Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Turkiyeden kredi cekip Amerika'ya gidersem ve bir sure odemezsem kredi taksitlerimi ne gibi sorunlarla karsilasirim? Ailem bu durumdan etkilenir mi? Bekarim. Suan 50 bin liraya 80 bin lira odeme istiyorlar. Bir sure odemezsem ve banka umudunu yitirdigi zaman odemeyi teklif etsem faizi silip ana para ile krediyi kapattirirlar mi? Turkiyeye giris cikislarda, tatillerimde, seyahatlerimde sikinti yasar miyim? Etkilenen sicilim kac yil sonra temizlenir? Borclarim yurt disi yasagi gibi bi sonuca sebep olur mu? Cokca sordugum bu sorulari mazur gorup yardimci olursaniz cok sevinirim. Iyi gunler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kellogs, içinde söyledi: Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

    Turkiyeden kredi cekip Amerika'ya gidersem ve bir sure odemezsem kredi taksitlerimi ne gibi sorunlarla karsilasirim? Ailem bu durumdan etkilenir mi? Bekarim. Suan 50 bin liraya 80 bin lira odeme istiyorlar. Bir sure odemezsem ve banka umudunu yitirdigi zaman odemeyi teklif etsem faizi silip ana para ile krediyi kapattirirlar mi? Turkiyeye giris cikislarda, tatillerimde, seyahatlerimde sikinti yasar miyim? Etkilenen sicilim kac yil sonra temizlenir? Borclarim yurt disi yasagi gibi bi sonuca sebep olur mu? Cokca sordugum bu sorulari mazur gorup yardimci olursaniz cok sevinirim. Iyi gunler.

    Görünüşe göre en fazla kredi skoru düşüyor ve haciz geliyor.


  • Turkiye'den kredi kullanip, yurtdisina cikma konusunda bilgim yok ama benzer durumu ABD'de yapip, yani kredi cardlarini sonuna kadar harcayip, odeme yapmadan Turkiye'ye donenler oldugunu duymustum.

  • ⭐⭐

    @MySea onu yapan abd ye tekrar dönme ihtimali olmayan herhalde


  • @haymatlos_ Buyuk ihtimalle oyle. Ama zaten her durumda, ABD'de borc yuzunden kimse tutuklanmaz. Kredi skorunuz yerle bir olur, pesinizden telefon/email yoluyla bir hayli kostururlar, borcunu ode diye, ve en son collection agency'ye borcu devrederler. Bu arada credit cardlariniz dondurulur veya iptal edilir. Bu sefer collection agency pesinizde bir sure kosturur. Yine hala odemezseniz, bir sure sonra eger borc uzerinde baska bir co-signer yoksa, banka veya borclu oldugunuz kurum veya kisiler sizi mahkemeye verebilir, mahkeme sonucunda maasinizdan garnishment adi verilen bir kesintiye gidilebilir, borcu tahsis edinceye kadar, veya eviniz falan varsa, o konuda yargicin takdirine gore islem yapilabilir.

    Veya bir avukat bulursunuz ve bankruptcy yani iflasa basvurusunuz. Iflas mahkemesine gider dosya ve yargic onaylarsa, tum borclardan veya bir kismindan kurtulursunuz.


  • @Kellogs Babamın bir arkadaşının bankalara ufak tefek borçları vardı toplasan 50 bin tl falan. İşyerimize geldiğinde öyle demişti ödemediği kredi kartları için 20 bin tl den 50 bine çıkarmışlar falan demişti. Birkaç banka arada sırada işyerimize uğrar selam verir geçer falan. Evi ailesi falan zamanında batırmış herşeyi tek başına kalıyor. dükkandan bozma bir ev her yıl yerini değiştiren kötü şartlarda yaşayan biri.
    Herneyse bankalar ve hukuk büroları bizim dükkanı aramaya başladılar. Arayıp falanca kişiyi tanıyormusunuz . Kendisine ulaşamıyoruz. Hakkında haciz kararı var vs . Bizi rahatsız etmeye başladılar. Birkaç kez babam açtı telefonu . Kendisini görmüyoruz akrabamız falan değil bizi rahatsız etmeyin diyoruz. Peki görürüseniz numaramız bu bize ulaşsın diyip kapatıyorlar. Tahmini 6 veya 7, aramalarında ben dükkandaydım. Telefonu açtım ve bas bas bağırarak burası bir iş yeri dediğiniz kişiyle bir bağlantımız yok birdaha arayıp rahatsız ederseniz sizi dava edeceğim vs diye bağırıp çağırınca. Çok özür dileriz biz sadece sizin yardımınızı istiyoruz falan dediler. Kendisine buradan ulaşamayacağımızı not alıyoruz diyip . Birdaha aramadılar.
    Bahsettiğim kişi babamın facebook arkadaşı ve gönderilerine beğeni yorum falan yapmış. oradan bizim işyeri numaramıza ulaşıp aradıklarını düşünüyorum.
    Kısacası tanıdığın herkesi ararlar rezil ederler, başta aile üyelerin sonra arkadaşların vs.
    Bu kişiyi ara ara hala görüyorum. Polis çevirmelerinde falan sorun yaşamıyor yıllardır böyle . hala borçları var yanımda banka arıyor diyip telefonunu açmadığı olmuştu. Kısaca sadece rezil olursun diye düşünüyorum. Yurtdışı giriş çıkış ne olur bilmiyorum


  • @Kellogs sadece anaparayı ödeyerek kredinizi kapatabileceğiniz bir senaryo yok.


  • @Kellogs Birde kefilsiz öyle bir tutarı kredi olarak vereceklerini zannetmiyorum. Bir esnaf olarak esnaf kooperatifleri bile en kötü üzerinize tapu istiyor. Önerim vadesini uzun tutup taksit miktarını düşürüp . Abd ye göç edeceğinizi varsayıyorum. Orada çalışıp buraya ufak ufak para göndererek ödemelerinizi yapmanız. Oradan göndereceğiniz aylık 500 dolar Tr de 3000 lira para yapmakta. Eğer böyle bir yola başvuracaksanız iyi hesaplayın. Nacizane önerim budur.

  • ⭐⭐⭐

    @ata_ksk Bankalar uzun süre tahsil edemedikleri borçları, borca oranla cüzi miktarlarla varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Bu şekilde agresif takip bu şirketlerin işine benziyor. Amerika'daki karşılığı @MySea nin bahsettiği collection agency olması lazım.

  • ⭐⭐

    Bankalar tahsil edemedikleri borçları toplu şekilde bedellerinin çok çok altında fiyatlara varlık fonlarına satıyorlar. Banka veya varlık fonu sizden ümidini kestiği anda anaparanın tamamını ödemek gibi bir teklif sunarsanız bence kabul edilir. Bir kaç senede bir gelen sicil afları ile de eğer güncel borç yoksa kredi skoru ve sicili sıfırlanıyor diye biliyorum.


  • @keysnambır haklı olabilirsiniz. Direk banka adı söylediklerini hatırlamıyorum. Falanca kişinin borçlarına istinaden falanca hukuk bürosundan arıyoruz dediklerini hatırlıyorum. Gerçekten çok agresif bir takip şekli. Sosyal medya hesaplarına bile saldırıyorlar.
    Bankadan kefilsiz kredi cekilebiliyorsa yapılabilir. Ancak bir miktar baş ağrısı yaratacaktır her şekilde.

  • ⭐⭐⭐

    ben geçen gün bir olaya şahit oldum anlatan arkadaşın yalancısyım. anlattığı kişi benim gibi esnaf ama üzerine bir şey yok zamanında bankadan kredi çekmiş 18 bin tl ve 2 sene ödememiş sene sonunda banka 27 bin tl faiziyle beraber borç çıkarmış sonra avukat aramış ve demiş ki borcunuz felan var adamda param yok demiş ödeyemem felan avukat faizini silelim 18 bin tl yi ödeyin demiş kendiside ödeyemem demiş. aradan bir kaç gün geçmiş yine avukat aramış aynı şeyleri söylemiş adam aynı şeyleri söylemiş sonra avukat 15 ödeyin felan demiş adam ödeyemem demiş al aşşağı vur yukarı adam demişki 5 bin tl param var alırsanız para bu avukat önce olmaz felan desede kabul etmiş. dediğim gibi yalan doğru bilemiyorum anlatılan bu gerçi bir haberde okumuştum bankalar batık kredilerini satıyormuş.

  • ⭐⭐

    @Oktay-İbiş evet para alıp satıyorlar sattıkları ne kurtarırsa verdiği paradan fazlasını topladı mı kar olarak görüyorlar


  • Varlık şirketine devredilir 2-3 sene sonra sizden alamayacaklarını anladıklarında. Onlarla anlaşma yapabilirsiniz. Pazarlık usulü oluyor. Borcu kapattıktan sonra 5 sene daha sicilinizde kalır. Üzerinizde gayrimenkul varsa krediyi kullanmadan önce tanıdık birine devir etmeniz daha doğru olacaktır.


  • Bir mağdur olarak şu kısmını anlatayım; Kredi çekersin, ödemezsin seni bankanın tasfiye bölümlerine gider ve ödeme yapmanız için darlarlar. ödeme yapabilirseniz ne ala, yine yapamazsanız bir süre sonra sizi avukata verirler. avukat'a imza atmadığınız sürece sıkıntı yok, (tabi üzerinize bir şey olmadığını varsayıyorum, eğer taşınamaz, araç vs varsa icra dairesinden direkt bağlıyorlar gözünün yaşına bakmadan.) taahüt için imza atarsanız, taahüt tarihine kadar pek sıkmıyorlar ama taahüt günü ödenmediğinde direkt mahkemeden içeri giriyorsunuz. imza olmadığı sürece sürekli sizi darlayıp ücret şu oldu bu oldu evinize hacze gelcez vs diye darlıyorlar. Ailenizin hiçbir ürününü alamazlar ama bu konuda ailenizi bilgilendirmeniz gerekmekte.

    Başımda kendi harcamadığım bir paranın borcu var ve hemen hemen bu süreçlerden geçtim/geçiyorum. Kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum fakat bu yola başvurmak pek doğru değil bence. Diğer arkadaşın dediği gibi, çekip gidip ufak ufak ödeme yapabilirseniz çok daha iyi. Sormak istediğiniz bir şey varsa pm kutum her zaman açık.

    He ama 15 bin borcun var sen 5 bin ver kurtul olmuyor. Bir süre sonra tekrar darlamaya devam ediyorlar borç bitene kadar. 😃

    (sicil temizlenme de genelde 5 yılda sıfırlanıyor diyorlar ama af gelme mevzusunu bilmiyorum hiç.)

  • ⭐⭐⭐⭐

    ben şuan böyle bir durumdayım hukukun hilelerini kullanırsanız tek birşey bile yapamıyorlar sayın @jure ninde dediği gibi oluyor


  • kredi çekip green cardla ameikaya girebiliyormuyuz bir sıkıntı oluyor mu ?


  • @Yunus-Emre-Karabıçak hiçbir sıkıntı olmaz gidebilirsiniz. Yurtdışına çıkamaz diye bir bloke konulmuyor.


  • Kredi çekip Dil okuluna başvurulabilir mi?


  • @meck1 sanırım abd vizesinde hesabınızda bulunan parayı nereden kazandığınızı ispatlamak gerekmiyordu yani o zaman başvurunabilir ama mesela ingiltere bunu istiyor atıyorum 40 bin tlen var bunu nereden kazandın bana ispatla diyor yani eğer abdye gidiceksen sanırım bir sıkıntı olmaz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum