Tax return W-2, Vergi formu
-
Merhabalar join sponsorumdan W-2 formu istenmiş fakat Join sponsor iş yeri sahibi, işçi değil bunu elçiliğe nasıl anlatabilirim? Tüm istenilen Tax return belgelerini yükledik W-2 formunu çalıştığımız işveren dolduruyor bunu anladık ama ya ben iş verensem ne doldurmam gerek beynim yandı... Bilgisizlik çok kötü bir şey
-
@ac2261 Hocam bir de taxslayer da deneyin.
-
@D-K Bu durumda, isyeri sahibi olarak en son yilin tax return (vergi beyani) belgelerini proof of income olarak gosterebilir sanirim.
-
@MySea Cevap için teşekkür ederim.En son yılın tax return belgelerini proof of income olarak ekliyorum.
-
Tekrar merhabalar W-2 formuna takıldık kaldık. Olmazsa olmazmış yani bankada paranız, işyeriniz,eviniz,arabanız hiç bir işe yaramıyor. İlla ki W-2 formu ve IRS Tax transcript formu isteniliyor. Beyim heralde 54 yaşından sonra mcdonald's çalışmak zorunda kalacak lol
-
Merhabalar, eşimle birlikte Nisan ayında Amerika'ya turist vizesi ile giriş yaptık. BOFA'dan hesaplarımızı açtık ve saving hesabımıza yanımıza getirdiğimiz parayı yatırdık. Hatta daha rahat harcama yapabilmek için yetmediği yerde TEB hesabından günlük 300 dolar çekip yine hesaplarımıza yatırdık. 1 ayın sonunda hesapta 3 bin dolar para oldu. Sonra eve W-8BEN formu geldi. Araştırdığım kadarıyla bu form ABD üzerinden gelir elde edenlerin doldurması gereken bir formmuş. Ben burada turist olarak bulunuyorum forma yazabileceğim SSN ve ITIN yok maalesef. 1 ayda 3 bin dolar hesaba parça parça para girmesi gözlerine mi battı acaba ? Neden böyle bir form göndermiş olabilirler. Gelen zarfın üzerinde tax return yazıyordu. Bilgisi olan varsa desteğini rica ederim.
Şimdiden teşekkürler -
Trump Reis, herkese (yuksek gelirliler haric) en az $2000 temettu gonderilecegini acikladi. Olur mu olmaz mi bilinmez ama olursa buyuk ihtimalle 2026 yilinda olur. Bu durumda, 2024 veya 2025 tax return bilgilerini baz alacaklardir. Yani kisaca 2024 ve 2025 vergi beyanlarini mutlaka yapin.

-
@MySea Bu vatandaslar icinmi sadece yoksa calisanlar icinde varmi? Bir diger sorumda yuksek gelirler haricten kasit nedir yillik kazanci ne kadara kadar olanlar dahil buna?
-
@Aleras Henuz hicbirsey netlesmedi. Yakinda detaylar aciklanir.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum