Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sağlık Bakanlığınca, son 24 saatte 1815 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğu 23 kişinin daha hayatını kaybettiği, toplam vaka sayısının 9 bin 217, can kaybının 131'e ulaştığı bildirildi.


  • dün koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını 16 olarak açıkladı. Fakat e-Devlet üzerinden girilen İBB'nin vefat sorgulama sisteminde, koronavirüs nedeniyle sadece İstanbul'da 20 kişinin öldüğü iddia edildi seklinde bir haber varmis. Sistem cokmus suan sisteme giris yapilamiyormus.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eren98, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells Sayın hocam, çok enteresan bir konu bu. Sonuçta salgın bir virüs. İlk müdahele yapılabilirdi. Yönlendirildi mi bilmiyoruz, En azından karantina vs. bir takım işlemler yapılabilirdi. Ambulans ile izole bir şekilde sevk gerçekleştirilebilirdi. Bunlar yapıldı mı bilmiyoruz ama yapılmadıysa çok yazık. İnsani ve vicdani bir durum. Sadece sigortası olmadığı için, bakılmadı ve hayatını kaybetti yazıyor her yerde, detayları bilmiyoruz. O yüzden söyleyeceğimiz herşey iddia olarak kalacak. 17 yaşında bir gencin hayatını kaybetmesi de çok enteresan. Sanırım bu salgın git gide güçleniyor.

    evet, maalesef oldukca kotu ve yasanmamasi gereken bir durum bence de...

    sanirim hastaneye yonlendirilmis diye yaziyor, bence de o sekilde yapmasi daha dogru olurdu... ama bu klinikleri duyunca akliniza farkli bir sey gelmesin... gercekten de Turkiye'deki saglik ocagi boyutlarinda icinde bir ya da iki doktorun oldugu, bekleme odasinda ise 5-10 koltugun oldugu bir yer oluyor genelde bu urgent care clinic'ler Manhattan'da... kendisinin gittigi yeri ozel olarak bilmiyorum, ama bu durumda hastahanelerin acil bolumune gitmesi en uygunu olurdu. Oralarda hasta ceviremiyorlar, ama siranin size gelmesini bekliyorsunuz.

    Maalesef burada su anda sistem boyle, doktor bir durumu degerlendirsin diye bile size fatura cikaracaklar ve bu odemeyi alacaklarina emin olmadan hasta kabul etmiyor bu tur yerler. Tam emin degilim, ama normalde de alsalar orada bakamayabilirler, cunku cok buyuk ekipmanlar olmuyor genelde buralarda. Ama tabii, gittigi yer benim bildigimden farkli bir yer de olabilir.

    Benim daha once okudugum haberde, gencin hastaneye ulasmakta geciktigi de yaziyordu. Yani "nasil olsa iyilesirim" diye dusunup son ana kadar beklemis de olabilir, aslinda su an eminim pek cok insanlik drami yasaniyordur pek cok ulkede. Maalesef cok olagandisi bir donemdeyiz...


  • @crazycells Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Bu tarz küresel bir salgında bile para düşünülmesi insanlığı sorgulatıyor. Ayrıca, İspanyol bir doktor çektiği videoda; "Yaşlı değilseniz, evde kendinizi izole edin." gibisinden şeyler söylüyordu. İngiltere'de de sanırım yaşlılara öncelik veriyor, gençlere evde kendinizi izole edin, semptomları azaltmak için parasetemol alın diyorlarmış (bir videoda gördüm, tavsiye değildir.). Hayatını kaybeden gençte bu videoları izleyip bu şekilde düşünmüş olabilir. Onu da suçlamamak lazım, huzur içinde yatsın. Çok trajik bir dönemden geçiyoruz. Hep diyorum, Allah insanlığın yardımcısı olsun. Sizde kendinize dikkat edin. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Benim gördüğüm, tedavi bulunmadığı sürece vaka sayısı artıyor, kontrol altına alınamıyor. En fazla yayılma hızı düşüyor. Tedavi bulunamazsa ve böyle ilerlerse hepimizi bir yerden malesef yakalayacak.


  • @MySea Ben twitterda bir kac videoya denk gelmistim cinin bazi bolgelerinde isyanlar cikmaya baslamis,insanlar sokaklarda...

  • ⭐⭐

    Lanet olasi bu virus e hala en ufak bir tedavi bulunamadi ! Gungectikce de artiyor sayi. 2 gun calistigimiz yer 2 hafta kapaliydi bu haftada komple kapatti ! Ne yapacagimizi bilmiyoruz. Walmart ve benzer yerlere basvurduk ama ses yok! Bir kac ay mall in kapali kalacagi konusuluyor. Butun is yerleri eleman azligina gitmis veya gidiyor. Cok uzgunum 😔


  • @HockeyUmpire2 hepimiz bir çıkmazsın içindeyiz bende amazon başvurdum aldılar beni işe 7 gündür ama ne yazıkki işe gidemiyorum hastalık korkusundan çalışan kişi sayısı fazla bulaşmaması elden bile değil

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar çıkın araba temizliği işi yapın. Bu zamanda tam zamanı. Arabaları hijyenik temizleme yaparak para kazanabilirsiniz. Bir araba ve arkasına kova temizlik malzemeleri lazım. Sosyal medyadan ilan verin. Yani kendi işinizi kurabilirsiniz. Şu ara tam temizlik ve hijyen zamanı. Bir düşünün derim.

  • ⭐⭐

    Eğer paranız varsa halı ve koltuk temizleme makinesi de alıp ev temizliği de yapabilirsiniz. Reklamınizda hijyen, bakteri, virüs, mikrop vurgusu yapmayı unutmayın. Bu isler çok basit isler. Ve sürekliliği olan işler.

  • ⭐⭐

    Kapı kapı dolaşın. Bunun ayıbı olmaz. Kapıları çalın arabanızı hijyen yapalım deyin. Virus temizliği yapalım deyin. O an yaptırmaz ise dahi kartınızı bırakın. Mutlaka bir iki gün sonra size dönerler. Ne kara kara düşünüyorsunuz. Canlanın. Virüsü fırsata çevirin.

  • ⭐⭐

    @Drywall 1.bazı seyler öyle kolay olmuyor malesef,
    2. İnsanlar değil araba temizliği, dısarıdan yemek soylemiyorlar neredeyse.

    Herkes cok buyuk korku ve endişe içinde. Depresyona girmemek elde değil.

  • ⭐⭐

    @yilmaz cok üzüldüm sizin için, iş olsa birdert hastalanacagım korkusu baska dert. Belki boyle hayırlıdır.


  • @HockeyUmpire2 inanın hergün 10 email alıyorum amazon dan ama insan korkuyor amazon da yaşlı insanlar var bünyeleri zayıf olabilir diye düşünüyorum şans işte iş bulduk ama gidemiyoruz


  • @yilmaz, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @HockeyUmpire2 inanın hergün 10 email alıyorum amazon dan ama insan korkuyor amazon da yaşlı insanlar var bünyeleri zayıf olabilir diye düşünüyorum şans işte iş bulduk ama gidemiyoruz

    Amazon da yaşları ileri olan insanların sayısının çok olduğunu ben düşünmüyorum haftada iki üç kez müşteri bırakıyorum hali ile vardiya değişim sırası çalışanlar hep genç sanırsam akşama kadar ayakta dur, bazı şeyler taşı büyük ihtimalle zor iş. Bu sebepten dolayı genelde yaşlı olan insanlar değilde gençleri daha çok görüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    herkes biryerlere giriyor Türkiye de ki ölüm vaka sayısı kaç diye. Fakat biz Türk milletiyiz hiç doğruyu söylermiyiz. Bir konuda karşımızda ki insanları salak yerine koymayalım. Hemen SALAK kelimesine yasak gardeşim diyeceksiniz. Ozaman bu yapılan hareketin karşılığına hangi kelimeyi yazayım. Bir sistem açıyorsun çok güzel insanlar yararlansın diye. Tamam da bu sisteme göre neden konuşmuyorsun. Esnafım siyasetle işim olmaz. Allaha şükür mantıklı düşünebiliyorum. Neden böyle yazıyorum bazı kimseler uç nokta da tayyipçi ya da anti tayyipçi insanlar var. Siyaset kısmını ayır. Bu haberi yorumlar mısınız.

  • ⭐⭐

    @HockeyUmpire2 Siz bilirsiniz. Umarım en kısa sürede sıkıntılarınızı aşarsınız. Sıkmayın canınızı. Her şey düzelir.

  • ⭐⭐

    Hong Kong Üniversitesi'nden bilim insanları Koronavirüsün tıbbi maskelerin dış yüzeyinde 7 güne kadar kalabileceğini belirledi.

  • ⭐⭐

    Son 1 aydır ilk defa doğruyu söyledi Trump: "Dünyadaki tüm ülkelerden daha çok vakamız var. Çünkü dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla test yapıyoruz"

  • ⭐⭐

    @Ramazan Duke Üniversitesi maskelerin yüzeyindeki virüsleri hydrogen peroxide metodu ile dekontamine ederek tekrar tekrar kullanılabileceğini açıkladı.

  • ⭐⭐

    Bu salgın gelecek icin ABD sağlık sektöründe radikal bir değişime sebep olur mu? Sağlık sektörünün çok yetersiz kaldığı ortada.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum