@gucarslan Hocam Merhaba,
Pazartesi günü ABD Ankara Büyükelçiliği'nde mülakatım olacak. Evlilik yoluyla 2009'da verilen permanent residency card'ın 2022 Nisan'ında süresi doldu. 2011'den beri Türkiye'de yaşıyorum ve üniversitede hocalık yapıyorum. Eşim ve kızım 2 ay kadar önce ABD'ye taşındı. İkisi de Amerikalı. Ailece Maraş-Hatay depremleri sonrası ve kayınvalidemin Mart 2023'de kanser olduğunu öğrenmemiz üzerine Amerika'ya temelli dönme kararımız kesinleşti. Permanent residency card'ımın süresi dolmadan önce elçiliğe uzatma başvurusunda bulunmuştuk ancak 25 Eylül 2023 öncesine randevu alamadık. Eşim aramasına rağmen mümkün olamadı erken bir tarih almak. Pazartesi günkü görüşmede nelere dikkat etmem gerekir? Amerika'ya en son Aralık 2019'da girdim. Pandemide 3 defa COVID atlattım ve yüksek tansiyon hastası olduğum için risk grubundaydım. Bu durumu belgeleyen raporlar ve aile hekimimizden sağlık durumumu anlatan bir mektup var elimde. Eşim durumumuzu izah eden beni yanında istediğini gösteren bir mektup da hazırladı, o da elimde. Buradaki hocalığım süresince yazdığım kitaplar, makaleler ile yürüttüğüm projeleri gösteren, çalıştığım üniversite ile yapılmış sözleşmeler de elimde. Başka hangi belgeler işe yarar?
Yardımınız için teşekkür ederim.
Selamlar