@Ustcambosdia, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Herkese merhaba,
İlk öncelikle bu kadar yararlı bilgiler paylaştığınız için çok teşekkürler. Kısaca durumumdan bahsetmek istiyorum belki daha önce tecrübe etmiş biri olabilir.
Haziran ayında turist vizesi ile Amerika'ya geldim ve Ekim ayında Amerikalı erkek arkadaşımla evlendik. Daha önce 4 kez Amerika'ya giriş çıkışım var ve 2017 yılındaki J-1 vizemde "subject to 2 year rule" kuralı var. Bunu işlemlere başlayıncaya kadar sorun olabiliceğini farketmemiştim. Şu an waive yapmak için işlemlere başladım hala haber bekliyorum. (yaklaşık 2 ay sürebiliceği yazıyor websitesinde) 28 Aralık'ta da 6 aylık kalış iznim doluyor.
Danışdığımız bir avukat turist vizemi uzatmamı tavsiye etti. Zaten uzatmak için başvuru yapsam bile red alıcam bu işlemi sadece yasal kalmak için yapmak istiyorum . Yasal kalmak istememin sebebi de advance parole' e başvurabilmek , benim sorum böyle bir başvuru yapmak daha sonra Greencard sürecimi olumsuz etkiler mi? Şimdiden teşekkürler.
Resmen evlisiniz, turistik amaci gutmeniz cok olasi degil. Ben yalan bir basvuru yapmanizi tavsiye etmem.
J1'i aldiktan sonra Turkiye'de toplam 24 ay vakit gecirdiniz mi?