Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @iskenderp aslında yığılma yok sadece belli bir algoritma ile çağırıyorlar. Britsimon adlı hafiften ukela arkadaşında belirttiği gibi,daha önceki yıllarda yüksek numara açıkladığında aylarca mülakat bekleyen oluyormuş. Bu sistemde current olanı o ayda çağıracaklarmış.


  • burası mülakat deneyimleri konusu ama ben mülakat deneyimi okuyamadım biraz erken mi açılmış 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iskenderp aslinda KCC'nin dosya isleme yontemi de degisti. Artik dosya numarasi kucuk olanlara oncelik veriyorlar.

    Eskiden yili 8000-9000 ile acip, ilk aylarda sadece 1000'er-2000'er artiyordu, bu ilk ay 8000 kisi, ikinci ay 1000 kisi mulakata giriyordu anlamina gelmiyor. Insanlar gecikmeli olarak (ideal artisa gore) mulakata giriyorlardi ve gecikme bitince de, guncel sayilar yuksek dosya numaralari arasindaki boslugun da etkisiyle hizli hizli artmaya basliyordu. Bu yil kucuk sayilardan baslamasi sadece kimin ne zaman mulakata girecegini degistirecek, ama toplam vize sayisi ve konsolosluklarin isleyebilecekleri dosya sayisinda bir degisiklik olmadigi icin kapanis yine benzer olacak 🙂

    O nedenle en iyisi -ve yapilabilecek tek sey- sabirla beklemek 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 aynen 🙂 ilk aylar -surec de henuz baslamadigindan- bu tur bulten tartismalari ve tahminleri her zaman yapilir 🙂 Ekim'den sonra mulakat sureci ve deneyimleri daha yogun konusulur.


  • @crazycells peki bu numaralar hep böyle 2.000-2.500 kadar artarsa eylül 2018 tarihine kadar ancak 25k civarına gelecek demektir. Bu durumda benim gibi yüksek case numaralarının durumu ne olacak? Herkesi current yapabilmeleri için bir şekilde bu yöntemi değiştirmeleri veya aylık sayıyı artırmaları gerekir diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vdulkadiroglu merak etmeyin, yuksek numaralar arasi dusuk numaralar kadar yogun degil. Dolayisiyla su an 2000 kisi 0-2000 araligina denk geliyorsa, daha sonra bu 2000 kisi 25.000-30.000 araligina denk gelecek.

    Daha once bununla ilgili uzun bir yazi yazmistim, bu forumda var mi emin olamadim, hemen bir bakayim yoksa ekleyeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @crazycells çok teşekkürler hızlı yanıtın için. Önceki yazımda da belirttiğim gibi mülakat tarihime (Ekim ayı) çok az zaman kaldığı ve sistemden PTT adresimi de seçtiğim için şu aşamada konsolosluğa mail atıp "ben evleneceğim randevu tarihimi daha ileri bir tarihe alır mısınız" der isem, olumsuz bir etkisi olur mu, sahte evlilik algısı oluşur mu diye endişeleniyoruz. Buna ilave DV2018 talihlilerinin EU'da mülakata çağırılma numaraları da oldukça düşük olarak açıklandığı için, mülakata hiç çağırılamama (vizelerin dolması ve baştan elenme) yahut aylar sonraya mülakata çağırılma gibi bir ihtimal olamaz değil mi? 🙂 Süreci ilk kez yaşayacak bir insan olarak biraz kaygılı yazıyor olabilirim. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay olumsuz bir durum olmaz. Kendilerini durumdan haberdar edin, evlendikten sonra da bilgilerinizi gonderip esiniz icin bir form actirin.

    Mulakata cagrilmama durumu olmaz.


  • 2018 talihlisiyim. Lakin case number 36k. 2019 cekilisine katilmami engeleyici bir durum var midir? Bunun bir kaniti var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @highcasenumber hayir, hicbir engelleyici durum yok. Green Card'i olmayan kisiler cekilise katilabilirler. Bu yilin cekilisini kazanmis olmaniz henuz Green Card sahibi oldugunuz anlamina gelmez.


  • @arnblt @crazycells Tabi durumun farkındayım ama şunu gözden kaçırmayalım. Diyelim ki 2600 ilk cut-off'da 1000 avrupalı var ve bu adamlar forumlarını submit etmediler hiçbiri... Yİne 2600 açıklanır mıydı ? Hayır tabi ki, konsoloslukların kapasiteleri göz önüne alınarak devam eden sıralamadan submit edenler çağrılırdı ay boş geçmesin diye. Yani benim çıkarımım da size ek olarak bu cut-off içindeki avrupalı cengaverlerimiz submitleri hızlı yaparak konsolosluk kapasitesi yeter sayısına ulaştırmışlar ve 4500 olarak açıklanmış. Sanırım anlatabildim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iskenderp aslinda durum formlari submit etmekten cok KCC'nin bu formlari isleyebilmesi. KCC dusuk numarali dosyalari -sonradan gondermis olsalar bile- oncelikli olarak isleyip sisteme aktarmis olabilir, yahut sistem cok hizli calismaya basladigindan herkes sisteme hizlica (onceki yillardaki gecikme olmadan) aktarilmis olabilir. Bunlar da benzer bir sonucu yaratirdi. Su an icin hangisinin dogru oldugunu bilmiyoruz ama daha once de dedigim gibi, bu sayilar sadece kimin ne zaman mulakata girecegini etkileyecek, onun disinda surece bir etkileri olmayacak.


  • @crazycells bidk su an bana dv2018 cikti. henuz mulakata girmedim. dv2019 icin den basvuru yapabilirmiyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 evet, yapabilirsiniz; ama siz yine de tekrar basvurdugunuzu forumda cok dile getirmeyin. Dogal olarak henuz cekilisi kazanmamis arkadaslar bu duruma sinirleniyor cunku... anlayisli olmakta fayda var 🙂


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @pilot23 evet, yapabilirsiniz; ama siz yine de tekrar basvurdugunuzu forumda cok dile getirmeyin. Dogal olarak henuz cekilisi kazanmamis arkadaslar bu duruma sinirleniyor cunku... anlayisli olmakta fayda var 🙂

    Anladim hocam,


  • DV-2019 için resmi sitede birşey göremiyorum (ya da yanlış bir yere bakıyorum). Hatırladığım kadarıyla günler veya haftalar öncesinden çekiliş ile ilgili bilgiler sitede olurdu ama şimdi hiçbirine rastlamadım. Konuyla ilgili resmi bir kaynak gören oldu mu acaba aramızda?


  • @vdulkadiroglu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    DV-2019 için resmi sitede birşey göremiyorum (ya da yanlış bir yere bakıyorum). Hatırladığım kadarıyla günler veya haftalar öncesinden çekiliş ile ilgili bilgiler sitede olurdu ama şimdi hiçbirine rastlamadım. Konuyla ilgili resmi bir kaynak gören oldu mu acaba aramızda?

    Klavuz daha yayınlanmadı bildiğim kadarı ile ama eli kulağındadır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vdulkadiroglu sayin @Takip 'in dedigi gibi eli kulagindadir... Bu konudaki resmi yonergeler, onceleri cok erken paylasiliyordu; ama son yillarda hemen basvuru tarihleri oncesinde paylasmaya basladilar.


  • Merhaba @crazycells , malum yerden sen gidince tadı tuzu kalmadı ve şimdi burdayız..
    Ben DS260 doldurdum ve interview yerimi Ankara seçtim. Eğer şu an Amerika'ya gitsem sürece buraya hiç dönmeden orada devam etme imkanım nedir?
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum