Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea Ama Hastanelerde maske eksiği demek = N95 maske demek.İlginç


  • Amerika'da Covid 19 ile bağlı farklı dolandırma yöntemleri görülmeye başlanmış, lütfen dikkatli olalım(bağlantıda örnek ses kayıtları var)


  • @Semihmete Hastanelerde normalde N95 kullanilmaz, surgical masks kullanilir. N95 extra koruma sagliyor ve zaten su an icin hastane disindaki halk icin kullanimi onerilmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea Yanlışınız olmasın? Hastanelerde sağlık çalışanları N95 harici maske takamazlar! Eğer takarlarsa zaten hemen virüsü alırlar. Hastanelerde maske sukıntısı var denilince söylenmek istenen herkesin kullandığı basit sıradan maskeler değil.Basit maskeleri herkes kendi evinde diker zaten , zor değilki .

    Ben de @MySea ile aynı fikirdeyim. Benim çalıştığım kurumda herkes tüm gün boyunca basit cerrahi maske takıyor ve 2 saatte bir değiştiriyor. Eğer test edilmiş ve pozitif olduğu belirlenmiş bir hastaya bakıyorsanız o zaman N-95 maske kullanıyorsunuz. Basit maskeler de aerosol/droplet geçişini belli bir ölçüde sınırladığı için bulaşmaya karşı koruyuculuğu var.


  • En ilgili basligin burasi oldugunu dusundugum icin buraya yazayim. Forum genelde Turkiye'den cikis yapanlarin bulundugu bir yer fakat olur da yakin zamanda TR'ye gidecek olan olursa bilgi kaynagi olsun. Dun cok yakin bir arkadasim Avustralya'dan Katar aktarmali sekilde TR'ye dondu. Ucak iner inmez iceriye polisler gelmis ve herkesin ates olcumu yapilmis. Yolculardan biri yuksek atesli cikmis ve herkes otobuslere bindirilip Bursa Uludag Universitesi yakinlarinda bir KYK yurduna goturulup yerlestirilmis. Arkadasim odada tek basina kaldigini ve kendisine ait tuvalet banyo oldugunu soyledi. Internet de varmis ve gunde uc kere kapiya yemek birakiliyormus. Her sabah doktor odalara ugrayip durum takibi yapiyormus. Test sadece durumu kotulesen olursa onlara yapiliyormus. 14 gun orada kalip bekleyecek.


  • Hani yurtdisina giden ve yurtdisindan gelen tum ucuslar iptal edilmisti? Katar yurtici olarak mi kabul ediliyor yoksa?


  • @MySea vatandaşlarını tüm ülkeler tahliye ediyor, özel uçak kaldırılıyor yada bu tür uçuşlara izin veriliyor, geçen abd den gelen yolcularda karantinaya alındı, gelen yolcular karantinaya alındıktan sonra, isteyen her vatandaşımızı ülkemize getirmemiz gerekir


  • @MySea Bizim Sağlık bakanı 2.5 milyon N95 dağıttık hastanelere eksik olan varsa hemen gönderelim dedi şimdi. Bizimkiler boşuna dağıtıyor bunu o zaman 🤷♂️ İhracatta yasaklandı.hayret.


  • @MySea T.C. vatandaşı kalsınmı orda? Getirmesinlermi ?


  • @Semihmete gerekirse belli bir süre kalsın kardeşim ne var bunda..


  • Her ulke kendi vatandasini , eger isterse, ulkesine geri dondurmeye calisiyor. Amerikan Konsoloslugu Katar Havayolu ile dun Doha uzerinden gelmek uzere ucus kaldirdi. Bedava degil tabiki, herkes bilet parasini odemistir ve bir kac gun surecegini belirtmişler aciklamada. Herkes guvendigi yerde olmak isteyebilir ya da bildigi sistem icinde olmak isteyebiilr. Doktor arkadaslarimin Amerika da ve İtalyada okuyan cocuklari vardi, hepsi cocuklarini geri getirdiler bir sekilde, elinin altinda daha iyi olacagini dusundukleri icin. Katar ile en son bildigim kadari ucus yasagi ilan edilmedi. Arka kapi gibi kullaniliyor olabilir ayrica.


  • @MySea Buldum! Californiya üniversitesi çift katlı pamuk kumaştan maske halk tarafından kullanılırsa virüs geçişine engel olur demişler.


  • 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Yasaklı

    @redsat2000, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Arkadaşlar umut yiğidin kamcisidir. Ancak Covid 19 sendromunun çözümü tahmini 30 Hazirandan önce olmayacak gibi gözüküyor. Yapilan ilaç ve aşı calismalari ve mevsim sıcaklıkları degisimleri bu tarih üzerinde yoğunlaşmış durumda. Mevcut durum itibariyle Gelisinizin erken olması size hiçbir fayda sağlamayacak . Birkaç yer haricinde iş yok . Cepten yiyeceksiniz. Hoteller ve airbnbler misafir alımı yapmıyorlar. Yurt içi ulaşım kısıtli yada hiç yok. İssizlik ve Covid sonrası ekonomik sendrom bekliyor.

    Yani demek istediğim, Sizi hayal ettiginizin ötesinde sendrom sonrası ağır giden bürokrasi çarkları arasında ağır bir resesyon bekliyor. Buna şimdiden hazirlikli olun. Ona göre para planınızı yapın. İlk geliş zamanı bayağı zorlu geçer . Sizi ne yazık ki extra sıkıntılar bekliyor olacak .

    Beni coronavirus'ten cok bu resesyon dusunduruyor.


  • ABD de 33 milyon insanın işini kaybetmesi bekleniyormuş.🤷♂


  • @knnrn sizin lafınızın üstüne birsey söylemek bana düşmez ama Türkiyedeki uygulamaya dair emin oldugum bir iki şeyi belirtmek isterim.
    @MySea haklısınız bu arada, doktorlar da hemşireler de normal cerrahi maske kullanıyorlar burada da. Yaptıkları büyük sevap, ne denebilir ki.. yani maske hazırlayıp verenlerin👏
    Sağlik bakanı n95 i veya ffp2 yi hastanede her aşamada kullanılsın diye dağıtmıyor. Kullanım alanı bakanlıkça belirli zaten. Kabaca enfekte olmuş hastalarla münasebette kullanılıyor diyebiliriz(detayları açıklandı zaten bakanlık tarafından). Ki, 10larca doktor, hemşire, yoğun bakım hemşiresi takip ediyorum, pozitif hastalarla ilgilenecekleri nöbetlerine başlarken bile(bazen nöbet başlangıcında veya bitişinde foto paylaşabiliyorlar) tulum, cerrahi maske, gözlük kombinasyonu kullaniyorlar, (kendilerine verilen koruma ekipmanlarını -buna 1 adet cerrahi maske dahil- 1 gün boyunca kullanmaları yönünde yönetim tarafından tembihlendikelrini söylüyirlar, hepsi ağız birliği etmişcesine söylediklerine göre aslı astarı var muhakkak) n95 bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar, muhtemelen hastane yönetimleri ileriki günleri düşünerek tedbirli davranmaya çalışıyor olabilir. Bu arada şanslı olanlar siper bulabilmişlerse bir de siper kullanıyorlar.

    Allah gerçekten bütün sağlıkçılardan razı olsun ne diyebiliriz ki..


  • abd de toplu olumlere hazirlikli olun cagrisi yapilmis.


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    ABD de 33 milyon insanın işini kaybetmesi bekleniyormuş.🤷♂

    Ne yazikki boyle birsey bekleniyor ve bu da biz gocmenler icin abd ye gidecekleri zor sartlarin bekledigini gosteriyor. Ruyalar ulkesi olmaktan cikiyor yavas yavas.

  • ⭐⭐

    Türk Hava Yolları, koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Nisan'a kadar durdurduğu yurt dışı ve yurt içi uçuşlarını, 1 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldı.


  • @crazycells sayın @crazycells new york için çok kötü ölüm ve pozitif sayısı olacağı söyleniyor. Kendinize dikkat edin. New york'ta bulunan insanlara sağlıklı günler diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum