Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)


  • @cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells Cihan Bey, tekrar mı görüşmeye gitmem gerekiyor? Çok ilginç. Anlam veremiyorum.Hem de 11 Eylül tarihinde düzenlenmiş.

    Konsolosluktan haber bekleyin, kendiniz baska sitelerden kontrol etmeyin durumunuzu.


  • bir arkadaşım turist olarak bulunuyor. Oğlu vatandaş oldu. Gerekli formları doldursa ABD'den çıkmadan sureci buradan takip etse sorun olur mu. Bu arada çalışma izni alabilirmi. Cevabıniz icin simdiden teşekkur ederim


  • @Ziya-Palıgu, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Şu an Abd'de esimle beraber turist olarak bulunuyoruz. 4 ay daha kalma sürem var. Oğlum vatandaş oldu. Gerekli formları doldursak ve biz ABD'den çıkmadan sureci buradan takip etsek sorun olur mu. Kalma süresini 6 ay daha uzatabiliyormuşuz. Statü dışı olursak problem teşkil eder mi. Bu arada çalışma izni alabilirmiyiz. Cevabıniz icin simdiden teşekkur ederim

    Evet, islemleri baslatabilirsiniz ve ABD'deyken sureci halledebilirsiniz.

    Eger gocmenlik basvurusu yapiyorsaniz, sonrasinda turist vizesi basvurusu ya da uzatma basvurusu yapmamalisiniz! Gocmen olma isteginiz varsa, turist olma amaci gudemezsiniz! Basvurulariniza dikkat etmelisiniz... yoksa 'visa fraud' ile suclanabilirsiniz.

    Statu disi kalinsa da IR vizelerinde istisnalar mevcut, o nedenle sorun yasamamaniz lazim. Calisma izni icin basvuru yapabilirsiniz.


  • Çok teşekkür ederiz.


  • @crazycells Cihan Bey, merhabalar benim göçmen vizem 6 Şubat 2020 tarihinde bitiyor. Ben de 16 Ocak 2020 tarihine CA ya biletimi aldım.Sizce vizemin bitmesine 20 gün kala gitmem bir sorun çıkarır mı? Ayrıca, orada bebek bakıcılığı yapmak istiyorum. Ben Türkiye de iken bebek bakıcığına müraacat etme gibi bir olanağım var mı? Yada hem bebek bakıcılığı hemde o ailenin yanında kalma . Çünkü, oğlum şu anda ev bakıyor eğer uygun fiyata ev bulamazsa dedim ailenin yanında kalma hemde çocuklarına bakma. Bu tür işleri internetten bulma imkanım olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Cevabınızı bekliyorum.


  • @cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells Cihan Bey, merhabalar benim göçmen vizem 6 Şubat 2020 tarihinde bitiyor. Ben de 16 Ocak 2020 tarihine CA ya biletimi aldım.Sizce vizemin bitmesine 20 gün kala gitmem bir sorun çıkarır mı? Ayrıca, orada bebek bakıcılığı yapmak istiyorum. Ben Türkiye de iken bebek bakıcığına müraacat etme gibi bir olanağım var mı? Yada hem bebek bakıcılığı hemde o ailenin yanında kalma . Çünkü, oğlum şu anda ev bakıyor eğer uygun fiyata ev bulamazsa dedim ailenin yanında kalma hemde çocuklarına bakma. Bu tür işleri internetten bulma imkanım olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Cevabınızı bekliyorum.

    Bu baslik altinda sadece IR5 sureciyle ilgili sorularinizi sormalisiniz.

    Vizeyi son gune kadar kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.


  • @crazycells Cihan Bey, peki bu bebek bakıcılığı işi için hangi başlıklı altında sormalıyım?


  • @cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells Cihan Bey, peki bu bebek bakıcılığı işi için hangi başlıklı altında sormalıyım?

    zaten ana sayfadaki basliklari takip ederseniz ilgili bolumu bulabilirsiniz, ana sayfayi bu sekilde guncelledik:

    https://yesilkartforum.com/forum/categories

    Is ve Meslekler ile ilgili kisim burada:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler


  • Merhaba
    23 yaşındaki kızım ben ve eşim için green card başvurusu yapacak. Bu konu ile ilgili forumdaki yazılanları okudum. Kızım doktora öğrencisiAmerikan vatandaşı. Yanına başka bir sponsorumuz var.

    1. Eşimin de benim de turist vizemiz var. Başvuru yapınca vizelerimiz iptal mi olur?
    2. Eşim şu anda kızımın yanına ziyarete gitti. Başvuruyu oradan mı yapmalıyız yoksa buradan mı? Normal şartlarda Nereden yaparsak daha kısa sürede sonuçlanır?

  • @mavili, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Merhaba
    23 yaşındaki kızım ben ve eşim için green card başvurusu yapacak. Bu konu ile ilgili forumdaki yazılanları okudum. Kızım doktora öğrencisiAmerikan vatandaşı. Yanına başka bir sponsorumuz var.

    1. Eşimin de benim de turist vizemiz var. Başvuru yapınca vizelerimiz iptal mi olur?
    2. Eşim şu anda kızımın yanına ziyarete gitti. Başvuruyu oradan mı yapmalıyız yoksa buradan mı? Normal şartlarda Nereden yaparsak daha kısa sürede sonuçlanır?
    1. Basvuru yaparken degil, vize alirken eski vizeleri iptal ederler.
    2. ABD'de Green Card'in gelmesi uzun surer ama ABD'de halihazirda yasiyor oldugunuz icin calisma izni aldiktan sonra calismaya baslayabilirsiniz. ABD disinda iseniz tum surecin bitip vize almayi beklemelisiniz. Iki durumun da avantajlari ve dezavantajlari var, kendi durumunuza hangisi uyuyorsa ona gore basvuru yapabilirsiniz.

  • Hayır hayır ABD de yaşamıyoruz şu anda. Eşim kızımı görmeye gitti. Türkiyede yaşıyoruz biz.

  • ⭐⭐

    Iyı geceler Neutralize olur olmaz ana baba için başvuru yapabiliyormuyuz? Sürec ortalama kac sene sürer ve başarı şansı nedir.Tesekkur ederim


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Iyı geceler Neutralize olur olmaz ana baba için başvuru yapabiliyormuyuz? Sürec ortalama kac sene sürer ve başarı şansı nedir.Tesekkur ederim

    evet, yapabilirsiniz. Surec kabaca 1 yil suruyor diyebilirsiniz.

    Anne/babaniz oldugu icin, resmi olarak bu iliskiyi gosterdiginiz surece buyuk ihtimal alirlar. Sadece saglik veya suc gecmisi bakimindan sorunlari varsa bir ihtimal sorun olabilir, ama cogunlukla sorun olmamasi lazim.


  • @crazycells Cihan Bey, merhaba. Ben şu an CA dayım. Size sorum olacak fakat benim sorumla ilgili herhangi bir başlık göremedim. O yüzden burdan sormak zorunda kaldım. Ben 16 Ocak ta giriş yaptım. Social Security Office gittim ve 2 hafta içinde benim social security cardımı yollayacaklar. Green cardımı bekliyorum. Onu aldıktan sonra Türkiye ye gitsem ve orda en az ne kadar kalabilirim ? Ne kadar Türkiye de kalırsam sorun olmaz tekrar Amerika ya girişimde? Cevabınızı acilen bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells Cihan Bey, merhaba. Ben şu an CA dayım. Size sorum olacak fakat benim sorumla ilgili herhangi bir başlık göremedim. O yüzden burdan sormak zorunda kaldım. Ben 16 Ocak ta giriş yaptım. Social Security Office gittim ve 2 hafta içinde benim social security cardımı yollayacaklar. Green cardımı bekliyorum. Onu aldıktan sonra Türkiye ye gitsem ve orda en az ne kadar kalabilirim ? Ne kadar Türkiye de kalırsam sorun olmaz tekrar Amerika ya girişimde? Cevabınızı acilen bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    Su konuyu okumalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/


  • Merhaba Cihan Bey,
    ABD vatandaşı 22 yaşında Türkiye’de halen üniversite öğrencisi olan kızım benim için IR-5 vizesi kapsamında Form I-130 başvurusu yapacak. ABD’de herhangi bir adresi, banka hesabı yok, henüz çalışmıyor, herhangi bir kendi geliri veya malvarlığı yok. I-864 formunda kendi geliri 0 USD, varlığı belki bir kaç bin USD görünecek, ancak “intending immigrant” olarak anne/babasının emeklilik maaşı ve kira geliri ile banka mevduatı ve gayrimenkulleri assets olarak eklendiğinde gerekli asgari limiti fazlasıyla karşılıyor olacağız. Posta ve fiziki ikamet adresleri ABD dışında Türkiye’de olan Petitioner kızımızın “Country of Domicile” ABD olması şartını Form I-864 açıklamaları Part 4 Item 5/2/B bölümünde yer alan “Records of paying US State or local taxes” kapsamında, ödenecek vergisi olmasa da 2019 yılına ilişkin Tax Return kaydı ve Part 4 Item 5/2/F bölümünde yer alan “Other proof such as evidence that you are a student studying abroad.” kapsamında üniversite öğrenci belgesi ile kanıtlamak istiyoruz.

    1. Öncelikle kızımın yukarıda anlatılan durumumuza göre anne/babası için IR-5 vizesine yönelik Form I-130 ve Form I-864 doldurması mevcut mevzuat ve uygulamalar kapsamında kabul edilir mi? Buna benzer başvurular ve sonuçları hakkında bilgi verebilir misiniz.

    2. Form-130 açıklamalarında ücretin çek veya money order ile ödenebileceği, ABD dışında yaşayanların ise en yakın ABD Elçiliği veya Konsolosluğuna ödeme yöntemi için başvurabileceği belirtilmiş.
      Posta ile başvuruda Form G-1450 doldurularak kredi kartı ile ödeme aşağıda belirtilen şartlar sağlanırsa mümkün görünüyor:
      USCIS Form G-1450 Authorization for Credit Card Transactions üzerinde;
      “Form G-1450 may only be used with a form being submitted to a USCIS Lockbox”
      “USCIS cannot process credit card payments without an authorized signature.”
      notları var.

    https://www.uscis.gov üzerinden Form I-130 için USCIS’e online başvuruda ücreti;
    a) Son durum itibarıyla kredi kartı veya debit kart ile online ödeme imkanımız var mı?
    b) Petitioner’ın kendi adına olan bir kredi kartı ile ödenmesi zorunlu mu? Beneficiary’ın kendi adına düzenlenmiş kredi/debit kartıyla ödeme yapabiliyor muyuz?

    1. I-130 başvurusunun USCIS tarafından onaylanmasından sonraki adımda “Immigrant Visa Application Processing Fee” ve “Affidavit of Support Fee” ücretlerinin CEAC sitesinde online ödenebilmesi için “You will need a bank routing number and a checking or savings account number from a U.S. based bank” uyarısı var. Kızımızın ABD’de herhangi bir banka hesabı olmadığı için bu ödemeleri başka nasıl yapabiliriz? Kredi kartı ile online ödeme imkanı son durum itibarıyla var mı?

    Saygılarımızla,


  • @elma, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Merhaba Cihan Bey,
    ABD vatandaşı 22 yaşında Türkiye’de halen üniversite öğrencisi olan kızım benim için IR-5 vizesi kapsamında Form I-130 başvurusu yapacak. ABD’de herhangi bir adresi, banka hesabı yok, henüz çalışmıyor, herhangi bir kendi geliri veya malvarlığı yok. I-864 formunda kendi geliri 0 USD, varlığı belki bir kaç bin USD görünecek, ancak “intending immigrant” olarak anne/babasının emeklilik maaşı ve kira geliri ile banka mevduatı ve gayrimenkulleri assets olarak eklendiğinde gerekli asgari limiti fazlasıyla karşılıyor olacağız. Posta ve fiziki ikamet adresleri ABD dışında Türkiye’de olan Petitioner kızımızın “Country of Domicile” ABD olması şartını Form I-864 açıklamaları Part 4 Item 5/2/B bölümünde yer alan “Records of paying US State or local taxes” kapsamında, ödenecek vergisi olmasa da 2019 yılına ilişkin Tax Return kaydı ve Part 4 Item 5/2/F bölümünde yer alan “Other proof such as evidence that you are a student studying abroad.” kapsamında üniversite öğrenci belgesi ile kanıtlamak istiyoruz.

    1. Öncelikle kızımın yukarıda anlatılan durumumuza göre anne/babası için IR-5 vizesine yönelik Form I-130 ve Form I-864 doldurması mevcut mevzuat ve uygulamalar kapsamında kabul edilir mi? Buna benzer başvurular ve sonuçları hakkında bilgi verebilir misiniz.

    2. Form-130 açıklamalarında ücretin çek veya money order ile ödenebileceği, ABD dışında yaşayanların ise en yakın ABD Elçiliği veya Konsolosluğuna ödeme yöntemi için başvurabileceği belirtilmiş.
      Posta ile başvuruda Form G-1450 doldurularak kredi kartı ile ödeme aşağıda belirtilen şartlar sağlanırsa mümkün görünüyor:
      USCIS Form G-1450 Authorization for Credit Card Transactions üzerinde;
      “Form G-1450 may only be used with a form being submitted to a USCIS Lockbox”
      “USCIS cannot process credit card payments without an authorized signature.”
      notları var.

    https://www.uscis.gov üzerinden Form I-130 için USCIS’e online başvuruda ücreti;
    a) Son durum itibarıyla kredi kartı veya debit kart ile online ödeme imkanımız var mı?
    b) Petitioner’ın kendi adına olan bir kredi kartı ile ödenmesi zorunlu mu? Beneficiary’ın kendi adına düzenlenmiş kredi/debit kartıyla ödeme yapabiliyor muyuz?

    1. I-130 başvurusunun USCIS tarafından onaylanmasından sonraki adımda “Immigrant Visa Application Processing Fee” ve “Affidavit of Support Fee” ücretlerinin CEAC sitesinde online ödenebilmesi için “You will need a bank routing number and a checking or savings account number from a U.S. based bank” uyarısı var. Kızımızın ABD’de herhangi bir banka hesabı olmadığı için bu ödemeleri başka nasıl yapabiliriz? Kredi kartı ile online ödeme imkanı son durum itibarıyla var mı?

    Saygılarımızla,

    1. Evet, anlattiklariniz kadariyla basvuru icin hicbir sorun cikmamasi lazim. Akliniza gelen tum kaynaklari gostermeye calisin, sponsorluk konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu da inceleyin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

    2. a. evet, yukaridaki formu doldurarak ve kredi karti bilgilerinizi ekleyerek odemeyi yapabilirsiniz. b. eger soyismi ayniysa sorun olacagini sanmam, zaten basvuru formunda isminiz de yaziyor olacak isterseniz kucuk bir not ekleyin forma...

    3. Maalesef bir banka hesabina ihtiyaciniz olacak, su an icin NVC baska turlu odemeleri kabul etmiyor.


  • Merhaba,

    Kizim ABD vatandasi oldugu icin Green Card basvurusunda bulundum ve su an evraklar NVC'de. Cok yerde baktim ama cevaba rastlayamadim. Benim 2. evliligim ve simdiki esim kizimin annesi degil. Benimle beraber esim de basvuru yapabilir mi? Esimin kizimla baglantisi olmadigi icin basvuru yapamayacagini dusunuyorum. Buyuk ihtimalle ben Green Card aldiktan sonra benim uzerimden basvuru yapma hakki olacaktir. Bilgisi olan yardimci olursa simdiden cok tesekkur ederim.


  • @alibilen, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Merhaba,

    Kizim ABD vatandasi oldugu icin Green Card basvurusunda bulundum ve su an evraklar NVC'de. Cok yerde baktim ama cevaba rastlayamadim. Benim 2. evliligim ve simdiki esim kizimin annesi degil. Benimle beraber esim de basvuru yapabilir mi? Esimin kizimla baglantisi olmadigi icin basvuru yapamayacagini dusunuyorum. Buyuk ihtimalle ben Green Card aldiktan sonra benim uzerimden basvuru yapma hakki olacaktir. Bilgisi olan yardimci olursa simdiden cok tesekkur ederim.

    diger baslikta da belirttim, emin olmak adina bunu Muslu Hukuk Burosu'na da soralim. Surada yeni bir baslik olusturabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • IR5 kategorisinde ilk basvurumu USCIS uzerinden 6 Kasim 2019 tarihinde yaptim ve I-130 formum 22 Eylul 2020 tarihinde onaylandi. 2 hafta sonra NVC hesap olusturdu ve 5 gun icerisinde istenen evraklari yukleyip DS-260 formunu tamamladim. 22 Aralik 2020 tarihinde NVC evraklarimi onayladi ve su an vize randevusu verilmesini bekliyorum ancak IR5 kategorisi vizeleri su an kapali maalesef. Benim gibi IR5 kategorisinde olup bekleyen var mi diye merak ettim.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum