[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
Kötü yok, kötü yok hep iyisini düşünelim Yekta... :)
En gerçekçi tahinim (ki hiçbir şey ifade etmiyor ama) minimum 23.000, maksimum 27.000. Zaten 23binden az gelir ise yandı gülüm keten helva...
-
@asilcenk son 10 bin case de Issued oranlarına baktıysan %30 un altında. Şu anda Issued 12500 civarı. Yani en az 6000 vize var. Bu sene sıkıntı olan Ready case lerin fazla olması. Herhalde geçmiş senelerde At NVC case ler fazla idi. Adamlar hiç form işine girmiyordu. Şimdi formu doldurup gitmeyen çok var. Bence kafa karıştıran bu.
Dediğin gibi Haziran sonuna kadar 15000 vize verilirse kalan vize 4000 olsa bile bunu ancak 5-6 bin gerçek dosya ile yakalayabilirler.
Temmuz Cut-off açısından en önemli ay. Eğer burada 25-26 bin gibi rakamları görürsek Eylül Current olur. -
sayilar, sayilar, sayilar. bizim is artik "wait and see and calculate" oldu bi suredir. ;)
7 mayis data dosyasini ben de inceledim. bu arada sayin @arnblt Turkiyede 90 talihli 'ready' oldu ya 171 kisi dervate ile beraber. sadce bizimkileri sona birakmislar sanirim. Bu cok fazla ya :( ne bileyim 10 15 kisi olaydi ;)))
arkadaslar sayilardan devam. Ben hala ready ler hakkinda soyle dusunuyorum;
*Haziran ve Mayis tagirecekler zaten sadece "ready" statusunda. ozellikle mart ayi dahil (10204 gercek dosya) toplam 'ready' gorunen 2277 kisi. Bu kisiler mulakata gitmemis ve halen tekrar mulakat tarihi talebinde bulunmamis. Nisanda 'ready' gorunen kisi sayisi 440. Bunlar arasinda ozellikle mart a kadar olan ready ler fazla degismemeye basladi.
*Haziran + Mayis ready leri toplam 2910 gorulmekte (derivates dahil).
*Data dosyasinda verilen toplam AP sayisi da 854 (bunu hesaplarken refuse dosyalari filtreledim)
*Toplam 12294 kisi issued olmus EU da. TR de 915.
*Kalan visa sayisini zaten bilmiyoruz ;)
*EN onemli buldugum da 2017 ve 2015 data dosyalarina gore ozellikle 'haziran, temmuz, agustos ve eylul' aylarinda visaverilme sayisinda baya bi hizlanma olmus. 2015 te 8400 kadar 2017 de ise 5000 kadar issued gerceklesmis.
*Kendi dusuncem hemen herkesi cagirabilecekler.Temmuz bulteni bize gidisat ile ilgili baya bi bilgi verecek.
En kisa zamanda current olmasi dilegiyle. -
@asilcenk 7 Mayıs sonu ile EU visa 12294. yani uzun dönemdir haftalık 500 gibi issued rakamlarla ilerliyor. Bu tempo ile giderse EU hedef kotası KCC'nin istediği gibi gidiyor ve sanki hedef 21-22K gibi duruyor. Çünkü asia ve africa artış sayısı çok iç açıcı değil. Ben yine de bu ay da KCC'nin temkinli olacağını ve Africa&asia'nın durumuna bakıp son iki ayda EU'da tempo arttıracak diye düşünüyorum. EU Temmuz tahminim 24500.
-
23000 bekliyorum ben.
-
23200 ile 23800 arasinda olur gibume geliyor umarim daha yuksek olur
-
Birisi soyle demis ama ne kadar dogru bilemiyorum. Sadece cagirilan kisi sayisina gore yaklasmis fakat cok fazla no show, 20300 den sonra en az %10 artan hole-bosluk mevzusu var, umarim bu kisi yanilir ve en azindan son ay current olur herkes vizesini alabilir. Bu arada bu alttaki yaziyi 18300 kotasina gore yaznis bu kisi diye dusunuyorum. 19500 olsa kafadan 3300 3500 artisla 30000 i geciyor cut off
kitty
May 7, 2018 at 1:03 pmHi, Brit!
I made a research on EU.
There was 934 April interview, 199 of which was “backlog”. So we had 735 “new” interview.
May: 940-197=743
June: 863-132=731.
So we can see that 735 “new” interview per month is OK for KCC.
I think that 2200 looks like an appropriate pace for coming months.
Thus we can talk about 22500 in July, 24700 in August and 27000 in September.
I know your answer – wait and see ))) -
Bende bu bültende büyük bi artış bekliyorum açıkçası
-
Rüyamda gördüm sayı 23050 idi.. neyse ki rüyalarım pek tutmaz :))
-
@pacaveli bu rüya değil ki kabus :)
-
@asilcenk haklısınız :))) hocam sormayin su bir hafta gecsin gitsin artik ya!?! :D
-
Haziran sonuna kadar issued rakamı kaçı bulur sizce ??
-
Eğer 25 binleri görürse bir mucize olur demekte yetmiyor bana malesef case no 32xxx yani her türlü current lazım başka türlü olma ihtimali yok sayılarla 2 bin 3 bin ilerleme ile birde sayısı yüksek arkadaşlara bakıyorum her biri gerçekten gitmek isteyen ve hak eden arkadaşlar bir mucize olur umarım...
-
@ozan-aydemir sizi boşa umutlandırmak istemem ancak size sıra gelir diye düşünüyorum ben..
-
-
-
Arkadasim danisman sirketiyle devam ediyordu. case numarasi 29XXX'lerde. Benim 27XXX.. Sirketin aynen dedigi, bu yil Turkiye'den (daha once boyle biseyle karsilasmadiklarini da ekleyerek) hep dusuk case numarali kazananlar oldugu. Aynen " bu sene hep dusuk numaralar cikti Turkiye'ye. Cok az insan kaldi mulakata girmeyen senin gibi yuksek numarali. 30binlerin uzeri risk ama senin riskli degil. Hatta 30binler bile risk degil. Hersey kontrollu ilerliyor" demis. Boyle bizim burda ugrasip yaptigimiz istatistiklerden bahsetmemis hic tabi. Arkadasim da "E bu bir tek Turkiye degil ki, EU uzerinden degerlendiriliyor neticede, Turkiye'de gorusecek kac kisi kalip kalmadiginin da bir onemi yok gibi geldi bana" demis. Danisman israrla, yok gorusmeye gidecek kisi yok dogru duzgun onumuzdeki aylarda, o yuzden illaki cagirilicaksiniz' demis. Burara bulunan, istatistiki verilerle saatlerini harcayan sevgili arkadaslarim, bu yorumlamadan siz ne cikariyorsunuz? Birakiniz ulkeyi. her bolge EU, AF kendi icinde numaralanmiyor mu? Atiyorum case numarasi EU25500 olsun diyelim, ayni sekilde de AFden ya da Asia'dan 25500 case numarasina sahip bir vatandas da yokmu?
-
Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim umarım hep beraber hayallere kavuşuruz bende numaram küçük dendiği için sürekli başvuru yapmadım pişman mıyım hemde çok :) sağlık olsun. Danışman şirketler de verilere bakarak anlaya bilir ancak diye biliyorum sonuçta dış işleri bilgi verecek değil :) ama tabi onların artısı şudur uzun yıllardır takip ediyorlar. Tecrube ettikleri birşey vardır belki.
-
@ozan-aydemir Ben bu konusmalardan acikcasi, cok tatmin olmadim. Bastan savma bir aciklama olmus gibi geldi. Sanki bu forumdaki kisiler daha hakim nedir ne degildir. Ondan gorusleri almak istedim. Ah ah Ozan Bey, ben yeniden basvurulabilecegini bile bilmiyordum :( Ki arkadasim en basindan bu yana danisman sirket ile baslamis olmasina ragmen, ona da boyle birsey soylenmemis. Numarasi da az degil yani. Hakkimizda hayirlisi olsun. Current olsun insallah herkes alsin vizesini
-
3rd party ajansların avantajı başvuranların aile sayılarını, mülakata gitme&gitmeme istekleri gibi unsurları biliyor olması yada bilmesi gerekir diyelim. Ancak dataya bakmadan öngörüde bulunması da yeterli değil gibi.
Bir de bizi ters-motive eden BritSimon oldu ama son dönemlerde o da final cutoff için biraz ılımlı olmaya başladı ve bekle gör diyor. Çünkü olay data analizinden çıktı :)Öyle bir konumdayız ki iran- abd ilişkilerini bile takip eder olduk )
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum