Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • AP surecinin genel nedeni, siz gorusmeye girmeden once, konsolosluk gorevlilerinin sizin isminizi ellerindeki degisik database lerde taratmalari sonucu, bir eslesme olmasi durumunda ortaya cikiyor. Bu eslesmeyi arastirip, herhangi bir sorun olmayacagini teyit etmek icin daha cok zamana ihtiyaclari oldugu icin AP surecini baslatiyorlar ve hersey "clear" yani sorunsuz olarak aydinlatilinca, visa onayini veriyorlar.

  • ⭐⭐

    @Erkangeziyor Bu formlar konsolosluk isterse doldurup göndermeniz gereken formlar. Belki de hiç istemezler? Ama yinede yanınızda hazır bulundurmanız yararlı olabilir. Eğer AP ye bırakır ve sebebinin de bu olduğunu ve bununla ilgili formu doldurup göndermenizi isterlerse bunu tahmin ettiğinizi ve ilgili formu hazırlayarak yanınıza aldiginizi eğer isterlerse kendilerine takdim etmek istediğinizi, zaman kaybetmek istemediğinizi kibarca söylerseniz belki kabul edebilirler. Belki? Bana kalırsa doldurup her ihtimale karşı mülakatta yanınıza alın.


  • @MySea daha önce Green Card la iki sene abd de yaşamıştım. Herseyi kanunlara uygun yaptım. Faturalarımı bile düzenli ödedim. Sadece 2 ay eyalet yardımı aldıım onu da sonlandırdım ve işime devam ettim. 2015 de kartımın süresi bitti. Şimdi Sizce oldu da mülakat tarihi gelirse AP ye( bu geçmiş yaşantımdan ötürü) kalma riskim olur mu?


  • @cato Bu konuda kimse kesin birsey soyleyemez. 2 yil daha once yasadiginiz ve yine daha once greencard visasi almis oldugunuz icin, isminizle ilgili bircok bilgi onlerine cikacaktir. Bu durumda AP surecine gerek duyarlar mi, duymazlar mi hic belli olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Son 2 ayın mulakat deneyimlerine baktığımızda 2-3 arkadasımız yurt dışı seyahatinin çok olmasından dolayı AP sürecine girdi. Bazıları çok seyahat etmekle alakası olmadığını söylese de bu 3 arkadaşımızın tek ortak noktası bu konuydu. Sormak istediğim şu; bende birçok ülkeye ziyarette bulundum,bu yüzden o arkadaşlara gönderilen formu mülakata girmeden doldursam ve mülakat esnasında diğer evraklarla birlikte versem o sürece girme ihtimalini ortadan kaldırmış olur muyum?

    Hayir, maalesef o sekilde olmuyor. Zaten idari islem surecine girdiginiz icin istiyorlar bu formu, daha dogrusu sistem sizi aklayamadigi icin diyelim... Dolayisiyla konsolos istiyorsa bu formu doldurup gondermeniz gerekli ama aksi durumda gerekli degil. Yani bu surece herkes zaten giriyor, on tarama olmadan kimseye vize verdiklerini sanmiyorum; ama pek cok kisinin idari islem sureci mulakat gunune kadar tamamlanmis oluyor ya da oldukca kisa suruyor...

    Ayrica, ben de seyahat ettiginiz ulkelerin idari islem surecine bir etkisi oldugunu dusunmuyorum. Bence bu, nerdeyse tamamen sizin isminizle ilgili bir durum... Isminiz sistemde gorunen bir isme denk gelince, ister istemez surec daha uzun suruyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @MySea daha önce Green Card la iki sene abd de yaşamıştım. Herseyi kanunlara uygun yaptım. Faturalarımı bile düzenli ödedim. Sadece 2 ay eyalet yardımı aldıım onu da sonlandırdım ve işime devam ettim. 2015 de kartımın süresi bitti. Şimdi Sizce oldu da mülakat tarihi gelirse AP ye( bu geçmiş yaşantımdan ötürü) kalma riskim olur mu?

    Bunu kestirmek oldukca zor... Ama sadece bu dediginiz nedenlerle olacak bir surec degil bu... En onemli sey isim ve soyisminiz... Ne kadar yaygin bir isim-soyisim kombinasyonuna sahipseniz, idari islem surecinin o kadar uzun surmesini bekleyebilirsiniz... Benim onceki yillardan gorebildigim kadariyla bu surece dair soyleyebilecegim tek sey su... eger daha once vize alirken idari isleme kaldiysaniz, tekrar kalma ihtimaliniz daha yuksek, eger daha once vize alirken idari isleme kalmadiysaniz, tekrar kalmama ihtimaliniz daha yuksek...


  • @crazycells sizi forumda görmek güzel 🙂 yorumunuz için teşekkür ederim. sizce bülten açıklamaları yolunda mı gidiyor? görüşünüzü paylaşmaınız mümkün mü?


  • Arkadaşlar ds 260 formunda kalacağım yere henüz belli değil gibisinden bir şey yazmıstım. Mülakattan once kesinlikle bi yer belirleyip ds 260 ı güncellemem gerekiyor mu yoksa mülakatta surada kalacağım diye belge gostermem yeterli mi?

  • ⭐⭐

    @marvin Daha onceki mulakat deneyimlerinden formu açtırmaya gerek yok, mülakatta adresi beyan ederseniz oluyor şeklinde okumuştum. Hatta mülakattan sonra Amerikaya giriş gümrüğünde de değiştirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells sizi forumda görmek güzel 🙂 yorumunuz için teşekkür ederim. sizce bülten açıklamaları yolunda mı gidiyor? görüşünüzü paylaşmaınız mümkün mü?

    Numaralarin gidisatini soruyorsunuz sanirim? Bu konuda iyi veya kotu bir fikrim yok, sadece temennim var 🙂


  • Daha önce evrak onayı gelmedi şeklinde attığım mail i bir kez daha gönderdim. Verilen cevabın içeriği biraz değişmiş. Sizinle de paylaşmak istedim..ilk gelen cevapta ds260 formu bize ulaştı demiyordu..
    "Thank you for your inquiry.

    Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Interviews for the DV 2020 program will begin in October 2019 and conclude on September 30, 2020. Please refer to the visa bulletin at https://www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check…... "


  • @marvin mülakatta adresi güncelleyebilirsiniz


  • @Muhtaradana sizce evrakları tekraedan göndersem mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato current olmadığın sürece evraklarını kimse işleme almaz açıp bakmaz bile önce current sonra mail önce alışveriş sonra fiş yaşın gençse sana saçma gelirson cümle 🙂


  • @ayvalik10 zeki alasya petin Akpınar reklamlarını biliriz 🙂


  • @cato eğer mesajın devamında istenilen evraklar listelenmişse, tekrardan evrakların güncelini gönderebilirsiniz


  • mülakata girecek olan 2020 talihlilerine vize'lerinizin sorunsuz bir şekilde onaylanmasını diler, banka hesaplarınızın dolup taşmasını temenni ederim,saygılarımla (darısı başımıza ) dualarımız sizinle, sizin dualarınızda bizimle olsun.


  • @önder-çalışkan darısı Dv 2021 çekilişini kazanmayı bekleyen tüm forum üyelerinin başına, iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz


  • Mülakat veya evrak onay mail ı alan haber verebilirse çok memnun oluruz.


  • 21 Ocak'ta evrak onay maili aldık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum