Coronavirus (COVID-19)
-
Chicago üniversitesi eyalet ve hatta şehir bazinda covid-19 atlası hazırlamış.
-
Tum dunyada ekonomi uzerine rekabetin dahada kizisacagi kesin. Yani buyuk ihtimalle yeni ticaret savaslari baslayabilir.
Onceki gun bir ekonomi uzmani ileriye donuk tahmin olarak, artik globallesmenin yavaslayacagini, ulkelerin daha cok kendi ekonomik kalkinmalarina onem verebileceklerini cunku tabandaki halklardan artik bu yonde talepler gelebilecegini belirtti. Bu durumun ise en oncelikle AB ulkeleri ile ekonomileri disa bagimli ulkeleri etkileyecegi tahmin ediliyormus. Politik degisiklikler de gelebilir demeye calisti aslinda. Ayrica, saglik ve tarim/uretim politikalarinin daha bir onem kazanacagini ifade etti.
-
Sanirim boyle giderse mayis ayida islerimize donemeyecegiz .Amerika'da sayi 300k ya yaklasti .... hergun hizla yukseliyor... 😔
-
@HockeyUmpire2 30 milyon kişi işsiz kalacak diyorlar. Kendini maddi manevi hazırlamalısın kardeş.
-
Gocmenlik ekseninde fikir paylasimini amaclayan bu platformda bile bu kadar irkci ve ayrimci insanin oldugunu gormek uzucu ve dusundurucu....
-
Dmv bölgesinde yaşayan Sam son durumu anlatmış.
-
@MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
@kursat68, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Burda devamli yasamiyorsa anneniz odemesine bile gerek yok burda giresunlular var isin kurdu olmuslar onlar da aynisini soyluyor
Bu cok yanlis ve yasal olmayan bir tavsiye! Sonucta o odenmeyen hastane borclari, sizin gibi benim gibi vergi odeyenlerin odedikleri vergilerle eyaletler tarafindan hastanelere odeniyor.
İşte biz bu düşüncedeki insanlardan kaçmak istiyoruz ama binlerce öteye kadar uzanmışlar.Umarım oralarıda buralar gibi yapmazlar.
-
@razorjimmy neden ,ne oldu ? Niye boyle soylediniz ? Eger sizi rahatsiz eden bir paylasim gorurseniz veya yasadiysaniz ,lutfen admine haber verin. @crazycells
-
@heleniki bence cok kirici yorumunuz.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Yorumu sizin annenizin sağlık hizmetinden bu olağan üstü durumda mecburiyet sebebiyle ücretsiz faydalanması değil anladığım kadarıyla. Giresunlular diye özetlenen gurupların bu konuda sistem açığı bulduklarını düşünüp bunu alışkanlık haline getirerek kendilerine ziyarete gelen hısım akrabalarını hastanelerde baştan sona tedavi ettirip o kişileri Türkiyeye gönderek ya da kendi içlerinde yer değiştirip sahte adres verip falan illegal yollarla bu faturaların ödenmemesini eleştirmiş. Bence gayet yerinde bir eleştiri fakat zaten sizin durumunuza yönelik değil.
-
@razorjimmy neden ,ne oldu ? Niye boyle soylediniz ? Eger sizi rahatsiz eden bir paylasim gorurseniz veya yasadiysaniz ,lutfen admine haber verin. @crazycells
Onceki birkac gonderiye bakarsaniz, bir takim insanlarin bazi milletler ve ulkeler hakkinda asagilayici ve suclayici beyanlarda bulundugunu gorebilirsiniz.
-
@MySea AB ulkeleri bu durumdan en cok etkilenler... Birlik ortadan kalkti gibi Italya hic bir yardim alamadi ne nato dan ne ab den daha dusuk ekonomideki ab ulkelerinden herkes bi haber...bence birlikten kopmalar baslayacak...
-
@razorjimmy soz bana ise ben giresunlu insanlara hakaret etmedim isin kurdu olmuslar sozu bircok seyde fikir sahibi olmuslar ve tecrubeli olmuslar anlaminda ve bulundugum bolgede turklerin %90 ni giresunlu ben asla irkcilik soyleminde bulunmadim ve bircoguyla aram gayet iyidir.
-
Uzmanlar artık sürekli şunu söylüyor, bu virüsü yeni tanıyoruz, tam bilmiyoruz, öğreniyoruz vs vs
Malesef en başında sadece çin den gelen verilerle çıkarılan istatistikler artık değişmeye başlayabiliyor..
-Kendileri bence artık eskiye nazaran daha az güvenilir olsalar da-; WHO nun şu söyledikleri gerçek..
"Artık daha fazla genç yaştaki insan bu hastalığı ciddi şekilde geçiriyor veya ölüyor.."
Özellikle bazı bölgeler için bu geçerli olabiliyor malesef..
Yani çindeki ölü sayısı 1000küsurlardayken (şuan dünya genelinde 64.650) çıkarılan bir istatistikteki gençlerdeki ölüm oranı olan %0.2 oranını ezberlemiş bazıları.. gençlere birşey olmuyo ki yeeaa, yaşlı ve hastalar ölüyo zaten gençler ayakta geçiriyo yeaa demekten kendilerini alamayanlar var hala her yerde..""
World Health Organization officials cautioned Friday that more young people are becoming critically ill and dying from the coronavirus that’s now spread to almost every country across the world.“We are seeing more and more younger individuals who are experiencing severe disease,” Dr. Maria Van Kerkhove, head of the WHO’s emerging diseases and zoonosis unit, said at a news briefing from the organization’s Geneva headquarters. “We’ve seen some data from a number of countries across Europe where people of younger age have died. Some of those individuals have had underlying conditions, but some have not.”
Much remains unknown about the virus, including why the disease develops into a severe illness in some individuals but not others, Van Kerhove said. She added that as the virus spreads to more countries and more clinical data is collected, researchers are learning about the behavior of the virus.
It is a mistake to believe that the virus only severely impacts older people and those with underlying conditions, added Dr. Mike Ryan, executive director of WHO’s emergencies program. In Italy, one of the largest outbreaks in the world, 10% to 15% of all people in intensive care are under 50. In Korea, he added, one in six deaths have been people below the age of 60.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Yorumu sizin annenizin sağlık hizmetinden bu olağan üstü durumda mecburiyet sebebiyle ücretsiz faydalanması değil anladığım kadarıyla. Giresunlular diye özetlenen gurupların bu konuda sistem açığı bulduklarını düşünüp bunu alışkanlık haline getirerek kendilerine ziyarete gelen hısım akrabalarını hastanelerde baştan sona tedavi ettirip o kişileri Türkiyeye gönderek ya da kendi içlerinde yer değiştirip sahte adres verip falan illegal yollarla bu faturaların ödenmemesini eleştirmiş. Bence gayet yerinde bir eleştiri fakat zaten sizin durumunuza yönelik değil.
MySea 4 Nis 2020 16:52
@kursat68, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)Burda devamli yasamiyorsa anneniz odemesine bile gerek yok burda giresunlular var isin kurdu olmuslar onlar da aynisini soyluyor
Bu cok yanlis ve yasal olmayan bir tavsiye! Sonucta o odenmeyen hastane borclari, sizin gibi benim gibi vergi odeyenlerin odedikleri vergilerle eyaletler tarafindan hastanelere odeniyor.
Sayın @MySea ben yorumumu sizin anneniz için yapmadım.Kendisinin şuan devamlı haber izleyerek panik atak geçirmesinide çok iyi anlıyorum zira kendimde aynı duruma geldim.Bir haftadır düşmeyen 16/10 tansiyonla geziyorum ve ne yaparsam yapayım düşmüyor.@kursat68 arkdaşın yukarıda kopyaladığım yorumuna hatta hedef göstermesine yaptım.Sonuçta sizde kendisine bunun çok yanlış bir tavsiye olduğunu ve o kişilerin yaptığının doğru olmadığını belirtmişsiniz.Annenizinde tüm dünyanında sağlığına bir an önce kavuşmasını dilerim.
@HockeyUmpire2 de beni yanlış anlamış bence.Sayın @ibrahimasar aynen demek istediğimi yazmışsınız.
Bazen bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor anlaşılan... özelliklede birşeyi okurken.... -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
size yazmamislar sayin @HockeyUmpire2 , sanirim yanlis anlasildi.
-
Arkadaşlar iyi geceler Türkiye için günaydın, Şuan buralar yangın yeri gibi. Bir yandan hastalık bulaşma korkusu bir yandan işsizlik furyası , maaşları yarıya düşenler veya ücretsiz izne cikarilanlar. Hayat her gün daha da zorlaşıyor ve tehlikeli boyut almaya da başladı. Şuan nasıl hissediyor derseniz tam anlamıyla berbat. İş olarak çalısiyor gozuksekte , 9 saat maskenin içinde nefes almaya coronoya kafa atacak kadar yakın bir vaziyette yaşama tutunmaya calisiyoruz. Artık whatsapptan psikolojimizi düzeltmeye yönelik mesaj takip etmeyi veya evde mutfak maharetlerimizi gosteremeye yönelik resimler paylaşmayı unuttuk. Nefes almak lüks olmaya başladı hayatimizda. Yatağıma yatmadan önce sıcak duş almak en büyük konfor oldu. Bırakın laf atismalarini yada yanlış anlamaları hayatınızın kıymetini bilin ve sahip çıkın vücudunuza . Kendinize dikkat edin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum