Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.
    Buradaki bilgileri okuduktan sonra,elimdeki green cardla giris sansimi zorlamaya karar verdim. Ama benim durumumda belgelenecek bir sey bulamiyorum,elimde onceki yedi aylik kalisimizdan Ssn,banka hesabi ve kira kontratlari disinda bir sey yok.
    Tesekkurler.


  • Kardeşim doğru bir karar vermeşsin


  • @katakomp Umarim giriste sansimda yaver gider.New Jersey.NY bu sefer aklimda olan yer.Tesekkurler


  • Yalniz avukata danis derim.


  • Bende katakomp arkadaşa katılıyorum. Sonuçtan forumu bilgilendirirseniz seviniriz. İyi şanslar.


  • Buradan Amerika'da bir avukat mi tutmaktan bahsediyorsunuz ?


  • 2 yıldır neden giriş yapmadığınıza dair belgeleri sunabilirseniz ve bir avukat desteği ile sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ama sunduğunuz belgelerin inandırıcı ve Gerçekten oraya gidememenizi sağlayacak sebepler olması gerekiyor artık bu belgeleri düşünüp hazırlamak ve sunmak sizin hayal gücünüze ve yapmanıza bağlı. Sonuçları bekliyorum iyi bir karar vermişsiniz umarım olumlu sonuçlanır, Bol şans.


  • Yalan bir seyler uydurmak nasil olur bilmiyorum,once kendim kendime inanmakta zorluk cekerim herhalde : )
    Ailecek gelmistik uc kisi,kizim ufak oldugu icin alismakta bir problem yasamadi,mesele sadece esimle benim dis dunyayi farkli algilamamiz.Bende de elbette yabanci bir ulkede yasamanin yarattigi bir tuhaflik vardi ama genel olarak kaldigimiz yedi ay bana heyecanli ve ilham verici gelmisti.Basligi acmamin temel sebebi kendi yasadiklarima gore bir geri donus secenegi.


  • Aile olarak kalmak istedigim icin geri dondum ama yasadiklarimiz bu iki sene icinde Turkiye'de de durumu toparlayamadi.Turkiye'de kalma sebebi de ortadan kalktigi icin geri donmek istiyorum.Hem de kizim icin ileride orada da bir secenek yaratmis olurum gibi dusuncelerde var elbette.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, bu bolumde sorulan sorularin "Muslu Hukuk Bürosu"na soruldugunu unutmayin lutfen! Kendi fikirlerimizi forumun diger kisimlarinda sorulan basliklarinda paylasmak daha dogru olur, buradaki sorulara Muslu Hukuk Burosu'nun cevap vermesini beklemeliyiz.

    Zaten sayin @e-kutluhan fikirlerinizi ogrenmek icin sorusunu su konuya da aktarmis:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi/83


  • En fazla 1 yili gecirmeden giris-cikis yapmaniz gerekli ama bu durum ilk sefer de az risk icersede daha sonra ikinci ve ucuncu sefer de daha fazla risk icermekte. Senede 1 kere giris-cikis yaparak 4 yil sonra yerlesen kisiler biliyorum, fakat bunlar evli ve cocuklu kisilerdi ve ha keza sorguya aldiklarini ve buyuk bir risk icerdigini belirtmekteler. Bu sebebten de bu durum oldukca zorlu. Size tavsiyem bu durumu max. 1 yilligina denemeniz eger ABD ye ilk giris cikisinizdan sonra 1 yil icersinde yerlesemeyecekseniz re-entry almaniz aksi takdirde zaten ucak parasi git -gel ciddi bir masraf bu acidan 1 yil icersinde yerlesemiyecekler icin re-entry size tavsiyem olur.

  • Muslu Law Firm

    @e-kutluhan, içinde söyledi: Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

    Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.
    Buradaki bilgileri okuduktan sonra,elimdeki green cardla giris sansimi zorlamaya karar verdim. Ama benim durumumda belgelenecek bir sey bulamiyorum,elimde onceki yedi aylik kalisimizdan Ssn,banka hesabi ve kira kontratlari disinda bir sey yok.
    Tesekkurler.

    Sayın @e-kutluhan,
    ABD’ye yeşil kartla girişiniz hayli zor olacaktır. Yapılması gereken analiz Türkiye ve ABD ile olan bağlarınızın ne kadar kuvvetli olduğunu tespit etmektir. Bunun için bakılması gereken kategoriler vardır, örneğin ABD’de vergi ödediniz mi? Ayrıca Türkiye’de neden normalden uzun kaldığınızı da açıklamanız gerekecek ve bunun için geçerli nedenleriniz olması gerekecektir. Bu sorularınızın cevapları bu konuda nasıl ilerlemeniz gerektiğine ışık tutacaktır.
    Teşekkürler.


  • Sayin @Claudia-J-Muslu ,
    Tesekkur ederim yonlendirmeniz icin,
    Iyi calismalar.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum