Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Yerli ve milli aracımızı nasıl buldunuz? İtalyan Pininfarina firması tarafından tasarlanan, diğer tüm bileşenleri yüzde 100 milli olan araç bugun tanitildi.

    A92D6D95-6010-46A2-BCE9-E06DA11F40AF.jpeg

    0B3ADFE5-48D6-43E8-88CE-BB4EFBCCBA6A.jpeg

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss tasarımı aşırı hoşuma gitti.
    Ayrıca vadelinen özellikleri (mesafe, şarj süresi vs) mükemmel. (Sedan versiyonu daha hoş bence)

    Markaların ve hatta ülkelerin tamamen veya kısmen elektrikli otomobile geçme planları yaptığı ve halen başlangıç aşamasında olan bu sektörde ülkemizin adım atması bence çok akıllıca. İçten yanmalı motorlar için geç kalınmıştı ve artık anlamı yoktu fakat elektrikli araçlar için tam zamanı. Umarım gerçekleşir ve ilerler.


  • İnceleme fırsatım olmadı sadece tasarım kısmı italyanlara ait diğer aksamlar aküler, yazılım ve motor vb... %100 yerli ise gerçekten çok güzel haber, uzun zamandır bu tür haberlere hep şüpheci bakan biriyim maalesef hayal kırıklıkları çok yaşadık, bu aracı ulaşılabilir bir fiyata trafikte görene kadar da şüphe duyacağım herhalde 😊
    İnşallah ülkemize hayırlı olur ve devamı gelir, sayın @FreeWoRLD gibi bencede tasarımı çok hoş gözüküyor

  • ⭐⭐⭐

    Eğer sedan modeli bu ise ayrı bir güzel.
    Volvo + Audi + Bentley esintileri yoğun

    4BCF5FB7-C473-4200-9915-730A3A211492.jpeg


  • @FreeWoRLD tasarım olarak çok modern durmuyormu?
    Eğer mümkünse beklenen performans değerlerinde bu konuya yazarmısınız

  • ⭐⭐⭐

    tasarım olarak göz hitap eden modern bir araç gerek estetik gerekse görünüm harika. yalnız yerli araç diye lanse edilen aracın hangi parçalarına kadar yerli ve milli sorulması gereken soru bu. bunu yazarken eleştiri olarak yazmıyorum tabikide Ülkemin güzel işlere imza atması güzel işler yapması beni mutlu eder ve gururlandırır lakin daha önceki yerli ve milli diye tanıtılan aracıda gördük. aracın performans ve maliyetide önemli bir etken

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana
    Kesinlikle çok modern sayın @Muhtaradana

    Eğer aşağı kopyaladığım vadelilen özellikler gerçekleşirse ciddi bir piyasası olur.

    Açıkçası donanımsal bilgilerin detaylarını veren bir açıklama sanki gerekliydi ama zamanla belki yayınlanır (batarya kapasitesi, ne kadar kapasite ile şarj edilebildiği vs). Çünkü bu tarz soru işaretleri ABD gibi hemen hemen her yerde Tesla’nın supercharger istasyonlarının olduğu bir ülkede bile insanları endişelendiriyor/ merak ettiriyor. Mesela Tesla model3 220V ile 10 saatte şarj oluyor. 110v ev elektriği ile 4 günde şarj oluyor.

    Tüm ülkeye hızlı şarj istasyonu kurmak muhtemelen yeni bir araca yatırım yapmak kadar bir maliyet anlamına bile gelebilir.

    "Türkiye’nin Otomobili"nin ön gösterim aracının tanıtımında konuşan TOGG CEO'su Karakaş, "200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak" dedi.


  • Cok sevindirici bir haber. iyi ki benden once bu haberi vermissin @Edelweiss elinize saglik. Savunma Sanayii'nde gelinen noktadan sonra bu gelisme beni hic sasirtmadi. Insallah bu sekilde devam eder. Ulkede ki tum karamsarliga ragmen iyi giden birseylerde var demek ki. Gelecekten umudu kesmeyelim.


  • @Oktay-İbiş
    Neden İtalya'da tasarlandığına dair beni gayet tatmin eden bir yazı @FreeWoRLD ⬇⬇⬇

    Sonuna kadar okumak lazım neden İtalya'da tasarlandığını ve neden ilk prototipin İtalya'daki fabrikada üretildiği mantıklı olarak açıklamışlar

    Ayrıca bataryanın %100 yerli olması beni çok sevindirdi, sadece bu araç için değil başka alanlarda bu bataryaların kullanılacağına eminim

    TOGG CEO'SU: BATARYAYI SIFIRDAN ÜRETTİK
    Toplantıda konuşan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş şunları söyledi: "Dünyada oyunun kuralları değişiyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşmekte. Projeye başlamadan önce 18 şirketi inceledik. Fikri mülkiyeti yüzde 100 bizim olan bir otomobilden bahsediyoruz. 15 yıl içinde 5 modelimiz olacak. Neden SUV'u seçtik? Dünyanın en büyük segmenti. Yüzde 95'i ithal olan bir segment. Markanın adlandırma sürecini önümüzdeki senenin ortasında tamamlamayı düşünüyoruz. 200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak. Bataryasını sıfırdan geliştirdik. Aracın holografik asistanı var."

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Kesinlikle sevgili @Muhtaradana Neden prototip italya’da üretildi diye bir soru işareti olmaması gerekiyor.

    Direk Türkiye’deyken bu işin içinde biri olarak söyleyebilirim ki zaten prototip üretimlerini seri hatlarda yapmak akılsızca bir hareket olurdu. Biz tüm prototip üretimlerini Bruneck İtalya lokasyonunda yaptırıyorduk kendi üreteceğimiz ürünleri.

    Bir çok firmayada prototip gönderimleri yaptık.
    Hatta işin ilginç tarafı, Türkiye’deyken çalıştığım firmada bir kaç sene evvel gizli tutulan ve Türkiye’nin elektrikli otomobil çalışmaları için bir prototip gönderimi yapmıştık. Muhtemelen bu proje içindi eğer başka denemeler olmadı ise. O yüzden ben ekstra bir heyecanlandım bu proje için:)

  • Yasaklı

    Harika olmus 2017’de de Sangayda harika olmustu. Aku disinda yuzde yuz yerli olan neresi var ben aciklamada goremedim onu. “Uretime baslayana kadar yerli olacak” deniyorsa o baska. Bir de neden yurumedi o araba bugun? Yagmurdan diyorlar ama? Neyse hayirlisi olsun

  • ⭐⭐

    @mhepekiz 2022 yılında seri üretim başladığında tüm parçalari Türkiye üretiyor olacakmış. Lansmandan sonra Erdoğan aracı kullandı:

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Mustang mach e gibi olmus hatta piyasadaki mercedes dahil cogu aractan guzel duruyor.ama bu iste bir is var tankpalet fabrikasini belese verenler araba yaptirirmi

  • ⭐⭐

    Su tanıtım videosunu da ekleyeyim konuya:

    Suan piyasadaki çoğu elektrikli araçtan daha premium bir tasarıma sahip.

  • Yasaklı

    Sonu benzemesin inşallah

  • Yasaklı

    Eski bir otomobil dergicisi olarak (Auto Show) yanlış hatırlamıyorsam Mahindra (Hindistan), Pininfarina'yı 30 milyon Euro'ya satın almıştı. Bizim çöpe attığımız 40 milyon Euro üzerine buna ne kadar harcandı o da soru işareti. Şu anda TOGG grubunda üst düzeyde de iyi dostlarım var bu düşüncelerimi onlarla da paylaştım direkt olarak hatta bu sabah bile konuştum.

    Hayırlısı olsun diyelim, anneannem derdi...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Hitlerin 1936 da yaptigi gibi brandasini acip yarin satisa sunsalardi anlardim fakat bu arabalar gerceklesmeyecek gibi iki sene cok uzun bir sure.neyin bahanesiyle grlecekler acaba

  • Yasaklı

    @Calibraturbo önceki referans da kötü zaten.. Saab yerine geldi Pininfarina...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Cadillac bls evet aynen..ama bugun tayyibin korumalarinin chevylerine bittim

  • Yasaklı

    @Calibraturbo vallahi onlar da tırla gidiyor bir yerden bir yere yerli ve milli chevy galiba 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum