Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hamza-can ABD nin durumunun da kotu oldugunu yazmistim ama gozden kacirmissiniz sanirim. Tek fark buradaki test sayisinin fazlaligi ve ayni zamanda Sayin @ibrahimasar 'inda belirttigi gibi nufus farki.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @hamza-can ABD nin durumunun da kotu oldugunu yazmistim ama gozden kacirmissiniz sanirim. Tek fark buradaki test sayisinin fazlaligi ve ayni zamanda Sayin @ibrahimasar 'inda belirttigi gibi nufus farki.

    Yarın bu saatlerde vaka sayısında Çin'i geride bırakmış olacağız. Ama ''Süreç Türkiye'de çok iyi yönetiliyor'' 🙂


  • @hamza-can
    Sen neden ABD'ye gitmek istiyorsun ve bu forumda hesap açtın?
    @hamza-can ve @Semihmete bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.


  • @dmr sizi ilgilendirmez hesap acarken size mi soracagım.!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    tamam arkadaslar, lutfen bu tartismayi sonlandiralim. Bu forumun amaci insanlarin birbirleriyle savasmasi degil, ABD hakkinda bilgi paylasimi ile birbirine destek olmasi... Lutfen bunun farkinda olarak hareket edin...

  • Yasaklı

    Trump Amerika'yi yeniden acmakta neden acele ediyor-un yaniti gibi. Michigan'da bugun.


  • @stoneage, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Trump Amerika'yi yeniden acmakta neden acele ediyor-un yaniti gibi. Michigan'da bugun.

    Iste bu videodakiler gibi hareket edenler yuzunden ABD de vaka ve olum sayilari firlamis durumda.


  • @ibrahimasar Yarin degil belki ama bu haftasonundaki vaka sayilari ile Iran ve Cin'i gecmis olur sanirim Turkiye.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar Yarin degil belki ama bu haftasonundaki vaka sayilari ile Iran ve Cin'i gecmis olur sanirim Turkiye.

    İran ın rakamına 4500 eklemişim yanlışlıkla. Bizim de 2 günümüz var. Bu hızla devam edersek cumartesi akşamı çini geride bırakmış olacağız.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @cnpist normalde dediğin de sonua kadar haklısın. Yine de insanlar bulunduğu ülkenin yaptığı mantık dışı kararları yüzünden bahsettiğin riskler olmasına rağmen gitmek istiyor. En büyük sorun olan corona varken önce kanal istanbul ihalesi yapıldı şimdi de af yasası çıktı. Daha sonra maske satışı durduruldu. Tamam sonra eczanelerden maske verecek dediler. Onlar da maske yok. Alışveriş için hiçbir mağazaya giremiyorsun masken yoksa o kadar karıştı ki kaçma nedenleri bunlar. Yoksa dünya genelinde bakarsan virüs için en yaşanabilir ülke Türkiye kaldı ki 23 nisan da yapılacak açıklama inanılmaz büyük ses getirecek.

    Turkiyeden kacma nedenleri konusunda bir lafim yok, forumdakilerin sebepleri uc asagi bes yukari ayni. Sorun su ki sinirlar kademeli acilacak. Su an GC sahibi olanlar isterse ve mali gucu var ise Amerikaya ucabilirler. Her ulke kendi vatandasina sinirlarini aciyor ve ulasmasi icin imkan sagliyor. Turk hukumetide ayni cabayi her ulke kadar gerceklestiriyor. Konu Corona basligi oldugu icin, ben sonrasi ile yorumlar getirmeye calisiyorum. Hayat bir anda eski bildigimiz hayat olmayacak. Bu ne Avrupada ne Amerikada ne Turkiyede bir sure ayni olmayacak. Sure ne derseniz, 2021 basi en iyi ihtimal bence.


  • Ben Corona oldugunda Turkiyede olduguma seviniyorum cunku ne su anki maddi durumum orada yasamama yeterdi, ek para alsam bile, ne de saglik kurumlarina (sisteme henuz hakim degilim) guvenim var. Hem Turkiyede hem Amerikada doktor arkadaslarim var. Bunca sene Turkiyede yasadigim icin ve doktor arkadaslarimda cocuklarini yad ellerden buraya getirdikleri icin burada oldugum icin mutluyum. Yarin obur gun bu salgin gectiginde Amerikaya yerlesmek icin elimdeki tum imkanlari kullanmak icin herseyi yapacagim. Bu salgin ile ilgili yorum yaparken akliniz selim tutmanizi oneririm. Sozum kimseye ozel degildir, bir genel fikir bildiridir, kimse uzerine allinmasin.


  • ABD'de Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 4 bin 931 artarak 30 bin 990'a yükseldi.


  • CDC nin karari ile ABD covid-19 belirtisi gosteren fakat test yapilmamis olanlari da covid-19 olarak kayitlara gecmeye basladi. O yuzden son 24 saatteki olum sayisi birden artti. Yani ABD'de tum agir grip ve zaturre belirtileri gosterenleri artik test yapilmasa bile covid-19 olarak kayitlara geciyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea amerika da kayıtdışı kaçaklar ki sayısını benden çok daha iyi biliyorsun. Her ne kadar onlara gelin ellemicez hiçbir şekilde kaçak işlemi yapmıcaz deseler de ne kadar güvenip gidiyorlar bu meçhul ayrıca DSÖ açıklama dediğin gibi uyuyan aslan uyanacak 2 hafta için de mayıs başına kadar 5 ülkeyi özellikle takip edin diyor.

  • ⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    @MySea Ocak aylarından ölenleri normal grip olarak girmişlerdi covid-19 etkili olunca ölenlere tekrar test yapıldı ve neredeyse çoğu covid-19 nedeni ile ölmüştü o yüzden işi şansa bırakmıyorlar ağır grip ve zatürre belirtileri gösterenleri test yapmasa bile direk covid-19 olarak belirtip karantinaya alıyor çünkü hastahaneye gidip test yaptığında covid-19 tanısı konmuyor ama eve gidip 3 gün sonra belirti gösteriyor o süreçte kaç kişiye bulaştıracağını kestiremedikleri için tutmuşken yakalayıp karantinaya alıp yayılımı düşürmeye çalışıyorlar. Vakaların ve ölümlerin artması Trump'ın bize birşey olmaz diyerek alay etmesi sonucu oluşmuştur bu işi ciddiye alsaydı tablo böyle olmazdı .

    Ve her ülkenin eksiği olan solunum cihazı mesela İtalya ölümün fazla olması sağlık sistemlerinde yeterince solunum cihazı bulunmadığı için ölüyorlardı doktorlar durumu aşırı kritik olanlara cihaz takmak yerine iyileşme olanağı kesin olanlara solunum cihazı taktılar. Çözüm olarak denizcilerin kullandığı dalgıç tüplerini kullandılar ama uzun vadede çözüm değildi çünkü sayı yetersizdi.

    New York valisi 30 bin solunum cihazı eksiği olduğunu bildirdi ama ülke genelinde ihtiyaç fazla olduğu için Elon Musk üç farklı imalatçıdan 1.255 solunum cihazı satın aldı ve hepsinin eyaletteki hastanelere dağıttı ama çözüm değildi Elon Musk bu cihazları kendi fabrikasında üretip ücretsiz dağıtma kararı aldı buna ek olarak Ford 50 bin kadar suni solunum cihazı üretmeyi planladı (son durumu bilmiyorum ford üretimini)

    Ülkemizde de solunum cihazı yeterince var deniliyor ama ne kadar doğru orası bilinmiyor önümüzdeki süreçte belli olur.


  • Hastalığın en kötü yanı 2-14 gün içerisinde kendini belli etmesi. Eşim Mart’ın 16sında Centinela hastanesinde erken Doğum yaptı bebeğimiz 35 haftalık doğdu küveze aldılar. Oğlanı hastaneden aldıktan bir gün sonra hastaneden aradılar ve eşimin doğumuna giren hemşirelerden birinin testinin pozitif çıktığını söylediler ve yakın temasta bulunduğu için eşime bulaşmış olabileceğini söylediler 14 günün 10 ünü atlatmıştık zaten hiç haberimiz olmadan evde kendimizi karantinaya almamızı söylediler Allah’a şükür bi belirti falan göstermedik 3 ümüzde aşırı derecede dikkat etmek lazım

  • ⭐⭐

    @OSencer Çok geçmiş olsun


  • @Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @OSencer Çok geçmiş olsun

    Sağolun 🙂


  • @OSencer geçmiş olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum