Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ice Merhaba, öncelikle vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim. Sizden ricam konu ile ilgili hangi eyalet millet vekiline mail attınız ve mail attığınız senatörün partisi hangisiydi ? Şöyle bir durumdan dolayı tedirginim açıkçası orada birçok parti söz konusu. Eşim Tx, San Antonio eyaletinde ikamet ediyor sanırım orada demokrat parti yaygın. Partilerin göçmenlere karşı tutumunu göz önüne alarak eyleme geçmek istiyorum. Bu süreci olumsuz etkilememesi adına.


  • @brock936 Merhaba biz NY ‘da bulundugumuz icin Bagli bulundugunuz zip kodunu house.gov dan find your representative kismina yazinca milletvekilinize ulasiyorsunuz.Adresinize gore yardimci oluyorlar.Demokrat parti uyesiydi.Konu olarak immigration secerseniz direkt o bolume yonlendirirler.Durumunuzu ozetleyen bir mektup hazirlayin ve case number yazmayi unutmayin.Genelde geri donus yapmadiklarini okudum yani herhangi bir geri bildirim beklemeyiniz gizlice yapilan bir dokunus ama donus yapabilirlerde.Denemekten zarar gelmez.Surecinizi olumsuz etkileyen bir durum olusmuyor.Yardim istemek hakkiniz onlarinda gorevi yardim etmek.Umarim olumlundonus alirsiniz.


  • @brock936, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @ice Merhaba, öncelikle vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim. Sizden ricam konu ile ilgili hangi eyalet millet vekiline mail attınız ve mail attığınız senatörün partisi hangisiydi ? Şöyle bir durumdan dolayı tedirginim açıkçası orada birçok parti söz konusu. Eşim Tx, San Antonio eyaletinde ikamet ediyor sanırım orada demokrat parti yaygın. Partilerin göçmenlere karşı tutumunu göz önüne alarak eyleme geçmek istiyorum. Bu süreci olumsuz etkilememesi adına.

    Merhaba, bizim evragimiz USCIS'den onaylandiktan sonra NVC'ye gecmeden transitte kaybolmustu, biz de congressional inquiry yolunu tutmak zorunda kaldik. NY eyaletinde kontaga gectigimiz senatorun-- Gillibrand, ofisi cok mesguldu ve bizim bulundugumuz yer NY icin bir istisna olmakla beraber Republican district idi. Bu congressman'in ofisindeki kisi bizim isimizi hizla ve kolaylikla cozdu. Diyecegim o ki Cumhuriyetci-Demokrat degil de Senator- Congressman farki var, Congressman'in ofisleri baslari daha az kalabalik oldugu icin sizinle daha iyi ilgilenebiliyor, isinizi daha hizli cozebiliyor. Kaldi ki Cumhuriyetcilerin karsi oldugu sey illegal gocmenlik en azindan retorikleri oyle, siz kitabina hukuka uyarak gittiginiz icin size yardimci olmaktan gocunmayacaklardir diye dusunuyorum. Kolay gelsin.


  • Merhabalar, eşimle Amerikan ben ise Türk vatandaşıyım. 2019 haziran ayında evlendik ve eşim 5 aylık hamile. Suanda Türkiye'de yaşıyoruz.

    Benim sorum çok kısa olacak;

    1. Bebeğimiz Türkiye'de dünyaya gelirse Amerikan vatandaşı olabiliyor mu ?
    2. Ben Türk vatandaşı olarak Green Card'a nasıl başvurabilirim. Herhangi bir danışmalık hizmeti almama gerek var mı yoksa kendi başımıza halledebilir miyiz ?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi günler hepinize


  • @oğuzhan-adıyaman merhaba,2. sorunuza kolay yanıt bulabilirsiniz,bu bölümün 1. sayfasında bütün açıklamalarıyla yazılmış,adım adım herşey anlatılmış. danışman veya avukata başvurmanız size kalmış,ama çoğu kişi işlemleri avukatsız hallediyor.yani işin özeti avukatsız ve danışman olmadan yapabilirsiniz,bu sizin isteğinize bağlı.başvuruyu tek başınıza yapmıyorsunuz,sizin ve eşinizin doldurması gereken bazı formlar var ( ilk adım için ) .. sayfa 1 'i kontrol etmenizi tavsiye ederim..ve bol sabırlar dilerim... en büyük problem sabretmek,beklemek...


  • Merhaba, en son 1 Ocak’ta yazmıştım, eksik belgeleri tamamlayıp NVC’ye yollayalı tam 51 gün oldu ve hala mail bekliyoruz.Gerçekten artık telefondaki mail kutusunu açıp boş görmekten sıkıldık...Randevu gününü bekliyoruz , Acaba bir sıkıntı mı oldu diye tereddütteyiz çünkü çok uzun sürdü.İlk başvuru tarihimiz de 15 Kasım 2018.Bir bilginiz var mı, belgeler için geri dönüş yapmaları geçen sefer 45 gün sürmüştü, eksik belgelerin doğrusunu yolladık ve 51 gün oldu neden hala bekliyoruz...


  • @oğuzhan-adıyaman Merhabalar 1. sorunuzun yaniti olarak esiniz 5 yasina kadar ve 14 yasindan sonra 2 sene toplamda 7 yil ABD’de yasadiysa ve bunu kanitlayabiliyorsa bebeginiz TR de dogsa bile ABD vatandasi olabiliyor.Konsolosluga basvuru yapip tum kanitlarida goturup dogum belgesini ve ABD pasaportunu alabilirsiniz.Sayet bahsettigim surelerde Abd de yasamis olsa bile kanitlayamiyorsa pasaportu vermeyeceklerdir.Eski yazilarima bakabilirsiniz bu konuda baska bir baslikta bilgi alisverisi yapmistik.Bu arada tebrikler.


  • @okyay96 nvc' nin evrak için geri dönüşü ortalama 4 ve 6 hafta süresi normal . Ancak sizinkisi bu süreyi geçmiş. Ve dava nvc aşamasındayken ne yazıkki hiç bir şekilde müdahale edilemiyor. Onların mailini beklemek gerekiyor ki mail geldikten sonra dosya ankaraya gönderilecek ve mülakat gününü ankaradan bekleyeceksiniz . Umarım en kısa zamanda dönüş yaparlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuzhan-adıyaman, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar, eşimle Amerikan ben ise Türk vatandaşıyım. 2019 haziran ayında evlendik ve eşim 5 aylık hamile. Suanda Türkiye'de yaşıyoruz.

    Benim sorum çok kısa olacak;

    1. Bebeğimiz Türkiye'de dünyaya gelirse Amerikan vatandaşı olabiliyor mu ?
    2. Ben Türk vatandaşı olarak Green Card'a nasıl başvurabilirim. Herhangi bir danışmalık hizmeti almama gerek var mı yoksa kendi başımıza halledebilir miyiz ?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi günler hepinize

    sayin @bulls ve sayin @ice 'a katiliyorum... 1. soru icin su konuyu da inceleyin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/645/16-yasindan-kucuk-cocuklar-icin-amerikan-pasaportu-cikartmak/

    Cocugunuzun ABD vatandasligini, alacaginiz ABD pasaportuyla kanitlayabilirsiniz.


  • @oğuzhan-adıyaman Merhaha Oğuzhan Bey, naçizane tavsiyem, eğer hemen taşınmayı düşünüyorsanız turist vizesine başvurup Amerika'da işlemlere başlamanız. yoksa buradaki birçok kişi gibi 2 yıla yakın bir süre eş durumu vize işlemlerini beklemeniz gerekir. tabi vize alabilme durumunuzu bilmeyerek söylüyorum bunları. 2 Çocuğumuzun vatandaşlığı için ben Amerika'da 5 yıl yaşadığımı kanıtlayarak gerekli evraklarla İstanbul amerikan konsolosluğundan kolayca hallettim. ben cocukların vatandaşlığını bukadar hızla halledebileceğimi bilmiyordum, 2019 ocak ayında doğan bebeğimiz biraz büyüyünce gideriz acelemiz yok dedik ve eşim için turist vizesine başvurmayıp burdan eş durumu vize başvusurusunda bulunduk. sonuç, 2019 mart ayından veri USCIS işlemini bekliyoruz. 2 hafta önce başka bir ofise aktarıldığı maili geldi. kimbilir nezaman USCIS aşaması bitecek...


  • Selamlar Herkese, 12 şubatta gelen e-maile istinaden, bugün posta kutusunda Nebraskadan Vermont service centera aktarıldığı ile ilgili Notice of Action mektubu geldi... Fakat yoğun denilen Nebraska processing time 12,5 - 16 ay arası yazarken şuan Vermont ofis processing süresine baktığımda 15 - 19,5 ay yazıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamadım... umarım süreci hızlandırcaz derken daha da yavaşlatmazlar 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Ben SSN başvuru yaptım 12 gün oldu gelmedi ve aramızda forumda SSN başvurusu yapıp da en uzun kaç gün sonra alan oldu


  • Merhaba NVC’ye sponsor olan babamin I-864 formunu ve yillik tax return belgelerini yolladik geri donus yapildi ayriyetten W-2/1099 belgelerinin tumunu yollanmasini istediler.Bu belgeler tam olarak nedir bir ornegi vs var midir gorebilmemiz icin yardimci olur musunuz (yillik tax return meblagsi yeterinden bayagi yuksek buna ragmen hala destekleyici belge istiyorlar)


  • @crazycells
    Tekrar merhaba,

    Bugun pasaportumu vizeyle beraber teslim aldim ve gordum ki vize kizlik soyismime verilmis, pasaportumu degistirmemistim o da zira bekar ismime duzenlenmis. Bu durumda evime postalanacak yesil kartin da ayni isme gelecegini varsayiyorum. Evlilik sertifikamda yeni soyismim kendi soyismim -tire- kocamin soyisimi seklinde yeniden duzenlenmisti. Pasaportumu onumuzdeki haziranda yenilemem gerekiyor.
    Soracagim soru su, bu karisikligi nasil en az zararla cozebilirim? GC isim degisikligi 450 dolar, pasaportumda evlilik soyismimi mi kullanmam gerekiyor? Degilse, mesele yok gibi, naturalizasyona kadar bekarlik ismimi kullanabilirim, yok degilse pasaportla beraber hersey de degismek zorunda mi olacak?

    Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.


  • Tekrar mrb @crazycells
    Ben turkiyedeyim esim amerikada.esim benim ve ilk evliliğinden olan oglum için green card basvurusunda bulunacak.esim suan calismiyor.2 ay once çalıştığı yer kapandi.

    1. i 130 formu, 130a formu ve 864 formu mu doldurulması gerekiyor?

    2. eşimin şuan çalışmaması bana sponsor olmasina engel mi?


  • Merhaba arkadaslarim durum guncellemesi yapmak icin geldim NVC dan 28. gune kdar haber alamayinca Persembe gunu aradim yarim saat bekledim yetkili biriyle konusmak icin.Dosyamin ulasip ulasmadigini sordum ulastigini ama dosyalarin taratilip sisteme yuklenmesi bazen uzun surebiliyor dedi ve case numaramiz hazir degil dendi bir hafta sonra tekrar ariyin yada email ile gonderilecektir posta ile beklemenize gerek yok dedi.cumartesi gece saat 1:20 de e mail ile NVC den case numarasinin oldugu ceac a giris yapabilecegimizi gosteren bir e mail gelmis tam 30 gun sonra NVC case number verdi.


  • @ice bu bahsettiginiz ikinci asama oluyor degil mi?
    bize ne e mail ne posta geldi. aradik basvuru uzerinden 30 gun gecmeden telefonla bilgi verilemiyormus. bir adres verdi buraya e mail attin dedi. durumumuzu anlatan emaili attik otomatik mesaj geldi 30 is gunu icinde bize geri donceklermis. bu hafta ici sonunda e mail geldi ve dosyamizin nebraskaya gonderilmis oldugunu ogrendik. siz 14 ay beklemistiniz degil mi?


  • Evet 14 ay sonunda Nebraska’dan Approve aldiktan sonra 2020 6 subatta dosyamiz NVC ye iletildi ve 1 ay sonrada NVC case number verdi.2. asamadayiz suanda.Receipt numberiniz ile uscisin sitesinden case status den takip edebilirsiniz dosyanizi.onunuzde 1 yil kdar bir sure var daha sabriniz bol olsun.Suan icin email posta vs beklemenize gerek yok sadece bekleyeceksiniz.


  • @crazycells mrb
    Esim cuma gunu 130 formunu ve 130a formunu doldurup istenen evraklarla gonderdi.biz bu durumda hata mi haptik.

    1. esim çalışmıyor diye sponsorlugu kabul etmeyip jount sponsor mu isteyecekler?
    2. 15 yıldır ayni iş yerinde supervizor olarak calisiyordu?biz sonraki asamada son uc yila ait gelir belgelerini ister diye dusunduk? Yanlis mi yaptık? Danisdigimiz bir avukat son 3 yilin geliri sponsor olmaniz icinn yeterli demisti? Calismazsanizda 130 doldurabilirsiniz dediği icin bu sekildr ve 130 ve 130a formunu gonderdik.ama tabi orda suan çalışmadığını belirttik.
    3. yoksa eşim ise girince bu belgeyi gönderince mi 130 formumuz kabul olur?(haber beklediği bir kac yer var)
    4. kısacası bu durumda 130 formu kabul.gorup işleme alırlar mi? Yoksa nasıl bir süreç bekler bizi
      Biliyorsunuz ali bey çok zaman kaybettik.7 aydir da turkiyedeyim.daha fazla zaman kaybetmek istemiyoruz

Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 652
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum