DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar arkadaşlar.
    DS260 formu dolduruyorken zaten eşimin bilgilerini giriyorum. Videolarda veya okuduğum yerlerde her bir aile bireyi için DS260 formu doldurulur diyorlar.
    Ben kendi DS260 formumu doldururken ilerleyen sekmelerde eşimin bilgilerini girdim ve formu tamamladım diyelim. Daha sonra eşim için bir daha form mu doldurmam gerekiyor bu sefer eş bilgisine kendimi yazarak.
    cevaplar için şimdiden teşekkürler.


  • @SYTSNGR zaten Galata'ya gideceksen sohbet muhabbete akşam 9'dan sonra gidip sabah 7 gibi eve döneceksin. Kuleli ve Beykoz'a sallamaya gidiyoruz. Teknede gayet zevkli olur pahalı gelmişti bana bir ara bizim Kartal Pendik tarafında sormuştum. Ama benim için balık tutup yemek dışında sohbet muhabbet birazda meditasyon tarzı dinlenmeye gidiyorum şehirden ayrı kalmak güzel geliyor.

  • ⭐⭐

    @SYTSNGR @treystoom Bizim meslek belli oldu desenize gidince bir tekne alıp tur düzenleyelim 😂


  • Son 2 🙂 ♥


  • herkese merhabalar, sağlık durumlarından ötürü bir müddettir giremiyordum siteye. neredeyse 700e geleceğiz ve son iki gün. heyecan basmadı desem yalan olur.


  • @newbie97 iyi bir çıkrık kamıs makine kombinasyonu ve aynı anda 4 kişinin birlikte balık tutacagı bir sistem olursa , ordada yeşilkart fishing clup kurarız 😀 Akya , Köpek balığı , dev kalamar artık Allah ne verdiyse Amerika korksun bizden 😀

  • ⭐⭐

    @SYTSNGR Ben geçen bunu izlemiştim, böyle kılıç avlıyorlar aşırı sarıyor izlemesi 😃


  • Geçen yıl planlanan mangal partileri bu yıl balık avına dönüşmüş 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hakan-3 öncelikle hoşgeldin de biraz sakin olsan. Çünkü başka forumlardan bilgileri alıp buraya gelmezsen seviniriz. Çünkü bu forumda vize basımı hariç tüm bilgileri bulacaksın. Ancak başka forumdan lütfen tekrar yazıyorum bilgi taşımayın çünkü o diğer forumda ki kişiler buradan bilgileri alıp başka forumlarda satıyorlar. Öncelikle sen bir kere 680. sayfaya gidip orada tüm forum ailesinin oluşturduğu ds 260 boş hali sonra yazılı ve görsel video anlatan dosyayı 2 tane linkten bir tanesine tılayarak indirip elinde hazır tutuyorsun. Hem eşin hem de kendin için word dosyasını hazır tut. Daha sonra kazandın sen gerçek ds 260 doldururken kim kazandı ise İLK önce o kişi ds 260 dolduruyor. Daha sonra kazanan kişi tekrar girişi yaptığı zaman aile üyeleri için senin numaranın yanına -1 yada -2 gibi aile üyeleri için numara atayacak işte her bir numara için aile üyelerinin formunu doldurcaksın. Heyecanlısın anlaşılan ilk başvurun ondan lütfen başka yerden bilgi getirmeyin


  • merhabalar diyelim ki bize çıktı ds260 doldururken pasaportumuz yoksa ne yapacağız? ben ilk kez başvuru yaptım daha önceki yıllarda pasaport şartı vardı bunda yok. sadece kimlik bilgilerini mi dolduracağız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mert0653 pasaport bilgilerin yoksa bile altında bir kutucuk var pasaport yoktur diye. Bu şekilde ds260 doldurup gönderirsin daha sonra pasaport gelince sen ds260 formu açtırıp pasaport bilgilerini giriş yapıyordun ancak son 3 yıldır ds260 formu açtırmayı bırak mülakat tarihi gelmiyor ondan cesaretin varsa ciğer yediysen açtırırsın. Bence pasaport çıkart zaten fiziki elinde olmasa bile 2-3 gün içinde e devlet bilgielri gözüküyor oradan yazarsın.


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim bilgiler için. ds260 da pasaport yok işaretliyorum. eğer mülakat tarihi verirse sonradan ds260 açtırıp onu düzeltiyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mert0653 aynen ancak dediğim gibi mülakat tarihi almak aşırı zor olmaya başladı 3 yıldır


  • @ayvalik10 evet okudum çogu paylaşımları exel dosyasına da baktım geçen senenın bi hayli kötü durum. Yani çıkarsa benım dosya taşıtma gibi bi imkanımın olacağını sanmıyorum eşim ve 2 çocukla maliyeti çok çok fazla olur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mert0653 taşıma yapanların %90 hatayı yapıyorlar sen daha schengen almadan başvuru yapıyorlar ondan sonra ortada kalıyorlar. Bu yüzden taşıma yapacaksan önce schengen alacaksın ondan sonra mail atacaksın.


  • @colakbasri, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Cycraft Bahsedilen sosyal devlet anlayışı sadece alman vatandaşlarına geçerli, yani sonradan göçen kişiler için sosyal devletin size hiçbir faydası olmuyor. Almanya eğer vatandaşlığınız varsa, sosyal imkanlardan faydalanabiliyorsanız güzel ülke.

    Haricen Almanyanın vergi oranları, farklı vergi dilimlerine göre değişsede ABD'nin tam olarak iki katı, yer yer belki daha fazla, üzerine birim azında daha az kazandığınız maaşları da eklerseniz kayda değer şekilde birikim yapmak hayal oluyor. Benim mantığıma göre Almanyada fazladan verceğiniz parayı zaten ABD'de bir köşeye atsanız veya yatırım yapsanız işsizlik vb. durumlarında sıkıntı yaşamazsınız, tabii ki ABD'de de para kazanmak eminim eskiye göre daha zordur ama Almanya'dan daha kolay olduğundan eminim. Almanyaya geldikten sonra öğrendiğim bir vergi türü daha var, misal her ay zaten maaşınızın %40'ı vergiye gidiyor ama bu verginin üzerine bir de yıl sonu eğer extra mesailerle veya farklı şekilde fazla para kazanmışsanız o fazla kazandığınız paradan bir tur daha vergi veriyorsunuz 🙂 Belki bu tarz bir vergi Amerikada da vardır tam bilmiyorum ama Alman Bürokrasisi gerçekten sıkıcı ve insanın girişimci ruhunu engelleyen bir ülke. Şahsi görüşüm benim gibi 30 yaş altındaysanız, bekarsanız, ticaret geçmişiniz ve girişimci bir ruhunuz varsa ABD daha iyi bir seçenek eğer 30 yaş üzeri, görece pasif, etliye sütlüye karışmayan, 9-5 çalışmaya daha meyilli biriyseniz Avrupa daha iyi bir seçenek.

    Beğenmiyorsan dön diyecen çok oluyor ama maalesef TR ekonomisinden dolayı dönmeyi gözüm kesmiyor ama buranın realitelerini de söylemeden geçemiyorum. Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin.

    Yani ben öğrenci olayından yuzde 40'dan etkilenmiyorum ondan çok bilgim yok lakin eğer işçi vizeniz varsa galiba 5 yıl sonrası B2 Almanca ile vatandaşlık alınıyor,ondan sonra vergiler size karşılığını vermeye başlıyor gibi bir şey çocuk parası olsun işsizlik durumunda bürgergeld filan eksik olmuyor


  • @lavender çok geçmiş olsun benimde aklımdan geçiyordun nereleree acaba diye şimdi daha iyisindir umarım


  • herkese selam,
    Louisiana eyaletina bağlı New Orleans
    Yazları sıcak, kışları ılıman geçen bir iklime sahip.
    Şirin ve güzel bir şehir 🙂

    1 112099_SCN_New-Orleans_iStock1047897858_ZA2A81.jpg

    1 streetcar-in-new-orleans-699112771-5a98de0d1f4e130036d2e855.jpg

    Screenshot_1.jpg


  • @Cycraft ve @colakbasri o bahsettiginiz sosyal yardimlar zaten yuksek vergilendirme sistemi sayesinde mumkun olabiliyor. Almanya diger sosyal devletler varligi tabana yaymaya calisir. Yuksek kazanca yuksek vergi koyarlar ki mal, mulk, varlik belli zumrelerin elinde toplanmasin. Buna paralel olarak, toplanan vergileri de tabana olabildigince dengeli dagitirlar. Bu sayede halkin icinde asiri zenginlesme ve asiri fakirlesmeyi onlemis oluyorlar. Hem yuksek vergilerden kacinip hem de sosyal yardimlardan faydalanmayi beklemek bu acidan cok adil degil bence. Bunu yapsalar zaten sonuc Turkiye olur.


  • Selamlar, nasılsınız bugün?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum