Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 25 yaşındayım, 4 yıldır Green Card a başvuruyorum son 3 çıkmadı tahmin edersiniz ki neyse burayı geçeyim.

    Amerika benim için bu hayattaki en büyük hayalim, her şeyi ile beni kendine çekiyor. İnanın her şeyi parkları, evleri, marketleri hatta kaldırımları bile ama gidemiyorum GC a başvurup yasal yoldan gidip uğraşmayın dedim ama umut kalmadı.
    Şimdi şunu merak ettim Bir şekilde ABD vizesi alsam oraya kendimi atıp iltica başvurusunda bulunsam süreç benim için nasıl işler? Mesela UBER lyft i başkasının SSN i kiralayıp kaçak kullananlar var ne kadar mantıklı. Ve şunu da merak ediyorum iltica başvurusunda bulunduğumda beni nasıl bir süreç bekler örneğin uçağa bindirip geri Türkiye ye mi yollarlar. Yada iltica sürecinde yasal bir şekilde yaşam kabul almam ne kadar bir süreyi kapsar?

  • ⭐⭐⭐⭐

    forum ahalisi olarak illegal işleri hiç bir şekilde tavsiye etmiyoruz ve onun hakkında birşey yok forumda 2. soruya gelirsek iltica başvurusu yapabilirsiniz lakin sebebinizin baya bir geçerli olması gerek başvurunuz kabul olsa bile eğer iltica etme sebebiniz ortadan kalkarsa geri gönderilirsiniz.


  • Amerika'da yaşayan arkadaşlar artık Uber/Lyft'in eskisi kadar kazandırmadığını her geçen yıl kazancın daha da düştüğünü belirtiyorken siz bir de başkasının SSN'sini kiralamayı düşünüyorsunuz.

    Bu kazancınızı çok daha düşürür.

    Mantıklı bir yol değil kaçak yaşamak.


  • @Final-Approach ne yazık ki yasal yol ile tek şansım GC idi maalesef onun da önü kapandı, artık bir elimde bu kaldı


  • Ben ekşi sözlükte Amerika'ya göç eden bir kişinin yazısını okumuştum.

    Kendisi Amerika'da yasal olarak bulunduğu sırada iyi bir göçmen avukatı tutup iltica başvurusunda bulunmuştu.

    Dayanağını da askerliğe karşı olduğunu, Türkiye'de askerliğin zorunlu olmasından dolayı artık orada yaşamak istemediğini ileri sürmüş.

    Amerikan yetkililer de bayağı tabii sıkıştırmışlar sorularıyla istersen orada da bedelli askerlik yapabiliyorsun vs. gibi.

    Ardından göç başvurusunu kabul etmişler.

    Ancak şu anki Trump yönetimi zaten göçmenlere karşı politikalarıyla biliniyor ve böyle sebeplerle göç edebilme ihtimaliniz bence çok az.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Elanoor, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    @Final-Approach ne yazık ki yasal yol ile tek şansım GC idi maalesef onun da önü kapandı, artık bir elimde bu kaldı

    önü kapandı derken ? ne olmuş ki gc ye ?


  • @Rhonster biliyorsunuz ki bu yıl gc büyük ihtimal yalan oldu artı olarak zaman geçtikçe ve sonuç ta hüsran olunca artık umut azalarak bitiyor bende bu şekilde şansımı deneyeyim diyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Iltica etmek ve kacak yasamak iki farkli durum...

    Iltica ile ilgili su basliklari gozden gecirebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/126/diğer-kategorilerdeki-göçmen-vizeler

    Kacak yasamla ilgili daha once bunu yazmistim, ilgili oldugu icin kopyaliyorum:

    ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.


  • @Elanoor, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    @Final-Approach ne yazık ki yasal yol ile tek şansım GC idi maalesef onun da önü kapandı, artık bir elimde bu kaldı

    bu bir yol değil maalesef.


  • Benim orada yasal olarak bulunabileceği tek şarsım GC idi bundan başka bir yol bulunur mu? Lise mezunuyum ne yapmalıyım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Elanoor, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    @Rhonster biliyorsunuz ki bu yıl gc büyük ihtimal yalan oldu artı olarak zaman geçtikçe ve sonuç ta hüsran olunca artık umut azalarak bitiyor bende bu şekilde şansımı deneyeyim diyorum

    gc yalan filan olmadı.


  • @Elanoor Bir arkadaşım vardı. bundan 11 yıl önce ikimizinde ortak arkadaşı olan bir Amerikalı arkadaşımızın ailesinin kendisine sponsor olması ile ABD ye gitti orda önce dil eğitimi ve sonra ünv okudu ( Fotoğrafçılık okudu ) Şuan kendisi 11 yıldır Austinde yaşıyor çalışıyor ve kalıyor.Aynı zamanda Green Card başvurusuda yapıyor her yıl. Ama nasıl orda kalıp çalışabiliyor bilmiyorum.Belki sana yardımcı olur bu Bilgi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    @Elanoor Bir arkadaşım vardı. bundan 11 yıl önce ikimizinde ortak arkadaşı olan bir Amerikalı arkadaşımızın ailesinin kendisine sponsor olması ile ABD ye gitti orda önce dil eğitimi ve sonra ünv okudu ( Fotoğrafçılık okudu ) Şuan kendisi 11 yıldır Austinde yaşıyor çalışıyor ve kalıyor.Aynı zamanda Green Card başvurusuda yapıyor her yıl. Ama nasıl orda kalıp çalışabiliyor bilmiyorum.Belki sana yardımcı olur bu Bilgi.

    çalışma vizeleriyle filan kalıyor olabilir.


  • Ben bilgin olsun diye yazayım. Benim arkadaş iltica başvurusunda bulundu wat ile gitmişti oraya sonra iltica başvurusu için bir avukatla anlaştı ve avukat 7000 dolar istemiş, verdi parayı süreç 1.5 yıl içinde anca bitecek diyor etnik yapıdan dolayı başvurdu. Arkadaşa sorduğumda Turkiyeden başvuranlar çoğunlukla kürtler, eşcinseller veya 2016 olaylarındaki kişiler. Misal boşnak, çeçen, gürcü, zazaysan iltica şansın düşük. Öyle her eşcinselim diyende iltica edemiyor. Bilgin olsun iltica başvurun sonuçlanana kadar ülkene dönmek yasak diye biliyorum, yasaktan kastım madem vatandaşlığından çıkmak istediğin ülkeyi istemiyorsun neden oraya gidiyorsun diyerek süreci sonlandırabiliyorlarmış. onun dışında yeşil kartı aldıktan sonra da bildiğim kadarıyla vatandaşlığı alana kadar ülkene dönmen hoş karşılanmıyor.


  • şimdi bu konuya uzun uzun cevap verip başlığı açan arkadaşı sebepsiz yere cesaretlendirmek istemiyorum. benim söyleyeceğim başka;

    @Elanoor ingilizce biliyor musun? konuşmayı boşver, okuman ya da duyduğunu anlaman mümkün mü? eğer cevabın evet ise bu sorduğun sorularla alakalı türk kaynakları dışında çok ayrıntılı cevaplar mevcut. bu soruyu ingilizce bilip bilmemenden bağımsız soruyorum çünkü gelip bir forumda bu tip soruları açık seçik yazınca hem tepki görürsün(bana kalsa kimin ne yaptığıyla çok alakadar değilim açıkçası) hem de eleştiri alırsın. çünkü sormak kolay. siz sorduğunuz soruya konu olan hikayenin kahramanı olacaksınız.

    abd ye gittiniz. ve iltica ettiniz. haklarınızı bilmeden nasıl bir strateji ile hareket edeceksiniz? ben iltica edip abd de kalan birini biliyorum yöntemini yazmayacağım ancak duyduğum da hem gülmüş hem de şaşırmıştım. adam daha gitmeden bir sürü hazırlık plan proje yapmış. gittikten sonrada kabul edilmiş. ama şöyle bir gerçek var eyaletten eyalete değişmekle beraber, abd de iltica başvurularının kabul oranları %20 civarında.

    başına gelecek olanlar kısaca şöyle;

    abd ye giriş>ortamı kolaçan etme>avukata gidip fikir alma>iltica başvurusu>2 ay içinde görüşme(ülkeye kaçak yolla girmediğin için tutukluluk yok)>görüşme sonucu>olumsuz ise ve direteceksen mahkeme>mahkeme kabul etmezse üst mahkeme>sonrasında bir kere daha onunda üstü olan mahkemeye gitme hakkın var>kabul edilmezsen ülkene sınırdışı ve abd ömür boyu yasak.

    ben kürdüm deyip sığınma başvurusu yapıp kalanlar var, eşcinsel olup kalnlarda var bir çok nedenle kalan mevcut ama hep plan programla becermişler. ben kürdüm deyip kalanların şu işlemler bitsin vatandaş olsam da türkiyeye gitsem diye yanıp tutuşması da var. demek istediğim burada bunu soracağına önce okusan araştırsan(ve gerçekten ilticaya bir sebebin varsa) sonra durumunu anlatıp benim başıma bunlar geldi kalmak istiyorum ne yapabilirim desen daha iyi olmaz mı?

    türkiye de evinde otururken araştırmadığın ve derinlemesine incelemediğin haklarını öğrenmediğin bir süreç abd de seni çok yıpratır emin ol.

    umarım beni yanlış anlamazsın kendi gördüğüm ve bildiklerime dayanarak yazıyorum bunu. 24 yaşında işi inada bindirip kimsenin beklemediği şekilde de bir şekilde abd de kalabilirsin elbet. sonuçta türkiyenin 12 katı ülke bir sana yer yok diyecek değilim. ne garip insanlar kalmış bir şekilde ama sonuçta bu mücadele onlardan da baya götürmüş.


  • @Concorde, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    Bilgin olsun iltica başvurun sonuçlanana kadar ülkene dönmek yasak diye biliyorum, yasaktan kastım madem vatandaşlığından çıkmak istediğin ülkeyi istemiyorsun neden oraya gidiyorsun diyerek süreci sonlandırabiliyorlarmış. onun dışında yeşil kartı aldıktan sonra da bildiğim kadarıyla vatandaşlığı alana kadar ülkene dönmen hoş karşılanmıyor.

    iltica süresince izin almadan ülkeden çıkış yapılırsa süreç ve dosya düşüyor. ve abd ye bir daha girilemiyor. izin belgesi alıp (sorun yaşadığın ülkeye girmemek kaydı ile) ülke dışına çıkmak bile sorunlu. kapıda problem yaşama ihtimali var diye onuda önermiyorlar. iltica etmek için bir gruba ya da inanca dahil olduğun için can güvenliğin tehlikede olmalı ya da o gruba dahil olmanın o ülkede hayatının kalanını olumsuz etkileyeceğini/etkilediğini göstermen gerekiyor. sadece ben x im demek faydasız. x olduğun için kötü muameleye uğradığını göstermelisin. ırkımdan dolayı ayrımcılığa uğruyorum deyip abd deyken göçmenlik bürosunun istediği bir evraki gidip konsolosluktan alırsan iltica masasındaki memur sana ne kadar inanır? çok ayrıntılı bir konu bu.


  • Bence arada bir konsolosluk yetkilileri ve otorite böyle başlık açıp bizi yokluyor niyetiniz nedir diye. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Archie, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    Bence arada bir konsolosluk yetkilileri ve otorite böyle başlık açıp bizi yokluyor niyetiniz nedir diye. 🙂

    🙂


  • @Archie, içinde söyledi: ABD' ye vizeli girip kaçak yaşamak?

    Bence arada bir konsolosluk yetkilileri ve otorite böyle başlık açıp bizi yokluyor niyetiniz nedir diye. 🙂

    Ben konsoloslukta calisiyor olsaydim ve Turkce bilseydim ki cogunlugu biliyordur, bos zamanlarimda "hobby" olsun diye, boyle forumlari takip ederdim. En azindan fikir edinmek icin.

    Belkide yapiyorlardir kim bilir! 🙂


  • konsolosluk kapısında vizeyi alıp geri dönmeyeceğim diyen ve yarım saat sonra vizesini alan adam gördüm bence kapı önünü dinlemeleri daha yerinde :))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum