Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirüs sonrası ilk giriş

Yolculuk
176 36 8.9k 34

• @lsmms, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

Nisanda düğünümüzü yapıp mayıs ayındaki biletimizle gitmeyi planlıyorduk.. Yüksek ihtimal Almanya aktarmalı olduğu için biletimiz iptal olacak. Temmuz ayına kadar giriş yapmamız gerekiyor daha sonrasında tekrar vize basılması sorun oluşturacak gibi. İşler daha kötüye gitmeden Thy ile direk uçuş yapıp şu sarı zarfı teslim ettikten sonra geri dönüş sağlasak bunun faydası olur mu ? İlk giriş yaptıktan sonra green card adrese gönderiliyormuş. Dönüş yaptıktan sonra green card verdiğimiz adrese geldiğinde Türkiyeye kargolatsak mantıklı olur mu? @crazycells @Muhtaradana

bence de en mantiklisi buna benzer bir yolu takip etmek. Islemleri son haftalara kesinlikle birakmayin...

• @crazycells şu anda coronavirus nedeniyle , bir çok vize tarihi expire olacak bir çok arkadaş var forumda. Sizden ricam kesin olarak şunu söyleyebilir misiniz? ABD ye giriş-çıkış yapmak isteyen biri minimum kaç gün kalmalıdır?? Bu durumda, süreç işler ve greencard verilen adrese postalanır mı? Bu kişiler tekrar ABD ye girmede sorun yaşar mı, acilen yanıtınızı bekliyorum, teşekkürler

• ⭐⭐

@somebody, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

@crazycells şu anda coronavirus nedeniyle , bir çok vize tarihi expire olacak bir çok arkadaş var forumda. Sizden ricam kesin olarak şunu söyleyebilir misiniz? ABD ye giriş-çıkış yapmak isteyen biri minimum kaç gün kalmalıdır?? Bu durumda, süreç işler ve greencard verilen adrese postalanır mı? Bu kişiler tekrar ABD ye girmede sorun yaşar mı, acilen yanıtınızı bekliyorum, teşekkürler

2 gün kalıp dönseniz bile sorun yok. Girdiğinizde bir damga basılır. Green Card adresinize postalanır. Girdiğiniz tarihten itibaren 1 yıl boyunca sorunsuz giriş yapabilirsiniz vizenizle. Green Card elinizde olmasa bile. Tabi o kadar uzun süre dışarda kalırsanız, soracaklar neden diye. Taşınma hazırlıklarınızın olduğunu, iş yerinden ayrılmak için zamana ihtiyacınız olduğunu şu an temelli geldiğinizi vs anlatınca ilk sene için bir sorun çıkarmıyorlar zaten kimseye.

• @somebody, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

@crazycells şu anda coronavirus nedeniyle , bir çok vize tarihi expire olacak bir çok arkadaş var forumda. Sizden ricam kesin olarak şunu söyleyebilir misiniz? ABD ye giriş-çıkış yapmak isteyen biri minimum kaç gün kalmalıdır?? Bu durumda, süreç işler ve greencard verilen adrese postalanır mı? Bu kişiler tekrar ABD ye girmede sorun yaşar mı, acilen yanıtınızı bekliyorum, teşekkürler

Yasal olarak belirlenmis boyle bir sure yok. Tamamen size bagli ABD'de ne kadar kalacaginiz. ABD'nin sizden istedigi en yakin zamanda ABD'ye yerlesmeniz. ABD'ye giris yapmaniz ve USCIS fee odemis olmaniz Green Card'in basilmasi icin yeterli.

Bu kisiler tekrar ABD'ye makul bir sure sonra girerlerse sorun yasamazlar. Ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

• Merhaba,

Vizemizde geçerli olan tarih 4 Hazirandı ve biz de Nisan ayında gidecekmişiz gibi planlarımızı yapmıştık aslında fakay bu olaydan dolayı, ilk girişimizi erkene çektik.

23.03 tarihinde Miami'den giriş yapmayı planlıyoruz şuanda. 27'sinde dönüş biletimiz var.

• @crazycells ve @Ryback teşekkürler

• 26 Mart Munich aktarmalı uçağım iptal olunca yolculuğumu bir hafta öne kaydırdım yeniden bilet alıp doğrudan İst-JFK uçtum. 7 saat filan beklemedik, havaalanları boştu, ateş ölçümünden sonra ( ortalama sıraya girme, form teslimi ve ateş ölçümü de 10-15 dk sürüyor) göçmenlikte 15 dk bekledim, o da bekleyenleri göz önüne alırsak alabildiğine hızlı oldu diyebilirim. “You are all set, buh-bye now” dedi CBP memuru kadın. Bu kadar çabuk olmasına biraz şaşkın teşekkür edip dış hatlara geçtim. 7:15de dış hatlara indim, iç hatlardaki 10:05 pm uçağına rahat rahat yetiştim. Bilginize. Ist- JFK THY uçağı dolu gitti, çok da yaşlı vardı, İyi cesaret, şaşırdım açıkçası.
    IR-1 kategorisindeki oturma iznimle ilk girişimi böylece yaptım, en kısa zamanda bu seyahat kısıtlamaları daha da katmerlenmeden girişinizi yapın. Son ekleyeceğim şey, ilk çıkışta o yurt dışına çıkış harcını son kez de alıyorlar, şaşırdık mı , hayır, 50 lira, kiosklardan alınabiliyor. Sonuna kadar bertaraf olmayan belirsizliklere karşı tavsiye edebileceğim en iyi taktik esnek ve pozitif kalmaya çalışmak. Herkese kolay gelsin.

• @MollyMillions Hayırkı olsun. Kendimizi bir arafta bulduk. Hepimizin yardımcısı olsun Allah

• @MollyMillions
    Yeni hayatınızda başarılar, Bol şans :)

• ⭐⭐⭐

@MollyMillions, içinde söyledi: Coronavirüs sonrası ilk giriş

26 Mart Munich aktarmalı uçağım iptal olunca yolculuğumu bir hafta öne kaydırdım yeniden bilet alıp doğrudan İst-JFK uçtum. 7 saat filan beklemedik, havaalanları boştu, ateş ölçümünden sonra ( ortalama sıraya girme, form teslimi ve ateş ölçümü de 10-15 dk sürüyor) göçmenlikte 15 dk bekledim, o da bekleyenleri göz önüne alırsak alabildiğine hızlı oldu diyebilirim. “You are all set, buh-bye now” dedi CBP memuru kadın. Bu kadar çabuk olmasına biraz şaşkın teşekkür edip dış hatlara geçtim. 7:15de dış hatlara indim, iç hatlardaki 10:05 pm uçağına rahat rahat yetiştim. Bilginize. Ist- JFK THY uçağı dolu gitti, çok da yaşlı vardı, İyi cesaret, şaşırdım açıkçası.
    IR-1 kategorisindeki oturma iznimle ilk girişimi böylece yaptım, en kısa zamanda bu seyahat kısıtlamaları daha da katmerlenmeden girişinizi yapın. Son ekleyeceğim şey, ilk çıkışta o yurt dışına çıkış harcını son kez de alıyorlar, şaşırdık mı , hayır, 50 lira, kiosklardan alınabiliyor. Sonuna kadar bertaraf olmayan belirsizliklere karşı tavsiye edebileceğim en iyi taktik esnek ve pozitif kalmaya çalışmak. Herkese kolay gelsin.

Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar diliyorum bol şanş

• @MollyMillions IR-1 kategorisi nedir?

• @MollyMillions Bu arada geçmiş olsun ..darısı bizim başımıza

• @MollyMillions yani şu an "immigrant visa" stamp olan, onay almış bizler giriş yapabiliyoruz değil mi? çünkü sadece citizen olanlar girebiliyor gibi bir duyum var.

@MollyMillions yani şu an "immigrant visa" stamp olan, onay almış bizler giriş yapabiliyoruz değil mi? çünkü sadece citizen olanlar girebiliyor gibi bir duyum var.

evet, su an icin sorun yasamamaniz lazim. Eger yasakli ulkelerde kaldiysaniz o durumda 14 gun self-quarantine yapmalisiniz sadece.

@MollyMillions IR-1 kategorisi nedir?

ABD vatandaşı veya oturum izinli eş durumuyla evlilik göçmen kategorisi. Evliliğiniz iki senenin üzerindeyse koşul kalkıyor, doğrudan on senelik.

İlk girişte perm resident olmuyoruz galiba, vizeyle girdikten sonra statünüz yasal olarak tanınıyor. bu seyahat yasağı oturum izinlileri, abd vatandaşı eşlerini muaf tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

• Arkadaslar merhaba
    Bu sorum icin belki dogru baslik degil ama umarim yardimci olabilirsiniz. Amerikada J1 vizesi ile bulunuyorum ve sizin de bildiginiz gibi covid-19 yuzunden bir cok is yeri kapandi dogal olarakj benim is yerimde kapandi ve Turkiyeye geri donmek durumdayim.Suanda ki olagan disi durumdan dolayi leasing office kontratimi iptal halinde bir ceza kesiyorlar.Kendilerine bu durumu anlatmis olmama ragmen bir faydasini gormedim.Sizce ne yapabilirim bu ceza karsisinda. Ki kalmak istesem dahi is yerim ile iletisimimi kestikten sonra max1 ay icinde ullkeyi terk etmek durumundayim.Fikir ve goruslerinizi bekliyorum.

• @crazycells çok sağolun. Kafalar karışık :) bakalım ne kadar sürecek bu çile..

• @kubrag J-1 bildiğim kadarıyla scholarship alanlara veriliyor, akademi camiası vs. Siz projede çalışıyorsanız, ve kesiyorlarsa evet TR ye dönersiniz, ancak 2-year kuralına tabi olunur. başka bir sıkıntısı yok sanırsam.

• @MollyMillions bilgi için sağolun, hayırlı olsun.

• @yyazic04 güzel plan, sorunsuz bir seyahatiniz olsun

Benzer Başlıklar

• Turist vizesiyle ilk defa yolculuk yapacak kişilere tavsiyeler

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    236 Bakış
    D
    @Brownhood Merhaba, olasi bir soru gelmesi acisindan okulunuzdan transkript veya ogrenci belgesi almaniz yerinde olur. Hayir, Virgina’ya gidecek olmanizin sorun olacagini dusunmuyorum. Yuksek ihtimalle size giriste sorulacak sorular : Ne icin geldiniz/ Ziyaret sebebiniz? Ne kadar kalacaksiniz? (Bu iki soru garanti diyebilirim) Yaninizda ne kadar para var? Yiyecek var mi? (Bunlar bazen soruluyor) Iyi yolculuklar.
  • ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
  • Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
    4k
    1
    64 Oy
    4k İleti
    550k Bakış
    mekeM
    Merhaba, Ocak ayındaki ilk girişten sonra İstanbul’a dönmüştük. 10 Temmuz’da tekrar giderken Lutfhansa aktarmalı uçuşumuza kabul edilmedik. Pasaporta basılı 1 sene geçerli damga Schengen bölgesinde kabul edilmiyormuş. Kabul edilen sadece ilk geçerli olan 6 ay süresiymiş, o tarihten sonra uzatma yapan damga ile Schengen red veriyormuş. Transit yolcu olması fark etmez, Schengen bölgeye giriş yapmasak da kabul edilmezmiş. Gözen security ekibiyle uzun tartışmalar sonucu THY ile direkt uçmak ve yeniden bilet almak zorunda kaldık. Üstelik Lufthansa vize mevcudiyeti sorumluluğunun müşteriye ait olması gerekçesiyle bilet iadesini de red etti. Tesellimiz İstanbul Havaalanından ayrılmadan tesadüf boş yer olan THY uçuşuna binmek ve seyahate devam etmek oldu. Gözen security THY kabulde damgalı vizeye OK verdi ancak vize bilgilerini kayıt etmekte zorlandı. GC kaydı açtılar sonra boarding noktasında yeniden kayıt düzenlendi ve geçici vizeye dönüştürüldü. Boston girişte vize memuru damgalı vizeyi bilemedi, açıklamaları dinledikten sonra 2.ci kontrol noktasına sevk etti. Bu işlem ilk girişte damga basılan odada yapıldı. Odadaki memurlar pasaportlardaki vizelere ve damgalara bakıp kendi aralarında “bunu neden bize yollamışlar ki? Geçerli bu vizeler, yollayan memurun bilgisizliği” yorumlarıyla beraber “merhaba” vb Türkçe kelimelerle pasaportları bize geri verdiler ve hiçbir soru sormadılar. Henüz GC eline geçmemiş ve pasaportlardaki 1 sene geçerli damga ile Amerika seyahatı yapacak üyeler için bilgilendirmeyi paylaşmak istedim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k