Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• ⭐⭐

@hope34 Panik yapmayin. mulakata girin normal sekilde. Talihli siz iseniz, vize verilmesi konusunda uygun gorulmeniz durumunda size ve kiziniza vize verecekler ve esinize eksik evrak kagidi verecekler. Esinizin saglik raporu cikinca, verem gibi ciddi bir hastaligi yoksa ve gocmen vizesine uygun cikarsa, konsolosluga esinizin pasaportunu ve saglik raporunu postalayacaksiniz (Bazi durumlarda Unganlar gonderiyormus direkt konsolosluga). Vizeyi basip size geri gonderecekler. Saglik raporu icin 29 subat'i baz alirlarsa vizeleriniz agustos sonuna kadar gecerli olacak zaten normal olarak. Once mulakata gireyim, sonra saglik raporunu alirim seklinde yapilmiyor genelde. Herkes bir an once vize basilmis halde gormek istiyor pasaportlarini. O sekilde yapsaydiniz, hepinize eksik evrak kagidi verip gondereceklerdi sizi. Saglik raporlarinizi sonradan postalayip vize bastirmaniz gerekecekti. Nedensiz yere saglik raporu getirmemis olmanizin, Konsolos uzerinde negatif bir etki yaratabilecegide aklima geliyo acikcasi.

• @hope34 akciğer filminde leke olduğundan bahsettiniz. Herseyden önce geçmiş olsun. Bence sorunsuz şekilde raporu alacaksınız. Endişe etmeyin. Merak ettiğim nasıl bir rahatsızlık yaşadı eşiniz?. Ben de 5 sene önxe ufak bir zature (atipik pinomani) atlatımısrım. Leke kaldı mı bilmiyorum. Eğer benzer bir duruumsa ben de önceden raporumu götüreyim diye öğrenmek istedim.

• ⭐⭐⭐

@hope34, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar, 6 Martta vize görüşmemiz var. Buna istinaden de 29 şubat cumartesi Ankara da doktor randevumuz vardı. Çünkü mülakat sırasında kapalı zarfı onlara vermem gerekiyor diye biliyordum..!!

bugün doktora gittik tüm işlemlerimiz bitti. biraz beklettiler. sonra eşimi çağırdırar tekrar film çektiler. 10 yıl önce akciğerden rahatsızlanmış, 3 4 ay hastanede yatmıştı. tabi toparlanmıştı. ancak akciğerde lekelenme görmüşler. sağlık raporu veremeyeceklerini söylediler. 3 gün üst üste tahlil vermesini ( tükürük balgam ) ve sonucunda 8 haftada çıkacağını yani 2 ay sonra çıkacağını, bu da sağlıl raporunun onaylanacağı anlamına gelmez dediler. 2 tane senaryo söylediler;

1. Eşin ve kızın çıkabilir, siz çıkamazsınız. ( çok sert bir senaryo ).!!
    2. şu an sağlık tettikleri başladığı için yani 29 şubattan itibaren 6 ay geçerli olacak sağlık raporunun içinde olacakmış bu 2 aylık raporlama süreci. Yani. normalde sağlık için başvurduğun tarihten itibaren 6 ay iken; şimdi belirsiz bir şekilde 2 ay daha bekleyeceğiz. bu arada vizem onaylanırsa cuma günü uçak bileti organizasyonu fln yapamayacağım çünkü eşime vize verilmeme ihtimalini söylediler. Yani sadece ben çıkış yapabilirmişim kızımla.

Şimdi merak ettiğim akciğerden sağlık raporu alamayp vize verilen var mı ya da tam tersi vizesi verilmeyen var mıdır? Ev, eşya uçak biletini hiçbir şeyi planlayamayacağım bu şekilde.

Öncelikle geçmiş olsun. Eşinizin aktif bir bulaşıcı hastalığı ve ha kendi sağlığını ve etrafındaki insanların sağlığını tehlikeye atacak bir rahatsızlığı bulunmuyorsa sorun olmayacaktır. Siz ve kızınız onayı alırsınız daha sonra eşinizin sağlık raporu çıktığında rapor ile birlikte pasaportunu gönderirseniz eşinizde onayı alır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi eşinize verilen sağlık raporunun süresi 6 aydan daha kısa olabilir. Bu duruma göre planlama yapmanızı öneririm

• ⭐⭐⭐

@hope34, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Diğer şaşırdığım bir konu da; ben 2 eylül için çıkış yapmayı planlıyordum çünkü 6 martta mülakata girecektim 6 eylüle kadar çıkışımızı gerçekleştirirdik diye düşünmüştüm. 2 eylülde de uçak biletleri daha uygundu. ağustosta 20 bin tl'lere ulaşıyor. ancak 6 aylık süre doktor randevusuna gittiğimiz anda başlıyormuş.
    doktordaki görevlilerden biri keşke önce mülakata girseydiniz sonra sağlık raporu için başvuru yapardınız. böyle yapan var mı? bize gelen mailde sağlık raporu isteniyordu? hangisi doğru?
    30 Eylül çıkışına kadarda istediğiniz zaman çıkardınız dedi. ama kayıt yaptırdığımız için başlangıç tarihini değiştirmediler.

Eğer son güne kadar çıkmayı planlayanlar varsa sağlık raporunun tarihinin yani başlangıç gününe dikkat etsin.

Evet, bu yolu geç gitmek isteyen arkadaşlarımız seçiyor.
    Geç girmek isteyen arkadaşlarımızada bir çok kez bu yolu kullanmasını gerektiğini söyledik ama eşinizin durumundan ötürü iyiki önceden sağlık randevusuna girmişsiniz. Çünkü Dv-2020 talihlileri için son vize verme tarihi 30 Eylül eğer geç girseydiniz sağlık kontrolüne eşinizin sağlık raporu yetişemeyebilir bu durumda da vize alamayabilirdi. Erken gitmek durumunda kalmak bu senaryoya göre en iyi seçenek diyebiliriz. Bol şans :)

• @bolatmali merhaba, ben vizemi alabilirsem geç gitmeyi düşünüyorum açıkçası. böyle bir durumda sağlık raporunu mülakattan sonra almam daha mı uygun oluyor ?

• ⭐⭐⭐

@stilll, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@bolatmali merhaba, ben vizemi alabilirsem geç gitmeyi düşünüyorum açıkçası. böyle bir durumda sağlık raporunu mülakattan sonra almam daha mı uygun oluyor ?

Evet geç gitmek için en mantıklı yöntem sağlık raporunu mülakattan sonra almak

• Sevgili arkadaşlar, mülakat tarihini öğrenmek için e-mail adresini beklemeden https://dvprogram.state.gov adresine bakın, orada yazıyor. Bana e-mail hala gelmedi, ama buraya baktığımda öğrendim 3 NİSAN tarihini, iyiki de bakmışım. Herkese kolaylıklar dilerim...

• @23enCo tebrik ederim 4-5 gün bekleyip dosyanın Ankara konsolosluğuna ulaştıktan sonra
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ soru formundan ds-260 formunu açtırabilirsiniz

• @Gezgin-Paksoy mart ayının son günlerinde mülakat tarihinin habercisi olan durumunuzda bir güncelleme olduğuna dair e-maili alırsınız,endişe etmenize gerek yok ,inşallah mayıs ayında mülakatınıza gireceksiniz

• @Gezgin-Paksoy
    1)evet vize ayrıldı demek oluyor
    Zaten verilecek vize kalmasa size mülakat tarihi verilmez

• @Gezgin-Paksoy
    2)şu anda 21200 lerin numarası aktif olmuş durumda ,bu talihlilerden eğer ds 260 formunu göndermiş,kcc ye evraklarını gonderip ,zamanında onayda almış olanlar nisan ayına mülakat tarihi aldılar,yani siz mülakatınızı bir ay geciktirmiş oldunuz

• @stilll bu yöntem dv 2020 için vize verilme son günü olan 30 eylül 2020 tarihine ne kadar yaklaştığınızda bağlı risk taşıyor haziran 2020 den sonra her türlü vizenizi tehlikeye atmış olabilirsiniz

• Merhabalar ben şuanda üniversite 3.sınıf öğrencisiyim yani Allah izin verirse bu yaz değilde bir sonraki yaz mezun olacağım.Peki bu aradaki 1 seneyi nasıl geçirebilirim yani Amerikaya girmemem sıkıntı yaratır mı ? Çok klasik bi soeu sanırım ama çok farklı cevaplar duyuyorum çevremden sizlere bir sorayım dedim teşekkürler.

• Değerli forumdaşlar, 24900 üstü evrak onayı alan var mı?

• @erdemdmrl ilk girişi yaparsınız, genellikle ikinci giriş için bir yıllık bir süreye müsamaha gösteriyor havlimanondaki cbp görevlileri, bu konu için ⬇️aşağıdaki konu başlığına bakın lütfen

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri https://yesilkartforum.com/forum/post/82

Eğer size bir yıllık sürenin yetmeyeceğini yada bu bir yılın sonunda sıkıntı olmadan giriş yapayım diyorsanız re-entry permit seçeneğini değerlendirebilirsiniz⬇️

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/218

• @Dursun, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaşalar.
    Mülâkat için gelen e_mail de; Lütfen röportaja hazırlanmak için http://www.dvselectee.state.gov adresindeki tüm talimatları uygulayın.
    Ama ben bu adrese e_ mail geldiğinden beri göremiyorum.
    Site şöyle bi hata veriyor; Bu siteye ulaşılamıyorwww.dvselectee.state.gov ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.
    Benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşalar var mı acaba?

@Dursun adres şu şekilde olmalı http://dvselectee.state.gov/ (www yok). Bu adrese girince şuraya yönlendirmekte: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected.html

• Mulakatta adres degisikligi yapmak icin yazılan adresin önüne zarfı alacak kisinin adı soyadı da yazılmalı mı? Adres degisikligi yapan arkadaslar bilgilendirebilir mi

• ⭐⭐

@Erkangeziyor Adresin başına c/o (ya da in care of) yazıp, sonra adreste oturan kişinin adını soyadını yazıp, ardından adresi yazacaksınız.

C/o Erkan Geziyor,
    89 Peach St
    Houston, TX 30808

Gibi..

• @Ryback, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@Erkangeziyor Adresin başına c/o (ya da in care of) yazıp, sonra adreste oturan kişinin adını soyadını yazıp, ardından adresi yazacaksınız

C/o Erkan Geziyor,
    89 Peach St
    Houston, TX 30808

Gibi..

Tesekkurler 👍🏻

• @softwareengineer çok teşekkürler daha önce çözdük o sorunu burdaki ilgili arkadaşlar sayesinde👏👍🤲

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k