• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. treystoom
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 97
    • En İyi 61
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

treystoom

@treystoom

155
    İtibar
    177
    Profil Görüntülemeleri
    97
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

treystoom Takip etme Takip Et

treystoom tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

Bazen neden diye sorguluyorum. Neden USA yada bir Avrupa ülkesine gidip hayat kurmak istiyorum diyorum.
      Sonra düşünce UBER ; ülkede en iyi hizmeti veren şirketti. Millet sigara kokulu ve mayfa vari istediklerini yapabilen taksicilere maruz kalmadan hizmet budur dedi. Ama tekel olan sektör o firmayı yuttu. Çünkü milletvekili ve bakanların onlarca plakası vardı.
      Adamlar tarladan bas bas bağırıyor kilosu 50 kuruşa portakal veriyorum diye. Komisyoncu az sayıda ürün alıp fiyatını 20 katına satmak istiyor. Neden milletvekili ve bakanların onlarca şubesi olan zincir marketleri var .
      Bu ay ki bodroma baktım 78 bin TL brüt maaşım var. Hesaba geçen 41.6bin TL. ( Sözde %20 kesinti ) .
      Eğitim sistemine bakıyorum kızım 4 yaşında Değerler eğitimi veren ve bunu müfredat sayan kreşler 6bin TL ama Değerler dersi vermeyen kreş 12binTL. İlkokullarda normal bir eğitim için devletin ders kitabını beğenmeyip extra kitap aldırıyorlar özel okul fiyatına denk gelecek neredeyse.
      İnsanlara bakıyorum ( ki Amerika'da bile Türk toplulukları Facebook'dan gördüğüm kadarı ile aynı düzen) ben kazanamıyorsam kimse kazanmasın yada ben kazanıyorum kimsenin haberi olmasın kafasında insanlar. Kimse kimseye yardım etmiyor aksine önünü tıkıyor.
      Ev fiyatları araba fiyatlarına bakıyorsun 99 model Honda Civic 350 bin TL. Kim belirliyor fiyatı galerici mafyalar , emlakçı mafyalar ve bunlara uyan aç gözlü insanlar. 70 senelik İstanbul Fatih Çapa'da en ufak depremde tuz buz olacak evlere 7-8 milyon bodrum katında fiyat veriyor. Kirası 25bin TL.

Sonra diyorum ki USA yada Avrupa kurtuluş değilde nedir. Bunu diyince insanın çevresi "eee sen hali ulusalcı milletini seven insandın" diyor.
      60 gün kala heyecan ve umut bu yüzden üst düzey bir şekilde herkes bekliyor. Heyecan bu yüzden çok yüksek.
      Umarım gerçekten oraya girmeyi gönülden isteyenler olarak bu sene güzel haberler duyar ve veririz.

İçimi döktüm 😂 kusura bakmayın uzun yazı için. Gece gece uyku tutmadı yazayım dedim.
      Herkese bol selamlar

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      treystoom
      treystoom

Herkesin bayramı kutlu olsun. Bundan sonraki tüm bayramlarda yakın çevremiz ile çok uzaklardan görüntülü konuşma ile kutladığımız nice güzel uzaklarda bayramlarımız olsun 🙏

treystoom
      treystoom

Herkese günaydınlar olsun. İlk defa yazıyorum gruba her sene sessiz sessiz izliyorum okuyorum.😂 4-5 yıldır gerek Facebook gruplarından gerek buradan gerek YouTube üzerinden okadar çok hayaller kurarak okudum ki tabi her sene HBNS göre göre geldik bu günlere. Aralık -Ocak gibi Zillow - craglist gibi uygulamaları indirip Facebook MP'den eyalete kadar seçili araba fiyatlarına baktım. Yıllar çok hızlı geçti. 4 yaşında bir kızım oldu bu süreçte yaş 35. Bıkmadan her sene Temmuzda fotoğraf çekilip ( artık fotoğrafçı bile bu sene olur abi inşallah diye diye çekiyor) başvuru yapıyoruz. Bu sene astrolojik olarak çok ümitli bir yıl benim için. İnanan inanır ben sadece bazı şeylerin bu şekilde ön görü olarak inananlardanım. O yüzden bu sene biraz daha umutla bekliyorum. O yüzden yazmak istedim. Herkes gibi günleri saymaya başladık.

Dikkatimi şu çekti onu iletmek istedim. Ne yaparsanız yapın bu forum'dan başka bir yere bakmayın. Okuduklarım geçmişte okuduklarım ile son 2 yıldır Facebook gruplarında kendi vatandaşlarını dolandırmaya yada dalga geçmeye çalışan insanlar türedi. Ben burada rastlamadım hiç. Artık okadar çok araştırdım ki eyaletlerin kaç derece olduğunu iklim şartlarını çok iyi rate okulların yerlerini ezebere biliyorum. Hobi olmaya başladı bunlar artık. Uzun uzun yazmak isterdim ilk yazım diye başınızı şişirdi isem affola.

Aslında bir öneri için yazdım Facebook gruplarını takip etmeyin yazılanları okuyup bir anda kendinizi kavga ederken buluyorsunuz. Şuan ki ülke şartlarında %200 enflasyon görmüş insanlar USA gibi komple bir ülkede %3-7 enflasyon ile dalga geçer. Sadece ne yapacağınızın planını iyi yapın. Diyorum ya okadar çok artık araştırma yaptım ki. Eğer çıkarsa ve gidersem ilk 3 ay ne yapacağımı gün gün biliyorum planım var. Yılların verdiği birikim 😂 planınızı yapın hayatınız bir şekilde sizi sürükleyecektir.

Herkese güzel ve umut dolu günler

treystoom
      treystoom

Valla YouTube'da bir çok genç, yaşlı ve evli çift youtuber sayfası takip ediyorum. Ama son zamanlarda özellikle geçen sene ve bu sene( daha çok) ya tırcı oldu hepsi yada IT veya teknoloji bölümü olarak videolar çekiliyor. Delivery yada mesleği olmayan insanların yapacağı işlerin videosu yok denilecek kadar az.

Türkiye'de Üniversite mezunu olsan bile denklik olmuyor. Mesela eşim Muhasebe mezunu ama oraya gidince denklik alması gerekecektir. Benimde işletme mesela benimde yok. Oraya gidince mecbur ilk 1-2 yıl daha normal basit işler yapmak zorunda kalacağız. Ki eminim ki istisnalar ve sağlam yatırımı olanlar hariç Delivery, Amazon Flex , Amazon Depo veya en kötü Mc Donalds veya Starbuck tarzı yerlere girecek. Evli çocuklu olamayanlar tabi kendine ve psikolojisine güveniyorsa Tırcı olur.

Kısacası bende artık YouTube'dan eski zevki alamıyorum. Zaten 5 senedir çoğu yeri, sigorta,vergi gibi şeyleri ezberledim. Hatta Zillow sayesinde emlakçı gibi bir çok eyaletin şehirlerinde ki kira fiyat aralığını biliyorum. Yabancı bir kaç YouTuber dışında Türk tayfa izlenmemeye başlandı. Destek olsun diye izlemediğim ama açıp izlenme kazandırıp yorum ve beğeni atıyorum ama videoyu beğendiğim için değil bir mücadele içinde oldukları için.

2-3 tanede garip Türk var onlarda Amerika'da olup burası bitti artık gelinmez. Burada yaşam zannettiğiniz gibi değil. Şöyle kötü böyle berbat diyip hala orada yaşayan tipler onlarada bol bol dislike atıyorum 😂

Burayı çok uzun zamandır üye olmadan takip ettim hep. Bu sene üye olasım geldi. Ama 4-5 konuda yorum yazdım baktım her yazdığım aykırı görünüp fikir ayrılıkları yüzünden tartışmaya yakın şeyler oldu. Buraya da yazmamaya başladım.

Az kaldı ama eskisi gibi heyecanlı değilim. Çıkarsa gideriz modundayım.
      İnşallah kalbi ve aklı ile isteyen kişilere çıkar. Özellikle küçük çocuğu olan aile yada 20 yaşlarda gençlere çünkü kurtulacak hayatlar bunlar gibi geliyor.
      Herkese iyi akşamlar 🙏

treystoom
      treystoom

Dün akşam saat 19:00 civarı İstanbul Pendik'de uygulama üzerinden taksi çağırmaya başladım ( eşim ve küçük kızım yanımda). 45 dakika boyunca 5 kişi kabul etti ve iptal etti. 45 dakika sonunda bir taksi durdu uygulamadan değil. Bindim adam direk şöyle dedi " ya 3 kez önünden geçtim 3 kez el ettin ama almadım seni baktım yarım saaten fazladır bekliyorsun çocuğun için dönüp aldım" .
      Sonra adama baktım uygulama adamda açık cayır cayır sisteme müşteri düşüyor. Dedim uygulamadan habire müşteri var neden almıyorsun yada neden beni yarım saat görüp çağırmama rağmen gelmedin.?
      "Ya seni alıcam şuradan şuraya gideceksin. Uygulamadan alıcam trafiğe sokacak beni. Zaten haftasonu uzak müşteri olsa ne güzel trafik derdi olmadan giderim. Sen çocuğuna dua et yoksa seni almazdım zaten" dedi.

Bu ülkenin geldiği durum "TAKSİCİ BENİ ALDI ŞÜKÜRLER OLSUN" bu. Hala "AMERİGA 2019'DA GÜZELDİ YEĞENİM ŞİMDİ HİÇ ÖYLE DEĞİL" diyen kimse gelsin 😂😂
      Kira mı orada %3 -%5 artış var
      Burada %300-%500
      Eğitim olarak bu sene yine müfredat değişti seneye yine değişecek hatta bundan sonra senede 2 kere değişecek.
      Paran elde mızrak altta yaprak ülkelerden daha değersiz.
      Hala mı çıkmazsa üzülmeyin Ameriga bitmiş diyorsunuz?😂

Ozaman din, siyaset ve futbolu temel ilke edip uzay,bilim ve sanat'ı öcü gibi gören bu zihniyeti ya iyi anlamamış yada aynı zihniyettesinizdir.
      İnsanlar dv programına ülkeden kaçmak için ama neden katıldığını anlamamışsınız.

Neyse ozaman boşuna " yau herkes başvuruyudu bende hele bir başvuram dedim çıkarsa da bir Ameriga görmüş olurum" diyenlere değilde , gerçekten orası ile ilgili bilgisi olan , planı olan ve nedenini iyi bilen insanlara çıkar.

treystoom
      treystoom

2015 yılı itibariyle akraba kavramını yitirdim zihnimde.Bana hiç yararı olmayan aksine eleştiri sunan insanlar oluşumunu tamamen sildim.Hayatta ki verdiğim en isabetli kararmış 😂

treystoom
      treystoom

Herkese günaydınlar olsun. 2 gündür aklıma takıldı geçen sene GC başvuran arkadaşları tek tek aradım. Hepsi valla borç harç çalışmaktan unuttum gitti bu sene başvuru yapmadım diyor. Zaten bir çoğuda pasaport zorunluluğu kalktığı için başvurmuştu. Yani geçen sene sırf benim çevremden 17 kişiden 4'ü başvuru yapmış. Bunların ikiside bide para mı vericem diyip fotoğrafı evde kendi çekmiş. Bir nevi geçen sene başvuru yapanlardan çok büyük bir kısmı zaten çıkmıyor yada hevesleri geçti diye başvurmadı. Umut bizim gibilerin ekmeği ama sanki bu sene bu forum'da daha çok kişi kazanacak gibi duruyor.

treystoom
      treystoom

Günaydın forum ✋ sabah sabah aklıma geldi. Gönülsüz bekleyen belkide gitmem diyen insanlara çıkıyor. Yada bakmayı unutan sonra bakanlara. Bir yandan da Evren olunmaması var Oldu ,Bende , Aldım telkini yaparak başarı oluşması.

Her iki toteme de eşit bakıyorum aslında .Enerji formuda mantıklı, Murphy kanunları da etkili 😂 Kızım 4 yaşında bileklik taktı Leylek görücez diye sahil sahil gezdik İstanbul'da sonunda kırlangıç gördük bilekliği çiçek açan bitkiye gömdük.
      Dünyanın %90 uğurlu saydığı 7 sayısını 777 anlamında şans getirirken bazı bereket ve şans sayıları var .

Bunca şey arasında %2 içinde olmak ve CN düşük olma ihtimalini düşünürken buldum kendimi. 😂

Astroloji bir bakıma kader ve yol çizgisi demektir. Geçen sene Nilay Dinç ve 2 farklı Astrolog ile konuştum kendini doğum ve yıldız haritama baktırdım bu sene o sene dedi hepsi USA konusunda.

Ama ben yine karamsar bir halde ama bir yandan kiralık ev ve araba bakıyorum her gün. Garip bir hal aldı sabah kalkar kalkmaz foruma bakıyorum. YouTube'da artık güncel veya yakın zaman USA yaşam videosu kalmadı izleyecek.

Ne yapacağız ben ve benim gibiler ? 33 gün geçer mi ?

treystoom
      treystoom

@lawyergirl bazen bende 70'li 80'li yıllarda şuan ki aklımla yaşamak isterdim diyorum. Hoş uzak değilim çok yorgun sokak neslinden geldik. herşeyi yaşadık gördük. Bu kadarı fazla dedikçe daha fazlasını yaşadık. Bir önceki nesil herşeye sahip olmuş hep öyle gördüm. Biz ara nesil birşeye sahip olmak istedikçe bizden kaçtı hep. Ama 2000'den sonra ki nesil için maalesef düzgün bir şey kalmadı. Arada ki teknolojik fark çok açıldı. Bu saaten sonra umudu başka yerlere kalan bir nesil geliyor. 4 yaşında ki kızım " Amerika'ya gidince burada ki arkadaşlarım için bana Instagram aç beni görsünler" dedi. Ben 4 yaşında televizyon kumandasında ki lastikleri kemiriyordum 😂😂😂😂

treystoom
      treystoom

@Atlantis00 valla sonunda bu iç sesimi kimseyi kırmamak adına tuttuğum birşey. Benim gibi düşünen birileri olması çok güzel.
      35 yaşında 5 yaşında bir kızım var.

Turist olarak gidip iltica etmek ? 2025 Nisan'a randevu alıp oda %80 oranında red yiyip birde zaten cebinde ki 3 kuruş parayı red yiyeceğin vize için ver.

Üniversite v.s. desen zaten hem pahalı hem yaştan ötürü.

Meksika felan tek başına bile büyük risk ailen ile imkansız ötesi.

Yatırımcı vizesi zaten 5-6 milyon param olsa demek ki o parayı kazanıyorum diyip burada otururum.

Elde bir tek " YASAL" olan yol GC.
      Onda bile negatif enerji alıp alıp bu forumdan ve bazı YouTuber kanallarından uzaklaşıyorum bazen.

treystoom
      treystoom

treystoom tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 Sohbet Odası

2-3 sene öncesine kadar insanlar başvuruyu tek başına yaparken çok zor olacağını ve en ufak hatada acaba hata yüzünden olmaz mı diye düşünüyordu. Her çelişkili iş gibi ücretini ödeyip başvuru yapan mini mini şirketler kuruldu çokta güzel para kazandılar başvuru başına 100$ 50$ ne kadar kopartırsa işte. Ne zaman ki YouTube ve formlara bakıp bunun basit bir şey olduğunu görünce o şirketler danışmanlık adı altında devam etsede eski reklamlı hype bitti. ( Ki ozamanlar baya dolandırıcılık olayları döndü kazananlara kodlarını vermek için extra para istendi) O yüzden insanlar başvurup bekliyor. Eskiden para ödeyip heyecan ile her forma ekşiye Facebook gruplarına saldırırdı bilgi almak için çünkü para vermiş başvurmak için. Ama şimdi başvurup bekliyor buda formda ki yada diğer mecralarda ki o yoğun merak bitti. Zaten çoğu merak edilen bilgi geçmiş senelerde ki sayfalarda var. O yüzden katılım daha da fazla olabilir sadece bu konu hakkında ki merak ve hype bitti diye düşünüyorum. Valla ben arada girip bakıyorum ama 6. Sene olunca pek umudum da kalmadı gibi 😂 alışkanlık gibi başvuruyorum

treystoom
      treystoom

@debbieLA77 İstanbul'dan Balıkesir Edremit'e tayin oldum . Geçen sene Astroloji haritasında yer değişikliği görünüyordu. USA olacak diye çok umutlandım. Halbu ki Türkiye sınırları içinden çıkamadım😂 burada garip yanı şehir içi ana hatlar üzeri full kaldırım taşı ara sokaklar asfalt. Ve asfalt olan yerler en ufak bir yağmurda çamur çukur v.s. iken kaldırım taşlı yerler daha sağlam duruyor. Tabi ki ihale v.s. bir sürü kalem ile iyi para aklama ve aktarma oluyordur ama İstanbul alt yapı bakımından öyle üst bir yer ki küçük yerde yaşayınca anladım bunu. Örnek veriyorum yağmur yağdığı zaman internet yavaşlar, elektrik dalgalanması olur elektronik eşyalar çöp olur v.s. böyle uzar gider. Bende hep diyordum ya USA gidip şu likayetten uzak şehir ve düzeninden kurtulayım. Ama şuan iç huzur , kalabalık ve pahalılık hariç İstanbul gerçekten bir çok imkanı anında bulabileceğimiz bir yermiş.

Hiç ama hiç aklıma gelmezdi İstanbul imkanlarını özleyeceğim ama oldu 😂 yinede her yer 10 dakika olması herşey 10dk yakında olması ve kalabalıktan uzak olmak iyi geldi 1 senedir 🙏

treystoom
      treystoom

Bu sene hiç bakmayıp totem yapacağım dediğim yere yine geldim. Şehir değiştirip İstanbul'dan kurtulunca unuturum aklıma bile gelmez dedim GC ama yok yine zaman yaklaşınca düştük 😂 neyse geçen seneden benim gibi beklemeye devam eden varsa herkese selam olsun ✋🏽

treystoom
      treystoom

Seneye Mart ayında tekrar görüşmek üzere sağlıkla kalın forum ailesi✋🏽

treystoom
      treystoom

@SYTSNGR neyse bizde balığı Marmara'da tutarız ne olmuş. Hasbeen balık grubu kuralım 😂

treystoom
      treystoom

Saat 04:00 ben yollara düştüm balık için bu yağmurda balık tutmaya gidicem 😂 sonra akşam üstü 5 gibi gelip vurup kafayı yatıcam. Akşam 9 gibi foruma gelip ( çökme geçti ise ) çoğunluk isyan içinde ise sessizce ayrılıp geçe 12 olup ayın 5'i olduğunu görüp kağıda Amerika bayrağı çizip gül ağacına asıp öyle kontrol edicem. Belki Hıdırellez yardım eder bu sene 😂😂 işimiz batıl ritüellere kaldı 😂😂

treystoom
      treystoom

@SYTSNGR zaten Galata'ya gideceksen sohbet muhabbete akşam 9'dan sonra gidip sabah 7 gibi eve döneceksin. Kuleli ve Beykoz'a sallamaya gidiyoruz. Teknede gayet zevkli olur pahalı gelmişti bana bir ara bizim Kartal Pendik tarafında sormuştum. Ama benim için balık tutup yemek dışında sohbet muhabbet birazda meditasyon tarzı dinlenmeye gidiyorum şehirden ayrı kalmak güzel geliyor.

treystoom
      treystoom

@SYTSNGR hem spin hemde surf prensibi amatör olarak bende İstanbul'da uğraşıyorum bu sene lüfer v.s. büyük balık girmeyince çok boşaldım. Kıyıya küstüm bir nevi. Galata köprüsü en nizami yerim oldu. Sohbet muhabbet için gidiyorum daha çok. Hatta önümüzdeki hafta muhtemelen giderim çingene palamutu büyüklüğünde istavrit çıkmaya başlamış. Nasipte varsa biraz aksiyon yaşayalım diye. Rast gele sanada. Seneye büyük balık girerse Beykoz'da yerimizi alırız. Umarım bu sporu USA'da yaparım seneye 😂😂

treystoom
      treystoom

@ayvalik10 vay be demek ki biz Edremit'liler aynı anda araştırmaya başlamış ve başvuru yapıyoruz 😂😂

treystoom
      treystoom

35 yaşında evi olmayan bir çalışan olarak muhtemelen Türkiye'de kaldığım sürece birikim yapamayacağım için 25 sene sonra emekli olup emekli maaşım ile huzur evine geçiş yapmış olucam çünkü kirayı karşılayan bir param olmayacak. O yüzden hadi be KCC bu sene o sene 😂😂😂

Sinirler ve duygular son günler gelince gergin. Burada herkes bir amaç için burada hayatını daha iyi yerlere taşımak. O yüzden tartışmaya veya tartışsak bile kalp kırılmadan olması dileğim ile 🇺🇸🙏 eminim herkes buradan tartıştığı insana çıkarsa bile onun adına mutlu olacak insanlarla dolu.

treystoom
      treystoom