Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

• @crazycells cevaplarınız için

• @crazycells bu akşam bizden istedikleri formu doldurucağız. Umarım Aralık ayı Christmas tatiline kalmadan sürecimiz son bulur. Güncelleme oldukça yardım ve görüşlerinizi isteyeceğim. Teşekkürler

• @crazycells Hocam formu doldururken aklımıza bir soru takıldı. Görüş ve öneriniz bizim için çok önemli.
    Şimdi bildiğiniz üzere eşimden Ds-5535 formunu doldurmasını istediler. Ve buradaki sorular neredeyse (son 15 yılda seyahat ettiği yerler ve son 5 yıldır kullandıgı iletişim bilgileri hariç) DS-260 formundakilerle aynı. Biz DS-260 formunu doldururken yaşadığınız yerler kısmına atıyorum eşimin 9 ay gibi kısa bir süre için öğrenci evini yazmamıştık (çünkü ikametgahı hiç değişmemişti) Ya da sosyal medya hesaplarından sadece Facebook ve Instagram (yani en çok kullandıkları) bilgilerini verdik. Şimdi DS-5535 formunda bu soruları tekrardan soruyor. Şimdi ikilemde kaldık,

1. Yeni formu doldururken Ds-260 formunda belirtmediğimiz bütün bilgileri bildirelim mi?
    2. Eğer bunu yaparsak bu sefer de "kardeşim madem bunlar vardı neden Ds260 formunu eksik doldurdunuz?" derler mi?

Ayrıca formun başında şöyle bir ibare var:

Aside from your name, date of birth, and visa classification, please only provide information not included in your current visa application; for example, if all of your children are listed in your current visa application (Form DS-160 or DS-260), you do not need to list them again

Yani adamlar zaten bizden DS-260 formuna yazmadığımız şeyleri istiyor değil mi?
    Ya da şunu mu demek istiyor: benim sana Ds260 formunda sormadığım sorular vardı ( seyahatler ve geçmiş iletişim bilgileri) lütfen bunları cevapla.

Sizden cevap gelene kadar konsolosluğa bu formu göndermeyeceğiz. Görüş ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.

• @morpenguen, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

@crazycells Hocam formu doldururken aklımıza bir soru takıldı. Görüş ve öneriniz bizim için çok önemli.
    Şimdi bildiğiniz üzere eşimden Ds-5535 formunu doldurmasını istediler. Ve buradaki sorular neredeyse (son 15 yılda seyahat ettiği yerler ve son 5 yıldır kullandıgı iletişim bilgileri hariç) DS-260 formundakilerle aynı. Biz DS-260 formunu doldururken yaşadığınız yerler kısmına atıyorum eşimin 9 ay gibi kısa bir süre için öğrenci evini yazmamıştık (çünkü ikametgahı hiç değişmemişti) Ya da sosyal medya hesaplarından sadece Facebook ve Instagram (yani en çok kullandıkları) bilgilerini verdik. Şimdi DS-5535 formunda bu soruları tekrardan soruyor. Şimdi ikilemde kaldık,

1. Yeni formu doldururken Ds-260 formunda belirtmediğimiz bütün bilgileri bildirelim mi?
    2. Eğer bunu yaparsak bu sefer de "kardeşim madem bunlar vardı neden Ds260 formunu eksik doldurdunuz?" derler mi?

Ayrıca formun başında şöyle bir ibare var:

Aside from your name, date of birth, and visa classification, please only provide information not included in your current visa application; for example, if all of your children are listed in your current visa application (Form DS-160 or DS-260), you do not need to list them again

Yani adamlar zaten bizden DS-260 formuna yazmadığımız şeyleri istiyor değil mi?
    Ya da şunu mu demek istiyor: benim sana Ds260 formunda sormadığım sorular vardı ( seyahatler ve geçmiş iletişim bilgileri) lütfen bunları cevapla.

Sizden cevap gelene kadar konsolosluğa bu formu göndermeyeceğiz. Görüş ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.

DS-260 formuna yazdiginiz bilgileri tekrar yazmaniza gerek yok, sadece eklemeleri yapabilirsiniz.

1. Eger onemliyse bildirebilirsiniz.
    2. Sorabilirler, sorarlarsa cevabinizi verirsiniz.

Forumda defalarca kaldiginiz adreslerin yazilmasi gerektigini, ikametgah belgesindeki adreslerin onemli olmadigini tekrarladik. Surecinizde sorun yasamak istemiyorsaniz forum tavsiyelerine daha cok uymanizi oneririm.

• @crazycells çok teşekkür ederiz hocam...

• Ben 7. Ayı doldurdum hala ses yok... vize türüm f1 dı. Merak ediyorum bu süreç olumsuzda olsa geri bildirim yapılıyor mu? Daha ne kadar beklemeliyim bilemiyorum. Dosyamda güncelleme de yapılmıyor. Vize görüşmesine gittiğim tarih yazıyor dosya güncelleme tarihinde sonrasında update edilmemiş

• bu konu hala aktif mi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

2020 mali yili basladigi icin bundan sonraki idari islem soru ve guncellemelerini su konu uzerinden yapabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

• Bu ileti silindi!

• @crazycells Merhabalar. 2018 eylul ayindan beri ap surecindeydim. O zamandan beri esimle sayili gun gorusebildik. Artik umidimizi kaybettigimiz icin 2020 nisan ayinda esim Turkiyeye donucekti. Bugun (07.02.2020) de hic beklemedigimiz sekilde idari islemimin tamamlandigina dair mail aldim. Pasaportumu ptt ile yollamam isteniyor. Ancak esiminde vizesi bitti. Haziran ayinda da calisma izni biticek. Sizce vizem onaylanir mi?

• @beyaz16, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

Merhaba
    Esim 5yildir ABD de yasiyor. F1 vizesiyle ogrenci olarak gitti. yuksek lisansini bitirdikten sonra OPT programi dahilinde calismaya basladi. 2018 temmuz ayindan beri STEM-OPT programina bagli olarak calisiyor. calisma izni 2020 haziranda biticek.
    Biz 2018 agustosta evlendik. eylulde F2 vize mulakatim oldu. mulakat sirasinda vizem onaylandi. ancak ayni gun AP ye kaldigima dair mail geldi. 7ay bitti hala AP durumum degismedi. konsolosluga her mail attigimda sadece beklemem gerektigini soyluyolar. AP surecindeyken baska bir vize turune basvurabiliyormuyum? ogrenci veya turist vizesi gibi. budurumda baska ne yapabilirim? simdiden tesekkurler

Merhabalar. 2018 eylul ayindan beri ap surecindeydim. O zamandan beri esimle sayili gun gorusebildik. Artik umidimizi kaybettigimiz icin 2020 nisan ayinda esim Turkiyeye donucekti. Bugun (07.02.2020) de hic beklemedigimiz sekilde idari islemimin tamamlandigina dair mail aldim. Pasaportumu ptt ile yollamam isteniyor. Ancak esiminde vizesi bitti. Haziran ayinda da calisma izni biticek. Sizce vizem onaylanir mi? Nasil plan yapacagimiza sasirdik :(

• @beyaz16 AP sürecinin bittiğini belirttikleri ve pasaportunuzu istediklerine göre süreç olumlu sonuçlanmış diyebiliriz. En azından ben henüz aksini görmedim. Siz pasaportunuzu yollayın, zaten konsolosluğa ulaştıktan sonra 1-2 iş günü içerisinde size geri göndereceklerdir pasaportu. Sonuca göre planınızı yaparsınız.

• @beyaz16 tebrik ederim, hayırlı olsun
    Çok uzun bir bekleme süresi olmuş geçmiş olsun

• @tesko Tesekkurler. Insallah dediginiz gibi olumlu sonuclanir vizem. Sonucunu yazarim.

• @Muhtaradana Tesekkur ederim. Gercekten cok uzun surdu. 1bucuk sene kadar bekleyen pek duymadim. Insallah gidebilirim bende.

• ⭐⭐⭐

@beyaz16
    Bu kadar süre beklemek gerçekten zor olsa gerek.. Ama sonunda vizeyi alıyorsunuz. Sizin adınıza çok sevindim :) Bol Şans

• @bolatmali
    Saolun. Sanirim bu kadar zaman sonra vize elime gecip gidene kadar inanamiycam :)

• @beyaz16, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

@crazycells Merhabalar. 2018 eylul ayindan beri ap surecindeydim. O zamandan beri esimle sayili gun gorusebildik. Artik umidimizi kaybettigimiz icin 2020 nisan ayinda esim Turkiyeye donucekti. Bugun (07.02.2020) de hic beklemedigimiz sekilde idari islemimin tamamlandigina dair mail aldim. Pasaportumu ptt ile yollamam isteniyor. Ancak esiminde vizesi bitti. Haziran ayinda da calisma izni biticek. Sizce vizem onaylanir mi?

Gozunuz aydin. Cok beklemissiniz, umarim bundan sonra bu kadar beklemezsiniz. Cunku genelde bir kez idari isleme kalmak, sonraki vize basvurularinda da idari isleme kalma ihtimalinizin yuksek oldugunun habercisi...

Vizenin basilip basilmayacagina konsolos karar verecek. F1 vizesi icin alinan I-20'nin suresi gecmis oldugu icin konsolos vize vermeyebilir. Fakat OPT sonuna kadar vize de verebilir.

Bol sanslar. Umarim iyi haberlerinizi duyariz...

• @crazycells pasaportum konsolosluga ulastiktan sonra bikac defa case tarihimde guncelleme oldu. bugun de Administrative Processing kismi Issued olarak guncellendi. Bu kesin vizemin onaylandigi anlamina geliyor mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k