Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnnfgm, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhabalar,
    Amerikan vatandaşı esim ile 6 senedir evliyiz. Iki çocuğumuz var, cocuklar Türkiyede doğdu ama biz onların pasaportlarını Türkiye’de konsolosluktan aldık. Geçen sene bir karar verdik ve Amerika’ya taşınmak için 13 Subat 2019’da belgelerimi doldurup USCIS’e teslim ettik. Düne kadar hiçbir gelişme olmadi. Dün online statüsüm “your case was transferred to another office and a new office has jurisdiction “ olarak güncellenmiş.
    Uscis is yoğunluğunu azaltmak için bazi dosyaları transfer ediyormuş. Benim merak ettiğim bu yeni ofis ile birlikte beklediğim bütün süreç başa mı dönecek? Yani daha ne kadar beklememiz gerekiyor acaba? Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?
    Herkese sevgiler

    Hayir, basa donmuyor. Genelde daha kisa surecegine isaret bu, cunku o USCIS ofiste kalsaydi size sira gelmesi cok uzayacakti, o nedenle dosyalarin bir kismini transfer etmisler.


  • @crazycells teşekkür ediyorum. Umarım kısalmıştır süreç. Bütün isteğimiz önümüzdeki sene okul başlangıç tarihinde orada olabilmek.


  • @cnnfgm merhabalar bizde 19 mart 2019 da receipt numaramızı aldık. bizde bir gelişme olur sa burdan haber veririz. aramızda 1 ay var 🙂


  • @cnnfgm bir de hangi USCIS ofisine gitmişti işleminiz ? onu merak ettim... bizimki nebraskada işlem görüyor ve bizimkini farklı bir ofise transfer etmediler...


  • @Onur-Arpacay merhaba, bizim evraklar Nebraska ofisine gitti. Aramizda bir ay varmış buradan gelişmeleri haberlesirsek ben de cok sevinirim. Ne kadar uzun süredir bekliyoruz... 7 ayda kartlarini eline alanlar var. Beklemedeyiz bakalim


  • @cnnfgm valla bizde başvuru yaptığımızda süreci hiç bilmiyorduk, 2 ay sonra posta kutusunda USCİS den mektup beklemeye başladım sanki haber gelicek gibi 🙂 sonra anladım ki 12-16 ay arası gerçekten beklemek gerekiyormuş 😞 artık postayi kontrol etmeyide biraktim :)) my USCİS sayfasinda da sadece "your case was received" yazıyor başka da bir detay yok malesef... Bekliyoruz bakalım gelişme olursa yazarım buradan...


  • Cok kisa bir sorum var. evliligin iyi niyetli olduguna dair belgelerin icinde CD gonderebiliyor muyuz? Dugun videolari tatil videolar vs vs icin. Sanirim usb kabul etmiyorlarmis. Bu yuzden sormak istedim


  • @Mrs-Cakal ben 4 sayfa word dosyasına fotoları küçülterek alt alta yaklaşık 15-20 foto olacak şekilde yapıştırarak rekli çıktı alıp gönderdim. tanışma, evlilik, birinci çocuk, 2. çocuk doğum vs şeklinde sıraladım... CD olarak çok bir fikrim yok malesed fakat sanmıyorum kabul edeceklerini, çünkü virüs bulaşma riski vs olabilir bence...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Cok kisa bir sorum var. evliligin iyi niyetli olduguna dair belgelerin icinde CD gonderebiliyor muyuz? Dugun videolari tatil videolar vs vs icin. Sanirim usb kabul etmiyorlarmis. Bu yuzden sormak istedim

    CD'yi kabul etmiyorlar diye hatirliyorum, album, disc, usb vs. de kabul edilmiyor diye hatirliyorum, kagitlara cikti alip gondermeniz daha iyi olur.


  • @crazycells fotograflarimizi bastirdim ucak biletleri otel rezervasyonlari hepsini ciktisini aldim. CD nin icine dugun videolarimiz koymayi planmamistim daha fazla kanit olsun diye.


  • Tekrar merhabalar, konu ile ilgili bir sorum olacak; uzun süreli evliliklerde de fotoğraf gibi kanıtlar sunmak gerekiyor mu? Biz iki çocuklu uzun süredir evli bir cift olduğumuz icin saniyorum hiç fotoğraf yüklemedik başvuru dosyamıza. Hepsini mülakatta gösteririz diye düşündük. Acaba sorun olur mu?


  • @bonjour Merhabalar herkeze uzun zamandir foruma bakmiyorum cunku benden sonra basvuru yapip onay ve Amerika giris yapanlari gordukce cok sinirleniyordum.Evet Nebraska servise dustuyseniz dua bile etmeyin hic bir ise yaramiyor okdr yavaslarki anlatamam 14 ay oldu bizim basvurumuzdan.Benden basvuran kisiden 1 adet vesikalik foto istediler yollamamiza ragmen 1 ay gecti hala ses yok seda yok.Bizde cocugumuz okula baslayacagindan ben erkenden ABD ye girisimi yaptim.Esimin gelmesini bekliyorum.Bu surecte beklemektende vazgecin yipranirsiniz.Elimden geldigince hizlandirmak icin herseyi yaptim bahsedeyim.I129f yolladik olumsuz.Bagli bulundugum NY bolge milletvekiline durumumuzu anlatan mail attim cevap yok.Enson basvurumuzu hizlandirmalari icin USCIS i arayip Humanitarian reason’s gerekceli bir dosya olusturttum.Aile birligimizin derinden etkilendigini vs.Cocugumun babasinin yoklugunda oz guvenini yitirdigini hamile oldugumu dogumdan sonra calisacak kimse olmadigini vs yazdim.Elimden ne geliyorsa yaptim ama bunlar pervasiz .Nebraskaya dusen arkadaslarim 12 ay garanti beklemeniz gerekiyor asla erkenden onay verdikleri gorulmedi yabanci siteleride takip ediyorum herkez perisan.Sadece acele etmeden beklemeniz gerekiyor.Sizin stresiniz hayalleriniz aileniz umurlarinda degil malesef.


  • @Jamiryu Merhaba Turist vizeniz varmi?Var ise giris yapip basvurunuzu orada baslatin sureci ayri gecirmek cok stresli olacak.


  • @cnnfgm merhaba gordermis olmaniz iyi olurdu fakat asil baktiklari sey guvenlik sorusturmasi.Zaten yetersiz gorurlerse dosyaniza eklemeniz icin RFE(request for evidence )mektubu gondereceklerdir.Simdiden sabir diliyorum bol sanslariniz olsun. 2020-21 okul doneminemi burada olamayi dusunuyorsunuz? bizim cocuk 1. sinifa baslayacagindan gelmek durumunda kaldik ingilizceyi 2. sinifa birakmamak icin malum alfabe cok farkli suanda ingilizcesi cok iyi seviyede artik anliyor ve konusabiliyor hatta bazen ispanyolca kelimeleri bile ogreniyor.Okulda ESL ogretmenleri ile ozel egitim aliyor.Babasini cok ozledigi icin geri donmekte istiyor yani cok zor durumdayiz ama gelecegimizi sekillendirmek adina ailecek suanda sabirla bekliyoruz. Umarim yakinda onay alirsiniz.


  • @ice ah ah biz de işin içine dahil olana kadar hic bilmiyormuşuz... yaptığımız hiçbir plan zamanlama olarak tutmuyor. Bizim tek istediğimiz şey birinci sinifa baslamadan önce Amerikada en azindan bir sene kindergarten’a gitmeleriydi. Doğrudan birinci sınıfa başlamalarını hiç istemedik ama maalesef elimizden bir şey gelmiyor. Ben artik USCİS sayfasini kontrol etmeyi de bıraktım eğer bir şey olacaksa mail gelir zaten diye... sizin durum cok daha zor. Bol sans ve sabir diliyorum. Bizim evraklarimiz Nebraska’dan transfer edilmiş ama nereye gitti hic bilmiyorum ve tek derdim beklediğim bunca ayı yeni giden ofiste de beklememek 😞 sizin evraklar başka yere transfer edilmedi degil mi? Tekrardan bol sans dilerim. Bekliyor olacağım güzel haberlerinizi buradan.


  • @cnnfgm Bende okula teklifte bulundum lutfen kindergartens dan baslatin diye malesef yasi 1.sinif alamayiz dediler bu konuda esnetmeleri olmadi.Ama herseyde vardir bir hayir dedik yakalamaya calisiyorlar 2. sinif olsaydi daha kotu olacakti o sevepten 1. sinif bile kafi suanda.Evet zamanlama konusundada bizimde planlarimizin hepsi suya dustu biz en azindan esimin subatta tum islemleri biter diye tahmin ediyorduk suan o bile belli degil bu arada bize email ile bildirim gelmedi uscis in sitesinden bildirim aldik case tracker uygulamasindan takip ediyorum hergun.RFE mektubumuz bile kayboldu 20 gun orada vakit kaybettik.Cok cile cektiriyorlar bize cok gocmek isteyen var azinsanamayacak kadar.O yuzden arastirma kok sokturuyor.


  • @ice Bizim evraklar transfer edilmedi ama sanki birisinin masasinda unutulup duruyor gibi geliyor okadar unudumuzu yitirdik ki🙁 Bir fotograf 35 gun once ulasmis hala dosyaya eklenmezmi bu kdar zamanda?


  • @ice youtube’da bir avukatlık bürosunun videosunu izlemiştim, 2015 sonrasi başvurular katlanarak artmış ve sanırım bu kadar uzun sürmesinde Trump hükümetinin de olumsuz etkisi var 😞


  • @cnnfgm sizin dosyanızın başka bir ofise treansfer olduğunu my uscis sayfasından mı gördünüz yoksa eve posta ile mail mi geldi yada sisteme kayıtlı mailinize e-mail mi yolladılar ? bir de yönlendirdikleri ofis hangisi ?


  • @Onur-Arpacay my uscis sayfasindan gördüm ancak ben kontrol etmeyi coktan bırakmıştım ses seda olmayınca... e-mailime “we have taken an action” diye bildirim geldi, sonra my uscis sayfasindan baktığımda “your case is transferred to another office and that office has now jurisdiction over your case” yaziyordu. Eve posta gelmesini bekliyorum, hangi ofise gönderildiği orada yazıyormuş. Posta gelince yazarim neresi olduğunu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum