Muhtaradana teşekkür ederiz her zaman ki detaylı ve düzgün anlatımınız için.

İrem hanım artık sizin de korkacak bir şeyiniz kalmadı. Çok umutsuzdunuz ve size umut verecek cesaretim yoktu şöyle olur böyle olur diye. Netice numaranız yüksek, belki de sıra gelmeyecekti ve çok üzülüyordum. Hayırlı olsun şimdiden.

• @ibrahimasar teşekkür ederim. Hayırlısını isterim hep ve her zaman herkes için iyisini.

• @Muhtaradana merhaba bana kcc den evrakları istetip yolladıktan sonra böyle bir mesaj geldi The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents. This email address, [email protected], is only used for applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any Diversity Visa related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

You should expect an email from KCC in the next 3-6 weeks. If you do not hear from KCC after 6 weeks, please contact [email protected] to confirm all of your documents have been received, and you are ready to be scheduled for an interview. Herhangi bir sorun olmaz dimi

• ⭐⭐

@dnzozdm Bu sadece Otomatik email.

• @dnzozdm @Semihmete beyin dediği gibi bu e-mail evraklarımızı gönderdikten hemn sonrasında gelen otomatik ulaştı e-maili
    Mülakat tarihi alabilmeniz için "Congratulations our Records indicate" ile başlayan evrak onay e-mailini almanız lazım

Lütfen size daha net ve doğru cevaplar verilebilmesi için⬇️

📝 Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin! https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

• @Muhtaradana yani o mailide almak için case numberinin aktifleşmesimi lazım

• @dnzozdm genellikle aktifleşmeden önce geliyor, sizin case numaranız nedir, şu anda tüm caseler aktif olduğu için bundan sonrası için evrak onay e-maili bekleyebilirsiniz

• @Muhtaradana numaram 46*** lerde

• @dnzozdm anladım eu da en son case 33500 e evrak onay emaili geldi, size şu an gelmemiş olması normal
    Evrak onaylarıtekrar gelmeye başladığında sizede gelecektir

• @Muhtaradana anladım peki bir sorum daha olucak benim mesleğim bayan kuaförü ve kalfalık belgemde var 8 senedir bu mesleği yapıyorum ama besleğim değer puanı 6 olarak gözüküyor sizce mğlakattan geçme ihtimalim varmıdır lise mezunu değilim

• Merhaba @Muhtaradana, evrak onayı geldikten sonra tahmini ne kadar süre sonra mülakat tarihi veriliyor.

• @zeplin current öncesi dönemde, evrak onayı alındığı tarihten mülakat gününü öğrendiğimiz güne kadar geçen süre ortalama 40-50 gündü
    Bu süre current açıklandıktan sonra dahada kısalacaktır

• @dnzozdm asıl talihli sizmisiniz? Eğer öyleyse ya mülakat gününe kadar lise mezunu olmalsınız, yada kabul gören meslek kodunun kriterlerini yerine getirmelisiniz
    Ayrıca bu konuda son söz mülakatı yapacağınız konsolosluk görevlisinin

isterseniz sorunuzu aşağıda bu konu ile ilgili sorunuza cevap verilen ilgili başlıkta sorun

@crazycells, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

Vizeyi alabilmek için,

• lise veya dengi bir eğitim görmüş olmalısınız (12 yıllık ilk, orta ve lise eğitimini veya denkliğini tamamlamış olmalısınız)

VEYA

• son 5 (beş) yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip bulunmalısınız.

Eğitim Durumu Şartı

• Türkiye'de lise veya dengi eğitim kurumlarından mezun olmanız ve mülakat günü diploma sahibi olmanız, vize almanız için yeterlidir.

• Eğer mülakat günü üniversite öğrencisiyseniz, okuldan alacağınız bir öğrenci belgesi ve transcript yeterlidir.

• Eğer üniversite mezunuysanız, ya da master ve doktora gidi dereceleriniz varsa bu diplomaları da göstermeniz yeterli olacaktır.

• Mülakat günü sadece en üst eğitim seviyesine ait diploma yeterlidir.

• Ankara ABD Konsolosluğu'nda 'Açık Lise' diplomaları da lise dengi kabul edilmektedir. Dolayısıyla daha önce liseye başlamış ama bitirmemiş kişiler, açık liseyi bitirip bu diplomayla çekilişe katılabilirler.

Mesleki Deneyim Şartı

Meslek deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı'nın O*Net veri tabanı kullanılacaktır. O*Net OnLine veri tabanı iş tecrübelerini beş iş alanına (job zone) bölmüştür. Çalışma Bakanlığı web sitesinde birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekler kura programına katılım için uygundur. Mesleğinize dayanarak kura programına katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.

Eğer eğitim durumu şartını sağlamıyorsanız yani lise veya daha üst bir eğitim seviyesinde diplomanız yoksa, yaptığınız mesleğin program şartlarına uygunluğundan emin olmalısınız. Bunu kontrol etmek için;

https://www.onetonline.org/

adresinden kendi mesleğinizin sayfasını bulmalısınız. İngilizce seviyeniz yeterli değilse İngilizce bilen bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz veya sayfayı web browser'ınızdan Türkçe'ye çevirip arama yapabilirsiniz. Kendi yaptığınız işi en iyi anlatan mesleği bulduktan sonra meslek sayfasında aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi 'Job Zone' başlıklı bölümü bulmalısınız. Bu bölümde bulunan Title kısmında Job Zone Four veya Job Zone Five yazıyor olmalı, ayrıca en alttaki SVP Range ise 7.0 veya daha yüksek bir sayı olmalı.

Aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi çiftlik yönetici ve işletmecileri iş alanı dört ve 7.0'dan yüksek SVP puanı ile Green Card Çekiliş Şartını yerine getirmektedir.

Summary Report for: 11-9013.02 - Farm and Ranch Managers

alt metni

• ⭐⭐⭐⭐⭐

[event][name]Vize Bülteni[/name][allday]true[/allday][startDate]1589515200000[/startDate][endDate]1589601599999[/endDate][reminders][0][/reminders][location]ABD Dışişleri Bakanlığı Vize Bülteni sayfası[/location][description]Vize bülteni, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortaklığıyla hazırlanıp her ayın 15'ine doğru resmi sitede yayımlanır. Bu bakanlıklara bağlı NVC, KCC ve USCIS arasındaki iletişimden dolayı yayın tarihinde gecikmeler yaşanabilir.

Bu yayında, Aile Sponsorlu Göçmenlik, İş Sponsorlu Göçmenlik ve Çeşitlilik (Çekiliş) Vizesine dair kota ve sıra bilgileri yer alır.

Her ay yayımlanan vize bültenine ABD Dışişleri Bakanlığı Vize Bülteni sayfasından ulaşabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html[/description][mandatory]false[/mandatory][repeats]{"every":{"month":true},"endDate":null}[/repeats][/event]

• @Muhtaradana Merhaba virüs nedeniyle görüşmeler askıya alınmış diye duydum. Siz mülakatı yaptınız mı acaba? Teşekkürler, bol şanslar

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k