Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar;
    tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlara danışmak istediğim birkaç soru var. eşim 2020 talihlisi mart ayında mülakatımız var. maddi durum için eşimin hesabında 55k $ benim hesabımda tl ve 5k$ var. ev ve arabamda onlarıda göstereceğim.
    1- paraları sadece eşimin hesabında toplamama gerek varmı? bende ki meblağ az da olsa karışıklık yaratır mı ? sanki yine bu forumda bu durumla ilgili bir post okumuştum emin olamadım.
    2- elçilikten istenen belgelerle ilgili mail geldi. ilk başta belgeler türkçe ise yeterli yazıyor ama altta istenen belgeler kısmında " Original and english translation with copy" yazıyor. KCC ya gönderdiğimiz Türkçe belgeler yeterli değil mi?


  • @dras kim çıkmış ise onun hesabında toplayın


  • @dras isterseniz 5k$ da eşinizin hesabına aktarın, büyük miktar asıl talihlinin hesabında olduğu için sıkıntı olmayacaktır
    Mülakata Ankara'da gireceğiniz için evraklar Türkçe veya İngilizce olabilir
    Bunun istisnaları

    • Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi(İngilizce olmalı)

    • Eğer mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmuşsanız ilgili belgelerin yeminli tercümanla ingilizceye çevrilmiş hali

    • Boşanma belgelerinin yeminli tercümanla ingilizceye çevrilmiş hali(bu belgenin ingilizceye çevriltilmesi şart değil ama forumda bazı kullanıcılar tavsiye etmiş)


  • @gülden Gülden hn merhaba, Dr muaynesi için randevu aldınız mı? onay maili gelmesi lazımmış doktordan mail attım spama düşmüştür dedi. hayır yok gelmedi dedim. ancak doctorun sitesinden bakınca da randevularımızı görüyorum. siz ne yaptınız acaba merak ettim?

  • ⭐⭐

    @dras Merhaba. Para miktarı yeterli görünüyor. Ama kac kişilik bir ailesiniz, Hangi eyaletin hangi şehrine gideceksiniz ve orada ne iş yapacaksınız sorularına cevap verebilirseniz daha net konuşabiliriz. Ev ve araba gostermenizi dikkate almayacaklarını daha önceki mülakat deneyimlerinden gördük. Bu yüzden yukarıda ki sorulara vereceğiniz cevaplar evinizi veya arabanızı da satıp göstereceğimiz miktarı yükseltmeniz gerekirmi gerekmezmi konusuna daha net bakabilmemizi sağlar. Mesela örnek verecek olursak; California eyaletinin San fransisco şehrine gidecekseniz ve 3-4 kişilik bir aile iseniz yeterli bulmayabilirler. Ayrıca orada ne iş yapacağınız ve yıllık kazanç olasılığınız da önemli. Çünkü artık sadece giderken gösterdiğiniz miktara bakmayacaklarini ve ilerde devlete yük olmayacağınızı görebilmek için yapacağınız işin ve gelir düzeyinizin sürdürülebilir olmasına da bakacaklar. Belki 24 Şubatı müteakiben hemen bu kadar sert uygulanmaya bilir bu yeni duzenleme ama hemen uygulana da bilir. Hazırlıklı olmakta fayda var diyorum. Ama sıradan orta halli bir eyalet ve şehir düşünüyorsanız para yeterli bence. Hatta California nin San Fransisco degil ama Sacramento, Fresko, Bakersfield gibi şehirleri daha ucuz olabilir. Bu defa da oradaki işiniz ve sürdürülebilir olmasına dikkat edeceklerdir diye tahmin ediyorum. Yani her ihtimale karşı göstereceğimiz miktarı ne kadar yüksek tutarsanız diğer engelleri belki biraz daha hafifletmiş olursunuz ve pozitif bir bakış oluşturursunuz. Paranın yüzü sıcaktır diye bir söz vardır ve bu gerçektir. Ama bunlar benim öngörülerim. Bakalım 24 Şubattan sonraki mülakatları bir görelim. Konsoloslugun hareket mantığını ve yaklaşımlarını ancak o zaman net görebiliriz. Umarım sorunsuz bir şekilde mülakat aşamasını aşar ve hayallerinize ulaşırsınız.


  • @Muhtaradana Ankara'da 6 Marta mülakatı olan 4-5 kişi var gruptan 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Ayvaz-Azizov, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Muhtaradana Ankara'da 6 Marta mülakatı olan 4-5 kişi var gruptan 🙂

    Hocam 2 ve 6 Martta mülakata girecek arkadaşlarımızın tamamı inşallah kazasız belasız vizesini alır diye umuyorum.


  • @fetihy Amin İnşallah 🙏 🤲


  • @fetihy umarım sorunsuz geçer. uyku düzenim bozuldu artık. kazanmak değil işi SABIRLA beklemek, SABIRLA hazırlanmak zor. kaldı ki ailemizle konuşmadık bile sürpriz olsun diye söylediğimiz 2 3 kişi bile soruyor ne oldu haber var mı ne zaman sencce sonuç ne olacak diye bu bile yetti. iyi ki çevremizdekilerle paylaşmamışız. hayırlısıyla bi sonuçlansın artık.


  • bir de 24 Şubat'ta sanırım vize mülakatı olanlardan mülakat deneyimini güncellemelerini bekliyoruz artık.


  • @Drywall çok teşekkür ederim


  • Benim başka bir sorum daha olacak. Evin değerini göstermek için birkaç emlakçıdan yazı almayı düşünüyorum. Arabanın değerini göstermek için nereden nasıl bir belge almak gerekir, gerekir ise kullanmak için.

  • ⭐⭐⭐

    @hope34, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @fetihy umarım sorunsuz geçer. uyku düzenim bozuldu artık. kazanmak değil işi SABIRLA beklemek, SABIRLA hazırlanmak zor. kaldı ki ailemizle konuşmadık bile sürpriz olsun diye söylediğimiz 2 3 kişi bile soruyor ne oldu haber var mı ne zaman sencce sonuç ne olacak diye bu bile yetti. iyi ki çevremizdekilerle paylaşmamışız. hayırlısıyla bi sonuçlansın artık.

    Haklısınız çok zor bi durum aile büyüklerinin tepkileri, bakış açıları çok önemli.
    Sabrın sonu selamettir diye biliyorum. İnşallah da öyle olacak hayırlısıyla

  • ⭐⭐⭐

    @dras, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Benim başka bir sorum daha olacak. Evin değerini göstermek için birkaç emlakçıdan yazı almayı düşünüyorum. Arabanın değerini göstermek için nereden nasıl bir belge almak gerekir, gerekir ise kullanmak için.

    https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
    Burayı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Yine sayın @crazycells ve @Muhtaradana hocamız daha iyi bilirler


  • @fetihy onu bende gördüm onun çıktısını almak çok mantıklı gelmedi çok büyük bir excell dosyası var


  • @dras emlakçıdan belge almanız doğru olmaz zaten emlakçıların da kanunen gayrimenkule değer biçme yetkisi yoktur. Değerleme işini bir tek spk lisanslı uzmanlar yapabilir. İlla değerletmek istiyorum diyorsanız, bir "gayrimenkul değerleme şirketini" arayabilirsiniz En düşük kapsam için konut başına uygun bir fiyata değerleme yaparlar. Ama nakit her zaman daha geçerli olacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dras her belediyenin internet sitelerinde rayiç değer sorgulama kısmı var. Oradan ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Belediye sitesi olduğu için geçerlidir. Ayrıca bana özelden aracınızın bilgilerini yazarsanız yetkili sigorta acente sahibi olduğum için kaşe basıp imzalarım o zaman resmi evrağa girer.

  • ⭐⭐

    Sayın @dras, Hesapta nakit para görmek isteyeceklerdir. Ev veya arabanızın değeri ile ilgilenmiyorlar. Ilgilendikleri nakit paradır. Konsoloslugun bu bakış açısına daha önceki mülakat deneyimlerinden aşikarız. Ayrıca pahalı bir eyalete ve şehre gitmeyecekseniz ev ve araba ile uğraşmayın. Eldeki miktar/60000$ yeterli olacaktır. Ama pahalı bir yere gidecekseniz de ev ve arabanın değerini ispat etmekle değil parasını hesapta göstermekle uğraşın. Bunu illa ki satarak yapmanıza gerek yok. İpotek gösterip değeri kadar tl olarak şuan dolar hesabınız olan bankadan kredi çekip, dolara çevirin ve yine aynı bankada ki döviz hesabınıza ekleyin. Mülakattan sonra eğer isterseniz gidip o para ile Amerika da bir eve yatırım yapın veya aldığınız kredi borcunu ödeyerek ipoteği kaldırın. Araba icin de bu işlemi yapabilirsiniz. Satmak istemiyor ama dolar olarak bankada göstermek istiyorsanız bankanızla bu yöntemi görüşmenizi tavsiye ederim. Krediyi sigortasız olan türden alın. Bu bahsettiğim yöntem ile sadece en fazla 1000 tl kredi islem masrafı gideriniz olacak. Bu miktar da bence pek te önemli bir miktar değil. Hatta bankanızla uzun süre devam eden sağlıklı bir ilişkiniz varsa belki bu masrafı dahi almadan veya daha dusuk bir masraf ile size bu işlemi yapabilirler. Sizlerin problemsiz bir şekilde AP ye kalmadan vize almanızı istediğim için ben olsam ne yapacaksam sizlere de empati yaparak aynısını tavsiye ediyorum. Umarım beni yanlış anlamazsınız.
    Şayet yaşam maliyeti ucuz bir yere gidiyorsanız daha önce de söylediğim gibi su an ki 60000$ yeterli. Ev ve araba değeri göstermekle uğraşmanıza gerek yok. Bunun yerine orada yapacağınız ise odaklanin ve iş teklifi bulmaya çalışın. Çünkü mali yeterlilik göstergelerinin bir ayagi göstereceğiniz para ise diğer ayagi orada yapacağınız işin kazancının yeterli ve işin sürdürülebilir olmasıdır.


  • nufüs cüzdanını yenilemedim hala. mülakatta kimlik sorduklarında sorun olmaz sanırım? zaten pasaportta ehliyette yazıyor T.c. Bununla ilgili olumsuz bir şey yaşayan da yoktur heralde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hope34 hangi mülakata deneyiminde nüfus cüzdanı soruyorlar ki yada sana kim dedi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum