Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Taşındı Gündem
752 122 46.0k 122

• @volkan_ist, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

@Semihmete O rezil milletleri almasınlar zaten. Nasıl bir illettir bunlar.

Çin ve hindistanın ülke olarak pek temiz olmadığı ortada. Ama bir insan hintli veya çinli olduğu için niye rezil görülsün. Daha önce müslümanlara yapılmıştı benzer durum ve hiç hoş bir durum değildi. Aynı şekilde bu da hoş olmaz.
    Ayrıca sizin bu dedikleriniz amerikaya gidecek biri için yakışıksız sözler. Umarım abd halkı bu tabirleri size karşı kullanmaz

• Her yerde siyaset yapmaya alistik. Burada bile.

• Bu ileti silindi!

• @volkan_ist forumda baska milletleri asagilamak veya nefret soylemleri yasaktir, bilginize.

• @turcouz Kesinlikle katılıyorum hatta North East daha medeni bir bölge muhtemelen avrupaya daha yakın olmasından dolayı zamanında o taraf daha çok ziyaret edilmiş tarihi açıdan. Biz Maddi anlamda daha uygun ve yaşanılabilir olduğu için North West tercih ettik. Porland, Seattle, Boston, NYC arasında kaldığımızda en yaşanılabilir Portland, OR olduğu için birde buradaki Pembe ve Beyaz ağaçlar North East de yok ondan dolayı :D North East turuncu var, koyu kırmızı var. Ağaçlar önemli :D

• Arkadaşlar hepimize hayırlı olsun
    22 nisan Executive Order kararlarına karşı AILA (Amerikan Göçmenlik Avukatlar Birliği) ve JAC ( Adalet Eylem Merkezi) birlikte 25 Nisan tarihi itibariyle Portland da kararların uygulanmasını durdurmak için dava açtı

https://www.aila.org/infonet/aila-tro-april22-presidential-proclamation

Özellikle JAC ın sitesinde ve Twitter adresinde açıklan dava ile ilgili çok güzel açıklamalar var nasıl Anayasaya aykırı olduğundan, aslında kararın mantıksızlığından ve Amerikaya yarardan çok zarar getireceğine dair uzun bir yazı var okumanızı tavsiye ederim ⬇️

https://justiceactioncenter.org/civil-rights-coalition-files-emergency-motion-to-halt-implementation-of-president-trumps-immigration-ban-2/

Bu arada Dv 2020 talihlilerinin başına bir süre bela olan Ekim 2019 da imzalanan ve kasım mülakatlarında baya etkisini hissettiğimiz, göçmenlerden vize almadan önce geçerli bir sağlık sigortası veya bunu karşılayabilecek maddi birikim göstermesini isteyen 9945 kararlarını durdurulması davasında çalışan ekip yine AILA ve JAC mış

AILA ve JAC ın Twitter hesaplarını takip etmek isterseniz

JusticeActionCenter (@jactioncenter) adlı kişiye göz at: https://twitter.com/jactioncenter?s=09

AILA (@AILANational) adlı kişiye göz at: https://twitter.com/AILANational?s=09

İnşallah hepimiz için mahkemeden hayırlı sonuçlar çıkar

• @Muhtaradana aynen sayin @Muhtaradana , bu Stephen Miller denilen adam saglam pabuc degil, yani bizimle oynuyor da olabilirler. Ismi daha onceki gocmen yasaklarinda da gecmisti...

Turkiye'de verilen DV vizelerinin sayisi fazla, talihlilerin sayisi forumda da fazla oldugundan :) bu problemleri daha cok duyuyoruz; ama dediginiz gibi ABD vatandaslarinin anne/babalari (bu arada ben de farketmemistim, ama cok fazla IR5 vizesi de veriliyormus) ve GC sahiplerinin aile uyeleri de bu yasaklardan etkilendi (F ile baslayanlarin cogu).

(5. ve 6. sayfalarda Ankara'da verilen vizeleri bulabilirsiniz)

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/DECEMBER 2019 - IV Issuances by Post and Visa Class.pdf

Executive Order, maalesef ki gocmen olmayan vizeleri de etkileyecek sekilde genisletilebilir; boyle bir ihtimal var ne yazik ki; ama zaten yaz boyunca gocmen olmayan vizelerde bir dusus olacaktir. Konsolosluklarin da cogu kapali, bundan istifade baskanlik secimlerine yonelik 'show' amacli boyle bir karar alabilirler.

Fakat ulkedeki tum kurumlar acildiginda USCIS'in de eski haline donmesi lazim. Ama bu acilma hem konsolosluklarda, hem de USCIS gibi ofislerde kademeli olacak diye dusunuyorum, yani eskiye kiyasla bir gunde daha az sayida mulakat vererek insanlar arasindaki fiziksel mesafeye dikkat etmeye calisacaklardir. Ne zaman eski kapasiteyle calisirlar ben de bilemiyorum maalesef, bunun icin ya insanlarin cogunun hastaligi gecirmis olmasi ya da tedavi ve asilarin uygulanmaya baslanmasi lazim.

• @crazycells belki ay içindeki mülakat gün saysını arttırırlar

• @Muhtaradana böyle bir dava açıldığında bizide kapsarmıki? Okudum bizimle ilgili değil aile bütünlüğü ile ilgili. Geçici durdurma kararı böyle birşey olursa bizde içinde olurmuyuz?

• vay be tum cumhuriyetciler bize oynuyor desene. su sureci bir atlatsak...

• If members of the Visa Applicant Subclass, including children who face an imminent risk of “aging out” of their preference status, become entirely unable to access consular processing and visa adjudication services—even just for 60 days—their current visa eligibility will be extinguished. For those class members, the Presidential Proclamation thus undermines the benefits and protections of the Court’s existing order, which allows class members to access the visa adjudication process without being subject to the additional requirements that the Healthcare Proclamation would impose. In other words, as in Al Otro Lado, the Presidential Proclamation potentially would extinguish the rights of certain members of the Visa Applicant Subclass by potentially eliminating their access to the immigrant visa process under their current visa preference category, even if rights of other members of the Visa Applicant Subclass would remain protected. Because that injury and Plaintiffs’ underlying complaint both seek to preserve class members’ access to a fair visa adjudication process, an All Writs Act injunction is a proper exercise of this Court’s equitable power. See id.

Bu bölümü dikkatimi çekti. Genelde 21 yaş altındaki çocukları ele almışlar yaşları geçerse alamadıklarından. Ama genel olarak sanki herşeyi ele almışlar. Karara karşı durdurma. Bu bölümdede tüm zamanı geçecek kategorilere dikkat çekilmiş. İnşallah olur 👍

• @İrem-Güzel Açılan davanın bütünsel değerlendirileceğine inanıyorum, JAC aşağıdaki tweetinde Executive order kararları sonucunda 21 yaş altı bir başvuru sahibinin statüsünün değişerek mağdur olacağından bahsetmiş, bu sayede süreci uzayarak aile bütünlüğüne zarar verilmiş oluyor

Yani dava sebeplerinin birisi bu 2 aylık geçici erteleme olsa bile etkisinin zaman kısıtlamasından dolayı büyük olacağından bahsedilmiş ve bunu dava konusu yapmış

Aynı şekilde dv vizeleride zaman kısıtlamasından dolayı en çok mağdur olan grup, Amerikan hukuk sistemini bilmediğim için dv vizelerini kapsam dışında bırakarak kararı durdurup durdurmayacaklarını bilmiyorum, bunun için hem JAC hem AILA nın tweetir paylaşımlarının altında muhtemel durdurma kararlarının dv vizelerini kapsayıp kapsamadığını sordum

JAC ın bu tweetinde ise yasağın tüm etkilenen vize türlerini korumayı amaçladığı söyleniyor

Sorulara cevap geldiğinde buraya aktarırım

• @Muhtaradana bende üşenmedim okudum Türkçeye de çevrilmiyor ama dediğiniz gibi 21 yaş altına çok dikkat çekilmiş ama bizim gibi zamanı geçecek katogoriler ele alınmış gibi.Sağolun inşallah hepimiz için güzel haberler gelir.

• @crazycells, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

@volkan_ist forumda baska milletleri asagilamak veya nefret soylemleri yasaktir, bilginize.

• Akilli gocmenler diger gocmenlere karsi irkcilik yapmazlar.
    • Akilli gocmenler hintlilere, cinlilere irkcilik yapildigina sahit olduklarinda onlardan yana olurlar cunku cinlilerden, hintlilerden sonra siranin kendisine gelecegini bilirler.
    • Akilli gocmenler gittikleri yerin dilini, kulturunu, tarihini ogrenirler. 200 senedir Amerikada yasayan Cinlilerin bundan sadece 70 once vatandas olma hakki kazandiklarini ve gercek hayatda hicbir zaman da Amerikali olarak kabul edilmediklerini bilirler.
    • Akilli gocmenler medyayi, aktualiteyi takip ederler. Ornegin daha birkac gun once Guney Kore kokenli unlu aktor John Cho'nun beyazlarin bugunlerde ki Asyali nefretinden bahsederken "Pandemic reminds Asian Americans that their belonging is conditional" dedigini bilirler. Buradan hareketle Turk kokenli olarak kendilerininde herne kadar isimlerini degistirseler, saclarini sariya boyayip mavi lens taksalarda hicbir zaman anglo-german kokenli beyaz Amerikalilarca kendilerinden kabul edilmeyeceklerini bilirler.
    • Hulasa gocmenlik sadece akilli insanlarin yapmasi gereken birseydir. :smiling_face_with_sunglasses:

Newman is back!!

• @cnpist :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @Muhtaradana JAC ve AILA nın sitesindeki yazıları chorome la açarsanız Türkçe ye çevriliyor, bu davayı AILA ve JAC ile birlikte açan bir diğer kurum innovationlawlab.org ı atlamışım, onların sitesinde de güzel ve ayrıntılı bir şekilde Executive order kararlarına karşı açılan davanın sebepleri açıklanmış

https://innovationlawlab.org/press-releases/family-immigration-ban-emergency-order/

Bu arada dava açılan Oregon eyaleti, Ekim 2019 daki göçmenlerden sağlık sigortası isteyen 9945 kararlarınıda durduran eyaletmiş

• @Muhtaradana public charge vs adını bilmiyorum kurallar mi ne getirmişlerdi. İnsanlar diyordu herşey değişecek sigorta gelecek fazla para göstermek gerek vs vs. Şimdi o uygulama olmuyor mu? İptal mi olmuş?

• @Fehmi o kararlar onaylandı,Executive order kararları ise 22 nisanda imzalandı bu karar daha çok yeni

Sizin bahsettiğiniz public-charge rule ilgili konu başlığı ⬇️
    Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) https://yesilkartforum.com/forum/post/115903

• @takvimcas, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

@crazycells belki ay içindeki mülakat gün saysını arttırırlar

olabilir; ama buna biz degil konsolosluk karar verecek. Konsoloslugun bir devlet dairesi oldugunu unutmamak gerekiyor, ayrica herkese mulakat tarihi vermek veya herkese vize vermek gibi bir gorevleri de yok. Ancak kendi kapasitelerine bagli olarak sureci devam ettirebilirler. Bugune kadar konsolosluk hep vize alanlarin lehine karar aldi, eminim bu iyi niyetlerini de devam ettireceklerdir; ama hic bu kadar yogun bir durumla karsilastiklarini sanmiyorum (gerci ayni sey tum dunya icin gecerli, sadece konsolosluk icin degil); o nedenle ne olacagini kestirmek cok guc...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k