Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

• Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.
    Buradaki bilgileri okuduktan sonra,elimdeki green cardla giris sansimi zorlamaya karar verdim. Ama benim durumumda belgelenecek bir sey bulamiyorum,elimde onceki yedi aylik kalisimizdan Ssn,banka hesabi ve kira kontratlari disinda bir sey yok.
    Tesekkurler.

• Kardeşim doğru bir karar vermeşsin

• @katakomp Umarim giriste sansimda yaver gider.New Jersey.NY bu sefer aklimda olan yer.Tesekkurler

• Yalniz avukata danis derim.

• Bende katakomp arkadaşa katılıyorum. Sonuçtan forumu bilgilendirirseniz seviniriz. İyi şanslar.

• Buradan Amerika'da bir avukat mi tutmaktan bahsediyorsunuz ?

• 2 yıldır neden giriş yapmadığınıza dair belgeleri sunabilirseniz ve bir avukat desteği ile sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ama sunduğunuz belgelerin inandırıcı ve Gerçekten oraya gidememenizi sağlayacak sebepler olması gerekiyor artık bu belgeleri düşünüp hazırlamak ve sunmak sizin hayal gücünüze ve yapmanıza bağlı. Sonuçları bekliyorum iyi bir karar vermişsiniz umarım olumlu sonuçlanır, Bol şans.

• Yalan bir seyler uydurmak nasil olur bilmiyorum,once kendim kendime inanmakta zorluk cekerim herhalde : )
    Ailecek gelmistik uc kisi,kizim ufak oldugu icin alismakta bir problem yasamadi,mesele sadece esimle benim dis dunyayi farkli algilamamiz.Bende de elbette yabanci bir ulkede yasamanin yarattigi bir tuhaflik vardi ama genel olarak kaldigimiz yedi ay bana heyecanli ve ilham verici gelmisti.Basligi acmamin temel sebebi kendi yasadiklarima gore bir geri donus secenegi.

• Aile olarak kalmak istedigim icin geri dondum ama yasadiklarimiz bu iki sene icinde Turkiye'de de durumu toparlayamadi.Turkiye'de kalma sebebi de ortadan kalktigi icin geri donmek istiyorum.Hem de kizim icin ileride orada da bir secenek yaratmis olurum gibi dusuncelerde var elbette.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Arkadaslar, bu bolumde sorulan sorularin "Muslu Hukuk Bürosu"na soruldugunu unutmayin lutfen! Kendi fikirlerimizi forumun diger kisimlarinda sorulan basliklarinda paylasmak daha dogru olur, buradaki sorulara Muslu Hukuk Burosu'nun cevap vermesini beklemeliyiz.

Zaten sayin @e-kutluhan fikirlerinizi ogrenmek icin sorusunu su konuya da aktarmis:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi/83

• En fazla 1 yili gecirmeden giris-cikis yapmaniz gerekli ama bu durum ilk sefer de az risk icersede daha sonra ikinci ve ucuncu sefer de daha fazla risk icermekte. Senede 1 kere giris-cikis yaparak 4 yil sonra yerlesen kisiler biliyorum, fakat bunlar evli ve cocuklu kisilerdi ve ha keza sorguya aldiklarini ve buyuk bir risk icerdigini belirtmekteler. Bu sebebten de bu durum oldukca zorlu. Size tavsiyem bu durumu max. 1 yilligina denemeniz eger ABD ye ilk giris cikisinizdan sonra 1 yil icersinde yerlesemeyecekseniz re-entry almaniz aksi takdirde zaten ucak parasi git -gel ciddi bir masraf bu acidan 1 yil icersinde yerlesemiyecekler icin re-entry size tavsiyem olur.

• @e-kutluhan, içinde söyledi: Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

Ben 2017 talihlisiyim,17 eylul 2017'de Portland,OR dan girisimizi yaptik,esim ve o zaman bes yasinda olan kizimla birlikte.Bir iki ay icinde ssn,green card,ehliyet,banka hesabi,konaklama,cep telefonu,araba gibi temel ihtiyaclarimizi hallettik.Aralik ayinin ortalarinda bir kopek kuaforu salonunda duzenli bir is buldum,zamanla yeterli para kazandiracak bir isti.Aklimizda uzun vadede kendi isimizi yapmak gibi bir plan vardi.Turkiye'de sanat yonetmeni olarak calisiyordum uzunca bir suredir,ben 45 esim 43 yasindaydi g[ttigimizde.Esimde internet uzerinden cizim,ev yemegi satisi gibi ufak tefek isler yapiyordu.Kizim guzel bir anaokuluna baslamisti,dil problemide cozuluyordu yavas yavas.Durum gayet iyi gozuksede esimle Turkiye'de deneyimlemedigimiz tarzda tartismalar yasamaya basladik.2018 Nisan ayinda yedi ay orada yasadiktan sonra ani bir kararla Turkiye'ye donmeye karar verdik.Esim green cardini iade etti ben ise su an cok pismanim,geri donup sansimi denemek istiyorum ama kapidan geri cevirecekler diye endiselenmekteyim dogal olarak.
    Buradaki bilgileri okuduktan sonra,elimdeki green cardla giris sansimi zorlamaya karar verdim. Ama benim durumumda belgelenecek bir sey bulamiyorum,elimde onceki yedi aylik kalisimizdan Ssn,banka hesabi ve kira kontratlari disinda bir sey yok.
    Tesekkurler.

Sayın @e-kutluhan,
    ABD’ye yeşil kartla girişiniz hayli zor olacaktır. Yapılması gereken analiz Türkiye ve ABD ile olan bağlarınızın ne kadar kuvvetli olduğunu tespit etmektir. Bunun için bakılması gereken kategoriler vardır, örneğin ABD’de vergi ödediniz mi? Ayrıca Türkiye’de neden normalden uzun kaldığınızı da açıklamanız gerekecek ve bunun için geçerli nedenleriniz olması gerekecektir. Bu sorularınızın cevapları bu konuda nasıl ilerlemeniz gerektiğine ışık tutacaktır.
    Teşekkürler.

• Sayin @Claudia-J-Muslu ,
    Tesekkur ederim yonlendirmeniz icin,
    Iyi calismalar.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    349 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
  • Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    157 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @berantopcu, içinde söyledi: Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği. Merhabalar KCC den evrak talep maili aldıktan sonra evraklarımı hazırlayıp gönderdim, 8 hafta içinde evrak onay mailimde geldi ancak onay maili geldikten sonra çalışma durumu değişikliğim sebebiyle yeşil pasaportum geçersiz kılınacak ve bordo pasaporta geçiş yapacağım. Evrak onay mailim geldikten sonra böyle bir değişiklik yaşanması süreci olumsuz yönde etkiler mi? Bu değişikliği KCC ye yada konsolosluğa bildirmem gerekir mi? Bu pasaport değişikliği sonrasında süreci sağlıklı devam ettirebilmek adına ne yapmam gerekir? Teşekkürler. Sayın@berantopcu; pasaport değişikliğini bir dönemde bildirmeniz gerekecektir. İki pasaportu da işlemler sırasınca beraberinizde bulundurmanız gerekecektir. Zamanı gelince konsoloslukla temasa geçebilirsiniz.
  • 2-yil kuralini kaldirdiktan sonra OPT

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    269 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bermudali, içinde söyledi: 2-yil kuralini kaldirdiktan sonra OPT Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Doktoradan sonra F-1 vizemi kullanarak OPT yapabilir miyim? J1 vizesiyle okurken OPT yapmak icin basvuran bir kisiye, waiver aldigi icin artik OPT yapamayacagini soylemisler. Ben F-1'den yapacagim OPT'yi, waiver'dan sonra bu mumkun mu? Sayın @bermudali, Kural olarak her eğitim seviyesinde bir OPT yapılabilir. Üniversite mezuniyetinde bir kez, Masterda bir kez, gibi ve OPTnin öğrencinin alanı ile direkt ilgili olması gerekir. Bazı durumlarda OPT kullanımı toplam OPTyi azaltır. Durumunuzun detayına bakmadan bu soruları cevaplamak mümkün değildir. Ancak Designated School Officialiniza durumunuzu detayı ile anlatıp sorularınızın cevaplarını öğrenmeniz mümkün olabilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k