Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Evet araba ve smartphone gerekiyor.


  • @MySea cumartesi ve pazar calisa bilirmiyim ?
    Mesela ben 5 gun ayri bir işde çalişsam ,cumartesi ve pazar da flrx delivery yapa bilirmiyim ?


  • @sami-nur O konuda bilgim yok, ama sanirim oluyordur, part time gibi.


  • @sami-nur Evet Amazon Flex sadece uygun bir aracla dagitmaniza izin veriyor. Arac yili ve durumu onemsiz, sigorta sart. Baska delivery sistemlerinde (Flavor, Doordash vb) bisiklet, yaya veya motosiklet ile dagitim yapilan alt turleri mevcut.


  • Amazon Flex halen background check bitiremedi Ekim 2019 dan beri bekliyorum.


  • @kaptan Amazon flex i denemek icin bende app i telefonuma yukleyerek bir hesap actim. Ancak hala aktif olmadi. Gecenlerde arayip sordum. Sizin bolgenizde cok sayida talep oldugu icin hesabinizi simdilik aktif edemiyoruz dediler. Belki senin background check tamamlanmistir ama sirada bekliyorsundur driver a ihtiyac olmamasi nedeniyle. Bence arayip sorsan iyi edersin.


  • @kaptan hocam doordash denediniz mi? Yanılmıyorsam araba almıştınız, lyft için ehliyet geçmişi istemişlerdi.


  • @sami-nur Amazon Flex'le schedule ile calisabilirsiniz, uygun gününüzde Amazon'un da, saatleri uyarsa, Cumartesi Pazar çalışırsınız.


  • @Sefa doordash kabul etmedi hız cezam vardı ...Amazon flexe mesaj attim silin dedim hesabimi sildiler artık Flex ve Uber bana çok uzak full time ile arada LYFT ile yola devam.flexi arada part time yaparım dedim ama neyse olmasada olur.


  • @kaptan Lyft kabul etti mi?


  • @Sefa, içinde söyledi: Amazon Flex Delivery

    @kaptan Lyft kabul etti mi?

    Çoktan kabul etti o 8 ay oldu nerdeyse


  • @kaptan tamam hocam, karıştırdım ben herhalde. Iyi calismalar, hayirli kazançlar diyelim.


  • Merhaba arkadaşlar. Amazon flex uzun dönem deneyimlerimi aktaracağım. DALLAS'ta yaşıyorum. Flex rahat bir iş değil, sadece kaç saatte ne kadar kazanacağınızı bilmeniz güzel bir şey. Benim için tek avantajı bu. İlk üye olduğunuzda tüm blocklar size aktif görünür ve seçme şansınız olur. Düzenli yapmaya başladığınızda sistem sizden blockları keser. Mantık az çalışanlara öncelik vererek onları elden kaçırmamaktır. Block almak saliselerle yarışmak demektir. Çoğu zaman blockun ne olduğuna bilr bakmadan alıp, sonra ne olduğuna bakıp istemiyorsam iptal ederim. Sistem herkese aynı blockları çıkarmaz. Örneğin eşim full time bir işte çalışıyor ben ise bu tarz işlerde çalışıyorum. İkimiz aynı anda flexi açtığımızda ona en az 15-20 sabit block görünürken bana hiç görünmüyor. Bu konuyla ilgili forumlarda çok başlık mevcut. Yani kısacası flexi her gün yaparım mantığı kesinlikle yanlış. Bazen flex blocku alabilmek için bir saat sayfa yenilemeniz gerekiyor. Çok can sıkıcı bir durum. Gelelim işin zorluklarına. Örneğin 3 saatlik block aldınız, aldığınız depoya göre ortalama 35-40koli alacaksınız. Bu kolilerin en az 10-15tanesi apartman olacak, apartman dağıtımları en zorlarıdır. Kapı kodları, içeri girememe, adresi bulamama bir sürü zorlukla karşılaşacaksınız ve dolayısıyla zaman kaybedeceksiniz. 3 saatte 40 koli aldınız, 30unu delivery yaptınız. Kaldı 10 koli ama saatiniz doldu. İki seçeneğiniz var, ya devam edip kolileri bitirmeye çalışacaksınız ya da depoya return yapacaksınız. Eğerdevam ederseniz en az bir saatiniz daha gidecek. Eğer return yaparsanız reliability %'niz düşecek. Belirli %'nin altında kalınca sistem sizin hesabınızı otomatik silecek 🙂
    Sistem sizi köle gibi çalıştırmak üzerine kurulmuş. Bazılarının videolarda "sabah flex yaparsınız, akşam şunu yaparsınız günde 200dolar kazanıp takılırsınız" demelerine lütfen inanmayın. Not: sabah Flex blocku aşırı derecede azdır. Genelde flex scheduleları 4pm-5pm'den sonra başlar.

    Bir not daha ekleyeyim: eşim bir block aldı. Block'taki tüm kolileri taratıp arabasına yükledi. Daha sonra flex app hata vermesi dolayısıyla depo görevlileriyle görüştü, görevliler kolileri geri bırakıp supportla iletişime geçmesini istediler. Dediklerini yaptı kolileri geri bırakıp supporta durumu anlatan mail attı. Bir hafta sonra bu olay gerekçesiyle hesabını sildiler. Hiçbir açıklama yapmıyorlar. Tek söyledikleri % oranın düştüğü ve hesabınız hiç suçunuz olmamasına ramen silinebiliyor.
    Teşekkürler


  • @mara anlattıklarınız çok can sıkıcı bu işin sürekli yapılmayacağını anladım, ama farklı uygulamalarla delivery yada yolcu taşımacılığı yapıp arada sırada bu uygulamayı açmak mantıklı olabilir mi?
    Onlar bir hamle yapıyorsa bizde bu şekilde davransak

    Bu algoritmalardan, bunu yazan yazılımcılardan,daha doğrusu bunları böyle yazmalarını söyleyen işverenlerden pek hoşlanmıyorum

    Bende bu tür bir algoritmaın içinde günde 10 saat çalışıyorum,benimde kendimce geliştirdiğim savunma yöntemlerim var, farklı ülkelerde olsak bile demek istediklerinizi o kadar iyi anladım ki, size kolay gelsin, deneyiminizi aktardığınız için teşekkür ederim


  • @Muhtaradana bu işin kuralı bu maalesef sevgili Muhtaradana. Bu tip uygulamaların neredeyse tamamı, senin de takdir edebileceğin gibi daha fazla kazanç sağlamak üzerine kurgulanmıştır. Sistem, işe taraf olan kişi ve kurumu içerde tutmak için her bir senaryo işlenerek oluşturuluyor. Eğer herhangi bir senaryo eksik kalmışsa deneyimler ve tecrübeler sonucunda, anında sisteme işletiliyor.


  • Ana kural su, sistem bu, aciklari veya lehine olan tum kurallari sonuna kadar kullan. Tum delivery vs islerini al, sana hangisi hangi sartlarda uyuyorsa kombin yap. Ellerinde yeterli driver varsa her turlu keyfi davranirlar, driver yoksa sana karsi her turlu esnekligi saglarlar. Amazon flex driver olmayan yerde (az olan yerde) bulbul oluyor, dut oluyor. Ama maalesef driver coksa keyfi olarak asiyor kesiyor.


  • Sevgili Arkadaşlar;
    Amazon Flex'e ITIN veya EIN no ile kayıt olabiliyor muyuz? Bilen var mı ?
    Sadece Amazon Flex değil diğer Delivery işleri içinde kayıt yapabilir miyiz?
    Bilgisi olan var mı ?


  • Arkadaslar Amazon Flex icin sabah saatine block almistim ancak telefon alarminin azizligi sonucu uyanamadim ve schedule a gidemedim. Sonucu ne olur bilen var midir? Forumlarda bulamadim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco tutku yıldırım aynı olaydan 3 defa yaşadı. Depoya gidiyor eğer teslim edemeyen yada acil bir sipariş çıkarsa onu sana veriyorlar yoksa bekliyorsun orada


  • @ayvalik10 anladim o biraz gec gitmis ve check in islemini yaptirmis. Ben Amazon deposuna yani schedule hic gidemedim ve gecte olsa check in yaptirmadim. Kalktigimda 1 saat gecmisti. Anladigim kadariyla reliability puanim ciddi dusecektir. Umarim sistemden atmazlar beni.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum