Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • @Mihok hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar...

  • ⭐⭐⭐

    @Mihok Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar 👏


  • @Mihok Tebrikler yeni hayatında tüm güzelliklerin seninle olmasını dilerim. Darısı bana ve bekleyen tüm arkadaşlarımıza.. Böyle güzel haberleri almak çok keyifli :grinning_face: :grinning_face:


  • @Mihok hayırlı olsun, tebrikler yeni hayatınıda başarılar dilerim.


  • Arkadaşlar yazılanlardan sonra paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirteyim burada konu hakkında çok bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar var belki bana düşmez ama nazicane fikirlerimi paylaşmak istedim. Ben ve eşim standart veya da standart şartların 1 tık üzerinde çalışan insanlarız. Geçen sene 10 yıllık ABD turist vizesi aldık. Vize almaya gitmeden önce etrafımızda herkes bize olumsuz bildirimde (etrafımızda ki herkesin ya kendi yada bir akrabası vize başvurusu yapmış ve ret almışda bizim haberimiz yokmuş) bulundu ve bu yüzden dolayı mülakat esnasında ve öncesinde baya gerildik. Hazırlık aşamasında evraklarımızı çok düzenli şekilde dosyaladık. Hatta Newyork'a gidecektik. Orada neler yapacağımızın (gezi planı) excel tablosunu bile hazırladık. Görüşme yaptığımız kişi yaptığımız hazırlık için bize teşekkür etti. İlla ki turist vizesi ile greencard arasında dağlar kadar fark vardır ve ikisi arasında ki önem tartışılmaz. Bu tecrübemden yola çıkarak benim önemli gördüğüm nokta gerekli evrakların dışında ne istediğimizi ve orada ne yapacağımızı bilerek mülakata gitmek ve ona göre de ekstra gerekli evrakları yanımızda götürmek. Karşı tarafa bizim eylem planımız hazır demek lazım. Hesabımızda olan paranın illaki çok önemi var fakat bence bilinçli olmanında önemi çok yüksek.


  • @Lonewolf Böyle güzel bir deneyimi geçte olsa aktardığınız için teşekkür ederiz. Bundan sonraki hayatınızda bol şans diliyorum. Umarım bizlerinde mülakatı sizinki gibi sorunsuz olarak geçer.


  • @Lonewolf Öncelikle yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Bu tür olumlu mülakat deneyimlerini okumak bütün bu sabır isteyen süreçte biraz daha olumlu düşünmemize yardımcı oluyor. Bütün hayatımızın gidişatını değiştirecek bir olay hakkında diğerlerinin en ufak olumlu veya olumsuz deneyimi insanın bütün duygu halini, sürece bakışını değiştirebiliyor. O yüzden deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cek @knnrn kendisi houston da hemşiredir.
    Ayrıca arkadaşım var. Ben New Jersey de Jersey shore University medical center da dahiliye asistaniyim. Üniversite hastanesi Dr Arda Akoluk Telefon numarası 732 869 5773


  • @dmrtkn çok teşekkür ederim ama bu yazı inşallah biraz olsun insanları doğru yorum yapmaya sevk eder.


  • @Oktay-İbiş kardeşim bak yazıdan sonra ki mülakata çatır çatır hemde sahilde dolaşır gibi almış yok ben istatistik çıkardım yok yarım milyon olacak değil işte kimse bilmiyor sadece tahmin yürütüyoruz ama kesinmiş gibi tahmin yürütmeyin bunu istiyoruz sadece bak @israfil geçen seneden gidenlerden çok güzel açıklayıcı bir yazı yazdı. Kıyaslama yaptı bambaşka bir açıdan yani bunlara ihtiyacımız var gerçekten de orada olupta yaşayanların yazılarına


  • @Mihok tebrikler hayatın mülakatta ki gibi su gibi akıcı olur. Ayrıca senin mülakatın tartışmalara noktayı koydurttu. Cuukk diye oturdu. Çünkü kimse girmeden sallamasyon yapıyordu. Onlara inat çok iyi oldu. Tekrar tebrikler.


  • @Cemal-Kalın Kesinlikle çok doğru bir tespit. Bende söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Oraya giden bir insanın zaten iyi bir eylem planı olmalı bence de.


  • @Lonewolf tebrik ederim hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar


  • ARADAŞLAR neden hala onay maili gelmiyor ?


  • Öncelikle herkese Merhaba 2 aralık pazartesi günü mülakat deneyimimi aktarmak istiyorum. Süreç aynı herkesten okuduğunuz ve bildiğiniz gibi işliyor. 2019 Mayıs ayından itibaren hesabımda 15k$ dolar vardı ve tek kişiyim ve üniversite öğrencisiyim bu yüzden babam ve anneme ait araba ve aşşağı yukarı 10 tane tapu götürdüm ama bir faydası olmadı @bolatmali görüştüğü kişiyle görüştüm mülakatımız ingilizce gerçekleşti L.A gitmek istediğimi söyledim fakat çok pahalı olduğundan sponsor bulmam istendi ve pasaportum verildi.Tavsiyem pahalı şehirleri ilk aşamada tercih etmemeniz mülakat tarihi belli olan arkadaşlar muhakkak formu açtırıp adresi güncellesinler yada gerçekten yüksek miktarda para olmasın lazım hesapta.


  • @Mihok tebrikler


  • @Emre-Topçuoğlu bu soruyu soran 10. kişisin ben dışında herkes aynı cevabı yazıyor. Herkese geldi sana şimdiden gelecek diye bir şey yok. Çünkü senin numaran current olması hazirana bile sarkabilir. Ondan dolayı hazirana kadar beklemen gerekiyor. Haziran yada temmuz tahminimce current olupta hala mail gelmezse ozaman mail atılıyor. Ondan sonra aynı gün cevap geliyor. Daha 7-8 ay var şimdiden telşa yapmana gerek yok. Panik yapmana da gerek yok


  • @Lonewolf herşey gönlünüzce olsun


  • Bugün takip edebildiğimiz kadarıyla mülakata giren arkadaşlarımızdan 5 tanesi onay aldı
    Bir arkadaşımızdan sponsorluk istendi


  • Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım buradaki herkesin sonucu istediği gibi olur. Süreci yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik. Heyecanlı ve oldukça yoğun bir süreç oldu. Bundan sonra Amerika tarafında da mücadeleye devam edeceğiz. Gittikten sonra elimden geldiğince buradan paylaşımda yapacağım. Buradan aynı şehirde olduklarımla da irtibata geçip karşılık dayanışma içerisinde bulunma düşüncesindeyim.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum