Bir mağdur olarak şu kısmını anlatayım; Kredi çekersin, ödemezsin seni bankanın tasfiye bölümlerine gider ve ödeme yapmanız için darlarlar. ödeme yapabilirseniz ne ala, yine yapamazsanız bir süre sonra sizi avukata verirler. avukat'a imza atmadığınız sürece sıkıntı yok, (tabi üzerinize bir şey olmadığını varsayıyorum, eğer taşınamaz, araç vs varsa icra dairesinden direkt bağlıyorlar gözünün yaşına bakmadan.) taahüt için imza atarsanız, taahüt tarihine kadar pek sıkmıyorlar ama taahüt günü ödenmediğinde direkt mahkemeden içeri giriyorsunuz. imza olmadığı sürece sürekli sizi darlayıp ücret şu oldu bu oldu evinize hacze gelcez vs diye darlıyorlar. Ailenizin hiçbir ürününü alamazlar ama bu konuda ailenizi bilgilendirmeniz gerekmekte.
Başımda kendi harcamadığım bir paranın borcu var ve hemen hemen bu süreçlerden geçtim/geçiyorum. Kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum fakat bu yola başvurmak pek doğru değil bence. Diğer arkadaşın dediği gibi, çekip gidip ufak ufak ödeme yapabilirseniz çok daha iyi. Sormak istediğiniz bir şey varsa pm kutum her zaman açık.
He ama 15 bin borcun var sen 5 bin ver kurtul olmuyor. Bir süre sonra tekrar darlamaya devam ediyorlar borç bitene kadar. 
(sicil temizlenme de genelde 5 yılda sıfırlanıyor diyorlar ama af gelme mevzusunu bilmiyorum hiç.)