Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?


  • sayin @sash yazıyı bir genelleme olarak yazdım, dediğim gibi burada amaç bilgi paylasimi, tecrübe aktarimi. başka konu basliklarinda da konu baslik minvalinden cikarak , tartışmalara donuyor. size ne akil vermek bana düşer ne yargılamak. Naçizane fikrimi beyan ettim. sevgiler ve saygilar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash yapma be kardeş daha amerikaya 2-3 ay olmuş gireli bir insanla kendini bir tutuyon. Zaten geçen sene sizlerle birlikte yazışırken bir kerecik bile tartışma olmadı bırak laf atma olayını rencide yazma olayı ondan bu sene ciddi anlamda çok fazla yeni mezun yada öğrenci var yani tecrübesizler. Boşver sen gittin harika bir hayatın düzenini de kurdun. Diğer eskiler de artık bu ortamlardan dolayı hiçbiri yazmıyor. 1-2 tane var yazan o kadar.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Ben kimseye laf atmadim ihtiyacim yok.Babamda olsa elestirimi isyanimi ederim ki bilen biliyo ettim.ayriyeten Foruma yazi yazarak karsi taraftan karsilik almayi pesinen kabul etmis oluyorsunuz hatirlatirim.isyanim iradesizler tarafindan bu hakkin bos beles bir sekilde yakilmasii.halin vaktin yerinde sistemin adami olmussun bir cesmenin basini kapmissin
    rolantide zaten gelirin varsa basvurmayacaksin


  • @MySea kaç yıldır orada yaşıyorsunuz?


  • @tash 18 yildir.


  • Ben de son 3-4 yıldır Green Card için başvuruda bulunuyorum. Umarım bu yıl için ben de nasibim neyse onu yaşayacağıma inanıyorum.
    Burada da gelecek vaadeden bir işte çalışıyorum. Bu sayede dünyayı geziyorum 1 yılda 15 ülke ve her yıl tekrarlanan bir grafiğim var.
    Sırf sadece ben de hayatımı kayda alarak sonrası için "vayy bee bir zamanlar şöyleymiş-im...." diyebilmek adına gittiğim ülkelerde videolar çekip güzel vloglar oluşturarak youtube kanalımda kendim ve çevrem için paylaşıyorum.
    İşim gereği de tabiki gittiğim ülkelerde çok fazla ve aktif sosyal çevrelerim mevcut.
    Ancak gel gelelim ki bunca farklı kültür, yaşam tarzı, ekonomi, vs vs her şeyi ekleyebiliriz buna, bana bunların hiç biri cazip gelmedi.
    Çünkü kendimi o bulunduğum ülkelerden herhangi birinde yaşıyorken göremedim bir türlü.
    Türkiye'nin Miami'si Antalya'da yaşıyorum, buralar güzel, çok da seviyorum. Ama bu da değil.....
    Amerika uzun yıllardır bir çoğu gibi benim de hayalim ve umarım bu da gerçekleşecek.
    Neyse... yakında oralardan yazarız artık inşaallah 🙂


  • @tash Umarim bu sefer istediginiz gibi sonuclanir!


  • @MySea inşaallah, çok sağol


  • @optimistic
    @hope34
    ozelden ve başka konuda sorduğunuz sorunun cevabı sayfa 3te.


  • Yillardir Florida'da kacak durumda yasayan bir abimizin iki yil once Turkiye'ye donus yaptigini ogrendim. Kizina ulasip, Turkiye'deki telefon numarasini alip gecenlerde kendisini aradim ve konustuk. Neden donus yaptigini sordugumda, yaslanmaya basladigini ve artik gencliginin gectigi yerlerde yasamak icin, nostalji yapmak icin, cocuklarini ve torunlarini gormek onlarla bir arada olmak icin dondugunu ama cok pisman oldugunu soyledi. Tekrar geriye ABD'ye donme sansi da olmadigi icin cok bunalimda oldugunu soyledi. Hayatin Turkiye'de cok acimasiz oldugunu, kimsenin mutlu olmadigini ve herkesin yiginla sorunu oldugunu belirtti. Ne diyecegimi bilemedim, herhangi bir ihtiyacin olursa temasda kal diyebildim sadece.


  • @MySea başka bir ülkede yaşamak konusunda sebeplerin mümkün olduğu kadar net olması gerektiğini düşünürüm her zaman. Ülkeler konusunda da çocukluğumuzdan beri belli algılara sahibiz. Bir ülkede yaşama hayali kurarken sebeplerimiz mümkün olduğu kadar net ve algılarımız yeterince sağlıklı olmalı ki zaten zor olan göç etmenin üstüne bir de hayal kırıklığı yaşamayalım.

    Bahsettiğiniz kişi hakkında sizden başka kimsenin bir fikri yok. Hayatına tanıklık etmedik. Nasıl biridir, hayat görüşü nasıldır, olaylara nasıl bakar, durumları nasıl yorumlar bunlara dair bir fikrimiz yok. Herkes tanısa bile, o kişi hakkındaki görüşler, kişinin verdiği kararla ilgili çıkarımlar değişiklik gösterebilir. Kimisi çok iyi yaptı gitmek ona göreydi diyebilir, kimisi de tam tersini düşünebilir.

    İfade ettiğiniz şekliyle bu tecrübenin bana göre gündüz kuşağında olayların aydınlatıldığı, kayıpların bulunduğu programlarda yazılan metinlerden bir farkı yok.

    Yanlış anlamayın, siz kişinin hayatına tanık olduğunuz için aktardığınız tecrübe ve eğer yaptıysanız çıkarımlar sizin kafanızda daha nettir ancak herkes her zaman her okuduğunu sorgulamayabiliyor. Bu yazdığınıza bakıp, ABD'den gelmiş biri de Türkiye'nin hali konusunda benimle hemfikirmiş, işte yine haklı çıktım diyen kişiler olacaktır. Yeterli veri olmadan yapılan bir çıkarım olduğu için bu da bana göre sağlıklı olmayan bir algı olur.

    Ben yurt dışında yaşamakla ilgili edindiğim tecrübelerin dışında karşılaştığım bilgilerden çıkarım yaparken bu bilgileri bazı süzgeçlerden geçirmeye çalışıyorum. Aktardığınız tecrübe üzerinden, okuyan başkalarına da bu bakış açısından bahsetmek istedim


  • @Azuleverde sizin sabriniz omre bedel 🙂 Hergun sistematik bir sekilde foruma minimum 20+ mesaj gonderen bu arkadasin iyi niyetinden suphe duyuyorum, bilincli sekilde ortami ajite etmeye calisiyor gibime geliyor. Adeta forumda yatip kalkiyor. Sagolsun arada bir bilgilendirici mesajlar yolladigida oluyor ama genelde boyle. Ekim'de foruma katilmis su an'a kadar 1000'in uzerinde mesaj gondermis. Be birader isin gucun yok mu senin ya. Her konu da fikri var. Tesbihte hata olmaz, her hiyarim var diyene, eline bir avuc tuz alip kosturuyor muhterem. 🙂


  • @azuleverde Yorumlar icin tesekkurler!

    Benim yukarida bahsettigim kisi, yaklasik 20 yil ABD de kacak olarak yasadi. Onun geri donme neden ve kosullari buyuk ihtimalle, burada yasal olup da geri donenlerden farklidir. Ben bu yaziyi polemik yaratmak icin degil, basimdan gecen kendi tanik oldugum bir olayi aktarmak icin yazdim.


  • @newman, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    @Azuleverde sizin sabriniz omre bedel 🙂 Hergun sistematik bir sekilde foruma minimum 20+ mesaj gonderen bu arkadasin iyi niyetinden suphe duyuyorum, bilincli sekilde ortami ajite etmeye calisiyor gibime geliyor. Adeta forumda yatip kalkiyor. Sagolsun arada bir bilgilendirici mesajlar yolladigida oluyor ama genelde boyle. Ekim'de foruma katilmis su an'a kadar 1000'in uzerinde mesaj gondermis. Be birader isin gucun yok mu senin ya. Her konu da fikri var. Tesbihte hata olmaz, her hiyarim var diyene, eline bir avuc tuz alip kosturuyor muhterem. 🙂

    Benim niyetim ve foruma gunde kac defa yazdigim, benden baska kimseyi ilgilendirmez. Bu arada, isim de var, gucum de var, buraya ayiracak kadar cok zamanim da var.

    Bu kadar fesat ve nefret dolu olmanizi gerektirecek nasil bir hayatiniz oldu hicbir fikrim yok, ama benim paylasimlarimi takip etmeye devam edin! En azindan mutlu hissedersiniz belki 😀


  • @newman yine eksileri almışsınız sayın @newman 🙂 mutlak değerce epey itibarlısınız 🤞


  • @MySea evet sayın @MySea ben de bahsettiğiniz amaçla yazdığınızı düşünmüştüm ancak aktardıklarınız üzerinden genel bakış açımı belirtmek istedim.

    Türkiye'deki olumsuzluklar üzerine sayfalarca yazabiliriz, saatlerce konuşabiliriz ama benim dikkat ettiğim bir nokta da çok fazla bilgi çarpıtma olması (hem ABD hem Türkiye için).

    Bahsettiğim bu bilgi çarpıtmasından bahseden çoğu zaman sayın @newman oluyor. Genelde eksi veya olumsuz eleştiri alıyor ama ben yazdıklarından fesat veya nefret dolu olduğu çıkarımında bulunmuyorum. Şunun için söylüyorum, çoğu zaman dümdüz bir yazı yazılıyor ama insanlar altında türlü niyetler arıyor. Bana göre bu da doğru çıkarımlar yapmamıza engel.

    Sağlıklı kararlar verilebilmesi için doğru bilgi ve kişiye göre değişebilse de doğru çıkarımlar elzem. Aktardığımız tecrübelerle bunları okuyanları etkileyebileceğimiz için ne yazdığımız, ne niyetle yazdığımız bana göre aslında hepimizi ilgilendiren konular.

    Bir konunun sürekli aynı yönlerini konuşunca konu tam anlaşılamıyor gibi geliyor bana. Bu yüzden karşıt görüşlerin bir arada bulunmasını her zaman desteklemişimdir. Bir önceki iletimde atlamışım ama yorumlarınız için size de teşekkürler! Önemsediğim bir konuda görüşlerimi belirtmeme aracı olan iletilerden biri oldu


  • @azuleverde @MySea Önce görüşleriniz için teşekkür ederim. Bu forumda yer alan insanların amacı GC başvuru sonucu hayatlarını USA'da devam ettirmek. Bu insanlar bir şeylerden rahatsız veya umutsuz olduğu için başvuru yapıp sıfırdan yeni bir hayat kurmayı göze alıyorlar. Bugünü kaybettiğini düşünüp, kendisi ve çocukları için bir gelecek sağlamak, bir umut ışığı yakmak istiyorlar. Şartları çok iyi olup da, "yaşamımdan son derece memnunum" diyen bir arkadaşımın sanırım GC ile işi olmaz diye düşünüyorum. İzlemiyorum, ama bir dizi ismi dikkatimi çekti. "Doğduğun ev kaderindir" diye. Bizim de doğduğumuz ülke kaderimizdir. İnsanlar bu kaderi değiştirmeye çalışıyor.


  • @MySea, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    @newman, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    @Azuleverde sizin sabriniz omre bedel 🙂 Hergun sistematik bir sekilde foruma minimum 20+ mesaj gonderen bu arkadasin iyi niyetinden suphe duyuyorum, bilincli sekilde ortami ajite etmeye calisiyor gibime geliyor. Adeta forumda yatip kalkiyor. Sagolsun arada bir bilgilendirici mesajlar yolladigida oluyor ama genelde boyle. Ekim'de foruma katilmis su an'a kadar 1000'in uzerinde mesaj gondermis. Be birader isin gucun yok mu senin ya. Her konu da fikri var. Tesbihte hata olmaz, her hiyarim var diyene, eline bir avuc tuz alip kosturuyor muhterem. 🙂

    Benim niyetim ve foruma gunde kac defa yazdigim, benden baska kimseyi ilgilendirmez. Bu arada, isim de var, gucum de var, buraya ayiracak kadar cok zamanim da var.

    Bu kadar fesat ve nefret dolu olmanizi gerektirecek nasil bir hayatiniz oldu hicbir fikrim yok, ama benim paylasimlarimi takip etmeye devam edin! En azindan mutlu hissedersiniz belki 😀

    Bu soyledigini cevirip sana sormak lazim senin Turkiye'den bu nefretinin sebebi ne diye. Surekli olumsuz haberleri foruma tasiyorsun, yetmiyor bilmem kim tanidigini konu edip yine Turkiye'ye salliyorsun. ABD'de ki Ermeni/Rum diasporasindan farksizsin. Benim Amerika'dan nefret etmemi gerektirecek bir sorun yok. Fesatlik, kiskanclik sahip olamayanlarin duygusudur. Benim cok sukur herseyim var, ve cok mutlu bir insanim. Ben Amerika'ya gitmek istedigimde sadece ucak bileti almam gerekiyor o kadar. Turkiye'den nefret edenlerden nefret ediyorum ben. Anladin? 🙂


  • @azuleverde, içinde söyledi: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

    @newman yine eksileri almışsınız sayın @newman 🙂 mutlak değerce epey itibarlısınız 🤞

    Saglik olsun n'apalim sn. @Azuleverde eksilerden korkup forumda ki egemen zihniyete boyun egecek degilim. Forumda sizden baska "fikirlerinize katilmiyorum ama onlari ifade edebilmeniz icin …." diyecek Voltaire'ler ariyorum. Yok maalesef. 🙂


  • Sayin @newman Benim ABD ve Turkiye hakkinda paylastigim hersey ya kisisel gozlem ve yasadiklarim veya gazete ve TV'lerden elde ettigim bilgiler. Sizi memnun edemedilerse, yapacak birsey yok, gercekler bazen cok acidir!

    Bu son yazdiklarinizdan sonra benim size baska yazacak hicbirseyim yok! Mutlulugunuzun daimi olmasini dilerim!


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 55
  • 7
  • 39
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum