Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak)


  • Tahminime gore, full time job olmayan veya soyle diyelim aylik duzenli bir gelir girisi gosteremeyen birisinin yuksek miktarda kredi almasi zor olabilir. Kredi skorunun onemi faiz oraninin belirlenmesinde buyuk bir faktor. Elbette kredi limitindede onemli. Ama 750+ iyi kredi demektir. 800+ mukemmel diye tabir edilir.


  • @caglaror, içinde söyledi: House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak)

    Bu konuda aklimda bazi sorular var, yani kredi ile ev alip kredi donemi bitmeden evi (tabii karla) satmaya calismak konusunda belirli bir formul olusturulabilir mi?
    Bir de sadece kredi skoru ile ev alinabilir mi (kredi ile).
    Ornegin paycheck gormek istemezler mi, yoksa sadece hesaba para girisine mi bakarlar.
    Austin emlak fiyatlari istikrarli bir sekilde artis oraninda artisa sahip bir sehir ve ozellikle Kuzey-bati ve Kuzey bolgeleri (Travis County) daha cok tutuluyor (okul puanlari vb.) 300-400 bandinda mustakil ev sayisi bile sayilabilir miktarda.
    Su ornegin yorumu nasil olur:
    FICO: 755 ve ustu (Good)
    Transunion& Equifax: 735 ve ustu (Good)
    Aylik 3.5-4k girdi gorunuyorsa ve tum hesaplar ayni bankaya aitse. Banka kac liralik bir eve hangi sartlarda kredi verebilir?
    Pesinatsiz, Interest Rate 3.69, ev 400k, 10 yil, aylik taksiti yaklasik 3k.
    Bu ornek fulltime job olmayan birisi icin gecerli midir?

    Bu verdiginiz rakamlarda bir tutarsizlik var gibi geldi bana.

    Pesinatsiz ev almak biraz zor ama imkansiz degil. Bazi durumlarda alinabilir.

    3.69% interest ile $400K evi, 0 downpayment ve 10 yillik geri odeme ile alirsaniz, aylik sadece mortgage ve faiz odemesi yaklasik $4K civari yapar.

    Bunun uzerine ayrica homeowners insurance, real estate tax ve mortgage insurance fee falan eklenmesi lazim. Mortgage insurance fee bazi durumlarda tipki downpayment olayinda oldugu gibi waive yapilabilir.

    Eger ayni ornek 15 yillik mortgage icin olursa, aylik mortgage odemesi yaklasik $2.9K olur. 30 yillik ise aylik yaklasik $1.8 olur.

    Bunlarin hepsi tahmini rakamlar. Bankaya basvurmadan, size ne kadarlik mortgage loan vereceklerini bilemezsiniz. Basvurup ogrenebilirsiniz. Bazi bankalarda online olarak mortgage loan basvurusu da yapabilirsiniz.


  • Herkese Merhabalar,
    Ben elektrik-elektronik teknisyeniyim. Türkiye için gerekli lisanslarım mevcuttur. İnşaat olarak bir evde yapamayacağım çok az iş var. Amerika'ya gitmek kısmet olursa eğer bende böyle bir şey yapmak istiyorum, en azından kendi evimi bu şekilde yapmayı düşünüyorum ilk etapta. New Jersey'de akrabalarım var. Merak ettiğim soru şu;
    Kredi puanım olmadığı için ben veya başka akrabam üzerinden böyle ucuz evleri alıp, kendim bütün tadilatını yapsam hangi sorunlar ile karşılaşacağım?


  • Tam olarak islem nasil oluyor bilgim yok ama bir Turk arkadas Philadelphia, PA yakinlarinda auction'dan $25K cash paraya ev aldi. 7-8 aylik bir sure icerisinde evi ic-dis kendisi bir arkadasiyla beraber tamir etti, soyledigine gore toplamda $75K civari masrafi olmus ve su anda $370K'den satisa cikarmis. Ayni sokakdaki bir ev gecen ay $320K'den satilmis.


  • @MySea, içinde söyledi: House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak)

    Tam olarak islem nasil oluyor bilgim yok ama bir Turk arkadas Philadelphia, PA yakinlarinda auction'dan $25K cash paraya ev aldi. 7-8 aylik bir sure icerisinde evi ic-dis kendisi bir arkadasiyla beraber tamir etti, soyledigine gore toplamda $75K civari masrafi olmus ve su anda $370K'den satisa cikarmis. Ayni sokakdaki bir ev gecen ay $320K'den satilmis.

    Auction dan nasıl ev alınıyor bilginiz var mi?


  • @damladav, içinde söyledi: House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak)

    @MySea, içinde söyledi: House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak)

    Tam olarak islem nasil oluyor bilgim yok ama bir Turk arkadas Philadelphia, PA yakinlarinda auction'dan $25K cash paraya ev aldi. 7-8 aylik bir sure icerisinde evi ic-dis kendisi bir arkadasiyla beraber tamir etti, soyledigine gore toplamda $75K civari masrafi olmus ve su anda $370K'den satisa cikarmis. Ayni sokakdaki bir ev gecen ay $320K'den satilmis.

    Auction dan nasıl ev alınıyor bilginiz var mi?

    Bildigim kadariyla bu tur evler foreclosure olanlar ve genelde county auctionlarda satiliyorlar. Oncelikle, hangi auction istiyorsaniz, oraya kayit yapiyorsunuz. Bazilari online olabiliyor ama bazilarina kendiniz gidiyorsunuz ve ihaleye katiliyorsunuz. Tabii ki onceden gozunuze kestirdiginiz evlerin yerlerini falan arastirmaniz gerekiyor, ve hatta gidip soyle uzaktan bir bakmak da iyi olur. Eger ihaleyi kazanirsaniz, birkac gun icerisinde parayi odemeniz gerekiyor. Sanirim 3 gun sureniz oluyor ama buda tabii ki katildiginiz auction kurallarina bagli. Parayi yatirinca, size title yani tapuyu duzenleyip veriyorlar.


  • Ornek olsun diye, asagida iki auction sitesi veriyorum. Ikiside Philly'den:

    https://www.auction.com/residential/pa/philadelphia_ct/


  • Mesela, bu asagidaki linkteki evin yapim yili 2012, su andaki degeri $263K ve 24 Subatta saat 14:00'de Salem County Sheriff's office'de ihaleye cikacak, baslangic fiyati sadece $100. Kisisel olarak katilmak gerekiyormus ve ihale sizde kalirsa odemesi bankadan certified cashier check ile olacakmis.

    https://www.auction.com/details/26-granite-ln-carneys-point-nj-08069-2864610-e_14301p


  • @MySea o kadar pahalı bir yerde yaşıyorum ki bizdeki auction lar bile 300k dan başlıyor 😂


  • @sorroo yaptığım hatalardan bahsedeyim.
    1- elinizdeki peşinat baktığınız evin %10 veya fazlası ise ev alabilirsiniz. aksi taktirde benim gibi sıfıra sıfır ev alıp üstüne evde problem çıkınca tamir ettirecek para bulamayabilirsiniz.
    2-aldığınız evin klimasında bir sorun çıkarsa ve klima yeni değilse tamir ettirmekle zaman ve para kaybetmeyin.
    3-malzemeleri iyi inceleyin show room ları iyi gezin çünkü 400 dolar harcadığınız bir boyanın alternatifini 30-40 a bulabiliyorsunuz.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    tavsiye olarak bir bilgi vermek isterim.

    bu bilgi hasarlı ev alacaklar için çok daha faydalı.

    baktığınız evin bulunduğu county deki vergi fiyatına bakın,

    mesela;
    vergi fiyatı 300k$
    evin fiyatı 230k$
    evdeki upgrade 20k$

    evi aldınız ve upgrade ettiniz.

    peşinat 15k$

    closing 10k$

    ev geldi size 275k$ ama 15k$ peşinat olduğundan 260k$ aslında.

    evi güzelce upgrade ederseniz 280-290k$ a evi
    rahatça satabilirsiniz.

    evi 2 ayda upgrade etseniz min 20k$ kazanç.👌


  • @sChAdOw
    hatalar size bir sonraki islerinizde kar etmeyi ogretecektir bence yılmadan devam edin👍🏻
    Vakit ayirip paylastiginiz bilgiler icin tesekkurler. firsat buldukca olumlu-olumsuz deneyim ve yorumlarinizi buradan paylasmaniz bize cok sey kazandiracaktir.
    (Bu konuyla ilgili Ozelden soracagim soruya da cevap verirseniz cok sevinirim)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 124
  • 2
  • 82
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum