Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @MollyMillions
    Yeni hayatınızda başarılar, Bol şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @MollyMillions, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    26 Mart Munich aktarmalı uçağım iptal olunca yolculuğumu bir hafta öne kaydırdım yeniden bilet alıp doğrudan İst-JFK uçtum. 7 saat filan beklemedik, havaalanları boştu, ateş ölçümünden sonra ( ortalama sıraya girme, form teslimi ve ateş ölçümü de 10-15 dk sürüyor) göçmenlikte 15 dk bekledim, o da bekleyenleri göz önüne alırsak alabildiğine hızlı oldu diyebilirim. “You are all set, buh-bye now” dedi CBP memuru kadın. Bu kadar çabuk olmasına biraz şaşkın teşekkür edip dış hatlara geçtim. 7:15de dış hatlara indim, iç hatlardaki 10:05 pm uçağına rahat rahat yetiştim. Bilginize. Ist- JFK THY uçağı dolu gitti, çok da yaşlı vardı, İyi cesaret, şaşırdım açıkçası.
    IR-1 kategorisindeki oturma iznimle ilk girişimi böylece yaptım, en kısa zamanda bu seyahat kısıtlamaları daha da katmerlenmeden girişinizi yapın. Son ekleyeceğim şey, ilk çıkışta o yurt dışına çıkış harcını son kez de alıyorlar, şaşırdık mı , hayır, 50 lira, kiosklardan alınabiliyor. Sonuna kadar bertaraf olmayan belirsizliklere karşı tavsiye edebileceğim en iyi taktik esnek ve pozitif kalmaya çalışmak. Herkese kolay gelsin.

    Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar diliyorum bol şanş


  • @MollyMillions IR-1 kategorisi nedir?


  • @MollyMillions Bu arada geçmiş olsun ..darısı bizim başımıza


  • @MollyMillions yani şu an "immigrant visa" stamp olan, onay almış bizler giriş yapabiliyoruz değil mi? çünkü sadece citizen olanlar girebiliyor gibi bir duyum var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @somebody, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    @MollyMillions yani şu an "immigrant visa" stamp olan, onay almış bizler giriş yapabiliyoruz değil mi? çünkü sadece citizen olanlar girebiliyor gibi bir duyum var.

    evet, su an icin sorun yasamamaniz lazim. Eger yasakli ulkelerde kaldiysaniz o durumda 14 gun self-quarantine yapmalisiniz sadece.


  • @somebody, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    @MollyMillions IR-1 kategorisi nedir?

    ABD vatandaşı veya oturum izinli eş durumuyla evlilik göçmen kategorisi. Evliliğiniz iki senenin üzerindeyse koşul kalkıyor, doğrudan on senelik.

    İlk girişte perm resident olmuyoruz galiba, vizeyle girdikten sonra statünüz yasal olarak tanınıyor. bu seyahat yasağı oturum izinlileri, abd vatandaşı eşlerini muaf tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam.


  • Arkadaslar merhaba
    Bu sorum icin belki dogru baslik degil ama umarim yardimci olabilirsiniz. Amerikada J1 vizesi ile bulunuyorum ve sizin de bildiginiz gibi covid-19 yuzunden bir cok is yeri kapandi dogal olarakj benim is yerimde kapandi ve Turkiyeye geri donmek durumdayim.Suanda ki olagan disi durumdan dolayi leasing office kontratimi iptal halinde bir ceza kesiyorlar.Kendilerine bu durumu anlatmis olmama ragmen bir faydasini gormedim.Sizce ne yapabilirim bu ceza karsisinda. Ki kalmak istesem dahi is yerim ile iletisimimi kestikten sonra max1 ay icinde ullkeyi terk etmek durumundayim.Fikir ve goruslerinizi bekliyorum.


  • @crazycells çok sağolun. Kafalar karışık 🙂 bakalım ne kadar sürecek bu çile..


  • @kubrag J-1 bildiğim kadarıyla scholarship alanlara veriliyor, akademi camiası vs. Siz projede çalışıyorsanız, ve kesiyorlarsa evet TR ye dönersiniz, ancak 2-year kuralına tabi olunur. başka bir sıkıntısı yok sanırsam.


  • @MollyMillions bilgi için sağolun, hayırlı olsun.


  • @yyazic04 güzel plan, sorunsuz bir seyahatiniz olsun


  • @MollyMillions tebrik ederim, hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubrag, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    Arkadaslar merhaba
    Bu sorum icin belki dogru baslik degil ama umarim yardimci olabilirsiniz. Amerikada J1 vizesi ile bulunuyorum ve sizin de bildiginiz gibi covid-19 yuzunden bir cok is yeri kapandi dogal olarakj benim is yerimde kapandi ve Turkiyeye geri donmek durumdayim.Suanda ki olagan disi durumdan dolayi leasing office kontratimi iptal halinde bir ceza kesiyorlar.Kendilerine bu durumu anlatmis olmama ragmen bir faydasini gormedim.Sizce ne yapabilirim bu ceza karsisinda. Ki kalmak istesem dahi is yerim ile iletisimimi kestikten sonra max1 ay icinde ullkeyi terk etmek durumundayim.Fikir ve goruslerinizi bekliyorum.

    Anladigim kadariyla vize ile ilgili degil, ev ile ilgili problemleri cozemiyorsunuz degil mi?

    Vize konusunda dediginiz gibi 1 ay icinde ulkeyi terk etmeniz gerekiyor.

    Bu tur karmasik durumlarda yerel (sehir ve eyalet) yasalari cok iyi bilmek gerekiyor, benim size tavsiyem bu konuda uzman yerel bir avukata danismaniz yonunde...


  • @crazycells evet dogrudur.Suan ki durumdan oturu programima ara verildi ve sinirlar kapanmadan donmem gerek ancak leasing ofisi kontratta ceza cikariyor 2 ay onceden belirtmedigim icin.Bunun icin gorusebilecegim avukat ya da izleyebilecegim bir yol var mi acaba?


  • @MollyMillions size sormak istediğim, sarı zarfı CBP ye teslim sırasında size ne sordular? mesela sağlık muayenesi vs? Birde GC nin postalanacğı adresi bu aşamada değiştirebiliyor muyuz? Şimdiden teşekkürler


  • @kubrag Ali Bey yerel bir avukata danışmanızı tavsiye etmiş zaten fakat şu an için böyle bir şansınız yoksa forumda Muslu Hukuk Bürosu'nun cevaplandırdığı kısma sorunuzu sorup onlardan gelecek cevaba göre de yolunuzu çizebilirsiniz belki.. umarım her şey yoluna girer.. 🙏🏻


  • @somebody

    @somebody, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

    @MollyMillions size sormak istediğim, sarı zarfı CBP ye teslim sırasında size ne sordular? mesela sağlık muayenesi vs? Birde GC nin postalanacğı adresi bu aşamada değiştirebiliyor muyuz? Şimdiden teşekkürler

    Selam,

    benim vizem elektronikti, yani zarf yoktu. hic bir ek belge istemediler, ki yanimda evlilik belgesini filan getirmistim, bana herhangi bir soru da sorulmadi. kimi bankolarda bazi gocmenler birseyler acikliyordu, kategorileri vesaire o konuda bilgim yok.

    GC'in postalanmasini istedigin adresi USCIS adres degisikligi formunu doldurarak degistirebilirsin saniyorum, 220 dolar fee'yi odedikten sonra 3 ay icinde postaliyorlar diye biliyorum ama simdi n'oolur bilemem.

    Anladigim kadariyla tum vize ve gocmenlik islemleri durmus. Belirsizlik endise verici.


  • 23 Mart tarihinde girişimizi Miami Havalimanından yaptık. Uçakta sağlık beyan beyan formu doldurduk ve korukte kısa bir kaç kısa sorudan sonra sorunsuzca işlemleri tamamlayıp geçtik. THY'nin Miami uçuşlarının durdurma kararından sonra 27'sinde olan dönüş uçuşumuz iptal olunca 25'inde olan son uçuş ile TR'ye dönüş yaptık. Sadede 2 gün geçirmiş olduk Miami'de.

    Miami'de her yer tüm plajlar ve oteller kapalı durumda. Restraurantlar sadece take away servis veriyor.

    TR'ye girişimizde sağlık beyan formu haricinde ekstra bir işlem olmadı.


  • @yyazic04 hayırlı olsun ilk girişi planladığınız gibi yapmışssınız, gerçi dönüşte bilet biraz daha erkene alınmış ama olsun, sizin adınıza çok sevindim
    Umarım bu salgının bir tedavi ve aşısı kısa sürede bulunur sizde ikinci girişinizi rahat rahat yapabilirsiniz, sürecin geri kalanında bol şans


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum