[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@irenicus
ben britsimonssays sitesinde açıklanan Simon beyin yorumlarını açıkçası "fala inanma, falsız da kalma" olarak görüyorumKCC nin içinde cut-off ları belirleyen ve evrakları onaylayan bölümün ayrı olması gayet normal (zaten KCC telefonla arayan arkadaşlarımıza evrak onaylayan birimin ayrı olduğunu söylemişlerdi)
Ama Simon beyin sanki iki birim birbinden bağımsız hareket ettiğine dair bu açıklaması bence çok saçma
KCC bülteni belirlerken tabiki evrak onaylarına bakıyor bu birime birlikte hareket ediyor, hatta bültendeki cut-off ları belirlemek için dos ve konsolosluklarla koordinasyon içinde çalışıyor, kendi başına hareket etmesi düşünülemezSadece şubat bülteninin 21 bin açıklaması ve 7 ekimde düzensiz evrak talep emailleri atması bir stratejinin parçası niyetini ceac verileriyle bizde, sizde dünyadaki herhangi biri farklı yorumlayabilir
Biz forumdaşlarla bu aksiyonların response rate oranını arttırmak olduğunu düşünüyoruz(umarım böyledir)
Eğer bu tahminimiz doğru çıkarsa currentin çok yakın zamanda mümkün olabileceğinide düşünebiliriz
Bu arada bahsettiği meseleleri daha önce bizde forumdaşlarla yorumlamış ve analiz etmiştik, iki ihtimalden öte bu ihtimallerin olası sebeplerine kadar inebiliyoruz
DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/116882
DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/118828
DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/118829
DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/119544
DV2020 bekleme odası https://yesilkartforum.com/forum/post/119401
DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/119545
Yeşilkartforumdaki yorumların britsimonssays sitesinden daha akılcı daha ayakları üstüne sağlam basan, verilere, kanıtlara ve önceki deneyimlere dayanarak daha gerçekçi olduğuna inanıyorum
Özellikle dv 2018 yılındaki hayal kırıcı gerçeklikten uzak yorumları, dv 2020 mülakatları başlamadan önceki beklenen cut-off sayılarındaki hatalı tahminleri Simon beyin yorumlarında daha çekincen olmasına sebep olmuş olabilir
Dv 2020 için tüm forumdaşlarımıza yazılan iletileri yakın takip etmesini, kendi case numara aralığındaki arkadaşlardaki gelişmeleri kaçırmamalarını tavsiye ederiz
-
**>
Biz forumdaşlarla bu aksiyonların response rate oranını arttırmak olduğunu düşünüyoruz(umarım böyledir)
**Öyle olmaması durumunda ne anlamalıyız @Muhtaradana
-
@cato
o zaman farklı bir niyeti var, ama ben şayet Simon bey gerçekten "KCC de evrakları onaylayan birimle, cut-off ları belirleyen birim farklı, aralarında koordinasyon eksikliğinden şubat cut-off 21 bin açıkladı, mart bülteniyle ise bu işi dengeledi" diye bir açıklaması varsa, buna tamamen katılmıyorumŞubat bültenin kendince bir amacı vardı, onu gerçekleştiğini görünce mart bülteni ile dengeleme yaptılar, ileriki bültenlerde de tekrar aynı yöntemle çok yüksek cut-off açıklayıp, sonrasında dengeleme yapabilirler
Gerçek response rate, no response yi görmemiz neden önemli
Çünkü farkl sebeplerle bazı düşük caseler Amerika'ya ilk girişlerini ertelemek için, bence sağlıklı ve etik olmayan yöntemlerle ds 260 formunu submit geciktirmek veya evrak talep emailine geç cevap vermek yöntemiyle mülakatlarını ileriki tarihlere almaya çalışıyorlar
Örnek vermek gerekirse
A talihlisi case 3000
B talihlisi case 45000A talihlisi mülakatını ertelermek amacıyla ds 260 formunu mayıs 2019 da doldurmuyor veya formu doldurdu ama gelen evrak talep e-mailine cevap vermedi, kendince haklı sebeple bu talihli evraklarını bekletiyor
Bu süre zarfında bu kişinin case numarası ceac verilerinde no response (sürece devam etmeyen) olarak gözüküyor
B talihlisi ise kazandığını öğrendikten hemen sonra mayıs 2019 da ds 260 formunu dolduruyor, Ekim 2019 da gelen evrak talep e-mailine anında cevap veriyor ve evraklarının onaylanması ile bültende sıranın kendisine gelmesini bekliyor
Zaman ilerliyor ve aylardır ceac verilerinde no response de görünen A talihlimiz mayıs ayında ds 260 formunu submit ediyor, ve ardından evraklarını gönderiyor
KCC de düşük caseli olduğu için A talihlisinin evrağını 2 günde onaylıyor ama kendi hesaplamalarında A talihlisini mayıs 2020 ye kadar no response de gördüğü için kalan vize durumuna göre hesaplamalarını değiştirip yayınlayacağı bülten cut-off larında değişikliğe gitmek zorunda kalıyor
Bununda iki sonucu oluyor- Gelecekteki bülten cut-off larında revize
- Olası konsolosluk yoğunluğuna bağlı numarası cut-off içinde olsa bile B talihlisinin mülakatının diğer aylara sarkması
B talihlisinin en büyük mağduriyeti son aylarda sürece dahil olan A talihlileri yüzünden yeterli vize kalmaması yada öngördüğü mülakat tarihinin sonraki aylara sarkmış olması
KCC düşük case lerin, büyük caseler üzerindeki bu şekildeki olumsuz etkisi için aksiyon alamıyor
Yalnız şubat bülteni gibi eğer olması gerekenden yüksek cut-off lar açıklarsa, belki bu tabiri caizse pusuda bekleyen A talihlilerinin harekete geçmesi sağlanır
Bu sayede hem KCC nin hem konsoloslukların eli rahatlamış hem talihliler açısından mülakat ve göç planlarını daha sağlıklı yapabilmeleri açısından iyi olur kanaatindeyim
-
Ne yani şimdi 21200 e kadar olan talihli nisanda mülakata giremez yada yetiştiremezlerse bir sonraki bülten yine mi 200 -300 kişi artacak 🤷♂️ Bu bana pek mantıklı bir açıklama gelmiyor! Bu 200 kişilik artış bu kadar basit açıklanamaz 🤷♂️
-
@Muhtaradana çok teşekkürler. Bu ay sonuna kadar en yüksek hangi case no evrak teyidi aldı bizim için önrmli olacak. Heyecanla takipteyim
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@cato
o zaman farklı bir niyeti var, ama ben şayet Simon bey gerçekten "KCC de evrakları onaylayan birimle, cut-off ları belirleyen birim farklı, aralarında koordinasyon eksikliğinden şubat cut-off 21 bin açıkladı, mart bülteniyle ise bu işi dengeledi" diye bir açıklaması varsa, buna tamamen katılmıyorumŞubat bültenin kendince bir amacı vardı, onu gerçekleştiğini görünce mart bülteni ile dengeleme yaptılar, ileriki bültenlerde de tekrar aynı yöntemle çok yüksek cut-off açıklayıp, sonrasında dengeleme yapabilirler
Gerçek response rate, no response yi görmemiz neden önemli
Çünkü farkl sebeplerle bazı düşük caseler Amerika'ya ilk girişlerini ertelemek için, bence sağlıklı ve etik olmayan yöntemlerle ds 260 formunu submit geciktirmek veya evrak talep emailine geç cevap vermek yöntemiyle mülakatlarını ileriki tarihlere almaya çalışıyorlar
Örnek vermek gerekirse
A talihlisi case 3000
B talihlisi case 45000A talihlisi mülakatını ertelermek amacıyla ds 260 formunu mayıs 2019 da doldurmuyor veya formu doldurdu ama gelen evrak talep e-mailine cevap vermedi, kendince haklı sebeple bu talihli evraklarını bekletiyor
Bu süre zarfında bu kişinin case numarası ceac verilerinde no response (sürece devam etmeyen) olarak gözüküyor
B talihlisi ise kazandığını öğrendikten hemen sonra mayıs 2019 da ds 260 formunu dolduruyor, Ekim 2019 da gelen evrak talep e-mailine anında cevap veriyor ve evraklarının onaylanması ile bültende sıranın kendisine gelmesini bekliyor
Zaman ilerliyor ve aylardır ceac verilerinde no response de görünen A talihlimiz mayıs ayında ds 260 formunu submit ediyor, ve ardından evraklarını gönderiyor
KCC de düşük caseli olduğu için A talihlisinin evrağını 2 günde onaylıyor ama kendi hesaplamalarında A talihlisini mayıs 2020 ye kadar no response de gördüğü için kalan vize durumuna göre hesaplamalarını değiştirip yayınlayacağı bülten cut-off larında değişikliğe gitmek zorunda kalıyor
Bununda iki sonucu oluyor- Gelecekteki bülten cut-off larında revize
- Olası konsolosluk yoğunluğuna bağlı numarası cut-off içinde olsa bile B talihlisinin mülakatının diğer aylara sarkması
B talihlisinin en büyük mağduriyeti son aylarda sürece dahil olan A talihlileri yüzünden yeterli vize kalmaması yada öngördüğü mülakat tarihinin sonraki aylara sarkmış olması
KCC düşük case lerin, büyük caseler üzerindeki bu şekildeki olumsuz etkisi için aksiyon alamıyor
Yalnız şubat bülteni gibi eğer olması gerekenden yüksek cut-off lar açıklarsa, belki bu tabiri caizse pusuda bekleyen A talihlilerinin harekete geçmesi sağlanır
Bu sayede hem KCC nin hem konsoloslukların eli rahatlamış hem talihliler açısından mülakat ve göç planlarını daha sağlıklı yapabilmeleri açısından iyi olur kanaatindeyim
Itirazim var Hakim bey!!! Burada bir haksizlik durumu soz konusu oluyor. Ben KCCnin yerinde olsam, aciklanan zaman diliminde DS260 doldurmayan veya gerekli evraklari submit yapmayanlari visa islemlerinden elerdim.
Bence bununla alakasi fazla yok. Bu dogru bir sebeb olsaydi, her yil ayni durum soz konusu olurdu. Yani onceki yillardada bu durumun aynen yasanmasi gerekirdi.
-
@MySea o zaman sebebi sizce ne olabilir?
-
@cato, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@MySea o zaman sebebi sizce ne olabilir?
Public charge rule icin hazirlik olabilir.
-
@MySea ben tam anlamadım :) biraz açabilir misiniz?
-
@MySea tabi public charge da olabilir de kendine göre plan yapıp evrağı geç göndereyim nasıl olsa vize var ee hemen mülakat da alırım diye bunu düşünen arttıysa (hiç süreci sürdürmeyeceklerle birlikte)
-
@MySea public charge rule u vize görüşmesinde bir takım sebeplerden ötürü vize vermemek olarak anlamamız gerekmez mi? Ben su durumla prk ilişkilendiremedim.
-
@MySea maalesef düşük caseler her zaman son aylarda tüm vizeleri bitirme gücüne ve imkanına sahip, yüksek caseler aylarca evrak onayı beklerken eğer düşük case cut-off sınırları içerisinde ise evaklarını gönderdiği ertesi gün onay alabiliyor
Bu durum önceki senelerde de böyleydi evet 1 Kasım 2018 den sonra evrak talep emailleri istenmeye başladı ama o zamanlarda da düşük case numaraları ds 260 formunu submit ettiği anda cut-off sınırlarında ise yüksek case lerin önüne geçip mülakat tarihi alabiliyordu
Belki yüksek bülten cut-off ları bunun önüne engel olabilir çünkü bu sefer ds260 submit, evrak talep emailine cevap verme hızı etkin olacak, kimin dosyası önce işlenmiş ise case numarasından bağımsız o talihli önce mülakatını yapacaktır -
@cato mali yeterlilik bu ayın sonunda onu getiriyorlar o yüzden de numara fazla atmamış olabilir tabi
-
@cato @haymatlos_ Benim kisisel dusuncem, Avrupa bolgesinden public charge rule dan etkilenecek basvurularin az olacagini tahmin ettiklerinden, visa alma orani yuksek olacagi icin, is yukunu hafifletmek adina, cutoff sayisini dusuk tutmus olabilirler. Ote yandan, diger bolgelerden, bu rule sebebi ile etkilenecek kisi sayisinin cok olma olasiligindan dolayi, onlarin cutoff rakamlarini normal sekilde ilerletmis olabilirler. Takdir edersiniz ki Avrupa bolgesindeki bireysel gelir ve ekonomik durum diger bolgelere gore daha yuksek.
-
Eger DS260 formunu bekletenlerden dolayi olsaydi, diger bolgelerdede cutoff ziplamasinin dusuk olmasi lazimdi. Ama onlarda normal sekilde olmus. Buda sunu gosteriyor ki Avrupa bolgesinde bir sorun var veya bir sorun bekliyor olabilirler.
Public charge olayini mahkemeler durdurmamis olsaydi, Ekim 15'de baslayacakti ve bu yil ki surec bastan bu islemin icinde olacakti. Ama simdi 24 Subatta baslayacak olmasi, bence bu yil ki DV visa surecinin deyim yerindeyse tamda ortasinda bazi ayarlamalar yapmalarina neden olmus olabilir.
-
@MySea savınız mantıklı fakat Avrupa bölgesi gelir düzeyi daha yüksek ve problem yasama ihrimali daha düşükse, avrupa için cut off u neden daha yüksek tutmayı tercih etmesinler?
Diğer sorum 24 subat da politikayı uygulamaya basladılar, bu artık yüksek numaralsrın artık sansı dahs düşük mü; demek olur? -
@cato Ben Avrupa bolgesinden basvuranlar problem yasayabilir demek istemedim, tam tersine oradan basvuranlar cok problem yasamayacagi icin, KCC ve konsolosluklar is yuku acisindan problem yasayabilirler demek istedim. Bu dogru olmayadabilir. KCC'de calisan bir tanidik olmadigi icin sadece mantik yurutmeye calisiyoruz :)
Bence public charge kurali uygulamaya baslayinca, elenebileceklerin sayisi artacagi icin, yuksek numaralara sira gelme sansi artabilir.
-
@haymatlos_ mali yetelilik konusu ancak mülakatta dikkate alınabilecek bir parametre ise, daha mülakata girmeden cut off u düşük tutmanın amacını bu durumla ilişkilendiremedim. Sanırım ben anlamayadım kusura bakmayın :)
-
@MySea ben şimdi bu yorumu sevdim işte :)
-
@cato, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@haymatlos_ mali yetelilik konusu ancak mülakatta dikkate alınabilecek bir parametre ise, daha mülakata girmeden cut off u düşük tutmanın amacını bu durumla ilişkilendiremedim. Sanırım ben anlamayadım kusura bakmayın :)
Siz de aslinda cok haklisiniz! Aslinda arada bir sebeb-sonuc iliskisi olmamasi gerekiyor ama sadece 200 sayi artirinca, insanin aklina bir suru sey geliyor ve bircok olasilik ortada dolasiyor iste...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum