Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TOGG - Yerli otomobil

Gündem ve Sohbet
211 41 8.8k 29

• @Oktay-İbiş
    Neden İtalya'da tasarlandığına dair beni gayet tatmin eden bir yazı @FreeWoRLD ⬇️⬇️⬇️

https://onedio.com/haber/10-yildir-neredeydi-italyan-uretimi-mi-yerli-otomobile-dair-akliniza-takilan-tum-sorulari-yanitliyoruz-892948

Sonuna kadar okumak lazım neden İtalya'da tasarlandığını ve neden ilk prototipin İtalya'daki fabrikada üretildiği mantıklı olarak açıklamışlar

Ayrıca bataryanın %100 yerli olması beni çok sevindirdi, sadece bu araç için değil başka alanlarda bu bataryaların kullanılacağına eminim

TOGG CEO'SU: BATARYAYI SIFIRDAN ÜRETTİK
    Toplantıda konuşan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş şunları söyledi: "Dünyada oyunun kuralları değişiyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşmekte. Projeye başlamadan önce 18 şirketi inceledik. Fikri mülkiyeti yüzde 100 bizim olan bir otomobilden bahsediyoruz. 15 yıl içinde 5 modelimiz olacak. Neden SUV'u seçtik? Dünyanın en büyük segmenti. Yüzde 95'i ithal olan bir segment. Markanın adlandırma sürecini önümüzdeki senenin ortasında tamamlamayı düşünüyoruz. 200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak. Bataryasını sıfırdan geliştirdik. Aracın holografik asistanı var."

• @Muhtaradana Kesinlikle sevgili @Muhtaradana Neden prototip italya’da üretildi diye bir soru işareti olmaması gerekiyor.

Direk Türkiye’deyken bu işin içinde biri olarak söyleyebilirim ki zaten prototip üretimlerini seri hatlarda yapmak akılsızca bir hareket olurdu. Biz tüm prototip üretimlerini Bruneck İtalya lokasyonunda yaptırıyorduk kendi üreteceğimiz ürünleri.

Bir çok firmayada prototip gönderimleri yaptık.
    Hatta işin ilginç tarafı, Türkiye’deyken çalıştığım firmada bir kaç sene evvel gizli tutulan ve Türkiye’nin elektrikli otomobil çalışmaları için bir prototip gönderimi yapmıştık. Muhtemelen bu proje içindi eğer başka denemeler olmadı ise. O yüzden ben ekstra bir heyecanlandım bu proje için:)

• Yasaklı

Harika olmus 2017’de de Sangayda harika olmustu. Aku disinda yuzde yuz yerli olan neresi var ben aciklamada goremedim onu. “Uretime baslayana kadar yerli olacak” deniyorsa o baska. Bir de neden yurumedi o araba bugun? Yagmurdan diyorlar ama? Neyse hayirlisi olsun

https://fr.motor1.com/photos/525278/pininfarina-auto-shanghai-concepts/?fbclid=IwAR1xwQDmSpQ-urWFFGU5t-qi-tQiaC-85im0aYwaK_TKwUbzNiuIqNegkZg

• ⭐⭐

@mhepekiz 2022 yılında seri üretim başladığında tüm parçalari Türkiye üretiyor olacakmış. Lansmandan sonra Erdoğan aracı kullandı:

https://youtu.be/Frox9SPlr9c

• ⭐⭐

Mustang mach e gibi olmus hatta piyasadaki mercedes dahil cogu aractan guzel duruyor.ama bu iste bir is var tankpalet fabrikasini belese verenler araba yaptirirmi

• ⭐⭐

Su tanıtım videosunu da ekleyeyim konuya:

Suan piyasadaki çoğu elektrikli araçtan daha premium bir tasarıma sahip.

https://youtu.be/Sy5K125JPJQ

• Yasaklı

• Yasaklı

Eski bir otomobil dergicisi olarak (Auto Show) yanlış hatırlamıyorsam Mahindra (Hindistan), Pininfarina'yı 30 milyon Euro'ya satın almıştı. Bizim çöpe attığımız 40 milyon Euro üzerine buna ne kadar harcandı o da soru işareti. Şu anda TOGG grubunda üst düzeyde de iyi dostlarım var bu düşüncelerimi onlarla da paylaştım direkt olarak hatta bu sabah bile konuştum.

Hayırlısı olsun diyelim, anneannem derdi...

• ⭐⭐

Hitlerin 1936 da yaptigi gibi brandasini acip yarin satisa sunsalardi anlardim fakat bu arabalar gerceklesmeyecek gibi iki sene cok uzun bir sure.neyin bahanesiyle grlecekler acaba

• Yasaklı

@Calibraturbo önceki referans da kötü zaten.. Saab yerine geldi Pininfarina...

• ⭐⭐

Cadillac bls evet aynen..ama bugun tayyibin korumalarinin chevylerine bittim

• Yasaklı

@Calibraturbo vallahi onlar da tırla gidiyor bir yerden bir yere yerli ve milli chevy galiba :)

• ⭐⭐

Bu arabayi tayyip savunsun almanyaya da namusuyla satabilse keske namaza baslarim namaza.sosyal medyada almanyanin vag ci nazi kopekleri bashing propagandasina baslamis bile.rezil olmadan yapsinlar.fail etsinler sadece ic pazara satabilsinler yeterki yapsinlar.passata golfe en cok parayi veren ama en asagilanan ulkeyiz uzuluyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Elektrikli araba gitse bile hız kadranı hep sıfır göstermesi normal mi iknci bir soru Türk halkının alması düşünülmektedir. Fakat bu teknolojide bir aracı satış fiyatı en az 150 200 bin lira olur peki Bu fiyatlarda olan bir aracı hangi Türk vatandaşı alabilir. Orta seviyede olan bir Türk vatandaşı ancak 50 60 bin liraya kadar bir arabayı alabilir Peki bu kadar teknolojik Bir arabayı da Bu fiyatlarda üretebilirler mi

• Bu arada 26'sinda yapılan asgari ücret zammı rezilliginden bir gün sonra gündemi değiştirmeye yönelik bu ağıza bal çalma taktikleri gayet manidar.
    2022'ye kadar geldi gelecek denipte seçime 1 ay kalaya ertelenmez umarım.
    Bir diğer şahsi fikrim tasarım çok iyi ancak bu teknolojiyi alacak paraya sahip insanlardan çok alamayacak kişiler heyecanlanıyor o da ayrı mesele.

• bana hala mantıklı gelmiyor milli araba olayı:) zaten malum kişi araba üretmeden araba üreticisinden fazla kar elde ediyor vergilerle, önemli olan bukadar donanımlı olan aracın fiyatı ne olacak?Asgari ücretli bir birey ne kadar vadede bu arabaya sahip olacak herşey muamma herzamanki gibi

• Bu ileti silindi!

• Pininfarina sadece bir "Car Design" yani tasarim firmasidir, dolayisiyla otomobil uretmez. Alaninda Dunya'nin en iyilerindendir. 1930 yilindan beri otomobil tasarimi yapmaktadir. Pininfarina firmasinin one cikan tasarimlarinda bazilari Italyan Ferrari, Alfa Romeo, Ingiliz Bentley ve Fransiz Peugeot arabalari sayilabilir.

Yahudi esraftan Solomon Efendi Edirne'de tefecilikle ugrasmaktadir ve Edine Valiligine yuklu miktarda borc vermistir. Odeme de aksaklik cikinca Vali Pasa'dan randevu alir ve gider. Solomon Efendiyi bekleme salonuna alirlar ve Pasa'yi haberdar ederler. O esnada tuvaletde bulunan Pasa birazda heyecanla aceleden pantolonunun fermuarini cekmeyi unutur. Solomon Efendiye hosgeldin dedikten sonra sebebi ziyaretini sorar. Sorar ama Solomon Efendinin gozu Pasanin fermuarindadir surekli. Sonunda dayanamaz, Pasam fermuariniz acik kalmis der. Pasa: yahu Solomon Efendi bizde dost basa, dusman ayaga bakar denir. Biz rum ve ermeni ahalinin ayaga bakmasina aliskiniz da sen ikisinin tam ortasina bakiyorsun. Simdi sana ne diyecegiz dost mu dusman mi bilemedim" der.

Turkiye'ye pamuk ipligiyle bile bagli olsa dahi her TC vatandasini heyecanlandirmasi beklenen bir haber basliginda bu denli kinayeli, sarkastik hatta kinci mesajlara ne demeli bende bilemedim. Bazi katilimcilarin gozu surekli ya ayakta, ya fermuarda. Insallah Turkiye bunlari asar.

• ⭐⭐

Arkadaslar pininfarina tasarım yaptı diye arac onların olmuyor ornegin Cadillac Allante var belki bileniniz vardır karoser italyada pininfarinada tasarlanmıstı hatta uretiliyordu ve boeing 747 lerle Michigana gidiyordu ve bu arabanın yuruyenı hakiki amerıkandı 4.9 ve 4.6 northstar. Keza pejo 406 coupe de aynı. Onuniçin ezmeyelim yani keske keske yapılsa da kendini luks diye pazaarlayan özellikle volksvvagen ve opel gibi markalar esas durusa gecsin. Kaşkayi mokka bile 250 bin lirayken. 150 bine kapısılır bu araba.Bızım gıbı garıbanlar 10 liralık arabaya biner alamaz o ayrı. Guzel şeylere sapka cıkarmak lazım ama bu arabaların gerceklesecegini ben dusunmuyorum 2 sene beklemek diye birsey olamaz.İşin aslı insanları boşboş universiteye veya zorla ımamhatipe sokacagına Almanyadakı gıbı lıse sonrası ausbıldung benzerı programlara sokabilmek, teknige yatkın insan yetistirmek,kafası basmayana sut peynır urettırmek para vermek sonra işin Florası bir jenerasyonda olusur

• 2010 dan beri zaten yer yil haberlere gore yerli otomobil uretiliyor!
    Birde bir turlu hala hangardan cikamayan yerli ucak var...

Benzer Başlıklar

• Domestic violence

Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    250 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • Kitap Tavsiyeleri

Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    639 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k