Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gokcell valla ben bu durumda hem et hem can derdindeyim.


  • ........


  • @tugbafurkan 4 mayıstan önce giriş yapamazsanız tekrar sağlık raporu almanız gerekecek sonraki 6 ay içinde giriş yapmanız lazım

  • ⭐⭐⭐

    @tugbafurkan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Arkadaşlar 15 nisanda istanbuldan new yorka uçağımız var ilk girişimizi yapıcaz zaten pasaportta son giriş günü de 4 mayıs . Bu durumda uçuşlar iptal edilirse bi daha ülkeye giriş şansım olmuyor mu

    Bizimde biletimiz 8 Nisan
    İlerleyen günleri bekleyin şuan için yapılacak çok fazla bir şey yok.
    Bilet iptali durumu olsa dahi size basılan vize basıldığı günden itibaren 1 yıl geçerli, sağlık raporu 6 ay. Ondan dolayı 6 ay içerisinde giriş yapmamız isteniyor.
    Sağlık raporunuzun 6 ay süresi biterse yeniden sağlık raporu alarak pasaportunuz ile birlikte konsolosluğa gönderirsiniz ve konsolosluk son giriş tarihinizi yeni günceller.
    Sadece bir rapor ücreti daha ödemek zorunda kalırsınız.
    Hakkımızda hayırlısı..

  • ⭐⭐⭐

    @gokcell, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @tugbafurkan kasap et derdinde koyun can derdinde

    Üslubunuza biraz daha yumuşatın derim..
    Bizler bu aşamaya kolay gelmedik.
    Tam başka bir ülkede hayata başlayacakken maalesef böyle bir durumla karşılaştık.
    İşten çıkanlar, evini satanlar, geri dönüşü olmayan adımlar atanlar.. vs vs
    Kaygılanmak ve tedirgin olmak gayet doğal.
    Anlayışınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    İngiltere Sağlık Bakanı Nadine Dorries, Coronavirüse yakalanmış


  • @tugbafurkan gercekten zor bir durum @bolatmali ikinizin de Allah yardimcisi olsun.. bu arada arkadaslarin dedigi gibi 2.bir saglik raporu ile cozulebilir bu sorun, tabi eylül e kadar, o tarihten sonra dv2020 icin vize basilamiyor biliyorsunuz. Ammavelakin, bu yaşanan normal bir süreć değil o yüzden istisnalar gelişir mi bekleyip göreceksiniz, yapacak başka birşey yok sanırım..

  • ⭐⭐⭐

    @aysegul, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @tugbafurkan gercekten zor bir durum @bolatmali ikinizin de Allah yardimcisi olsun.. bu arada arkadaslarin dedigi gibi 2.bir saglik raporu ile cozulebilir bu sorun, tabi eylül e kadar, o tarihten sonra dv2020 icin vize basilamiyor biliyorsunuz. Ammavelakin, bu yaşanan normal bir süreć değil o yüzden istisnalar gelişir mi bekleyip göreceksiniz, yapacak başka birşey yok sanırım..

    Çok teşekkür ederim..
    Bizim vizelerimiz basıldı. Ondan basıldığı günden itibaren 1 yıl
    Sizin dediğiniz durum Dv-2020 talihlilerinin son vize alabilme tarihi


  • ........


  • @bolatmali vizelerinizin basıldığını biliyorum, pasaportları vizeleriniz basılı olarak teslim alıyorsunuz zaten, ilk girişin 6 ayda yapılmasını belirleyen de sağlık raporunun geçerlilik süresi(yani raporu aldığınız günden 6 ay sonrası vizenizin son günü gibi oluyor aslında, o yüzden 6 ay içinde giriş yapmanız gerekiyor). Buraya kadar ok ama bir nüansı eklememe izin verin lütfen, sizin pasaportunuzda konsolosun vize onayladığı tarih itibariyle 1 yıllık vizeniz yok, 1 yıllık vize abd ye ilk girşinizde pasaportunuza basılan damgayla, giriş yaptığınız tarihten itibaren geçerli 1 yıllık vize elde edilmiş olacak.
    30 eylül tabiki 2020 kazananlarının vize alabileceği son tarih ama kendi 6 aylık süreleri içinde girişlerini yapamayacak 2020 talihlileri için de yeni bir sağlık raporuyla yeni bir 6 ay kazanma şansı aynı zamanda. Yani vize basılı pasaportunu almış talihli 6 aylık süresi sonunda girişini yapamadıysa 20 eylül 2020 de yeni sağlık raporunu alıp konsolostan yeni vize basmasını isteyebilir bu sayede 20 mart 2021e kadar zaman kazanabilir.. yanlış bilmediğimi zannediyorum ama tabi talihli sizsiniz, sürece benden daha hakimsinizdir tabiki..


  • ........


  • @bolatmali @tugbafurkan Vizelerinizin üzerinde yazan son tarihe kadar giriş yapmalısınız. Giriş yapamazsanız, konsolosluk mazeretinizi geçerli görürse eğer, sizden sağlık raporu isteyip 30 eylül’e kadar yeni vize basabilir. 1 yıl içinde sağlık raporu gönderirim vizem geçerli olur diye düşünmeyin. Garanti bir durum olduğunu düşünmüyorum. Elinizden bir şey gelmese bile, bu konuda rahat davranmamanızı tavsiye ederim.


  • Turkiye'de zaten Iran'dan gelen ucak Ankara'ya yonlendirildiginden beri bu virus var. Sadece aciklamak istemediler. Ekonomik verilerden dolayi. Sehit sayisini bile saklamaya calisandan ne bekliyordunuz ki?

    Simdi IMF ve Dunya Bankasi yardimlarini ogrenince hemen acikladilar....


  • ........


  • arkadaşlar imkanı olan hemen çıkış yapsın tr den. yakın tarihte bizde uçuşları durdurabiliriz. bazı havayolları ücretsiz değişikliğe başladı. thy de bikaç gün içinde başlayabilir. ilk giriş için imkanı olanlar uçuş tarihini öne çekmeli bence.


  • @tugbafurkan beimde 1 nisan ucusum ama gun ve gun tedirginligim artiyor son gun 25 haziran ama eger korana viris sayisi binere ulasssin hemen bilet alip aksamina ucmayi planliyorum acikcasi

  • ⭐⭐⭐

    @Ryback @aysegul
    Evet, doğru söylüyorsunuz. Şimdi yeniden araştırdım. Benim dediğim şekilde olmuyormuş. İlk girişi yaptıktan sonra pasaporta basılan mühür ile 1 yıl geçerliymiş.
    İyice allak bullak olduk..
    Uyarılarınız için teşekkürler.
    Fakat şöyle bir durum var. Dediğiniz gibi garanti bir yöntem değil fakat olabiliyormuş. Bu konuda daha önce cevap vermiş @crazycells
    Son günlere kalmaması gerekli @aysegul hanımın söylediği gibi.

    @crazycells, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @keysnambır yok o kısma sayın @knnrn açıklık getirdi, bizim takıldığınız nokta tekrar vize ücreti ödediğimizde tekrar mülakata gireceğiz mi?

    hayir, genelde mulakata girmiyorsunuz, ama tabii ki konsolosluk sizinle gorusmek isterse gitmek zorundasiniz.

    Guncel pasaport, saglik raporu ve vize ucreti (cunku vize konsolosluktan kaynaklanan nedenlerle yenilenmiyor) yeterli olacaktir.


  • @gokcell uslubunuza dikkat edin lutfen kimse ne et derdinde nede kasap. 8 aydir bunun planlamasiyla yasiyoruz evimizi sattik arabamizi sattik,
    kac yillik kariyerimizi biraktik 5 yildir ust duzey yonetici olarak olarak calistigim firmadan istifa ettim,
    simdi gitmeme 2 hafta kala olaylar bu durumda ve kapilar kapanirsa tum hayatimiz alt us olacak dogal olarak bizim durumumuzda olanlar bi cikar yol ariyor

  • ⭐⭐

    Avrupa ve Amerikada ki bir çok üniversite online eğitime geçmişler, geçmemiş olanlarda geçiş için çalışmalarını hizlandirmislar. Bu vüris dolayısıyla zaten gündemde olan ve hazırlıkları süren uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma modellerine hızlı bir geçiş olacak gibi görülüyor. Yani bu uzaktan/evden çalışma ve egiitm modeline corona sebebiyle geçilse dahi corona bitince normale dönmeyeceğini düşünüyorum. Yani dünyada bir eğitim ve çalışma modeli değişiminin tam ortasındayız. Teknolojik gelişmelerin geldiği müthiş seviyeden dolayı artık okulda eğitim ve işyerinde çalışma çok masraflı olarak görülüyor. Evde eğitim ile ilgili zaten hali hazırda bir çok uygulama mevcut ve bunların verdiği sertifika ve diplomalar örgün eğitim ile eşdeğer. Evde çalışma modeli de birçok büyük şirketlerde yavaş yavaş uygulanıyordu. Dikkat ederseniz eğitim camiası ve iş camiası sanki dünden razıymış gibi hiç tereddütsüz uzaktan modele geçmeye başladılar. Çünkü bu modele geçmeleri hayatı önem taşıyor ayakta kalabilmeleri ve karlılıklarını arttırmaları için. Tek sorun toplumsal psikolojiyi buna hazırlamaktı bunun içinde corona bulunmaz bir sebep oldu. Corona ile evde eğitim ve evde çalışma modeli test edilecek. Bu benim tezim. Tabi komplo teorisi de olabilir. Zaman gösterecek.

  • ⭐⭐

    Corona virüsü korunma yolları...

    Dikkatli olalım herkese yayalım!

    IMG_20200311_105205_538.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum