@mhepekiz su konuyu ilk giris icin:
Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz:
Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri
Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)
Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.
Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)
Securing America's Borders
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş
herkese merhaba,
26 martta thy ile houston'dan giriş yaptım. pasaport kontrolde sadece bir elin 4 parmak izini aldılar, ardından bir escort eşliginde bir ofise yönlendirildim ve ofiste oturmam söylendi. 1 dakika bile sürmeden memur ismimi okudu, ingilizce bilip bilmedigimi, çantamda alkol gıda falan olup olmadıgını sordu, sonrasında wellcome to usaucaktan inip bagaj alım alanına geçmem yaklasık 7-8 dakika anca sürmüştür. ne uçakta bir form verildi, ne de imigration ofiste bir form doldurdum, elimde sadece pasaporta basılan bir kaşe var, bu normal mi? sanki bir form doldurulmasından falan bhsedildi diye hatırlıyorum. bu arada 10. günüm ssn ve greencardtan henüz bir haber yok.
ek olarak unganlarda verilen aşı kartı ve cd yle ilgilenmediler, direkt geri verdiler.
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş
herkese merhaba,
26 martta thy ile houston'dan giriş yaptım. pasaport kontrolde sadece bir elin 4 parmak izini aldılar, ardından bir escort eşliginde bir ofise yönlendirildim ve ofiste oturmam söylendi. 1 dakika bile sürmeden memur ismimi okudu, ingilizce bilip bilmedigimi, çantamda alkol gıda falan olup olmadıgını sordu, sonrasında wellcome to usaucaktan inip bagaj alım alanına geçmem yaklasık 7-8 dakika anca sürmüştür. ne uçakta bir form verildi, ne de imigration ofiste bir form doldurdum, elimde sadece pasaporta basılan bir kaşe var, bu normal mi? sanki bir form doldurulmasından falan bhsedildi diye hatırlıyorum. bu arada 10. günüm ssn ve greencardtan henüz bir haber yok.
ek olarak unganlarda verilen aşı kartı ve cd yle ilgilenmediler, direkt geri verdiler.
Hayırlı olsun bu saatten sonra işlerinizin yolunda gitmesi ümidiyle 
İnşallah kısa zamanda ssn ve green kartınıza kavuşursunuz
@crazycells çok teşekkürler
@somebody Evet, USPS ile ABD'de verdiğim adrese teslim edildi.
@erkcet Merhaba abim sizde DV2020 talihlisisiniz case numberinize baktigim kadariyla 50 binlerde iken vize görüşmesine gittinizmi onu merak ettim benimki 44 binlerde case numberim.DS-260 formu Eylül 2019 da submit etmiştim .KCC evraklarimi Kasim 2019 da istemişti.Police serificate almaliydim ve pasaportumu degiştirmeliydim o yuzden evraklarimi gonderemedim.Şu anda pasaportumu aldim ama Police sertificasi hazir değil ben ne yapabilirim yardimci olurmusunuz.
@Penka90 Sayın @erkcet in case no 5000 lerde mulakatı bitirip vizesini ilk alan arkadaşarımızdan şu anda kimseye mulalat tarihi verilmediği gibi mulakat tarihi alanlarında maalesef iptal oldu ikinci bir duyuruya kadar
bence pasaportunu almışsın eksik olan evraklarını temin edebilirsin onun dışında beklemekten başka yapılacak bir şey yok
5bin vize numaram ve Mayıs ayında giriş yapmam gerekiyor. Uçuşlar durduruldu. Ailecek gitmeyeceğimiz kesin en azından uçuşlar açılırsa bir günlüğüne giriş çıkış yapmayı düşünüyorum Mayıs 15’den sonra. Keşke benim vize numaram 50bin felan olsaydı. Ya 2020’de hiç vize almamış olurdum yada ertelenirdi bir şekilde. Şimdi ne olacağı da belli değil. Göçmen vizemiz var gidemiyoruz. Tarihler esnetilir mi bilgi yok!
![@murat34 Haa öylemi 5 binmi o zaman case number ben cok şaşırdim,Acaba ben cok gec kalmışmiyim diye.]>>>>>>>>>
Daha bi şey sormak istiyorum buraya yazmışken..Abi ben Türkmenistanliyim ve DS-260 formunda görüşmeyi Ankara diye belirtmiştim.Sebep ben Turkiyede ogrenciyim Ve şuan Kendi memleketimdeyim pasaportumu yenilemeye gelmiştim ve bu Durumdan dolayi Turkiyeye donemiyorum şu an.Acaba durum değişmezse ben de Turkiyeye donemezsem Eylule kadar ve görüşme konumunu Değiştirmek zorunda kalirsam bunu nasil yapmam gerekiyor Mesela Ashkabatda yapmak zorunda kalirsam görüşmeyi Casemi yeniden actirmam gerekebilirmi acaba bilen veya bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirmi????Teşekkurler hepinize
@erkcet Aleykümselam abi.Umarim şansiniza yollar mayisa kadar acilir.Olmazsa ABD büyükelçiligine durumu bildirmenizde bir fayda var.ve bu konular ile ilgili guncel bilgileri ABD deki hukukcu abimiz Ayhan Oğmen Ogmenlaw youtube kanalinda.paylaşiyor yakinda sizin durumunuzdaki kişiler sormuştu orda...Umarim şansiniza her şey hallolur..Allah hepimizin yardimcimiz olsun!!!

@Penka90 hangi video link verebilir misin?
@erkcet https://www.youtube.com/channel/UCCaDBQ9O77OZ1CVmTnHD74w
bu kanalin linki burdan bakabilirsin abi bir yaptigi canli yayin videolarinin icinde vardır hangisi olduğunu tam bilmiyorum da.
ssn'im bugun (11. gün) geldi arkadaşlar, demekki public olarak kapalı olsalarda ssn ofisleri çalışmaya devam ediyor.
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş
ssn'im bugun (11. gün) geldi arkadaşlar, demekki public olarak kapalı olsalarda ssn ofisleri çalışmaya devam ediyor.
Hayırlı olsun gözünüz aydın 
Bizimde 11. gün ama gelmedi maalesef, sanırım eyaletten eyalete değişiyor bu durum
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş
ssn'im bugun (11. gün) geldi arkadaşlar, demekki public olarak kapalı olsalarda ssn ofisleri çalışmaya devam ediyor.
Hayırlı olsun Ahmet bey gözünüz aydın
@bolatmali hocam inşallah sizin ssn de en kısa zamanda gelir 
@fetihy, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş
@bolatmali hocam inşallah sizin ssn de en kısa zamanda gelir
İnşallah, beklemedeyiz 
@fetihy teşekkurler hocam
@bolatmali 30 unda basılmış, galiba posta süreci uzun zaman alıyor. Sizinki de bugün yarın gelir.
@crazycells @Muhtaradana @knnrn Arkadaşlar Abd konsolosluğunun önerdiği 2 haziran thy ve unitedın istanbul - amsterdam - newark uçuşuna katılıp katılamayacağımızla ilgili soruma istinaden konsolosluğun maile cevabı şu şekilde. Özetle bu uçuşa katılamayacağımı; alternatif olarak Thy’nin 4 haziran Kanada uçuşunu kullanabileceğimizi söylüyor. .
Dear Sir;
Unfortunately, you can not take that flight. Once you arrive in the Schengen zone, you would not be allowed to continue on to the United States due to the travel restrictions. DV visa holders are not exempted from the limitation.
On June 4th Turkish Airlines is offering a flight (TK4943) from Istanbul direct to Toronto. If you wish, you may contact THY and see if they would allow you on the Toronto flight. We do not control who they or the Canadians allow to travel. In addition, there are limited airports where you can arrive in the US. Please check the Embassy's covid19 page for restrictions and resources. https://tr.usembassy.gov/covid-19-information-2/
Sincerely,
Immigrant Visa Unit
@ilhanucarus bilgilendirme icin tesekkurler.
Merhaba,
Geç olsa da bir GC teslimatları ile ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum,
23 Mart'ta giriş yapıp 25 Mart tarihinde Türkiye'ye dönmüştük. Yankın zamanga giriş yapmayacağımız için İmmigrant Fee ödemesini yapmamısıştım. 27 Nisanda ABD'deki adresime, Homeland Security'den bir mektup geldi. Mektup'ta göçmelik evraklarını teslim aldıklarını ama immigrant fee ödenmediği için greencardların basılamadığı yazıyordu. O hafta ödemeleri yaptım ve 9 Mayıs tarihinde Greencardlar ABD'deki adresimize teslim edildi.
@yyazic04, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş
Merhaba,
Geç olsa da bir GC teslimatları ile ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum,
23 Mart'ta giriş yapıp 25 Mart tarihinde Türkiye'ye dönmüştük. Yankın zamanga giriş yapmayacağımız için İmmigrant Fee ödemesini yapmamısıştım. 27 Nisanda ABD'deki adresime, Homeland Security'den bir mektup geldi. Mektup'ta göçmelik evraklarını teslim aldıklarını ama immigrant fee ödenmediği için greencardların basılamadığı yazıyordu. O hafta ödemeleri yaptım ve 9 Mayıs tarihinde Greencardlar ABD'deki adresimize teslim edildi.
Tebrik ederim, gözünüz aydın.
Bundan sonraki hayatınızda Bol Şans
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum