Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tissi Eğer sizin kadar mesleki tecrübem olsa California taraflarını zorladım. ESRI'de TR'den 1-2 kişi var diye biliyorum. US'de bu tecrübe ile çok güzel işler bulabilirsiniz. Başvuranın TR de olduğunu anladıklarında ya olumsuz cevap veriyorlar ya da hiç cevap vermiyorlar. O derece snoop adamlar.
    O nedenle gitmeye doğru lokasyonu net bir şekilde Austin (veya gitmeyi düşündüğünüz şehir) yazın ve açıkça orada gibi davranın. Büyük olasılıkla skype sonrası sizi yüzyüze görüşmeye çağırırlar.
    Sizinkinin 1/10000000'ü kadar GIS bilgim var. Ama üstüne gitmeyi düşünüyorum. Olası herhangi bir projede web dev yanısıra bir gıdım GIS bilirim desem bana yeter.
    LinkedIn'den GIS alanındaki kişilere doğrudan bağlantı talebi gönderin. Kimin nerden sizi yakalayacağı belli olmaz.
    TX düşünürseniz bağlantıda kalalım.
    Selamlar


  • @caglaror hayaller california ama cok acelesi de yok. gelismelerden haberdar ederim buralari, zaman gostericek bi takim seyleri. ben 1 yildir hergun en az bir kac saatimi bu islere ayiriyorum. burdan yazdiklarinizdan anladigim kadariyla,web dev olarak cok buyuk bir sikinti yasamazsiniz is bulmakta. tabiki sans biraz da.


  • f1 vizesiyle amerikada dil eğitimi aldıktan sonra, orda bi IT firması ile anlaşırsam , sponsor oldurup çalışma iznine veya gerekli vizeye başvurabilir miyim ? kısaca f1 ile gidip orda iş bulsam işveren sponsor olsa süreç nasıl işler bir yazılım geliştirici için ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkor IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet içinde söyledi:

    f1 vizesiyle amerikada dil eğitimi aldıktan sonra, orda bi IT firması ile anlaşırsam , sponsor oldurup çalışma iznine veya gerekli vizeye başvurabilir miyim ? kısaca f1 ile gidip orda iş bulsam işveren sponsor olsa süreç nasıl işler bir yazılım geliştirici için ?

    Evet, F1 ile master/doktora yaptiktan sonra 2 yila kadar OPT (calisma izni) alabiliyorsunuz, sonra bu surecte bir is bulup vize degisikligi yapabiliyorsunuz.


  • @crazycells aslında sorum yanlış anlaşıldı galiba, ben derim ki; f1 ile gittim usa'e orda belli bir süre dil okuluna gittim ve o arada da bir şirketle görüşüp iş buldum. İşveren sponsor olmayı kabul etti yani benim için çalışma iznine başvurabilir mi işveren şirket ?

    onun haricinde 2. sorumda şöyle f1 ile gidip usa da sertifikasyon programlarına katılıp çalışma iznine sahip olabilir miyim ?

    Teşekkürler.
    Herkese Bol Şans.


  • @ahmetkor sponsor olmak sirketler icin masrafli ve zaman alan bir islem oldugu icin, her sirket sponsor olmak istemiyor. Ayrica hersene sadece belli sayida is icin vize veriliyor. Kucuk sirketlerin sponsorluk basvurulari daha fazla reddediliyor. Eger gercekten cok kalifiye bir elemansaniz olabilir ama amerikadan master/doktorali kisilerin bile sponsor bulamadigi oluyor.
    Bahsettiginiz sekilde F1 ile gelmenin size tek faydasi, mulakatlara girmek icin zaten burda olmus olmaniz. Bolumunuz ne, hangi alanda kac sene, ne tur bir tecrubeniz var bilmiyorum ama bu sponsorluk isleri sirketler icin pahali, zor ve zahmetli oldugunu soyleyebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkor IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet içinde söyledi:

    @crazycells aslında sorum yanlış anlaşıldı galiba, ben derim ki; f1 ile gittim usa'e orda belli bir süre dil okuluna gittim ve o arada da bir şirketle görüşüp iş buldum. İşveren sponsor olmayı kabul etti yani benim için çalışma iznine başvurabilir mi işveren şirket ?

    onun haricinde 2. sorumda şöyle f1 ile gidip usa da sertifikasyon programlarına katılıp çalışma iznine sahip olabilir miyim ?

    Teşekkürler.
    Herkese Bol Şans.

    hayir, F1'deyken calisma izni alamazsiniz; sirketin size sponsor olup calisma vizesine (ya da statusune) cevirmesi lazim F1'i. Fakat bu sayin @Senay-Sirin 'in de dedigi gibi mesakatli bir surec, o nedenle sirketin gercekten de sizi istemesi lazim. Forumdaki calisma vize bolumunu incelemenizi oneririm.

    Evet, sertifika aldiktan sonra OPT alabileceginiz durumlar var, fakat her sertifika programi buna uygun olmuyor. Bunu o sertifikaya katilacaginiz kuruma sormalisiniz, size daha net soyleyebilirler sonrasinda OPT yapip yapamayacaginizi. Ben sartlar konusunda cok ayrintili bilgiye sahip degilim.


  • @ahmetkor Selamlar, sertifika sonrasi calisma iznini kanada veriyor aslinda. Bu yontenmle kanadaya goc etmis insanlar taniyorum. cekilisle green kart isi tamamen sans, onun disinda goc etmek icin en iyi yontem bu(benim bildigim), yani kanadada bir sertifika programina dahil olmak.
    Kanadadaki sertfika programlari(hepsi oyle mi bilmiyorum, ama ben aksi bir durum gormedim), program suresince size yari zamanli calisma izni saglar. sonrasinda ise program uzunlugu kadar tam zamanli calisma izni... Bu yontemle 1 er yillik iki sertifika programina pespese devam ederseniz, 4 yil kadar kanadada ikamet etme ve calisma sansina sahip olursunuz. bir degisiklik olmadiysa 3 yildan sonra vatandaslik icin basvuru yapabiliyorsunuz.
    Green card macerasi oncesi bizim planimiz bu sekildeydi aslinda, bu verdigim bilgiler de 2016 yazinda danismanlardan aldiklarim. Ciddi dusunenler yine kendi arastirmalarini yapsinlar tabi.


  • Merhaba, ben de Istanbul'da bi şirkette e-ticaret sorumlusu olarak çalışıyorum. Sınırlı bi birikimle green cardla olmazsa kanada nitelikli gocmen programlarına basvurmayi düşünüyorum. Şehirlere göre hayat pahaliligi, iklimi, is imkanları, sosyal yapısı, abd yaşayan yurttaşların tavsiyelerine göre Austin, Atlanta, Huston, New jersey, Florida ilk gelecekler için tavsiye edilen şehirlerdir.


  • herkese iyi günler.forumu bu yüzden kullanacağımı tahmin etmezdim 🙂 .şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum yetiştirmem gereken bi proje ödevi var.tıkandığım yerler oldu yardımcı olabilecek yazılımcı büyüklerimin yardımına ihtiyacım var .yardım edebilirseniz sevinirim


  • @metert Ben yazılımcı sayılmam ama konuyu detaylandırabilirsen belki minik de olsa fikir verebilirim.


  • CompTIA 'in "IT sektorunde maas-pahalilik gibi kriterlere gore en iyi 20 sehir" siralamasina NC dan 3 sehir girmis. Charlotte 1. sirada.

    "CompTIA’s 2018 Tech Town Index found that Charlotte is the number one city for IT pros when it comes to job opportunity and cost of living, and Raleigh is just behind at number two. And if that wasn’t impressive enough for the Tar Heel state, Durham-Chapel Hill ranks 15th. "

    https://www.aitp.org/blog/aitp-blog/2018/10/23/tech-town-usa-20-cities-it-pros-will-want-to-call-home/


  • Tüm faktörleri masaya yatırıp öyle karar vermek gerek. LinkedIn veya Glassdoor üzerinde tek bir anahtar kelime araması ile çıkan iş ilanları rakamları aslında kaba bir gösterge sayılabilir. Ve maalesef CA (Bay Area) biraz önde. Elbette rekabet de önemli faktör. Herkes CA ister diye düşünüyoruz. NC'den aldığımız tekliflerden dönüş olmadı. Bu da bizi yeniden A-B şeklindeki ikili plana sevk etti. SF'de deneme için geçecek bir süre sonrasında daha hesaplı bir eyalet 😞
    Front-end Developer
    Charlotte 260
    Concord(NC) 249
    Gastonia 256
    San Jose 1070
    San Francisco 972
    Sunnyvale(CA)1147
    SantaClara 1089

    PS: Henüz karar bile veremedik 😞

    aitp'nin final raporu: http://get.certification.comptia.org/rs/112-HIL-492/images/05659 CompTIA Tech Towns Research Report FINAL.pdf
    Rapordaki tabloyu buraya alayım (yaşam maliyeti-saatlik ücret oranlarına dikkat)
    usa-it-jobs-city


  • yine bu konu evet yine ben :D. C de dosya işlemleri konusunda proje ödevim anlamadığım bir nokta var yardımcı olabilecek biri var mı ?


  • Güzel konu tozlu raflara kalkmış. El atın.
    SSN bekliyorum.
    https://www.linkedin.com/in/mehhr-khoshvaght-438985133
    Help Desk işleri içinde tecrübesi olan varmı?


  • @caglaror Konuyu canlandırmışken güncel listeyi de ekleyelim... IT alanında ülkenin her yerinde iş bulunabileceğini düşünüyorum. İhtiyaç her yerde mevcut. CA giderek pastadan incecik bir dilim yiyeceğinize başka bir eyalete giderek daha kalın bir dilim pasta yemek mantıklı gözüküyor.


  • @omertug Kesinlikle katiliyorum. Suanda bulundugum gorgia eyaletinde kent ne kadar ufak ise buldugum islerin benefitleri ve maaslari o derece yukseliyor. Galiba insanlar buyuk yerleri calismak icin daha cok tercih ediyorlar. Bence tam tersi hem bu ulkenin deneyimi icin hemde daha rahat bir baslangic icin kucuk yerlerden baslayip tecrube edinmeli. Ben sahsen bilgimden daha dusuk pozisyonda baslayip tecrube edinmek istiyorum.


  • Pepsi nin anavatani North Carolina eyaleti ile ilgili bilgilerimi paylasmak isterim 🙂 Oncelikle dogasi cok guzeldir, hemen hemen dort mevsim yasanir, kislari cok soguk gecmez. iklimi bizim karadeniz taraflarina benzer. hava acikken bir anda bulutlanir, saganak yagmur yagar ve on dakika sonra kurur. Sonbaharlari harikadir her yer rengarenk olur. Kislari ise belki bir veya iki gun bazen ise hic kar yagisi olmadan gecer. Yazin sahillerinde guzel vakit gecirilebilir. Ayrica meshur Virginia Beache ise uc bucuk saat de varabilirsiniz. Diger belli basli yerlere ulasim sureleri ise, Washington 4 saat, New York 8.5 saat, Orlando 9 saat, Atlanta 6 saat seklindedir. Son yillarda asiri goc almaktadir. Ozellikle California ve New York eyaletlerinden. Surekli yeni ev, konut projeleri gorebilirsiniz etrafta.

    IT sektorunde Is imkanlari acisindan bakacak olursaniz, bir cok buyuk teknoloji firmalarini barindiran ve uc buyuk universite Duke University, North Carolina State University ve University of North Carolina tarafindan kurulan Research Triangle Park bulunur. Kuzeyin silikon vadisi denir. Rtp bolgesinde ve North Carolina da bulunan buyuk teknoloji firmalarindan bazilari;

    • IBM
    • Red Hat (Artik o da bir IBM sirketi)
    • Sas Institute
    • Lenovo
    • Citrix
    • Infosys
    • Epic games
    • Cisco
    • Fidelity

    Uydu ofisi olarak ise:

    • Microsoft
    • Oracle
    • Nvdia
    • Google

    Teknoloji ile direk alakasi olmayan fakat bu alanda cok elaman alan diger buyuk sirketler:

    • Bank of America
    • Lowe's
    • Duke Energy
    • BB&T
    • Iqvia
    • MetLife
    • Credit Suisse
    • Allstate
    • Deloitte
    • Carolina HealthCare System

    Ve bunun gibi daha bir cok firmanin bilgilerine https://www.rtp.org/directory-map/ rtp directory map web sitesinden ulasabilirsiniz.

    Issizlik cok dusuktur. son verilere gore is imkanlari bakimindan amerika`da 9. eyalet secilmistir. https://www.zippia.com/research/best-states-for-jobs/ Ulasim sureleri, fiyatlar, insan kalitesi, hava kalitesi, suc oranlari acisindan degerlendirirsek, yasamasi kolay ve rekabetci bir eyalettir.

    Ayrica Raleigh sehri numbeo siralamasina gore, Dunya nin yasam kalitesi yuksek en iyi ikinci sehri secilmistir. https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings.jsp


  • silikon vadisi artik balondan ibaret benim icin. ilk baslarda dusuncem farkiydi ama su an austinden baskasini gormuyor gozum

  • ⭐⭐ Yasaklı

    californiada silikon vadısınde calısıp ,dodge grand caravan tarzı arabalarda yaşayan tipler var. 3 4 bin ev kirasından bahsedıyolar. Hersey zaten pahalı calide. Oraya gidecem calabassasta yaşayacam dıye dusunmemek lazım. Birnevi amerikanın Kocaelisi istanbulu gıbı. Imalat bilgisayar vb south carolina yı pas geçmesın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum