@hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması
Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?
Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz.