Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Semihmete bence daha onceki mesele verdiginiz bilgiden cok uslubunuzdu. Henuz yeteri kadar bilgi aktarilmadi foruma formulu bulabilmek icin... Dolayisiyla formul olusturmak icin biraz daha bekleyelim derim ... :)

3 kisi icin 50.000 dolar bence de yeterli olacaktir (umuyorum :) ), ama herkesin sorun yasamayacagi minimum miktari bulmaya calisalim... Tabii ki bu surecte talihlilerin yapmasi gereken, tum maddi birikimlerini ve nakite cevrilebilecek mal ve mulkleri gostermek olmali.

• Biz de bu yaşanan gelişmelerden sonra tercihimizi şikagodan yana yapacağız...Umarım herkes için hayırlı haberler duyarız

• ⭐⭐

@crazycells Kişisel fikrim ev tapusu araba ruhsatı vb. Şeyler göstermek hiçbirşey ifade etmeyecek!!! Sanki Sadece nakit parayı dikkate alıyorlar...

• @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Kişisel fikrim ev tapusu araba ruhsatı vb. Şeyler göstermek hiçbirşey ifade etmeyecek!!! Sanki Sadece nakit parayı dikkate alıyorlar...

Ozaman tek kisi bu gidisle en az bi 20 k $ göstermemiz lazim gibi duruyor...

• ⭐⭐

@HPX 30k yap garanti olsun👍🏾

• ⭐⭐⭐

@haymatlos_ @dilara1424

Bu aşamada miktarı yükselterek onay alan arkadaşımız, paranın kaynağını noter satış sözleşmelerinide evrakların içerisine ekleyerek gösterdi. Çağan arkadaşımızın gösterdiği miktar bu aşamada onlara gerçekçi gelmeyebilir.
    Teminatı arttırırkende kaynağını göstermek daha ikna edici gözüküyor.
    Bir sürü teori ortaya atabiliriz fakat üzerinize olan taşınmazları bu yıl dikkate almadıkları kesinleşti gibi.
    Girecek olan olan adayların bu konuda biraz daha hassas davranması lazım.
    Teminatın iki hesapta gözükmesi önceden çok fazla sorun teşkil etmiyor gibiydi. Ama artık mülakata girecek adayların teminatlarını tek hesapta birleştirmesi daha sağlıklı olacak.

• Merak ediyorum avrupa ulkelerindekini bu kadar sıkıyorlarsa afrikadakilerede aynı sıkıyorlar mı acaba

• Öyle bir şey varsa yüksek numaralara sıra gelir

• ⭐⭐

@nfs741 tahminim Afrika yı sıkmazlar. Sonuç ta fakirlik ve yoksulluk var orda ama Avrupa bölgesi zengin🤷‍♂️

• @dilara1424, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Caghan ben şimdi iyice panik olmaya başladım, daha önce los angeles için 22.000 usd göstermiştiniz bu yetersiz bulunmuştu, şimdi iki buçuk katı olarak 55.000 usd gösterdiniz ve bu da mı yetersiz bulundu :(( yoksa para olarak son dakika da girmiş diye mi böyle düşündüler gerçekten 55 k ise bu ciddi bir bakiye,bizim sponsor bulma gibi bir durumumuz yok ve biz de los angeles'a benzer rakamlarla gitmeyi planlıyoruz beklenti nedir ben tam anlayamadım,normalde mesleğiniz neydi acaba? Çok soru sordunsa kusura bakmayın ama hepimiz manen bu süreçte yıpranıyoruz belirsizliklerden sanırım

Merhaba,

Panik yapmanıza gerek yok bizim dışımızda daha az parayla vizesi onaylanan çok kişi var sizi yanlış bişeye yönlendirmek istemem.

Ben reklam ajansında Sanat Yönetmeni olarak çalışıyorum Los Angeles’ı seçmemin sebeple buydu. Beklentinin ne olduğunu sorarsanız bende bilmiyorum malesef ama para kaynaklarının bende çok net gösterilmesi taraftarıyım.

@salih2825
    Bende sizin gibi düşebilirdim süreci yaşamamış olsaydım fakat bana mülakat sırasında pasaportumu geri verirken “peki ne kadar göstermemiz gerekiyor.” dedim ve bana ne kadar çok gösterebilirseniz dediler.
    Araba vs satıpta para gösterebilirdik ki bu daha inandırıcı olurdu ama biz burdaki düzenimizi bozmamak için böyle bi girişime girmedik çünkü yinede onaylamıyabilirlerdi.

• @Semihmete 31.527 afrika 2019 kazananlar az değil yani

• ⭐⭐

@ayvalik10 Haklısın.Afrika Avrupa kıyasında saçmalamışım..Gerçekçi olmamış.

• @chuckneedless
    Ben daha öncesinde bu konu hakkında KCC e-mail atmıştım, soru ve gelen cevabın linklerini aşağıya bırakıyorum, dilerseniz sizde kendi durumunuzu sorun

DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/103557

DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/103726

• Bu konuda uzman degilim fakat kucuk bir arastirma sonrasi su bilgilere ulastim:

Homeland Security 15 Ekim 2019 tarihinden itibaren Final Rule uygulamaya basladi, yani inadmissibility on public charge ground.

Link: https://www.uscis.gov/legal-resources/final-rule-public-charge-ground-inadmissibility

Bu kuralin sorular ve cevaplar bolumundeki son soruya verilen cevapta yillik gelirin Federal Poverty Guidelines da belirtilen kisi basi household gelirinin en az 250%'i olmasi gerektiginden bahsediyor.

2019 Federal Poverty Guidelines icin link: https://aspe.hhs.gov/2019-poverty-guidelines

Kucuk bir matematik:

1 kisi icin poverty guideline miktari $12,490
    $12,490 x 250% = $31,225

2 kisi icin $16,910
    $16,910 x 250% = $42,275

3 kisi icin $21,330
    $21,330 x 250% = $53,325

Belkide greencard vize gorusmesindeki bankada para gostermede bu yontemi kullaniyor olabilirler....

• ⭐⭐

@MySea Benim hesap tuttu😊👍🏾

• ⭐⭐

@Semihmete Hesap tuttu ama bu kadar parayı nerden bulacaz ??

• @Semihmete 50k $ fazla bir para değilki 285 bin tl yapar ev satılır araba satılır kredi çekilir babadan kardeşten alınır mülakattan sonra geri verilir. Bu konuda borca girmekten korkmayın abd de dolar kazancağın için tr de tl ile borçlar kolay ödenir.

• @Mrfirat, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Semihmete 50k $ fazla bir para değilki 285 bin tl yapar ev satılır araba satılır kredi çekilir babadan kardeşten alınır mülakattan sonra geri verilir. Bu konuda borca girmekten korkmayın abd de dolar kazancağın için tr de tl ile borçlar kolay ödenir.

Dogru bir saptama. Yalniz ne kadar zaman diliminde bir hesaptaki giris-cikis olayina baktiklari da onemli bir etken olabilir.

• @MySea arkadaşın case 28k.. 25k ve altı garanti mülakata çağrılıyor. Dolayısıyla mülakat tarihi belli olduktan sonra bu hareketleri yapması daha garanti olur. Ne olur ne olmaz bir bakmışız 25.557 te cut off olmuş.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k