[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@Muhtaradana 6 hafta geçmesine rağmen KCC evrak onayı maili gelmedi ama beklemeli miyiz? Sıralamalarımız yakın size de gelmemiş mail atmamız gerekir mi?
Dosya Numarasi: 2020EUX32XXX
DS-260 Gonderimi: 13/05/2019
KCC Evrak Istegi: 16/10/2019
KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: -
@erkcet Tebrikler yeni yaşantınızda başarılar dilerim
-
@erkcet TEBRİKLER YENİ YAŞAMINIZDA MUTLULUKLAR DARISI HERKESE
-
Gelişme var, şöyle ki;
Cumartesi pasaportlarımız PTT'yle geldi. Biz hesabımızdaki parayı 2,5 katına çıkartmıştık ve yine alamadık bu seferde sponsor veya iş bulun kağıdıyla karşılaştık :)
-
Merhaba. Onay alan arkadaşları tebrik ederim.Biz bugün mülakata girenlerden biriydik. Muayene kısmı herkeste olduğu gibiydi. Evrak teslimi ve para kısmı da standart şekilde gerçekleşti. Görüşmemizi Türkçe ve İngilizce karışık yaptık. Standart soruları sordular. Ne mezunusun, nereye gideceksin, orada tanıdığın var mı,ne iş yapacaksın? Ve maddi göstergemizin orada yaşamaya yeterli olmadığını söyleyerek, sponsor bulun geri gönderin dedi ve pasaportlarımızı geri verdi.
Ek bilgi olarak söyleyeyim, 2 yaşındaki kızımız ile 3 kişiyiz. New Jersey/ 25bin dolar ve ev tapusu verdik. Lisans mezunu 2memuruz öğretmen ve kimyager. Kendi alanlarımızda çalışmayı istediğimizi söyledik.Parayı artırma imkanım olmadığı için sormadım sponsor yerine para koysam olur mu diye.Bizim için adres bulmak bile zor oldu ki sponsor olacak hiçbir tanıdığımız yok.Ve bulamazsak bizim için olumsuz sonuçlandı kısacası.
-
@greenati hocam siz yinede umudunuzu kaybetmeyin. Gün doğmadan neler doğar
-
Merhaba, ben de hala otomatik mail hariç, belgeleriniz ulaştı mailinin onayını beklemekteyim. 24binlerde case numberım. Alan var mıdır?
-
@greenati inşallah en kısa zamanda bu sorunu aşarsınız geçmiş olsun.
-
@greenati geçmiş olsun umarım vizenizi en kısa sürede alırsınız
-
@greenati, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Merhaba. Onay alan arkadaşları tebrik ederim.Biz bugün mülakata girenlerden biriydik. Muayene kısmı herkeste olduğu gibiydi. Evrak teslimi ve para kısmı da standart şekilde gerçekleşti. Görüşmemizi Türkçe ve İngilizce karışık yaptık. Standart soruları sordular. Ne mezunusun, nereye gideceksin, orada tanıdığın var mı,ne iş yapacaksın? Ve maddi göstergemizin orada yaşamaya yeterli olmadığını söyleyerek, sponsor bulun geri gönderin dedi ve pasaportlarımızı geri verdi.
Ek bilgi olarak söyleyeyim, 2 yaşındaki kızımız ile 3 kişiyiz. 25bin dolar ve ev tapusu verdik. Lisans mezunu 2memuruz öğretmen ve kimyager. Kendi alanlarımızda çalışmayı istediğimizi söyledik.Parayı artırma imkanım olmadığı için sormadım sponsor yerine para koysam olur mu diye.Bizim için adres bulmak bile zor oldu ki sponsor olacak hiçbir tanıdığımız yok.Ve bulamazsak bizim için olumsuz sonuçlandı kısacası.
Görüşmede hangi eyalete gideceğinizi belirtmiştiniz?
-
@heroinchains 24k olarak yaklaşık nisan - mayıs gibi sıra gelir ondan dolayı şimdiden telaş yapmanıza gerek yok. Eğer current olup hala gelmediyse ozaman tekrar mail atarsınız. Evrakları atmıştım herhangi bir eksiklik var mı diye şimdiden telaş yapma
-
@srhnkskn New Jersey
-
@greenati Eyalet özelinde yetersiz görülmüş olabilir mi zira geçmiş yıllarda 3 kişi için ideali zaten 25.000 dolardı kaldı ki siz ekstra ev tapusu da göstermişsiniz
-
@srhnkskn Dv202 sürecini ne yazık ki geçmiş yıllarla kıyaslamayı bırakmak zorunda kaldık. Ciddi ölçüde sizi rahatlatacak maddi bir durumunuz yoksa direk sponsor istiyorlar. Hatta neredeyse standarta bağlamış durumdalar bu sene.
-
@salih2825, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@srhnkskn Dv202 sürecini ne yazık ki geçmiş yıllarla kıyaslamayı bırakmak zorunda kaldık. Ciddi ölçüde sizi rahatlatacak maddi bir durumunuz yoksa direk sponsor istiyorlar. Hatta neredeyse standarta bağlamış durumdalar bu sene.
Ortalama ne bi ücret bekliyorlar ozaman bu sene icin efendim? Gecen senelere bakaral 10-12.000$ yeterince gözüküyordu
-
@greenati Eğer Amerika'ya göç etmeyi ciddi bir şekilde istiyorsanız bu şekilde son düzlükte pes etmenizi doğru bulmuyorum. Süreci buraya kadar getirdikten sonra illa ki bir yol bulacaksınızdır diye umuyorum. Herşey gönlünüzce olsun.
-
@HPX Doğru diyorsunuz önce ki senelerde o rakamlar yeterli bulunuyormuş. Hatta asıl talihli 15000$ + yanında gidecek birey sayılarını 5000$ ekleyerek yeterli meblağı hesaplayabiliyorduk. Dv2020 sürecinde ise gideceğinizi eyaletin durumuna realist olarak bakılıyor gibi görünüyor. Ve birde bu sene eklenen sağlık sigortası için ekstra olarak bir meblağı hesaba dahil ediyorlar. Artık süreç ve hesaplamalar herkes için değişkenlik gösteriyor. Gideceğiniz eyalet, birey sayınız ve sağlık sigortası ile ilgili planlamanız sizin sürecinizi yönlendirecektir. Özetle dolgun bir hesapta sorun yaşayacaksak eğer sponsor bulma ve iş teklifi mektubu almaya erken başlamalıyız.
-
Hocam, ben eğer konsolos olsam ve bana yukarıdan daha dikkatli olun mali durum ile ilgili diye bir uyarı geldiyse, eşi ile başvuran birinin hesaplarının ikisinin toplamını dikkate almam.
Yani eşinde 10k var sende de 10k varsa, toplam 20 k var gibi görmeyebilirim. En kötü senaryo gereği. Sonuçta ordan çekip diğer hesaba koymuşsunuz gibi bir değerlendirme yapılabilir. O sebeple tüm parayı sanırım aynı hesapta birleştirmek en iyi sonucu verecektir, soru işareti bırakmayacaktır.
Sağlık sigortası hesaplanırken herhalde 5'er k da sağlık sigortası için en az kişi başı ayırmak gerekecek diye düşünüyordum lakin, "hesaptaki paramızı 2,5 katına çıkardık yine sponsor istediler" yorumunu gördükten sonra ona da pek güvenemedim.
Süreç gösterecek neler olduğunu, herkese sabırlar ve başarılar diliyorum.
Sürecin biraz daha ilerlemesi ile bir excel tablosu oluştursak ve gösterilen para, kaç hesapta gösterildi, tapu gösterildi mi?, AP varsa sebebi gibi sütunlar koysak sanırım gelecek için faydalı olur. Sadece bir öneri, @crazycells 'in kararı.
Selamlar herkese. -
@salih2825, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@HPX Doğru diyorsunuz önce ki senelerde o rakamlar yeterli bulunuyormuş. Hatta asıl talihli 15000$ + yanında gidecek birey sayılarını 5000$ ekleyerek yeterli meblağı hesaplayabiliyorduk. Dv2020 sürecinde ise gideceğinizi eyaletin durumuna realist olarak bakılıyor gibi görünüyor. Ve birde bu sene eklenen sağlık sigortası için ekstra olarak bir meblağı hesaba dahil ediyorlar. Artık süreç ve hesaplamalar herkes için değişkenlik gösteriyor. Gideceğiniz eyalet, birey sayınız ve sağlık sigortası ile ilgili planlamanız sizin sürecinizi yönlendirecektir. Özetle dolgun bir hesapta sorun yaşayacaksak eğer sponsor bulma ve iş teklifi mektubu almaya erken başlamalıyız.
Anladim efendim.. cevabiniz icin tesekkür ederim. Peki sponsor dedikleri nasil oluyor veya nasil bulabiliriz, tanidik yoksa eger? Ve o sponsor olan kisiyi ne bekliyor? Ceza, yardim falan etmesi lazimmi yoksa sirf kagidi bizim icin doldurursa yeterlimidir efendim?
-
@greenati çok büyük geçmiş olsun sonuçta eylül 2020 kadar vaktiniz var (55k vize basımı bitmezse) fakat bir yerde tutarsızlık var onu cevaplarsan sevinirim. Senin yazıda yazdın soru soruyorlar tanıdık var mı diye sen hayır dedin ondan sonra adres olarak bir yeri belirtmişsin ki senin yazında çok zor ayarladım diye. Eğer bir insan bir adresi gösteriyorsa orada yaşayan kişiyi tanımalıdır ki adresini belirtsin. Neden Hayır dedin. Ozaman ki tahminimce konsolosluğun düşünceleri şöyledir google maps aç bir tane evi tesadüf bul sonra adresini yaz. Bu benim tahminim çünkü en kötü olay hatta nefret ettikleri olay yalan beyandır ki bu durum yalancılık durumuna giriyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum