Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
-
@Edelweiss, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
“ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetimi tarafından alınan "ABD yardımlarına bağımlı olacağına kanaat getirilen kişilerin Green Card başvurusunun reddedilmesi" kararını onayladı.”
Daha fazla para veya mal varlığı gösterilmesi mi istenecek acaba?
https://www.cnnturk.com/dunya/green-card-alimini-zorlastiran-karar-onaylandi
Bu konuda yanlış anlaşılan bir şey var herhalde bu green kart başvuruları ABDde yaşayıp green karta başvuran kişiler için geçerli bir süreç ABDde yaşayıp hükümetin sağladığı yardımlardan alıyorsanız green kart başvurusunu negatif etkilenecek bizim gibi Lottery den green kart kazananları etkileyecek durumu vatandaşlık sürecine geçişte ancak etkileyebilir. Bir de yüksek mahkeme Yasayı onaylamadı yasanın uygulanmasındaki tedbiri kaldırdı Yasayı daha görüşecek belki ilerde iptal de edebilir.
-
@crazycells 2020 ile başlıyor yanlış yazmışım.
-
@gkhanfeez, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
@Edelweiss, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
“ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetimi tarafından alınan "ABD yardımlarına bağımlı olacağına kanaat getirilen kişilerin Green Card başvurusunun reddedilmesi" kararını onayladı.”
Bu konuda yanlış anlaşılan bir şey var herhalde bu green kart başvuruları ABDde yaşayıp green karta başvuran kişiler için geçerli bir süreç ABDde yaşayıp hükümetin sağladığı yardımlardan alıyorsanız green kart başvurusunu negatif etkilenecek bizim gibi Lottery den green kart kazananları etkileyecek durumu vatandaşlık sürecine geçişte ancak etkileyebilir. Bir de yüksek mahkeme Yasayı onaylamadı yasanın uygulanmasındaki tedbiri kaldırdı Yasayı daha görüşecek belki ilerde iptal de edebilir.
Hayır yanlış anlaşılma yok, birkaç istisna dışında tüm gc başvurularını etkileyecek, DV Lottery'yi de etkileyecek. Bakın sadece yardım almış kişiler denmiyor, ileride yardım alması muhtemel kişiler de deniyor. USCIS'in konu ile ilgili açıklaması böyle. Hepsini geçelim geçen yıl bu forumda finansal durumu nedeniyle gc alamayan kimseyi hatırlamıyorum ancak bu yıl çok sayıda kişi için sorun çıkartıldı üstelik 24 şubatta uygulanmaya başlanacağı söylenmesine rağmen durum böyle, kimse kendini kandırmasın olacaklara hazırlıklı olsun özellikle 24 şubattan sonra.
-
@denizaydinli eşim işsizlik maaşı aldı çalıştığı yer kapanınca mecburen işten çıktı ve ben doğumdan sonra raporlarım bitince sigortadan yasal hakkım olan ödeneği aldım sorun olur mu acabaa
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
@denizaydinli eşim işsizlik maaşı aldı çalıştığı yer kapanınca mecburen işten çıktı ve ben doğumdan sonra raporlarım bitince sigortadan yasal hakkım olan ödeneği aldım sorun olur mu acabaa
Türkiye'den bahsediyorsunuz siz anladığım kadarıyla, hayır hiç bir sorun olmaz ABD'nin sizden beklediği ve görmek istediği şey sizin(ailenizin) ABD'ye yük olmadığınızı/olmayacağınızı ispatlamanız. Bunun için banka hesap dökümleriniz sağlam olmalı, yaşınız eğitim durumunuz ve özellikle mesleğiniz ayırt edici olacaktır.
-
@denizaydinli iyi barii günlerdir okuyorum bende sorumu sorayım bari kafam rahatlasın dedim, çook teşekkür ederimm
-
@mthin816, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
@crazycells 2020 ile başlıyor yanlış yazmışım.
Olumsuz bir etkisi olmaz. Formlarda degisiklik yapmaniza ya da KCC'yi bilgilendirmenize gerek yok. Ayrica sorularinizi rastgele konularda soramazsiniz, bir dahaki sefere dogru basligi kullandiginiza emin olun.
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
@denizaydinli iyi barii günlerdir okuyorum bende sorumu sorayım bari kafam rahatlasın dedim, çook teşekkür ederimm
Bu yasa ABD devletinin yapacagi ya da yapmis oldugu yardimlarla ilgili... Diger ulkeler bir problem yaratmaz.
-
Mantıksız olsada içim rahat etsin diye sormak istedim. Geçtiğimiz yıl college ödemelerim oldu, tax file için evrak yolladılar. Muhasebeciye vereceğim bu evrağı ve sanırım vergiden düşecek. Her sene soruyor college ödemesi yaptınmı diye. Bu durumda public charge vs herhangi bir risk yok değilmi? Vermeyebilirim evrağı muhasebeciye?
-
@Ryback, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
Mantıksız olsada içim rahat etsin diye sormak istedim. Geçtiğimiz yıl college ödemelerim oldu, tax file için evrak yolladılar. Muhasebeciye vereceğim bu evrağı ve sanırım vergiden düşecek. Her sene soruyor college ödemesi yaptınmı diye. Bu durumda public charge vs herhangi bir risk yok değilmi? Vermeyebilirim evrağı muhasebeciye?
hayir, bu durumun public charge ile bir alakasi yok.
-
@crazycells Teşekkürler
-
@crazycells ali bey bence bu public charge nedir neler buna girer göçmenler nelerden faydalanırken dikkat etmeli bunu açıklayan bir paylaşım yapsanız sanırım herkesin bu korkusu giderilmiş olur çünkü bilgisizlik korkuyu doğurur
-
@haymatlos_
https://www.uscis.gov/greencard/public-charge
Translate kullanarak çok güzel bilgiler okuyabilirsiniz -
@denizaydinli, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
@gkhanfeez, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
Hayır yanlış anlaşılma yok, birkaç istisna dışında tüm gc başvurularını etkileyecek, DV Lottery'yi de etkileyecek. Bakın sadece yardım almış kişiler denmiyor, ileride yardım alması muhtemel kişiler de deniyor. USCIS'in konu ile ilgili açıklaması böyle. Hepsini geçelim geçen yıl bu forumda finansal durumu nedeniyle gc alamayan kimseyi hatırlamıyorum ancak bu yıl çok sayıda kişi için sorun çıkartıldı üstelik 24 şubatta uygulanmaya başlanacağı söylenmesine rağmen durum böyle, kimse kendini kandırmasın olacaklara hazırlıklı olsun özellikle 24 şubattan sonra.
new york bolgesi bir avukat var youtube`da cekilisi etkilemez diyor ve zaten ilerde kimin ne yardim alacagini nasil kestirebilirler ki hali hazirda cogu insan 5-10 bin dolar en kotu hesapta para gosteriyor gostreremeyen kredi cekip gosteriyor ya da borc harc yapiyor. avukatin dedigi lottery ile green kart alanlarin ileride alacagi benefitlerin vatandaslik surecine etkileyebilecegi sadece.
-
Gecen yillarda, mulakat esnasinda bankada kisi basi 15.000 usd gosterilmesi tavsiye ediliyordu. Bu yilda 15.000 usd gosteripte, sponsor istenen ya da is teklifi getirmesi istenen kimseyi gormedim ben henuz. Bu miktari gostermek eskiden daha kolaydi. 2015 yilinda 1 dolar 2.80 tl civari iken 42.000 tl ediyordu kisi basi, simdi maalesef 6 tl ve 90.000 tl ediyor.
-
24 Subattan sonraki mulakatlarda ortaya cikacaktir nasil bir yol takip edecekleri ve bunun greencard cekilisine yansimalarinin nasil olacagi. Simdi kim ne derse biraz bos! Eminim gerekli direktifler immigration officelerle konsolosluk gorevlilerine verilmektedir veya o zamana kadar verilecektir.
-
@Ryback dv 2020 Kasım mülakatlarında bir çok sorun yaşayan arkadaşımız var,zaten bu konu o günlerde gündeme gelmiş yerel mahkeme durdurmuştu, Durdurulduğu halde kasım mülakatlarında çok büyük etkisini hissettik
Mesala
25k $ iki kişi sponsor istendi -
@MySea umarım 24 şubat sonrası mülakatlara etkisi olmaz
-
............
-
@usanyc, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
@Muhtaradana 40.000 dolar ve bir ev tapusu ile mülakata giren tek kişiden iş teklifi yada sponsor isterler mi sence?
LA SF vb bir yeri adres olarak göstermediyseniz gayet iyi bir para, bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz çok düşük. Tapuyu pek önemsemiyorlar genellikle hiç bakmıyorlar bile.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum