DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @newbie97 Katılıyorum.
    Benimde 8 ay sonra turist vize randevum var. Şuan hem geziyorum hem pasaport dolduruyorum. Bir de her sene her sene hayal kırıklığı yaşıyor insan, fırsatım varken beklemek istemiyorum

    İmkanı olan farklı vize çeşitlerine yönelmesi lazım.
    Tabi imkanı olmayana da kimse birşey diyemez, çoluk cocuk sahibi olan, ev geçindiren insanlar var. Herkesin maddi durumu da Türkiye şartlarında yerinde değil.

    Allah herkesin gönlüne göre versin.


  • Sn. @Birgariphayat motivasyon tarzı konuşmayacağım fakat size birkaç kelam etmek istiyorum ve bunlar samimi düşüncelerim yaşınızı bilmiyorum umarım haddimi aşmam. Birçoğumuz buraya geçmiş zamanlarda içini dökmüştür ki ben de fazlasıyla öyle yaptım. Çekilişi kaybettikten sonraki ilk birkaç ay çok zor geçer. İnanın çoğumuz aynı durumdayız ve kimimiz uzaktan sadece okuyoruz yazıları kimimiz de gerçekten bazen çaresizce güzel birkaç şey duymak istiyoruz. Size motive edici konuşma yapmayacağım fakat bu cümlenin adını siz ne koyarsanız koyun Göç etmeyi aklına ve kalbine yerleştirmiş kişiler olarak, burada hayatına devam edecek kişilerden daha fazla güce ihtiyacımız olacak. Sevdiği insanları ve doğduğu ülkeyi bırakıp uzaklarda yeni bir hayata başlamanın bize ne zorluklar getireceğini bilmiyoruz. O yüzden lütfen motivasyonunuzu yüksek tutun çünkü buna çok ihtiyacımız olacak. Mevcut ülke sistem bozukluğundan dolayı kendini buraya ait hissetmeyen haksızlığa maruz kalan çok değerli insanlar var siz de diğerleri gibi sevgi ve saygıyı hakediyorsunuz.


  • @rnc Özele gelmek istersen hem anlatır hem dinlerim.Ben yuzeysel bahsettim o yüzden kimin ne kadar zorluk yaşadığını karşılaştırma yapamam yapmam da.Ama söylemem lazım ki bazı şeyler o kadar kolay değil.Para konusu ise para bu dünyanın tanrısıdır.Paran olduğu kadar varsın,paran olduğu kadar sevilir paran kadar saygı görürsün.Ama paranın yerine koyamayacağı şeyler de vardır.Ben bunları kaybettim.. Degerli yorumun için teşekkür ederim.Sanirim şu sıralar sadece birine sarılmaya ihtiyacım var;devami zamani gelince..


  • @hasnotben Estağfurullah haddim değil de ne demek.Fikirlerinizi ve yorumlarınızı çok beğeniyorum, çokta saygı duyuyorum size.Yorumunuz için teşekkür ederim.Ben 24 yaşındayım ve söylemeliyim ki yazdiklarimin greencard ve yurtdışına gitmekle hiç bir alakası yok o kadar da onemsemiyordum zaten..


  • @Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @rnc Özele gelmek istersen hem anlatır hem dinlerim.Ben yuzeysel bahsettim o yüzden kimin ne kadar zorluk yaşadığını karşılaştırma yapamam yapmam da.Ama söylemem lazım ki bazı şeyler o kadar kolay değil.Para konusu ise para bu dünyanın tanrısıdır.Paran olduğu kadar varsın,paran olduğu kadar sevilir paran kadar saygı görürsün.Ama paranın yerine koyamayacağı şeyler de vardır.Ben bunları kaybettim.. Gitme konusu sanırım bana huzur veren tek şey.Degerli yorumun için teşekkür ederim

    Ah be dostum.. Sevdigim insani bende kaybettim.. Ama zaten sevmiyormus ki?.. Sevseydi kotu gunde yanimda olurdu? Olmaz miydi... Bende kendimi boyle avutuyorum iste...
    Parasiz erkegi birtek annesi sever... Paran varsa adamda sensin kralda sensin. Paran varsa herkes seninle konusmak ister herkes yaninda olur hatrini sorar.
    Bunlarin hepsini yasadim. Yasamaya devam ediyorum ne yazikki..
    2024 yilinda ne yazikki sosyal medya insanlarin beynini o kadar yikiyor ki. Herkesin beklentileri asiri yuksek oluyor...
    Boyle olunca kimse mutlu olamiyor cunku beklentiler fazla.
    Gercek seven insanda yok. Varda bana denk gelmedi...
    Bu yuzden kimse ile muhtemelen birlikte olamiyacagim.. Bu yuzdendir ki kimseye acilmiyorum her ne kadar cok sevsem de.. kimse ile gorusmuyorum artik. :^)
    10 15 kedisi ile yasiyan yasli teyzeler vardir ya... Hah bende onlarin erkek versionu olacagim. Cunku dertlerimi anlatip dalga gecmeyen yada daglaya vurmayan tek canlilar.. :^)


  • @rnc 2021 yılında olanlar büyük bişey değildi sadece yasama sevincimi kaybetmiştim asıl olay bundan sonra başlamıştı.Hayat her zaman ki gibi güllük gülistanlıktı hiçbir problem yok gibiydi sonra 12 yaşındaki kardeşim de bazı sağlık problemleri seyir gösterdi sebepsiz yere bayilmaya başladı.Apar topar hastaneye götürdük epilepsi tanısı konmuştu ve bu beni çok üzmüştü derin derin bundan sonra ne olacağını düşünüyordum.Sonra o felaket başımıza geldi,deprem.Teyzemler de bizdeydi annem,babam iki kardeşim,ben,teyzem ve kuzenim bizim evdeydik.Ben oturduğum yerden(sebebini hatirlamiyorum) ayağa kalkmıştım sonra bir ses geldi televizyon başıma uçtu ve gözüme perde indi her yer karanlik olmuştu.Sonra başımıza taşlar yağmaya başladı fay hatti evimizin tam altından geçiyordu ve evi sallamak kenara dursun tam anlamıyla patlatmıştı.Kardeşimin biri kolumun altina düşmüştü diğeri evin diğer ucunda bazen çığlıkları geliyordu.Telefon elimde olduğu için arayabildigimi aradim tabi başta şebekeler yoktu sonradan geldi.Herkes çığlık atıyordu kardesim elimin altında boğuluyordu ve bir süre sonra can verdi.Ben çığlık attim ağladım ama elden bişey gelmiyordu.6 saatin sonunda yardima geldiler ve bizi çıkardılar ben,annem,babam ve kuzenlerim sağ çıktık (kiz kuzenim yolda vefat etti)beni surukleyerek götürdüler arabaya benim böbrekler ve akciğer gitmişti 1 ay hastanede yattim o an olanların farkında değildim çıkınca ah dedim.Onları cok özlüyorum ama elimden bişey gelmiyor.Ha beni hayata bağlayan bişey isterdim mesela bir kız çocuğum olsun ama bu acıya dayanmak istemiyorum artik.


  • Düşünme yetimi kaybettiğim için ancak bu kadar yazabildim.Sözün özü kardesimin ölü bedenini sevdim,okşadım ve o çok sıcaktı,ben bazen düşünüyorum da....en sevdiğim 4 yakınımı gözümün önünde kaybettim keşke bende kurtulamasaydim

  • ⭐⭐

    @Birgariphayat Allah sabır versin ankara dan bile o kadar çok hissedildi ki o deprem ilki zaten çok hissedilmişti dedim kesin istanbul gitti. Öğlene doğru olan daha şiddetliydi bu sefer dedim kesin yine istanbul gitti ama yine doğuymuş. Burada bile kapılar 5-6cm gitti geldi en az 40 saniye hissedildi orayı düşünemiyorum bile. Bende deprem fobisi var dışarı çıktım tabi tek dışarıda olan bendim diğer kimse umursamadı


  • @newbie97 Teşekkür ederim😇


  • Moralim çok bozuk dostlar dibin dibindeyim gc çıkmadı Almanya vize randevusu vermiyor sürünmeye devam


  • @JesusLord nasıl olsa olmaz diye Almanya yı hiç denemedim, 10000 euro ya işçi götürüyorlardı güvenemedim, iş kalıcak yer hepsi dahil, yapıcak bişey yok, aslında çok şey varda ortam müsait değil.


  • @SYTSNGR Fırsat Kartı için Puan Dağılımı

    Temel Şart: A1 seviyesinde Almanca veya B2 seviyesinde İngilizce bilgisi ve köken ülkenin kurallarına göre en az iki yıllık mesleki eğitim. Ayrıca, yeterli mali kaynağa sahip olmanız gerekmektedir. Bu, haftada 20 saate kadar olan bir yan iş için iş sözleşmesi ile kanıtlanabilir.

    4 Puan: Yabancı bir mesleki derecenin kısmi tanınması veya düzenlenmiş bir mesleği icra etme izni (örneğin, eğitmen, hemşire veya mühendis) için verilir. Bu kriterleri az sayıda başvuran karşılar.

    3 Puan: Geleneksel meslekte beş yıl (son yedi yıl içinde) iş deneyimi ve köken ülkenin kurallarına göre önceki iki yıllık bir mesleki eğitim için verilir. Alternatif olarak, B2 dil seviyesinde iyi Almanca bilgisi için de 3 puan alabilirsiniz.

    2 Puan: İki yıllık iş deneyimi ve önceki mesleki eğitim (son beş yıl içinde) için verilir. 35 yaşından küçükseniz, ayrıca 2 puan alırsınız. Ayrıca, B1 seviyesinde yeterli Almanca bilgisi 2 puanla değerlendirilir.

    1 Puan: 40 yaşından küçük olan başvuranlar için ve Almanya’da geçirilen önceki bir konaklama (en az altı ay) için verilir. Bu, belgelerle kanıtlanmalıdır ve turistik konaklamalar bu süreye dahil edilmez. İyi derecede İngilizce bilgisi (C1) için veya eşinizle birlikte Fırsat Kartı için başvurduğunuzda veya Eleman açığı olan mesleklerdeki tamamlanmış mesleki eğitim için de 1 puan alırsınız.

  • ⭐⭐

    Bu alamanya da bizim işverenlere çekmiş. Yok tecrübe de tecrübe. Utanmasalar 25 yaş altı 10 yıllık deneyim arayacaklar.

    Püü yazıklar olsun


  • evet dv lotery gibi değildir ama şartları sağlayanlar için alternatif


  • Bende çok baktım fırsat kartı muhabbetine kendi mesleğimden konuşmam gerekirse B1-B2 falanda kurtarmıyor en az C seviyesinde konuşmak gerekiyor yoksa mühendislik alanında teknik konuşamadıktan sonra iş verenler iş vermiyor, hatta bir süre Almanca çalıştım aşırı zor geldi tek tek kelime çalış gramer vs. kafadan sildim belki dil okuluyla gidip 1 yıl orada kurs aldıktan sonra devam edilebilir onda da bayağı maliyet gerekiyor.


  • @justozkan İş işverenlerde bitiyor ve fakat onlarda Türkiyedeki işverenler gibi tecrübe istiyorlar, dil istiyorlar dil konusunda bence kimisi haklı kimisi haksız.


  • @Birgariphayat
    Maalesef o gün bizde zor zamanlar yaşadık.

    Fakat sizin durumunuz daha zormuş.

    O günün öncesinde kaliforniya hayaliyle uyuyup uyanıyordum.

    O günden sonra yurtdışı ile ilgili hiçbir şey beni heyecanlandırmıyor.

    Zaten yaş yolun yarısını geçti.

    Siz gençsiniz , ben her gördüğüm insana çekilişe katılın dedim çoğu dinlemedi.

    O günden önce aklımdaki şarkı cartoon levi on and on idi.

    O günden sonraki şarkı ise bizden geçti hani yol görünürde gitmezsin öyle.

    Uzun yollarda dolaşmak ,rüzgarı hissedip gün batımında gitmek hayalinden , otur oturduğun yerde ne işin var durumuna geldim.


  • iyi geceler Sanfrancisco, iyi geceler forum elbet birgün
    image.png

  • ⭐⭐

    @Murat-4 Yapma 🥹 kazanamadık zaten bir de san fransisco atma …


  • iyi geceler güzel bir güne uyanmak dilegi ile :^)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum