IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)
-
@cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
@crazycells Cihan Bey, eğer olumlu ise, pasaportumu göndermemi istiyorlarsa, $325 nasıl ödeme yapacam konsolosluğa?
Gozunuz aydin, idari islem sureciniz tamamlanmis.
En yakin zamanda pasaportunuzu konsolosluga gonderip vizenizi alabilirsiniz. Bu islemi PTT'den "eksik evrak" kaydi yaparak halledebilirsiniz. (AIS'teki hesabinizi kullanarak)
Onemli olan pasaportun kisa surede konsolosluga ulasmasi ve sizin AIS hesabinizda pasaportun gonderilecegi bir PTT subesinin belirtilmesi. Bunun disindaki kisimlar ayrinti.
325'i daha once NVC'ye odediniz sanirim, o nedenle bir daha odemenize gerek yok. Eger gerek olsaydi konsolosluk zaten bu konuda sizi bilgilendirirdi.
-
@crazycells teşekkür ederim .
-
@crazycells Cihan Bey, size özelden mail attım ilgilenirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
@crazycells Cihan Bey, size özelden mail attım ilgilenirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
dogru sekilde yapmissiniz. size verilen belgeyi de icine koyarsaniz hicbir sorun yasamazsiniz.
PTT'ye vereceginiz kod onemli degil; onemli olan dosya numaranizin da oradaki belgelerin birinde yaziyor olmasi, zaten paket konsolosluga ulastiktan sonra sizin dosyanizi kolayca bulabilirler.
-
@crazycells teşekkürler.
-
@crazycells Merhabalar Cihan Bey, ben pasaportumu 2 Eylül pazartesi sabahı PTT kargo ile yolladım. 4 Eylül de konsolosluk pasaportumu teslim aldı. Hala konsolosluktan congratulations diye bir email almadım. Vize de basılmadı muhtelemen. Bir sorun mu vardır? Bakıyorum forum da herkesin vizeli pasaportları kısa sürede gelmiş. Bende strese girdim. Şimdiden teşekkürler.
-
@crazycells Merhabalar Cihan Bey, ben pasaportumu 2 Eylül pazartesi sabahı PTT kargo ile yolladım. 4 Eylül de konsolosluk pasaportumu teslim aldı. Hala konsolosluktan congratulations diye bir email almadım. Vize de basılmadı muhtelemen. Bir sorun mu vardır? Bakıyorum forum da herkesin vizeli pasaportları kısa sürede gelmiş. Bende strese girdim. Şimdiden teşekkürler.
Merak etmeyin bir problem yoktur, bi gibi durumlarda konsolosluga 1 hafta sure tanimalisiniz. En yakin zamanda haber alacaginiza eminim.
-
@crazycells Teşekkür ederim.
-
@crazycells Cihan Bey, size özelden mail gönderdim. Konsolosluktan geldi. Endişelendim. Moralim çok bozuldu. Gülsüm hanıma gelmemiş daha önce böyle bir email konsolosluk tarafından. Gülsüm hanım da benim gibi IR 5 kategoriden. Acaba parental kidnapping charge ile ilgili olabilir mi? Yoksa idari işlemler tamamlandı tekrar mı idari işlemlerden geçecem? Emin olmak için. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Şimdiden teşekkürler.
-
@crazycells Cihan Bey, size özelden mail gönderdim. Konsolosluktan geldi. Endişelendim. Moralim çok bozuldu. Gülsüm hanıma gelmemiş daha önce böyle bir email konsolosluk tarafından. Gülsüm hanım da benim gibi IR 5 kategoriden. Acaba parental kidnapping charge ile ilgili olabilir mi? Yoksa idari işlemler tamamlandı tekrar mı idari işlemlerden geçecem? Emin olmak için. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Şimdiden teşekkürler.
Merak etmeyin sadece gonderdiginiz postanin kendilerine ulastigini bildirmisler. Bu e-mail'de telaslanmanizi gerektirecek bir cumle yok. Bu ay, gocmen vize birimi oldukca yogun calisiyor, o nedenle gecikmeler normal. Kendilerine biraz daha sure taniyin.
-
@crazycells Rahatlattınız beni. Sağolun.
-
@crazycells Cihan Bey, bugün öylesine https:/ceac.state.gov burdan durumuma bakayım dedim. U.S. Department of State
IMMIGRANT VISA APPLICATION
Ready
Immigrant Visa Case Number: ANK2019XXXXXXXXXX
Case Created: 09-Jan-2019
Case Last Updated: 11-Sep-2019Your case is ready for your interview when scheduled at the U.S. Consular section. If you have already scheduled an appointment for an interview, please prepare your documents as directed in your appointment letter and appear at the consulate on the appointed date and time. Otherwise, please wait until you have been notified of your interview appointment. Additional information about how Immigrant Visa interview appointments are scheduled can be found at: http://nvc.state.gov/interview
For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.Normal birşey mi bu? Anlamadım bunu. Ben zaten gittim görüşmeye.
-
@crazycells Cihan Bey, tekrar mı görüşmeye gitmem gerekiyor? Çok ilginç. Anlam veremiyorum.Hem de 11 Eylül tarihinde düzenlenmiş.
-
@crazycells Cihan Bey, tekrar mı görüşmeye gitmem gerekiyor? Çok ilginç. Anlam veremiyorum.Hem de 11 Eylül tarihinde düzenlenmiş.
Konsolosluktan haber bekleyin, kendiniz baska sitelerden kontrol etmeyin durumunuzu.
-
bir arkadaşım turist olarak bulunuyor. Oğlu vatandaş oldu. Gerekli formları doldursa ABD'den çıkmadan sureci buradan takip etse sorun olur mu. Bu arada çalışma izni alabilirmi. Cevabıniz icin simdiden teşekkur ederim
-
@Ziya-Palıgu, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Şu an Abd'de esimle beraber turist olarak bulunuyoruz. 4 ay daha kalma sürem var. Oğlum vatandaş oldu. Gerekli formları doldursak ve biz ABD'den çıkmadan sureci buradan takip etsek sorun olur mu. Kalma süresini 6 ay daha uzatabiliyormuşuz. Statü dışı olursak problem teşkil eder mi. Bu arada çalışma izni alabilirmiyiz. Cevabıniz icin simdiden teşekkur ederim
Evet, islemleri baslatabilirsiniz ve ABD'deyken sureci halledebilirsiniz.
Eger gocmenlik basvurusu yapiyorsaniz, sonrasinda turist vizesi basvurusu ya da uzatma basvurusu yapmamalisiniz! Gocmen olma isteginiz varsa, turist olma amaci gudemezsiniz! Basvurulariniza dikkat etmelisiniz... yoksa 'visa fraud' ile suclanabilirsiniz.
Statu disi kalinsa da IR vizelerinde istisnalar mevcut, o nedenle sorun yasamamaniz lazim. Calisma izni icin basvuru yapabilirsiniz.
-
Çok teşekkür ederiz.
-
@crazycells Cihan Bey, merhabalar benim göçmen vizem 6 Şubat 2020 tarihinde bitiyor. Ben de 16 Ocak 2020 tarihine CA ya biletimi aldım.Sizce vizemin bitmesine 20 gün kala gitmem bir sorun çıkarır mı? Ayrıca, orada bebek bakıcılığı yapmak istiyorum. Ben Türkiye de iken bebek bakıcığına müraacat etme gibi bir olanağım var mı? Yada hem bebek bakıcılığı hemde o ailenin yanında kalma . Çünkü, oğlum şu anda ev bakıyor eğer uygun fiyata ev bulamazsa dedim ailenin yanında kalma hemde çocuklarına bakma. Bu tür işleri internetten bulma imkanım olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Cevabınızı bekliyorum.
-
@crazycells Cihan Bey, merhabalar benim göçmen vizem 6 Şubat 2020 tarihinde bitiyor. Ben de 16 Ocak 2020 tarihine CA ya biletimi aldım.Sizce vizemin bitmesine 20 gün kala gitmem bir sorun çıkarır mı? Ayrıca, orada bebek bakıcılığı yapmak istiyorum. Ben Türkiye de iken bebek bakıcığına müraacat etme gibi bir olanağım var mı? Yada hem bebek bakıcılığı hemde o ailenin yanında kalma . Çünkü, oğlum şu anda ev bakıyor eğer uygun fiyata ev bulamazsa dedim ailenin yanında kalma hemde çocuklarına bakma. Bu tür işleri internetten bulma imkanım olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Cevabınızı bekliyorum.
Bu baslik altinda sadece IR5 sureciyle ilgili sorularinizi sormalisiniz.
Vizeyi son gune kadar kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.
-
@crazycells Cihan Bey, peki bu bebek bakıcılığı işi için hangi başlıklı altında sormalıyım?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum