Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ........


  • @Jossie ben bugün üniversite öğrencilerinin bulunduğu büyük bir yurda gittim,yurda giriş ve çıkışlar parmak izi cihazı ile yapılıyor,hala bu uygulamadan vazgeçilmediği gibi bir tane dezenfektan görmedim, bir kişi enfekte olsa tüm yurt hasta olabilir


  • @Muhtaradana tabiiki vaka sayısı 1 ile kalmayacaktır mutlaka artacak bu zaten beklenen bir şey. Belli bir süre sonra Çin’de olduğu gibi azalmaya başlayacaktır uzmanların görüşü bu yönde. Önemli olan en az hasarla bu süreci atlatabilmek...


  • ........


  • @Muhtaradana çarpıcı bir örnekle endişenizde ne kadar haklı olduğunuzu tasdik etmiş olayım;

    Katarda düne kadar sadece 24 vaka varken, dün 238 case birden bildirildi, yanlış hatırlamıyorsam bir sitede tespit edilmişti. Ülkede tespit edilen ilk 3 vakanın kontak kurduğu belirlenen sitedekiler hemen gözlem altına alınmış ve testler yapılmış. Sonuç? 238 new case, tek kalemde.. 24 olan total case biranda 262ye çıktı.

    O yüzden bahsettiğiniz durum önemli gerçekten..


  • ........


  • Şu videoya denk gelenler olmuştur belki ama izlemeyenler olduysa paylaşayım. İtalya'da Kıbrıslı bir tıp öğrencisi görüşlerini paylaşıyor. Çok güzel anlatmış. Ülkenin başındakilerden bu kadar güzel açıklama duyamıyorsunuz. Her bir cümlesi çok değerli. Evet başta 1 vaka, 2 vaka diye duyuyorsunuz ama bu sırada virüs başka insanlarda çoğalmaya devam ediyor ve duyduğunuz sayılar birer birer değil katlanarak artıyor. Önerilerini ve tecrübelerini, ne yapmamız gerektiği ve bizi nelerin bekleyebileceği konusunda değerli buldum:


  • Bir de coronavirus'ün gidişatıyla ilgili ne yönde açıklama okursam o yünde bir ruh haline büründüğümü fark ediyorum. Ben genç ve bağışıklığına güvenen birisi olarak yakalansam da atlatırım gibi düşünüyorum ama takıldığım tek nokta ben atlatabilirim belki ama ya benim yüzümden yaşlı birine veya bir çocuğa bulaşırsa? Bu noktada alınan önlemlerin yanında gençlere de çok iş düştüğünü düşünüyorum. Hoş bugünkü otogar manzaralarıyla hayal kırıklığına uğradım ama bir önceki iletimdeki videoda da bahsedildiği gibi bir kısım insanın rehavetle hareket etmemesi lazım.

    Coronavirus'le ilgili denk geldiğim bir yazıyı da buraya alıntılamak isterim:

    "Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
    Bumlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
    Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
    Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)

    En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.

    Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.

    Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.

    Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
    %81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.

    Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
    Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.

    10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.

    Aynı gün:
    26 283 kişi kanserden
    24 641 kişi kalp hastalıklarından
    4300 kişi diabetten öldü.

    Her gün:
    Sivrisinekler 2740
    İnsanlar 1300
    Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.

    Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
    Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
    Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...

    Dr. Veselin Yakov"


  • Sizce Amerika buna hazır mı?


  • Bugün California eyaletinin Democrat Representative'i Katie Porter Amerika tarihine geçecek bir işe imza attı bana göre devrim bile denebilir.CDC direktorune canlı yayın da bütün Amerikalıların bedava Coranavirüs testi yaptırabileceğine dair taahhüt verdirtti. Linkini buraya bırakıyorum izlemenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Miami Baş Konsoloslugu mesajı

    ABD Başkanı Donald Trump dün akşam (11 Mart) yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında, Koronavirüs(COVID-19) ile mücadele kapsamında Avrupa’dan ABD’ye seyahatlerin 30 gün boyunca askıya alındığını duyurmuştur.

    Ayrıntılarına aşağıda kayıtlı link üzerinden ulaşabileceğiniz kısıtlama, ABD’ye planlanan seyahatten 14 gün öncesine kadar listede kayıtlı ülkelerde bulunan yabancıları kapsamaktadır.

    Sözkonusu seyahat kısıtlamasının 13 Mart 2020, 23:59 (ABD Doğu Saati) itibariyle yürürlüğe gireceği açıklanmıştır.

    Türkiye, seyahat kısıtlaması uygulanacak ülkeler arasında yeralmamaktadır.

    COVID-19 salgınının önümüzdeki dönemdeki seyrine göre benzeri kararların başka ülkelerce veya başka ülkeler için de alınabileceği, bu karar kapsamındaki bölgelerin genişletilebileceği veya daraltılabileceği ihtimaline göre planlama yapılmasında yarar görülmektedir.

    Başkonsolosluğumuz görev bölgesinde (Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida, Puerto Rico, US Virgin Adaları) bu aşamada Florida, salgından en fazla etkilenen eyalet olarak öne çıkmakla birlikte, resmi makamların açıklamalarına göre, COVID-19 neredeyse ABD çapında tüm eyaletlere sıçramış görünmektedir.

    Tüm vatandaşlarımıza, salgından korunma yönünde Başkonsolosluğumuzca ve yerel makamlarca sosyal medya ve basın üzerinden yapılmakta olan duyuruları takip etmeleri, zorunlu olmayan seyahatlerini gözden geçirmeleri, hijyen için alınabilecek tedbirlere ilave özen göstermeleri telkininde bulunuyoruz.

    Başkonsolosluğumuz bu aşamada mesaisini tam zamanlı olarak sürdürmekte olup, etkinliklerimiz veya olası değişiklikler, mutad olduğu üzere, sosyal medya hesaplarımız üzerinden duyurulmaya devam edilecektir.

    Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyoruz

    T.C. Miami Başkonsolosluğu

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar Sorunsuz uçak yolculuğu sonrası Miamiye vardım ve giriş işlemini yaptım. Bütün herkes kiosk makinesinde okutmamiza rağmen Miamide pasaport polisi sorgusu sonrasi giriş verildi. Pasaporttaki tüm Ab giriş muhurlerine bakıldı. Bizim uçakta green card citizenship ogtetimi devam eden öğrenciler ve AB yasağı başlamadan ABD ye giriş yapacak yolcular vardı. Turistik vizeli yolcu ve seyahat acentali gelen hiçbir grup yoktu. Miami de girişte bekleme süresi bu sefer uzun sürdü.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana @bolatmali Soramadım. Onlari check in de beklettiler yeni hava limanında tüm ABD uçuşları check in aynı yerde idi. Bu uygulama belli eyaletler için mi yoksa hepsi için mi idi bilmiyorum. Ancak bizim uçakta turist vizeli yoktu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Manwe6265 hayırlısı olsun. Şimdiden hoşgeldiniz .


  • ........


  • ........

  • ⭐⭐

    Koronavirüslü hasta sayımız 2 oldu.
    İkinci hasta, ilk hastanın yakın çevresinde tespit edildi.

  • ⭐⭐

    Herkes cümbür cemaat sürü halinde otogarlara koşmuş. Güya virüs bulaşmasın diye toplu alanlar tatil edilmişti. Bunlar toplu alandan kaçarken en tehlikeli toplu alani oluşturdular. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak buna denir. Bunlar katiyen eğitilmezdir.


  • @Drywall bu olay çok ilginç. artık internetten bu işlerin daha ucuza ve daha kolay olmasına rağmen insanların bu şekilde davranması 😞

  • ⭐⭐

    Ve Diyanet Isleri beklenen aciklamayi yapmis. Cuma namazı kılınacakmis. Tüm camilerde toplu halde sımsıkı ve dipdibe durarak namaz kılmak bence riskli. Yinede kimsenin ibadetine karışamam tabi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum