Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Calibraturbo Kaliforniya konusunda genellikle o tarafa giden insanlar iki seyi deniyor.

    Birincisi iyi bir startup a kapagi atmak. Bu tam bir kumar aslinda. Cunku tutarsa gercekten kose olma ihtimaliniz var, tutmaz ise normal bir sirkete gore daha cok calisiyor ve efor harciyorsunuz. Sonucta basladiginiz yere donme ihtimaliniz var. Bu sirketler size baslangicta yuksek miktarda Restricted Stock Unit (RSU) yani kilitli sirket hissesi veriyorlar. Sartlari degisiyor, hemen aktif olan da var, yada 4 yil kilitli olacak sonra aktif olacak gibi opsiyonlari da oluyor. Eger startup tutar ise cidden bir anda zengin olma ihtimaliniz var, tabi bu ihtimal dusuk binlerce, on binlerce startup tan kac tanesi tutuyor goruyoruz. Sonucta Facebook, Uber, Airbnb vs. bunlarda zamaninda startup sirketleriydi. Bu sirketlerin baslangiclarindan beri orada olan insanlar milyon dolarlik oldu bu bir gercek.

    Ikinci yontem ise buyuk bir firmaya girmek. FAANG company dedikleri Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google ve diger buyuk IT sirketlerini kapsiyor. Bunlarda is basi yaparken oncelikle size bonus veriyorlar. Bu rakamlar 15 ila 50k arasinda degisiyor. Maasiniz ise 140k ile 900k arasinda degisiyor. (Kaynak: https://www.levels.fyi/) Ayrica yine size Restricted Stock Unit (RSU) yani kilitli sirket hissesi veriyorlar. Bu da ornegin her yil yuzde 25 i serbest kalacak 4 yil sirket de kalirsan diyorlar. Bu rakamlarda 40k ile ucu acik rakamlar arasinda degisiyor. Bu sizin kac yillik deneyiminiz ve uzmanliginiz ile alakali olarak degisiyor. Yine bir onceki kaynaktan inceleyebilirsiniz. Ve son olarak yine her sene bonus aliyorsunuz, bu rakamlarda performansiniza ve sirket performansina gore degisiyor. 10k ile ucu acik rakamlar oluyor yine.

    Sonuc olarak insanlar bu eyalete para biriktirmek icin ya da sanslarini denemek icin gidiyorlar. 4-5 yil ya da daha uzun sure kaldiktan sonra, yeterli birikim yaptiktan sonra Austin vs gibi sehirlere gidiyorlar.

    Bu arada bu FAANG sirketleri hakkinda bilgi almak, referans linki istemek ve mulakat sureclerinde yardim almak icin size iki tane kaynak paylasmak istiyorum.

    Birincisi https://www.rooftopslushie.com/ bu siteden FAANG sirketlerinde calisan insanlardan direk olarak mulakat surecinde ve oncesinde destek alabilirsiniz.

    Ikincisi ise Blind App web sitesi https://www.teamblind.com/ IOS App https://apps.apple.com/us/app/blind-workplace-community/id737534965 Android App https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamblind.blind&hl=en_US adreslerinden indirebilirsiniz. Anonim LinkedIn diyebiliriz aslinda. Insanlar sirket email adresleri ile kayit oluyorlar. Direk olarak FAANG sirketlerinde calisan insanlara soru sorabilir, referans linki isteyebilir ve sirket hakkinda, calisma kosullari vs gibi bilgi alabilirsiniz.

    Sonuc olarak kimine gore kolay kimine gore ise zor bir karar ve surec. Ayrica evli olmaniz, cocugunuz olmasi, hayattan beklentileriniz ile dogrudan alakali.


  • Merhaba,acaba burada bilişim sistemleri mühendisi olan veya böyle bir tanıdığı olan var mı?


  • Birisi bi akıl versin:) 0 dan baslayan biri ilk olarak hangi eğitimi almasını, hangi alana yönelmesini önerirsiniz. (IT için) rice uni. Data analytics&visualization Bootcamp bölümü baslamak iyi bir baslangox mıdır ben istatikciyim ve bu alanla alakalı çalışmak istiyorım

  • ⭐⭐

    @dscrt ilk olarak script dillerinden birini ki bu javascript olmalı, daha sonra Python olabilir. Ama mutlaka bir veritabanı sorgulama dili bilmelisiniz. Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MongoDB gibi. Bu arada yolunuz bir hayli uzun. Ben de istatistikçiyim ve veritabanı programcısıyım .ABD de bazı kurslar var bunları deneyebilirsiniz.


  • @Dscrt, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

    Birisi bi akıl versin:) 0 dan baslayan biri ilk olarak hangi eğitimi almasını, hangi alana yönelmesini önerirsiniz. (IT için) rice uni. Data analytics&visualization Bootcamp bölümü baslamak iyi bir...

    University of NC at Charlotte, 6 aylik part time data a analytics boot camp programi. Ucreti yaklasik $10 000 civari. Charlotte bankacilik alaninda amerikada 2-3 sirada. Bu sene (yoksa seneyemiydi?) Data science konusunda UNCC undergrad bolumu aciyor.


  • @Senay-Sirin cok teşekkür ederim bilgilendirme harika oldu. Bu son yazdıgınız bölümü mü öneriyorsınuz acılacak olan


  • @arnblt çok saolun değerli bilgiler için bakalım bi yerden tutunmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmessek malesef burda 3 asagı 5 yukarı kalıcaz..


  • @Dscrt oneri degil, bilgi paylasimi. Ben de kariyer degistirmeyi dusundugum icin bir ara arastirmistim.


  • @Senay-Sirin cok saolun🙏 arastırıp fikir alıyorum. Biyerden ama dogru yerden başlamak lazım.

  • ⭐⭐

    Daha önceden sanırım bahsetmiştik. Amerika'da iş ararken karşımıza çıkan en önemli engellerden biri de American Experience sorunu idi ki benim başıma da birkaç kez geldi. Bu deneyimi istemeyen şirketlerle mülakat süreçlerim devam ediyor. Bazılarında son aşamaya geldim fakat bir tanesi var ki teklif aşamasındayım. İş Lousville Kentucky'de. Şirket UPS. Bu konuda görüş paylaşabilecek arkadaş varsa çok sevinirim. Özellikle lokasyon hakkında.


  • @arnblt, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

    Daha önceden sanırım bahsetmiştik. Amerika'da iş ararken karşımıza çıkan en önemli engellerden biri de American Experience sorunu idi ki benim başıma da birkaç kez geldi. Bu deneyimi istemeyen şirketlerle mülakat süreçlerim devam ediyor. Bazılarında son aşamaya geldim fakat bir tanesi var ki teklif aşamasındayım. İş Lousville Kentucky'de. Şirket UPS. Bu konuda görüş paylaşabilecek arkadaş varsa çok sevinirim. Özellikle lokasyon hakkında.

    Lokasyonu bilmiyorum fakat ny den donerken uber soforu ile sohbet ettigimde kisinin daha once ups de calistigini ve isi biraktigini soylemesi oldu. 5-7 yil gibi bir sure calismis yeterli benefit olmamasi ve calisma saatlerinin yogun olmasi ailesine yeterli vakti ayrimamasindan yakindigindan bahsetmisti.


  • Kariyer degistirmeyi bende dusunuyorum IT alanina gecis yapmak istiyorum fakat IT genis bir alan hangi alanda bu adimi atmaliyim ona karar veremiyorum. Daha cok istedigim aslinda IT nin herhangi bir kolu olup da dunyanin her yerinde is bulabilecegim bir meslege yonelme dusuncesindeyim ornegin 5-6 ay , 1-2 sene gibi bir yerde yasamak gibi. Ilk goze carpan yazilim gibi duruyor fakat daha farkli birsey istiyorum ne olabilir bunu bulamiyorum malesef. (Birkac yil once 1-2 yil kadar donanim teknik servis isleri gibi calisma yasamim olmustu)

  • ⭐⭐

    @mexido teşekkürler, 5-7 yıl iyi çalımı yine. Ben ilk başlangıç olarak iyimidir onda biraz kuşkum var. Malum eldeki işide belirsiz bir iş için bırakmak stres unsuru.


  • @arnblt, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

    @mexido teşekkürler, 5-7 yıl iyi çalımı yine. Ben ilk başlangıç olarak iyimidir onda biraz kuşkum var. Malum eldeki işide belirsiz bir iş için bırakmak stres unsuru.

    Rica ederim. Uber surucusu gocmendi. Belki de o yuzden birkac yil calismak zorunda kalmistir duzen kurana kadar. Uber daha iyi daha cok kazaniyorum diyordu ve aileme vakit ayirabiliyorum istedigim saatte ise gidiyorum diyordu.

  • ⭐⭐

    Resmi teklifi aldık bakalım hayırlısıyla. Bize kentucky yolları göründü gibi. Tabi aile bireyleri ile bir değerlendirme yapacağız öncelikle.


  • @arnblt, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

    Resmi teklifi aldık bakalım hayırlısıyla. Bize kentucky yolları göründü gibi. Tabi aile bireyleri ile bir değerlendirme yapacağız öncelikle.

    Hayirli olsun. Aile boyu degerlendirmeye gerek yok, aileniz sanirim halihazirda orada, hemen istifanizi verin ve gidin. Bol sans.

  • ⭐⭐

    @newman sağolun ailem virginida. Okul bitince taşınacağız gibi


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

    californiada silikon vadısınde calısıp ,dodge grand caravan tarzı arabalarda yaşayan tipler var. 3 4 bin ev kirasından bahsedıyolar. Hersey zaten pahalı calide. Oraya gidecem calabassasta yaşayacam dıye dusunmemek lazım. Birnevi amerikanın Kocaelisi istanbulu gıbı. Imalat bilgisayar vb south carolina yı pas geçmesın

    Anlayamadigim olay, hem IT sektorunde Silicon vadisinde $150K hatta $200K+ para yapiyoruz diyorlar, hemde caravanda yasiyorlar. O yaptiklari paraya yazik! Yasadiklarini tahmin ettigim hayata hic deginmiyorum bile 🙂


  • selamlar herkese, it sektorune girmek isteyen fakat nereden baslayacagini bilmeyen cok arkadasimiz var. onlara fikir verecek bir kac bilgi ve kaynak paylasmak isterim. tabiki bu paylasim icindeki bilgiler herkes icin farkli olabilir. buna yasiniz, teknik kabiliyetiniz, yatkinliginiz gibi onemli faktorlerin etkisi olacaktir.

    not: yanlis yonlendirmek istemem, eger paylasimda bir hata var ise bana ulasabilirseniz duzeltelim.

    oncelikle daha once hic bu sektorde bulunmamissaniz ve herhangi bir deneyiminiz yok ise sertifikasyon ile baslayabilirsiniz. bunlari buyuk firmalarin urunleri icin verdikleri dunyada gecerli sertifikalar ile proje ve is yonetim surecleri ile ilgili sertifikalar olarak nitelendirebiliriz. belli zaman araliklarda online veya yerel yetkili egitim kurumlarindan egitimlerine katilip, sinavlarini gecerek bu sertifikalara sahip olabilirsiniz. bunlara ornek vermek gerekirse:

    Microsoft
    Oracle
    CompTIA
    Project Management Professional PMP
    Certified Business Analysis Professional CBAP
    Certified Information Systems Security Professional CISSP
    Vmware Certification

    ayrica isinize ve kariyerinize yardimci olacak six sigma vs gibi kalite yonetim ile ilgili alakali yardimici sertifikalar toplayabilir, daha aklima gelmeyen bir cok sertfika programini arastirarak bulabilir ve basvurabilirsiniz.

    yazilim alaninda kendiniz gelistirmek isterseniz ise gecerli bir yazilim dili uzerine yine online (udemy gibi) veya yerel bir kursa katilarak egitim alabilirsiniz. kursun sonunda bilginizi sinayip, yetkinliginizi gosteren belgelere sahip olmak icin ise, sinavlara katilarak, buyuk firmalarda gecerli olan belgeleri alabileceginiz siteler mevcut:

    Leetcode
    Hacker Rank
    Codewars
    Exercism

    hangi yazilim dili ile baslamak dogru olur diye sorarsaniz bunu istatistiklere ve is ilanlarina bakarak kendiniz karar verebilirsiniz: (kisa cevap: javascript)

    Which programming language should you learn first in 2020?
    TIOBE Index for February 2020
    Programming Languages You Should Learn in 2020

    ayrica forumda sikca bahsedildi ve paylasildi cok detayli tekrar paylasmak istemiyorum fakat, buraya geldiginizde eger imkaniniz var ise iki yillik community college lere gidebilir yada bootcamp lara katilabilirsiniz. herkes college leri tavsiye edecektir tabiki fakat gunumuzde sektor cok hizli ilerliyor ve gercekten yetismis insan bulmakta zorlaniyorlar. bir konuda cabucak egitim alip, bir yerden ise baslayip tecrube biriktirmek de bir strateji olabilir. bootcamp lar daha hesapli olacaktir tabiki. bu tamamen kendi karariniz, ikisi arasinda secim yapmak hakkinda fikir almak isterseniz asagiya bir kac link birakiyorum:

    Coding Bootcamp vs College
    Boot camp, VS Degree Reddit

    ayrica college konusunda soyle bir durum var, amerikada ki bir cok firma cesitli seviyelerde calisanlarinin egitimini destekliyor ve katki yapiyor. amerika ya ayak bastiginiz da eger maddi olarak imkaniniz yok ise, bu firmalarda ise baslayarak bu avantajlarindan faydalanabilirsiniz. college egitimi, sertifika programi, yuksek lisans destegi gibi farkli destekleri mevcut. mesala mcdonals in markasi olan chipotle, chipotle's education benefits seviyenize gore egitiminizin 5,250 dolarilik kisminindan 100% une kadar karsilayabiliyormus. listeye asagidaki linkten erisebilirsiniz.

    36 Companies That Will Pay for Your College

    bunlarin yaninda ek olarak dunyanin neresine giderseniz gidin networking cok onemli. bir yandan cevrenizi, baglantilariniz gelistirmeye ve cesitlendirmeye onem vermelisiniz. bunun icin LinkedIn, Blind gibi sitelerden faydalabilirsiniz.

    hic bir surec maalesef kolay degil, fakat bir yerden baslamak lazim. belki yatkinliginiz var belki yok ama denemekten bir sey kaybetmezsiniz.

    umarim yararli olur bu kaynak soran arkadaslar icin. dedigim gibi eger bir yanlis yonlendirme veya eklemek istediginiz seyler var ise bana ulastirsaniz guncelleyebiliriz.


  • @murattoirimazu çok güzel ve faydalı bir yazı olmus cok teşekkür ederim kendi adıma


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum