DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @caglar_oz amerikada ticaret ile ilgili hiç bilgim yok benim mesela. İşyeri açmak için belediyeden,itfaiyeden,sağlık bakanlığından çalışma bakanlığından çeşitli belgeler isteniliyordur muhakkak.Türkiye de bunlardan bazıları olmadan bile işletmeye devam edebiliyorsun. Birde vergi ve işçi kanunları var. Türkiyede ticaret yapmak kolay bana göre,ana sıkıntı tahsilat türkiyede. Amerikada acaba nasıl? Ben turist olarak dahi ülkeyi görmedim,orada yaşamadan bana göre sizin dediğiniz gibi E2 ye o kadar para gömmek mantıklı gelmiyor.Ama gidip bir statüde yaşanır,bakılır sonra bir işletme açılabilir. Yinede zor.

  • ⭐⭐

    @caglar_oz evet haklısınız, epey masraflı ve riskli. Ben 2-3 senelik bir üniversite kaydı bakıyorum. Haziran 2024 itibari ile giriş yapıp sonrasında F1 a geçip orada beklemeyi düşünüyoruz. Bu sayede EB3 sürecinde AOS yapmamız daha doğal seyrinde ilerlerler ve bülten durumuna göre 60 gün beklemeye gerek kalmadan AOS filing yapma şansımız olabilir.


  • @selamibasaran Amerika da herşey sistematik ama bürokrasi çok uzun bizdeki gibi ruhsat izin itfaiye onayı vs almak çok ciddi prosedürleri olan işler, o nedenle E2 için sıfırdan iş kurmak yerine hava parasına katlanıp hazır işleyen işletmeleri devir almak daha garanti ve hızlı sonuç veriyor

  • ⭐⭐

    Bu arada B1/B2 den F1 a geçiş için de minimum 3 ay beklemek ve risk almak gerekiyormuş. Ayrıca süreçler uzun sürdüğü için mevcut turist vizesinin süresini uzatmamız gerekebiliyormuş onaylanıncaya kadar. ( AOS te olduğu gibi başvuru yapar yapmaz statümüzü dondurmuyor bu işlem) F1 onayı aldıktan sonra ABD den çıkış yaparsak statümüzü kaybediyoruz, konsolosluktan tekrar F1 a başvurmamız gerekiyor bu da “change of status” yaptığımız için bize sıkıntı yaratabiliyormuş. F1 a en başta konsolosluk aracılığı ile başvurmak daha sağlıklı görünüyor. Bakalım seçeneklerin hepsini değerlendiriyoruz.


  • @tufank Arkadaslar burada Tufan Bey'in de bahsettigi bir seye değinmek istiyorum,bence cok önemli....Turist vizesi ile gidip orada F1 a geçtiğiniz zaman ülkeyi terk ettiğin an F1 statun bitiyor...Tekrar turkiyedeki konsolosluktan sıfırdan F1 a basvurmanız gerekecek....bu sürede amerikadaki ev kiranız işleyecek vs vs...Ayrica yaş kriteri burada devreye giriyor....30+ yaşinda univ basvurulari konsolosluktan olumsuz yanıt alabiliyor....Uzun lafin kısası ; Turist vizesi ile gidip F1 a döndük diyelim okul için yıllık min 10.000 USD yi gozden çıkarın + diyelim ki 1 yıl da beklemek gerekti en basit hesapla aylık 5.000 usd den 60.000 usd eder yıllık...Yani 1 yıllık okul ve yasam min 70.000 USD edicek....bu sürec simdiki bulletin ile bakıldıgında 2 yıl surse 130.000-140.000 usd ler....ayrica sure zarfinda turkiyeye gelemeyeceksiniz...Bunlari iyi hesap edin....E2 de ögrencilikte öyle kolay yollar değil...acele edip perişan olmaktansa ben süreci TR de beklemenin sanki daha mantikli olacagi kanaatindeyim...Yukarida yaptigim hesap icin F1 dusunecek kisilerin bence min 100.000 USD ile gitmeleri gerekir yanılıyormuyum??


  • @Koray283 Haklısınız Koray Bey, F-1 ile süreci beklemek maliyet gerektiren bir konu fakat bahsettiğiniz tutarlar bana biraz yüksek geldi, hangi eyalet için hesapladınız? Benim de kendi çapımda ufak araştırmalarım oldu, örnek veriyorum Teksas ve Utah eyaleti için konuşursam dil okulu yıllık 6000-7000 USD civarında. Yaşam maliyeti de aylık 5000 USD harcanır mı harcanır ama sonuçta oraya bu 1-2 yıllık sürecin kısıtlı olduğu bilinci ve dişimizi sıkmamız gerektiği anlayışıyla gidersek 3500-4000 USD gibi düşünüyorum. Tabi Teksas ve Utah eyaletlerinin görece ucuz olduğunu söylemem lazım. Her halükarda bir birikmiş olması lazım sonuç olarak ama AOS için en mantıklı gözüken yol da buradan geçiyor gözüküyor.


  • @Koray283 sizinle tamamen aynı görüşteyim. Remote ve esnek saatler çalışıyorum gelirimde iyi, çocuğum 7 yaşında ama acele etmiyorum. Oraya gidip belki Abd’den soğuyacak hale gelmektense. Tam hazır bi şekilde kemik gibi hazırlanıp başlangıç yapmak daha iyi olabilir diye Cp devam etme kararı almıştım.


  • @Koray283

    Ben de aynı görüşteyim, sıkıntıları çok büyük. Allah korusun birine bir şey olsa ailenizden, ülkeye gelememe ihtimali bile var bu bürokrasiler yüzünden, parasını pulunu geçtim. CP çok daha mantıklı, biraz daha bekletse bile. Ama çocuğu olanları da anlamak lazım, okul süreçleri gecikmesin istiyorlar normal olarak.

    4-5 yıl da sürse ben Türkiye'de bekleyip bunlarla uğraşmadan gitmek istiyorum açıkçası. Hem de makul bir birikimle gidilip boşa harcanacak para yerine, direkt bir ev bile satın alınabilir.


  • @emre911 @swingest @sametyavuz Arkadaslar valla ayni düsüncelere sahip insanlar oldugunu gormek beni de cok rahatlatiyor...etrafimda genelde abarttigimi,korktugumu vs soyluyorlar ama en min yasasak bile aylik 5.000 degil 3.500 ile gecinsek bile bir belirsizligi yasamak....neyin ne zaman olacagini bilmemek...mutlu birsey icin gidiyoruz...arkadaslar ulke degistirmek,hayat degistirmek baslı basına travmatik bir durum zaten....birde dediginiz gibi gittigimize pisman olmak vs vs....Hepimizin iyi kotu bir isi bir kazanci var...biraz daha burada disimizi sıkıp oraya hayallerimiz ve elimizde biraz daha fazla parayla gitmeyi tercih ederim....ama bu benim dusuncem sadece herkese saygım var.....

  • ⭐⭐

    @Koray283 evet bu yöntem çok makul gözükmüyor ( change of status). ancak konsolosluk aracılığı ile alınacak bir F1 vizesi bir nebze daha iyi. En azından ülkeye giriş çıkış yapma olanağı var. Tabi ailece bu vizeyi alabilmek için yine mülakata girmek gerekiyor, ne kadar zorlu bilmiyorum. Dil okulu olsa biraz daha kolay ama orada da süre kısıtlı bildiğim kadarıyla ( gerçi farklı okullara kayıt yapılabilir sanırım), bu süre için ailece oraya gitme niyetimiz mülakatta hoş karşılanmayabilir. 5 yıllık bir vize oluyor bu. Bu süre içerisinde eğitim durumunu ayarladıkça orada kalabiliyorsun.

    Dediğiniz gibi karmaşık süreçler, ama erken gitmek isteyenler için bir alternatif olabilir. Bu yollara girmeden I-140 onayı sonrası ABD'ye giriş ve AOS yapma seçeneği var elde, en az masraflısı o gözüküyor riskleri göze aldığımız lazım.

    Tabi elbette CP yapmak bunlar arasında en sağlıklı ve masrafsız olanı. Bekleme süreleri kişi açısından çok büyük sorun olmadığı sürece tercih edilecek en sıkıntısız yöntem.


  • @tufank Tufan bey...birseyi netleştirmek icin ; LC onaylandiktan sonra isveren I-140 formunu 6 ay icinde dolduruyor....bu da 15 gün icinde onaylaniyor ya....biz I-140 onayından sonra mi gidip AOS yapabiliyoruz yoksa önce mi? Yada I-140 onayından sonra ne kadar sonra gidebiliriz? Cevabiniza göre aklımda bir formul var onu degerlendirecegim....

  • ⭐⭐

    @Koray283 şimdi şöyle Koray bey; LC onayından sonra BDV’ye ikinci ödemeyi yapar yapmaz sizin de onayınız ve aldıkları bilgilerle I-140 formu dolduruyor. Dilerseniz parayı geç ödeyip veya yine erken ödeyip I-140 bekletmelerini isteyebilirsiniz. I-140 doldurduktan sonra eğer bültende current iseniz ve ABD içerisindeyseniz AOS ve diğer formlar doldurabilir. I-140 formu beklemede veya onayda hangi şekilde ABD ye girmek istiyorsanız bu size kalmış. Söylenene göre en az riskli olanı I-140 beklemedeyken girmek veya bunu doğrudan ABD içerisinde doldurmak.

    Burada bir diğer alternatif I-140 premium process değil de regular olarak doldurmalarını isteyerek 5-6 ay da oradan kazanabilirsiniz ABD ye girmek için. Yani bile isteye işlemleri geciktirip bülteni bekleyebilirsiniz. Bu da size yaklaşık 1 yıllık ek süre tanır, bültende ilerlemiş olur. LC onayı için 1 yıl, işlem geciktirmelerinden dolayı 1 yıl.

    2 yıl sonra da ABD ye girip bültene göre AOS yapılabilir. AOS yapmak için I-140 doldurmuş olmamız ve Aos filing tablosuna göre current olmamız gerekiyor.


  • @tufank Aklıma aynen gelen bu idi:) yani oradaki bekleme suresini azaltmak icin premium process ten vazgecebiliriz diyecektim...boylece I-140 ne kadar gec onaylanirsa bulten de o kadar ilerlemis olur diye dusunmustum...boyle ce bulten de ilerlemis olucak ve regular processing ten kaynaklanan gecikme de isimize yarayabilir doğru mu düşünüyorum???
    Şimdi aklıma gelen şey ise ; regular processing surecinde ya bir anda bulletin current olursa? o zaman da bunu o an premiuma gecirebilirmiyiz acaba yoksa standart processing sectigimiz icin beklemek durumunda mi kaliriz? Bu da pişmanlık yaratabilir?

  • ⭐⭐

    @Koray283 evet bu premium processing'ten vazgeçme durumunu birkaç case için gördüm BDV'nin paylaşttığı. Belki aynı mantıkla ilerlemiş ve I-140 onayını geciktirmek istemiş olabilirler.

    I-140 regular process ile başlatılınca bir daha premium process'e geçiş şansı yok. Eğer bülten current ise I-140 onayı olmadan da "concurrent filing" denilen yöntem ile I-485 , I-765, Advance Parole beraber doldurulabiliyor. Hep beraber gönderilebiliyor. Ama bizim durumda I-140 zaten doldurulduğu ve beklemede olduğu için ne oluyor diye baktım şimdi, I-485 formunu doldurabiliyormuşuz I-140 "pending" durumda olduğunu belirtip. Yani bülteni kaçırmış olmuyoruz AOS filing için.


  • @tufank Heeeh süper....simdi güzel oldu bu:) Yani standar processing e gecsek....oldu da Current oldu...I-140 pending diye direkt usa gidip 60 gün sonra I-485 doldurabiliyorsak süper...Dolayısıyla bu yöntem sizce de daha mantikli değil mi?
    1-Hem belirsizlik bir nebze azalmiş oluyor...
    2-Hem o süreci burada gecirmis oluyoruz...
    3-Hemde AOS yapmişl oluyoruz....
    İnsallah bu dusundugum dogrudur:)

  • ⭐⭐

    @Koray283 evet benim listemde yer alan ilk yöntem buydu, sadece I-140 bekletmeli miyim, bekletmemeliyim onu düşünmeye çalışıyordum, yoksa bu yöntem diğerlerine göre daha maliyetsiz ve avantajlı olanı 🙂 şimdi gelelim dezavantajlarına:

    • I-140 RFE alırsa işlemler uzayabilir, bülten hızlı ilerlerse ve A. Final Action Dates' göre current olursak I-485 görüşmesini sıkıntıya sokabilir. böyle bir senaryo var mı bilmiyorum, belki bu kadar hızlı ilerlemez. Ama eğer RFE'a sponsor hızlı cevap dönerse hızlı sonuçlanır.
    • I-140 RFE alırsa ve sonrasında sponsorun yanıtı reddedilirse I-485'te iptal oluyor ve başa dönüyoruz. ( TR'ye dönmek gerekecek )

    Bunlar en kötü senaryolar. Zaten TR'de dosyamız RFE alsa ve reddedilirse başa dönmüş oluyoruz. Yeni sponsor.. tekrar LC.. Sonra I-140.

    Felaket senaryolarını bir kenera bırakırsak bu alternatif 2 yıl TR'de bekleme avantajı olduğu için düşünülebilir.
    Eğer hiç bunlarla uğraşmak istemiyorum I-140 premium process ile doldurur, approved olduktan sonra TR'de beklerim, işimi garantiye alıp öyle ABD'ye giriş yaparım bülteninin durumuna göre diyorsanız bu seçenek daha iyi. I-140 onaylı olarak ABD'ye girmek ve AOS yapmak bir sakınca yaratmadığı sürece bu seçenek ile ilerlenebilir. sayın @serel 'e BDV'nin önerdiği yöntem buydu. Biz de LC onayından sonra bu seçenekleri tekrardan kendilerine sorarak teyid edebiliriz.


  • @tufank Valla bende 2. anlattiginiz yöntemi yaparim gibi geliyor...I-140 premium processing ile approved olduktan sonra burada bulteni takip ederim gibi hissediyorum....Diger secenekler hem cok pahalıya mal olucak hemde bu yazdiginiz gibi belirsizlikler insanı psikolojik olarak çok üzer....Şimdi sadece LC onayına odaklanmak ve onun en kısa surede onaylanmasını beklemekteyiz bakalım...

  • ⭐⭐

    @Koray283 evet mümkün olduğu kadar garantiye almak lazım işlemleri, belirsizlik beni de yoruyor.

    ChatGPT'ye çok güvenmesem de doğru soruyu sorduğumuzda güzel cevaplar verebiliyor. Kendisine 3 seçenek vererek sordum hangisi seçersin diye. Sizin seçtiğiniz yöntemi tercih etti 🙂

    Screenshot 2023-10-20 at 11.08.59.png

  • ⭐⭐

    2020 den itibaren bültenlere baktım.Ama hep eylül ayına baktım. Lc onayımın 09/2024 de geleceğini varsayarak.Büyük hissediyorum current olabiliriz.Gerçi current olma durumunda konsolosluktan randevu alamadıktan sonra pek bir önemi yok gibi.Ama en azından konsolosluk sırasına giriyorsun.Diğer ülke konsolosluklarında da en az 7-8 ay randevu bekleniyor gibi görüyorum örnek caselerden.

    Bekleyip göreceğiz.

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Koray283 evet benim listemde yer alan ilk yöntem buydu, sadece I-140 bekletmeli miyim, bekletmemeliyim onu düşünmeye çalışıyordum, yoksa bu yöntem diğerlerine göre daha maliyetsiz ve avantajlı olanı 🙂 şimdi gelelim dezavantajlarına:

    • I-140 RFE alırsa işlemler uzayabilir, bülten hızlı ilerlerse ve A. Final Action Dates' göre current olursak I-485 görüşmesini sıkıntıya sokabilir. böyle bir senaryo var mı bilmiyorum, belki bu kadar hızlı ilerlemez. Ama eğer RFE'a sponsor hızlı cevap dönerse hızlı sonuçlanır.
    • I-140 RFE alırsa ve sonrasında sponsorun yanıtı reddedilirse I-485'te iptal oluyor ve başa dönüyoruz. ( TR'ye dönmek gerekecek )

    Bunlar en kötü senaryolar. Zaten TR'de dosyamız RFE alsa ve reddedilirse başa dönmüş oluyoruz. Yeni sponsor.. tekrar LC.. Sonra I-140.

    Felaket senaryolarını bir kenera bırakırsak bu alternatif 2 yıl TR'de bekleme avantajı olduğu için düşünülebilir.
    Eğer hiç bunlarla uğraşmak istemiyorum I-140 premium process ile doldurur, approved olduktan sonra TR'de beklerim, işimi garantiye alıp öyle ABD'ye giriş yaparım bülteninin durumuna göre diyorsanız bu seçenek daha iyi. I-140 onaylı olarak ABD'ye girmek ve AOS yapmak bir sakınca yaratmadığı sürece bu seçenek ile ilerlenebilir. sayın @serel 'e BDV'nin önerdiği yöntem buydu. Biz de LC onayından sonra bu seçenekleri tekrardan kendilerine sorarak teyid edebiliriz.


  • @tufank ChatGPT ye bak sen:) bu kadar ileri teknoloji beni ürkütüyor hocam ben daha cok sana sorup bilgi almayi tercih edecegim sanirim:) yaş 45 ben korkuyorum bunlardan:)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

394
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum